Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Dostał ode mnie prztyczka w nos moją uszczypliwością o błędzie na terminalu.

I to jest clou Pana problemu Panie Michale.

Czy chciałby Pan aby na ten przykład w trakcie porannych zakupów w sklepie spożywczym sprzedawca dał Panu "prztyczka w nos swoją uszczypliwością"?

Proszę mi wskazać firmę, która długo i z sukcesem prosperuje na rynku, a której pracownicy w taki właśnie sposób odnoszą się do swoich klientów i do całej reszty populacji, która takimi klientami może zostać.

Od dawna obserwuję Pana wpisy w tym wątku i wiem jedno.

Choćby produkował Pan najlepsze kolumny, sprzedawane potem w najbardziej okazyjnych cenach i tak bym ich nie kupił.

A to z tej racji, że nie sprawia mi satysfakcji obcowanie z kimś, kto do innych podchodzi z góry i z przeświadczeniem, że się ma głupca za interlokutora.

Sądzę, iż nie jestem odosobniony w tym przekonaniu.

Kilka dni temu próbowano Panu ten problem zasugerować, niemniej Pan zignorował ten właśnie wpis.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Gość

(Konto usunięte)
robin102pisałeś kiedyś o zdjęciach z netu sprzętu i jego fatalnym ustawieniu. Zostałeś poproszony o wstawienie zdjęć ustawienia swojego sprzętu. Z tego co pamiętam zajmujesz się fotografią i zrobienie takich zdjęć nie powinno nastręczać Tobie żadnych trudności. Dlatego byłbym wdzięczny, gdybyś te fotki tu wstawił. Może inni, mniej doświadczeni użytkownicy, czegoś dobrego, nowego i mądrego by się z tych zdjęć dowiedzieli? Czekam niecierpliwie.-----ps. to nie jest szyderczy wpis. Po prostu sądzę, że w temacie ustawień kolumn masz coś do powiedzenia. Jeszcze raz dziękuję!
I co zdjęcia powiedzą...?U mnie złamałem wszelkie zasady akustyki i zasad krążących po necie...I co? Gra.... Edytowane przez Gość

Być może jutro, albo kiedyś opowiem wam krótkie historyjki, które się wydarzyły między mną a Grzegorzem, może to do kogoś dotrze i spojrzy na temat trochę inaczej.

Lepiej nie zaczynaj. Jak ostatnio widać Grzegorz odpuścił. Myślę , że Ty też powinieneś.

Czy chciałby Pan aby na ten przykład w trakcie porannych zakupów w sklepie spożywczym sprzedawca dał Panu "prztyczka w nos swoją uszczypliwością"?

Proszę mi wskazać firmę, która długo i z sukcesem prosperuje na rynku, a której pracownicy w taki właśnie sposób odnoszą się do swoich klientów i do całej reszty populacji, która takimi klientami może zostać.

Choćby produkował Pan najlepsze kolumny, sprzedawane potem w najbardziej okazyjnych cenach i tak bym ich nie kupił.

A to z tej racji, że nie sprawia mi satysfakcji obcowanie z kimś, kto do innych podchodzi z góry i z przeświadczeniem, że się ma głupca za interlokutora.

Kilka dni temu próbowano Panu ten problem zasugerować, niemniej Pan zignorował ten właśnie wpis.

Jeśli ja od rana sprawie swoim zachowaniem, że mi się należy, to proszę bardzo.

Z wzajemnością panie Rochu. Ja nie chciałbym, aby ktoś taki jak pan miał moje kolumny.

Mnie próbuje się ten problem sugerować już od bardzo dawna. Zawsze jak jest tego typu awantura, to pojawiają się wpisy, że może mi to zaszkodzić i są to wpisy osób raczej z tamtej strony. Czasami te osoby piszą do mnie wiadomość prywatną. Jest to taka forma straszenia mnie z obawy, że coś może wydostać się na światło dzienne i zaszkodzić tej drugiej stronie.

Proszę mi wybaczyć, ale osób do których źle się odniosłem było może z 10. No muszę przyznać, że jest to potencjalnie strasznie duży rynek zbytu, więc proszę mnie tu nie straszyć po raz kolejny.

Nie jestem fachowcem ale czy przy mnogości driverów na rynku nie lepiej je dobrać tak żeby ominąć rezystory ?

Jestem na etapie robienia głośników na zamówienie i to właśnie jest podstawowym założeniem projektu.

Raczej Ci się nie uda dobrać głośników tak, aby uniknąć rezystorów. Rezystor nie jest złem koniecznym i dobrze włożony w tor będzie dobrze działał i spełniał swoją funkcje. Używaj tylko tłumika zrównoważonego, zarówno na pasmo wysokotonowe jak i środkowe, dobierając oczywiście odpowiednią moc rezystorów.

Co za bzdety.... Jak kupujesz parówkę to też sprawdzasz, kim jest masarz i jak się odzywa do innych bo przecież będziesz poprzez parówkę z nim obcował?

Takie mądrości to lepiej w innym klubie pisać, gdyż tutejsi klubowicze kupują takie parówki, które są smaczne i pożywne a nie ze względu na bajer masarza.

Nie ważne, że kolumny pana Michała brzmią tak, że konkurencyjne na tych samych midwooferach nie mają nawet punktu zaczepnego.

Nie kupować bo ważne jest tylko to, że konstruktor nie zgadza się na pewne niehonorowe zachowania (całość postu Rezysława jest przecież niemerytoryczna tylko zaczepnym wejściem w brudnych buciorach).

Nie kupować bo konstruktor jest zawsze szczery i nie owija w bawełnę.

Kupować tylko od takich konstruktorów, którzy są grzeczni, mili i klientów bajerami głaszczą po główkach i potrafią wcisnąć badziew jak jakiś gwiazdor z MediaMarkt podczas gdy rezystancję równoległą liczą ze wzoru na średnią arytmetyczną.

Może wróćcie panowie do siebie, bo znowu zaczynacie bitwę próbując fałszywie winą obarczyć pana Michała. Jest weekend i dajcie moderatorom się nim pocieszyć, ok?

Edytowane przez pit80

Co za bzdety.... Jak kupujesz parówkę to też sprawdzasz, kim jest masarz i jak się odzywa do innych bo przecież będziesz poprzez parówkę z nim obcował?

W pewnym sensie - tak.

Oprócz treści, forma także jest ważna.

Wiem, że to może być dla niektórych kontrowersyjne, zwłaszcza gdy komuś mało zależy na prawidłowym funkcjonowaniu w społeczeństwie.

W końcu ludzi zachowujących się agresywnie czy chamsko nie brakuje.

Proszę mi wybaczyć, ale osób do których źle się odniosłem było może z 10. No muszę przyznać, że jest to potencjalnie strasznie duży rynek zbytu, więc proszę mnie tu nie straszyć po raz kolejny.

Proszę mi wybaczyć ale nikt Pana nie straszy.

Po drugie.

Pisze Pan o 10 osobach.

Okey, ale jeżeli robi to Pan na publicznym forum to takie wpisy czytają setki innych osób.

Po następne.

Każda z tych dziesięciu osób zna zapewne co najmniej inne 10 osób, którym przekazana zostanie ich opinia o Panu. I tak dalej i tak dalej.

Koniec, końców renomę firmy trafia przysłowiowy szlag.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

W pewnym sensie - tak.

Oprócz treści, forma także jest ważna.

Czyli co? Najpierw robimy wywiad, czy parówkarz aby na pewno jest grzeczny dla wszystkich i jeśli tak, to wtedy kupujemy parówy. Super :)

Gość BOBSAPP

(Konto usunięte)

Nie jestem fachowcem ale czy przy mnogości driverów na rynku nie lepiej je dobrać tak żeby ominąć rezystory ?

Jestem na etapie robienia głośników na zamówienie i to właśnie jest podstawowym założeniem projektu.

Jeżeli się nie uda może zastosować coś uniwersalnego / wymiennego ...

Może tak :

5.jpg

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0605/2wilson.html

Magnepan też mi się wydaje że dokłada zestaw rezystorów aby nabywca mógł wstrzelić się w swój gust ...jeżeli chodzi o intensywność jak i jakość wysokich tonów.

Raczej Ci się nie uda dobrać głośników tak, aby uniknąć rezystorów. Rezystor nie jest złem koniecznym i dobrze włożony w tor będzie dobrze działał i spełniał swoją funkcje. Używaj tylko tłumika zrównoważonego, zarówno na pasmo wysokotonowe jak i środkowe, dobierając oczywiście odpowiednią moc rezystorów.

Edytowane przez BOBSAPP

Twoj cytat jest wyrwany z kontekstu. Chyba nie zrozumiales tego co Pan Michal mial na mysli odnosnie Rezyslawa, a Twoj przyklad odnosi sie do calkowicie innych sytuacji.

Pisze to poniewaz Pana Michala poznalem, przes tel a nastepnie osobiscie i jest bardzo milym czlowiekiem. Nie zmienia to faktu, ze tamten jego wpis byl nie potrzebny.

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

Pisze to poniewaz Pana Michala poznalem, przes tel a nastepnie osobiscie i jest bardzo milym czlowiekiem

To absolutna prawda. Również poznałem pana Michała. Twarzą w twarz jest bardzo miłym człowiekiem, uczynnym, skrupulatnym, perfekcyjnie dokładnym, inteligentnym i bystrym ale i skromnym. W czasie spotkania zaskoczył mnie również tym, o czym już kiedyś pisałem, że nie mówił absolutnie nic złego na temat konkurentów. Słuchaliśmy wówczas Rhea i Minasów. Ja wypunktowywałem Minasy a pan Michał szukał ich plusów opowiadając przy tym, za co osobiście ceni konkurencyjnych polskich konstruktorów.

Napisałem, że jest dokładny i skromny, nie zdobywa się na chamskie reklamowanie i merchandising, nawet to mu tu zarzucano, że słaby z niego marketingowiec :)

Z jego skrupulatności i dokładności nawet próbowano się tu wyśmiewać ośmieszając jego mostki na zwrotnicach itp podczas gdy on przecież dążył do uzyskania idealnie takich wartości, jakie sobie zaprojektował bez żadnego odpuszczania i zaokrąglania do łatwo dostępnych wartości w sklepach elektronicznych. Są też dowody perfekcjonizmu w innych aspektach konstrukcyjnych kolumn i widzę, że pan Michał się za bardzo nie kwapi, by się tym marketingowo chwalić, więc może któregoś dnia ja się zawezmę i to w końcu zrobię :)

Wracając do dokładności - jak bardzo jest istotna...dziś mamy świetny przykład, który poruszono w klubie 16Hz. Narzeka się tam na szkolnictwo itd..Jeden z użytkowników narzeka, że na studiach inżynierskich kazano mu wkuwać wykres Fe-C i do dziś nie wie, po co mu to było itp.. Ten post się lajkuje zamiast wytłumaczyć mu istotę i poważnie dziwię się, że klubowi konstruktorzy mu tego nie wyjaśnili.

Otóż wykres żalazo - węgiel jest idealnym zobrazowaniem istoty jednej z podstaw inżynierii, chodzi o precyzyjną dokładność. Dokładność w projekcie, obliczeniach, doborze materiałów i wykonaniu. Wykres pokazuje m.in. jak bardzo malutkie, subtelne wręcz zmiany wartości udziału wegla w stopie z żelazem zmieniają w bardzo istotny sposób właściwości efektu końcowego. To trzeba wkuć na blachę i być może później zapomnieć ale wnioski z tej nauki zapamiętuje się na całe życie i nawyki inżynierskie powinny zostać we krwi przy tworzeniu tych czy innych dóbr, jeśli ich jakość ma być naprawdę wysoka. Polecam to przemyśleć, gdyż naśmiewać się z "mostków pana Michała" jest naprawdę wyrazem ignorancji technicznej jak i własnej kompromitacji.

Edytowane przez pit80

Panowie, zakończmy już te przepychanki. One nikomu nie służą. Pit80 odpuść pisanie w taki sposób jaki to robisz, nie wnosisz nic pozytywnego takim sposobem pisania, a jedynie prowokujesz niepotrzebne utarczki słowne.

Panowie, zakończmy już te przepychanki. One nikomu nie służą. Pit80 odpuść pisanie w taki sposób jaki to robisz, nie wnosisz nic pozytywnego takim sposobem pisania, a jedynie prowokujesz niepotrzebne utarczki słowne.

Może Ty sobie odpuść...?

@all

Czy ktoś jeszcze twierdzi, że poprzednim wpisem nie wnoszę nic pozytywnego? Mile widziane argumenty.

Edytowane przez pit80

Może Ty sobie odpuść...?

Jak może zauważyłeś, nie udzielam się często. Więc Twoja uwaga jest nie na miejscu.

Lubisz takie przepychanki? Sprawia, Ci to radość?

Edytowane przez Malwas.pl

Ok, więc wytłumacz mi proszę, dlaczego mój post opisujący osobę pana Michała nie wnosi nic pozytywnego, jak to ująłeś. Równocześnie dobrze by było, abyś wytłumaczył jak wiele pozytywnego, w przeciwieństwie do mojego, wniosły Twoje wpisy.

Jako osoba nie znajaca nikogo z klubu AA czy S16hz, nie znajaca brzmienia kolumn obu konstruktorow czytam co tu wyprawiaja milosnicy klubu S16hz i zastanawiam sie czy oni chodz przez chwile pomysleli, ze swoimi wpisami osiagaja efekt przeciwny do tego jaki sobie zalozyli. Panowie prosze idzcie pisac do swojego klubu, nikt wam tam nie przeszkadza, obraza itd. i Wy tego nie robcie w klubie AA zwlaszcza, ze nikt z tego klubu Was nie sprowokowal zadnymi wpisami. Od siebie dodam, ze nosilem sie z zamiarem wypozyczenia canto grand ale po tych wszystkich wpisach osob ze S16hz jakos przeszla mi na to ochota, teraz pomyslcie ile osob doszlo do takich samych wnioskow jak ja...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Adam szkoda, że się zniechęciłeś bo to świetne kolumny. Jak będziesz kiedyś w okolicy Łodzi to zapraszam do Siebie. A co do prowokowania to się nie zgodzę. Oczywiście masz prawo do własnej oceny. Sporo postów też zniknęło. Zauważ, że ostatnimi czasy Pit w prawie każdym swoim poście musi nawiązać do S16Hz. Mimo, że napisze coś sensownego w temacie AA to i tak na końcu jest " a bo 16Hz to....., w klubie 16Hz to.......". Naszym błędem jest to, że dajemy się sprowokować , ale cóż tak bywa. Sam nie raz się dałem wciągnąć w niepotrzebną dyskusję. A zauważ, że klubie S16Hz od dłuższego czasu nikt nie pisze o AA.

Aha, to już ostatni mój post w klubie AA. Kolegom z klubu S16Hz radzę zrobić to samo. Jeśli ktoś chce jeszcze ze mną podyskutować na temat tej sytuacji to proszę pisać do mnie na priv.

Edytowane przez Silver_85

Ta sytuacja powtarza się okresowo.

Jest spokojna, merytoryczna dyskusja po czym wchodzi ktoś z klubu 16Hz z jakąś uszczypliwą uwagą i zaczynają się przepychanki.

Nie było by w tym nic złego gdyby to było coś w temacie, jednak ta osoba nie ma ani nic merytorycznego do powiedzenia, ani nie jest zainteresowana produktami AA.

Nie rozumiem motywacji takiego działania.

Jako osoba nie znajaca nikogo z klubu AA czy S16hz, nie znajaca brzmienia kolumn obu konstruktorow czytam co tu wyprawiaja milosnicy klubu S16hz i zastanawiam sie czy oni chodz przez chwile pomysleli, ze swoimi wpisami osiagaja efekt przeciwny do tego jaki sobie zalozyli. Panowie prosze idzcie pisac do swojego klubu, nikt wam tam nie przeszkadza, obraza itd. i Wy tego nie robcie w klubie AA zwlaszcza, ze nikt z tego klubu Was nie sprowokowal zadnymi wpisami. Od siebie dodam, ze nosilem sie z zamiarem wypozyczenia canto grand ale po tych wszystkich wpisach osob ze S16hz jakos przeszla mi na to ochota, teraz pomyslcie ile osob doszlo do takich samych wnioskow jak ja...

Tak to wlasnie jest, gdy nie sledzi sie watku od poczatku, wchodzi i czyta kilka czy kilkanascie ostatnich postow. Chodzi o to, ze wlasnie byla prowokacja, a do reakcji tak emocjonalnych dzieli bardzo cienka linia. Ja pewnie nie do konca jestem w temacie, ale Ty to juz na pewno.

Ta sytuacja powtarza się okresowo.

Jest spokojna, merytoryczna dyskusja po czym wchodzi ktoś z klubu 16Hz z jakąś uszczypliwą uwagą i zaczynają się przepychanki.

Nie było by w tym nic złego gdyby to było coś w temacie, jednak ta osoba nie ma ani nic merytorycznego do powiedzenia, ani nie jest zainteresowana produktami AA.

Nie rozumiem motywacji takiego działania.

Nastepny...

Dokladnie jest spokojna rozmowa, po czym leci tekst nawiazujacy do S16hertz i pozniej sie lidzie dziwia, jak widac z obserwacji wnioskuje, lubicie w ten sposob zapraszac ludzi, robiac pozniej z siebie ofiary, jak baby...

Edytowane przez morfeusz_

Obecnie: Roksan Caspian MKII + CD Caspian M1 + S16Hertz Canto Grand. Kable: Audionova StarLight RS, Audionova euphoria RS, Supra Trico. Rapture AMP, Fostex TH-X00, Shure SRH 1540

Wiesz, wolał bym dobrać głośniki tak, aby pasowały do siebie cechami, które są dla mnie najważniejsze. Akurat efektywność jest najmniej istotnym czynnikiem w moim przypadku.

Nie wiem, dlaczego z tymi rezystorami jest taka jazda - nic nadzwyczajnego się przy nich nie dzieje. Poza korektą SPL, można lekką korektę ch-ki na nich zrobić wykorzystując indywidualne cechy głośnika - nic wielkiego i tak z tego nie wyjdzie, więc o co tyle hałasu?

Miłego.

Irek.N.

Rochu Ty juz kiedys w pewnym watku wykazales jak malym jestes czlowieczkiem, jak bezjajecznym.

O ile pamięć mnie nie myli, w tym wątku, który masz na myśli, Mistrz straszył mnie prokuraturą i sprocesowaniem.

O wiadrze pomyj jakie na mnie wtedy spuszczono, nie wspomnę nawet.

I o ile pamięć mnie nie myli, miałeś w tym jakiś swój udział.

I o ile pamięć mnie nie myli, wątek ten skończył się wielką skuchą.

Okazało się, że pewien młody adept audiofilii, który chciał pomóc swojemu sponsorowi w promocji, nieopatrznie spowodował tylko tyle, że sponsor dostał kilka punktów karnych.

Edytowane przez rochu

Czyli co? Najpierw robimy wywiad, czy parówkarz aby na pewno jest grzeczny dla wszystkich i jeśli tak, to wtedy kupujemy parówy. Super :)

Daleko nie szukając, "Sowa i Przyjaciele" - wystarczyło, że "tylko" nagrywali klientów i co, i biznes padł.

Spoko, dostalem ostrzezenie za atak personalny. A moze moderacja mi wytlumaczy za co dostalem bana w 16hz,hmm? Bo w tej kwestii nie dostalem informacji a podstaw za bardzo nie widze. Rochu, w tym co piszesz wybacz brakuje logiki. Chciales cos udowodnic i potem sie z tego tylko umiales nieudanie wycofywac. I tak wlasnie tu dzialacie. Zagajacie a potem cisza. Wiadro pomyj wylalem na Ciebie dlatego ze jesli piszesz o czyms to miej odwage. Jakbys mial pewnosc i pojecie to prokuratura ani wiadrem pomyj bys sie nie przejmowal.

Ponieważ nudzą mi się już tematy o smutnych kolumnach, ZAPUŚĆCIE to u siebie i dajcie znać jak to u was chodzi...

https://www.youtube.com/watch?v=oJP1higuWcI

https://www.youtube.com/watch?v=DlHIFSDS7KQ

Na Hypkach zapire...

ZAPUŚĆCIE to u siebie i dajcie znać jak to u was chodzi...

Mam ich pierwszą płytę i zastanawiam się kiedy stworzą coś własnego, bo cały materiał jaki do tej zrobili to praktycznie muzyczny plagiat, co nie znaczy, że nie mają fajnego brzmienia i źle się tego słucha. Jednak jeśli myślą nad karierą sceniczno-płytową to musieliby mieć coś do powiedzenia tak od siebie, poza używaniem śląskiej gwary;-)

Ja nie wiem, czy mogę tu w ogóle wyrazić swoją opinie, żeby się komuś nie narazić.

Wczoraj dostałem kolejne punkty karne, za to, że wdałem się w dyskusje z Morfeuszem i przedstawiłem mój punkt widzenia. Mój post też został skasowany. Wydaje mi się, że miałem dobre intencje wyjaśniając to zdarzenie, gdzie mogłoby to być instrukcją dla innych, jak nie należy postępować i jakie mogą być tego konsekwencje. Niestety moderacja widocznie tego nie doceniła i ja kompletnie nie wiem dlaczego. Wszystkim nam przecież chodzi o to, żeby był spokój i żeby na przyszłość nie było takich sytuacji.

Chodziło o Rezyslawa, gdzie przedstawiłem jego wejście i ton wypowiedzi jako przemądrzałe i dające powód do eskalacji konfliktu. Morfeusz natomiast mówił, że to mogła być moja wina. Jak by ktoś nie wiedział, to na tym właśnie polega dyskusja. Ktoś ma taki, a ktoś ma inny punkt widzenia, w każdym razie rozmawiamy.

Może pokaże się nam moderator, który skasował nie tylko mnie, ale i inne osoby, które niczego takiego się nie dopuściły a również zostały potraktowane tak jak ja?

Jak to mówią - warto rozmawiać, prawda?

Michał, sympatyczny z Ciebie gość ale uprawisz zwykły forumowy trolling, który ma na celu ściąganie na siebie uwagi.

Chwyt ten jest bardzo rozpowszechniony na youtube, gdzie często jak ktoś nie może samodzielnie wyprodukować interesującego kontentu, to zabiera się za krytykowanie i opiniowanie popularnych userów, udaje, że jest pomawiany, oczerniany itd. Normalnie na takie kanały nie wchodzi pies z kulawą nogą, a tylko dzięki trollingowi ściąga ruch bijąc pianę i zarabiając na tym. Te podkreślanie punktów i podkreślanie, że warto rozmawiać... :) Takie tanie sztuczki nie wypada robić właścicielowi i producentowi kolumn na publicznym forum. To są dobre metody ale dla spamerów i trolli w social media, którzy chcą zmonetyzować ruch i nic nie robić :)

Moim zdaniem nie ma Pan racji z prostej przyczyny po co mi słuchać opornika skoro nie muszę :)

Dlatego byłbym wdzięczny, gdybyś te fotki tu wstawił. Może inni, mniej doświadczeni użytkownicy, czegoś dobrego, nowego i mądrego by się z tych zdjęć dowiedzieli? Czekam niecierpliwie.

Sorki, ale zdjęć teraz nie wstawię. Po prostu nie chce mi się robić kolejny raz zdjęć tym samym kolumnom. Dotrą do mnie flagowe nowe modele od S 16Hz, posłucham ich, jeśli ładnie zagrają to zrobię zdjęcia nowe. Mój wpis o komicznym ustawianiu kolumn które to zjawiska obserwuje bywając w domach różnych tyczył się skrajnej głupoty typu kolumny stykają się ścianką z szafą, stojące pod parapetem , stojące jedna wyżej druga niżej, stojące na długiej ścianie z baza 5 metrów a miejsce odsłuchu to 1,5 m od linii kolumn :) albo inaczej od czapy. Mam tych wynalazków fajny zbiór zdjęć, oraz zdjęć z ogłoszeń na portalach. Często tak od czapy ustawiane głośniki zasilane są z bardzo drogich klocków drogimi kablami, czesto też ich właściciele opowiadają ciekawe rzeczy jak co gra lub nie gra :)

Tym czasem aby zaspokoić Twoją ciekawość moje kolumny stoją jak na tym szkicu. Kolumna X i kolumna Y bo przecież nazw nie będę wymieniał, bo to nie wątek o tych produktach. Są bardzo lekko skręcone do osi, bo tak lubią grać, lekko skręcone. Mają duży wysokotonowiec. Gdy słucham tak z namaszczeniem bardziej angażująco to z garderoby wynoszę 8 sporych paneli akustycznych i ustawiam w ważnych miejscach, eksperymentalnie. Mam niestety delikatnie mówiąc niezdrowa akustykę w mieszkaniu i plan otwarty więc dźwięk lubi się rozhulać. Szczególnie basisko daje popalić. Czasem ustawiam kolumny też w pokoju córki, tam jest super akustycznie i stoją w bardzo zbliżonej konfiguracji względem ścian.

Poniżej szkic mojego mieszkania gdzie wywaliłem ściany i mam lipna podłogę do słuchani muzyki.

ps.

żałuje, że wywaliłem ścianę za telewizorem, jakby była za nim to nie maił bym takiego problemu z basem dużym, ale przymierzam sie na powrót postawić ściankę i oddzielić swoje biuro pracy od reszty mieszkania. Echhhhh jak się żyje w ciasnotach naszych realiach to takie głupoty przychodzą do łba jak wywalanie ścian.

ustawienie%20kolumn%2010.07.2016_zpsbmwbks6d.jpg

Edytowane przez robin102

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Sam prowokujesz burdy wklejając post o takiej treści:

Być może jutro, albo kiedyś opowiem wam krótkie historyjki, które się wydarzyły między mną a Grzegorzem, może to do kogoś dotrze i spojrzy na temat trochę inaczej.

Edytowane przez lord_vader

Ja nie wiem, czy mogę tu w ogóle wyrazić swoją opinie, żeby się komuś nie narazić.

Wczoraj dostałem kolejne punkty karne, za to, że wdałem się w dyskusje z Morfeuszem i przedstawiłem mój punkt widzenia. Mój post też został skasowany. Wydaje mi się, że miałem dobre intencje wyjaśniając to zdarzenie, gdzie mogłoby to być instrukcją dla innych, jak nie należy postępować i jakie mogą być tego konsekwencje. Niestety moderacja widocznie tego nie doceniła i ja kompletnie nie wiem dlaczego. Wszystkim nam przecież chodzi o to, żeby był spokój i żeby na przyszłość nie było takich sytuacji.

Chodziło o Rezyslawa, gdzie przedstawiłem jego wejście i ton wypowiedzi jako przemądrzałe i dające powód do eskalacji konfliktu. Morfeusz natomiast mówił, że to mogła być moja wina. Jak by ktoś nie wiedział, to na tym właśnie polega dyskusja. Ktoś ma taki, a ktoś ma inny punkt widzenia, w każdym razie rozmawiamy.

Może pokaże się nam moderator, który skasował nie tylko mnie, ale i inne osoby, które niczego takiego się nie dopuściły a również zostały potraktowane tak jak ja?

Jak to mówią - warto rozmawiać, prawda?

jesli bedziesz caly czas pisał podobne prowokacje do dalszych awantur personalnych w watku klubowym dostaniesz najzwyczajniej kolejny raz bana czasowego

jesli chcesz awantur to poszukaj innej stosownej zakładki - jakis czas watek przetrwa -nim go zamkniemy bedzie sie mozna pookładać

moderacja ma deklaracje obu stron o chęci zakończenia sporów , Twój wpis nie dosc ze nic nie wnosi to jeszcze prowokuje

nie rozumiem jaki jest cel takiego działania poza licznikiem watku

EOT

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.