Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest Gibraltar z Hongkongu

kron-abs

Rekomendowane odpowiedzi

Wcale się nie trzeba obchodzić. Podłączasz i zapominasz. Tam nie ma zużycia prądu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

AQ nie kupować od nikogo innego tylko oficjalnego dystrybutora. Podróby są wszechobecne.

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

triode, 19 Sie 2010, 09:47

>Czy ktoś wie w jaki sposób trzeba obchodzić się z systemem DBS 72V?

O ile mi wiadomo bateryjki powinno zmieniać się co 5-6lat. Można je zduplikować, jak twierdzą znawcy z Audiogon 144V jest lepsze niż 72V. Ja nie wiem, ale spróbować można (komplet DBS ok 150$)

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

No cóż doczytałem na stronie AQ,przycisk i diodka służą do sprawdzenia stanu baterii.Kupiłem Aq Colorado rca(w nadziei na przerobienie go na xlr).Wpięty w miejsce Stereovoxa Vespy,sprawił,że strzeliłem karpia.Dobry jest bez dwóch zdań.

• 3 miesiące później...

Czy te kable Gibraltary AQ które się pojawiają na allegro w cenach ok 400zł, to podróby??

Np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy te kable Gibraltary AQ które się pojawiają na allegro w cenach ok 400zł, to podróby??

Np.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To są prawdopodobnie kable od gości, którzy kupili w HK , zorientowali się i próbują wcisnąć złodziejski kit naiwnym. Wiem bo sam się nadziałem- na szczęście tylko raz. Kable radzę kupować albo od oficjalnych dystrybutorów, albo z porządnych amerykańskich second handów. Różnice dźwiekowe są ewidentne i producenci faków niech się na nich powieszą.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To są prawdopodobnie kable od gości, którzy kupili w HK , zorientowali się i próbują wcisnąć złodziejski kit naiwnym. Wiem bo sam się nadziałem- na szczęście tylko raz. Kable radzę kupować albo od oficjalnych dystrybutorów, albo z porządnych amerykańskich second handów. Różnice dźwiekowe są ewidentne i producenci faków niech się na nich powieszą.

Tylko napisz jeszcze jaka jest cena tych kabli. Porównywałeś oryginał z podróbką? - bo nie chce mi się w to wierzyć.

Tylko napisz jeszcze jaka jest cena tych kabli. Porównywałeś oryginał z podróbką? - bo nie chce mi się w to wierzyć.

Tak, porównywałem- np AQ Sky 1200zł vs 6-7000zł: oplot(wzorek), wnętrze styków(białe vs szarawe), sztywność kabla. O dźwięku nie wspomnę.

a taki sprzedawca zna ktoś?

podróbek kimbera też nie brakuje na rynku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Koleś z allegro od AQ Gibraltara za nieco ponad 400zł, ma też Tarę Labs, też wygląda mi na podróbę, już po samej cenie w stosunku do ceny "oficjalnej". Nie wierzę że ktoś ma oryginalne kable z USA i sprzedaje w cenie niższej/podobnej jaka jest w USA.

Właśnie, mikson, Ty w kablach się trochę orientujesz. Sprzedałem AQ Type 6.2 (za dużo basu w systemie!) i szukam czegoś szczegółowego, z dobrą sceną, ciepełkiem i zwartym basem. Te ciepełko ważne, w AQ go brakowało. Myślę nad Audionova Illuminator... Masz jakieś propozycje? Sorry za ot.

• Użytkownicy+

Właśnie, mikson, Ty w kablach się trochę orientujesz. Sprzedałem AQ Type 6.2 (za dużo basu w systemie!) i szukam czegoś szczegółowego, z dobrą sceną, ciepełkiem i zwartym basem. Te ciepełko ważne, w AQ go brakowało. Myślę nad Audionova Illuminator... Masz jakieś propozycje? Sorry za ot.

Jak AQ type 6 miał za mało ciepła, to zmień kolumny CD albo wzmacniacz. Lepiej zwarty bas, ale chłodniej seria CV AQ.

lekko ocieplające kable to np atlas hyper 2.0 i nie reklamuję bo mam na sprzedaż :)

ale faktycznie u mnie ciut za ciepłe, mają lekko miękki bas ale bez zamulenia i średnica ocieplona i detaliczna, góra lekko wycofana jak resonie

porównując do aq type8 którego miałem hyperki mają cieplejszy przekaz bez szeleszczącej góry i mniej muskulatury w basie ale bas jest urozmaicony i dość zwinny moim zdaniem przyjemniejszy nie męczący, w type8 taki czasem kulturysta bez ogłady przywalał, góra jest moim zdaniem przyjemniejsza w hyperkach, generalnie type8 wycofuje przełom średnicy i lekko górę dając ciemniejszy przekaz ale dalej to jest dość analityczny w przekazie, tak pamiętam go, hyper 2.0 gra bardziej średnicą i to bardzo przyjemną i góra jest lekko w tle bas pojawia się kiedy trzeba nie dominuje jak czasem w type8, type4 miał bardziej równy charakter od type8 ale bardziej jasny w przekazie przez lepsze zrównoważenie ale oba type mają słabszą detaliczność i głębię sceny przy czym type8 ma głębię bardziej wytworzoną sztucznie przez wycofanie właśnie przełomu średnicy to tak w hyperkach średnica wydaje się z przodu ale jest 3d ma głębie kiedy potrzeba a nie płaska i wycofana,

Focal + Naim

Palton

- jest AQ type 6, AQ type 6+ i AQ Type 6.2 (bądź 6 mk2), który ma 8 żył i jest mylony z AQ Type8, piszę o tym ostatnim, Type6.2:-) Nie o Type6, ani nawet nie o Type 6+

Mikson

- dzięki za obszerna odpowiedź;) Wiedziałem że coś co sprzedajesz zaproponujesz(nie dlatego by sprzedać,ale często masz ciekawe rzeczy na sprzedaż;)

Właśnie,co do ciepła, nie chodzi mi o ciepły, miękki bas, ale ogólnie o dźwięk, może bardziej nawet średnicy, bo co do basu, to ciepły oznacza dlam nie nie kluchy rozrzedzone ale pewne wypełnienie, jakby jego "treść".

Spróbuję raczej z Audionovą Illuminator, zobaczymy. Pozdrawiam;)

w wawie na waliców masz możliwość wypożyczyć hyperka i zobacz jak się sprawdzi, hyper 2.0 ma bardzo przyjemną i detaliczną średnicę,

audionovy nie miałem jakoś nie dojrzałem jeszcze do tej firmy ;)

Focal + Naim

ja mam dobrego neotecha z occ miedzi na sprzedaz - NS 1952, tylko drazni mnie ten nowy system ogloszen w formie wpisow i rzadko odnawiam to ogloszenie, moge wyslac, a jak nie podpasuje to po odeslaniu zwracam pieniadze...kabel z occ srebra nieco lepiej gra w moim systemie, nie mniej no coz nie jest to taka roznica w dzwieku miedzy kablami jak w cenie....

wogole trzebaby oddzielic w sumie chinskie gowno kablowe omawiane w tym watku od rzeczy robionych na Taiwanie... tam robia tzw. hi-end kablowy...od tanich dobrych rzeczy do drogich dobrych rzeczy.....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Użytkownicy+

Palton

- jest AQ type 6, AQ type 6+ i AQ Type 6.2 (bądź 6 mk2), który ma 8 żył i jest mylony z AQ Type8, piszę o tym ostatnim, Type6.2:-) Nie o Type6, ani nawet nie o Type 6+

Mikson

- dzięki za obszerna odpowiedź;) Wiedziałem że coś co sprzedajesz zaproponujesz(nie dlatego by sprzedać,ale często masz ciekawe rzeczy na sprzedaż;)

Właśnie,co do ciepła, nie chodzi mi o ciepły, miękki bas, ale ogólnie o dźwięk, może bardziej nawet średnicy, bo co do basu, to ciepły oznacza dlam nie nie kluchy rozrzedzone ale pewne wypełnienie, jakby jego "treść".

Spróbuję raczej z Audionovą Illuminator, zobaczymy. Pozdrawiam;)

Mówiłem o type 6+ ...

Jezeli ktos NAIWNIE wierzy ze:

1. China Boys robia te kable z miedzi uzywanej przez AQ

2. ma nadzieje ze kabel zagra podobnie bo "ma podobne napisy"

3. ze moze pochodzi z tej samej fabryki

4. moze to tylko literowka w nazwie ktora popelnilo oryginalne AQ i teraz pozbywa sie partii towaru

5. moze bedzie mial dobrze polaczone zyly

prosze sobie dopisac dowolna ilosc "moze" i "mam nadzieje"

to powiem tylko tyle - glupich nie sieja, sami sie rodza :) i zalecam:

1. odstawienie tego co sie zazywa a przynajmniej zmniejsze dawki o polowe

2. otrzezwienie i rozejrzenie sie we wspolczesnym swiecie podrobek

3. zastanowienie sie co sie chce osiagnac wydajac 1/4 ceny na cos co moze spelnia punkty z 1 listy

Pzdrw

dobre:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

zmiana koszulek i nazw cv4 juz jest go4 :) wymowne

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zmieniam zdanie: kupujcie z HK- to tanie i wspaniałe kable- nawet lepsze od oryginalnych. Jedna prośba: jak je potem wystawicie na allegro, to zaznaczcie proszę kraj pochodzenia

Pozdro

Na ALL z HK pojawiają się też i inne znamienite oryginały....................

Nie dziwię się że w średniowieczu za sprzedaż fałszywek i inne oszustwa obcinano ręce czy nosy.

To samo na ebay.

Najlepsze są sieciówki z allegro. Prawie wszystkie furutechy linny audioquesty są konfekcjonowane podróbkami wtyków Oyaide, a same napisy na kablach jakieś takie mdłe. Nie doczekamy się raczej czasów gdy importujący takie cuda będą podawani do sądu za próbę wprowadzenia na rynek podróbek! Za to podróbki świetnie idą na allegro. Rzekłbym 70% kabelków sieciowych w cenie do 170-500zł na alle to podróbki i ludzie to kupują! Także absinthe3 twój apel jest spełniony!

• 3 tygodnie później...

ktoś z Was to może sprzedaje?

Ukryta Zawartość

oryginał to ? :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• 3 miesiące później...

A co myślicie o tym kablu? Sprzedawca dobrze znany...a kabel oryginalny? Czy może chińczyki wpadli na to, że były błędy w nadrukach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Ukryta Zawartość

Witam. Panowie znalazłem taką ofertę? Czy nie jesy to czasami podróba.Nie jestem znawcą tych kabli ale moim zdaniem powinien mieć puszki na baterie.

Możecie ocenić ten kabel,by ktoś nie wdepną na minę.

Pozd.Mariusz.

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.