Skocz do zawartości
IGNORED

Mój system audio Roksan Caspian

Maciek19882

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam sprzęt jak na zdięciach ;] Roksan Caspian i AA Hyperion IIIS wersja LUX na 8 OHM. Kable jakieś stare monstery - ale słuchając spisują się dobrze;] Dodałem troszkę fotografii ponieważ zastanawiam się nad jakaś rozbudową mojego zestawu;]

Myślałem o końcówce mocy Caspiana- jak zdałoby to egzamin jak zmieniłby się dzwięk;]?

Możliwa też wymiana okablowania na inne:)

Zestaw gra świetnie - ale wiadomo- zmiany i zmiany lecz już na szczęście wiem że tylko w kierunku caspiana a nie żadnym innym;]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-13059-100008303 1250089234_thumb.jpg

post-13059-100008304 1250089234_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/57533-m%C3%B3j-system-audio-roksan-caspian/

Głupio powiedzieć - Cd-ka brak;] natomiast jeśli chodzi o ustawienie głosników to wygląda to tak- mniej wiecej z daleka- niczego innego w tej konfiguracji nie zrobię:) to drugie zdiecie to odległość odsłuchowa.

Ukryta Zawartość

post-13059-100008301 1250089729_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wniesie do dźwięku dużo mniej, niż praca nad ustawieniem kolumn i aranżacją pokoju. Nierozumiem, dlaczego chcesz wydawać kasę na poprawę najlepszego elementu Twojego systemu .

Ja bym chyba zamiast końcówki najpierw kupił jakiś cd. Może wtedy coś będzie słychać? Inna rzecz że przy takim ustawieniu i założeniu, że się go nie da zmienić warto byłoby chyba spieniężyć to co masz, kupić jakiś tam wzmak, cd, kolumny i nawet jeśli by sporo na płyty po zakupach z uzyskanych środków zostało, nie zrobiłoby to wiekszej różnicy w odbiorze :(

Powiem tak- posiadam drugi pokój w którym ten sprzęt mógłby stanąć i grać zupełnie swobodnie- lecz z racji tego że nie mieszkam sam nie ma takiej możliwości;]] Mój pokój nadawałby się do odsłuchu ale tylko wtedy gdybym wywalił z niego pół mebli;D ale gdzie to wszystko trzymać? Jest bez sensu;] Chociaż brzmienie nie jest tak tragiczne porównując inny pokój odsłuchowy do tego w którym to stoi. Możliwe że lepiej byłoby spieniezyc ten zestaw jak myślicie?

Maciek19882, 12 Sie 2009, 21:03

>Możliwe że lepiej byłoby spieniezyc ten zestaw jak myślicie?

Myślę że jeśli nie zrobisz PODSTAW czyli zmiana ustawienia i adaptacja pomieszczenia to faktycznie lepiej nie mieć zamrożonej kasy w sprzęcie bo pożytek z niego wątpliwy.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

To wogóle gra czy tylko szumi tak bez playerka...no choćby kaseciaka, gramiaka juz nie wspomne o CD czy co tam jeszcze. Może w szufladzie jest niespodzianka.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Może " bluetuf" z komóreczki ?

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

A po co jakieś źródło - przecież są Monstery:)

W końcu ustalono, że jednak kable grają? :)

Ja bym się nie zastanawiał, tylko od razu dokupiłbym końcówkę i drugą parę Monsterów do bi-ampingu.

A końcowy szlif to lampizacja drótów:)

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

czodaboy, 13 Sie 2009, 00:03

>moze to nowy szczyt audiovoodoo, brak zrodła a jak gra!:)

Nie, nie - szytem byłoby gdyby grały same kable - bez kolumn i elektroniki. Kto wie? Może niech kolega autor spróbuje!!! :))

czubsi

Nie wiem czy czasem postawienie jednej na drugą nie da tego samego efektu przy braku źródła

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.