Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  110 członków

Lector Klub
IGNORED

Klub Lector

Rekomendowane odpowiedzi

A tak swoją drogą .

Ludzie zostali puszczeni samopas na hejt.

Ktoś z zewnątrz , być może tego nie widzi .

Opluwani, a tu nikt się nie odezwie.

„Nie wiem o co chodzi ?

Nie odzywam się”.

Piszę , bo 

sam nie jestem bez winy.

Staś dobrze prawisz 🙂

Być może idę zbyt daleko jak na audio forum ale polityczna kalka nasuwa się sama. Od czasu jedynej niesłusznej partii hejt stał się bezkarny. Oskarżenia  wszyscy słyszą ale sprostowania już niewielu. I tak niesprawiedliwie  przyklejona łatka ciągnie się później całe życie.

Przepraszam za off topic 😉

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

36 minut temu, Stas napisał:

A tak swoją drogą .

Ludzie zostali puszczeni samopas na hejt.

Ktoś z zewnątrz , być może tego nie widzi .

Opluwani, a tu nikt się nie odezwie.

„Nie wiem o co chodzi ?

Nie odzywam się”.

Piszę , bo 

sam nie jestem bez winy.

Ostatnio rzadko wpadam do klubu Lectora ale od wczoraj przypadkowo zainteresowałem się najświeższym wpisami. Powiem krótko, szczęka mi opadła, ale nie z pozytywnego wrażenia. Ludzie chyba nie zdają sobie sprawy z tego, że taką  forumową paplaniną, często nie do końca przemyślaną robią dużo negatywnej roboty.

Z Panią Joanną miałem kontakt przy okazji wypożyczenia na odsłuch wzmacniacza ZXT70 Lectora. Cała procedura wypożyczenia sprzętu przebiegła wzorcowo bez jakiegokolwiek nacisku na jego zakup. Mimo, że ostatecznie wzmacniacza nie kupiłem z przyczyn zupełnie niezależnych od samego wyrobu, to sam kontakt z Polskim przedstawicielem Lectora wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. 

Edytowane przez Kasz76
3 godziny temu, Andrzej Szulczewski napisał:

Nie oceniaj.

Też mogę powiedzieć, że nie wiem jakie macie układy, że tak piszesz. 

Zresztą nie ważne.juznmnienten temat nie interesuje. A nie jestem osobą nerwową lecz nie lubię być oszukiwany.

Koniec tematu

Tak, potwierdzam. Udało mi się odzyskać pieniądze, którymi Pani obracała tygodniami.

Proszę się nie wybielać bo nie przystoi.

Ja już niczego od Pani nie oczekuję. Wszystko wiem.

42 minuty temu, guinness_bis napisał:

Staś dobrze prawisz 🙂

Być może idę zbyt daleko jak na audio forum ale polityczna kalka nasuwa się sama. Od czasu jedynej niesłusznej partii hejt stał się bezkarny. Oskarżenia  wszyscy słyszą ale sprostowania już niewielu. I tak niesprawiedliwie  przyklejona łatka ciągnie się później całe życie.

Przepraszam za off topic 😉

Dokladnie jest tak jak piszesz. Jestem osobą ogólnie znaną i nie życzę sobie insynuacji od sprzedawcy, że po mojej stronie jest jakaś wina.

Będzie taka potrzeba to zrzuty ekranu maili mogę przesłać. Nie robię tego bo to poniżej mojej godności. 

41 minut temu, Kasz76 napisał:

Ostatnio rzadko wpadam do klubu Lectora ale od wczoraj przypadkowo zainteresowałem się najświeższym wpisami. Powiem krótko, szczęka mi opadła, ale nie z pozytywnego wrażenia. Ludzie chyba nie zdają sobie sprawy z tego, że taką  forumową paplaniną, często nie do końca przemyślaną robią dużo negatywnej roboty.

Z Panią Joanną miałem kontakt przy okazji wypożyczenia na odsłuch wzmacniacza ZXT70 Lectora. Cała procedura wypożyczenia sprzętu przebiegła wzorcowo bez jakiegokolwiek nacisku na jego zakup. Mimo, że ostatecznie wzmacniacza nie kupiłem z przyczyn zupełnie niezależnych od samego wyrobu, to sam kontakt z Polskim przedstawicielem Lectora wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. 

Czy mój przypadek wyklucza Twoje doświadczenie? 

Swoją drogą bardzo ciekawe jest to, że większość mnie atakuje za podanie faktów ku przestrodze...

Ja temat już pożegnałem. 

Oby te wpisy przyczyniły się przyszłym ewentualnym kupującym...

20 minut temu, Arczibald napisał:

Swoją drogą bardzo ciekawe jest to, że większość mnie atakuje za podanie faktów ku przestrodze...

A jakie są te fakty? Coś  tam napisałeś ale było niejednoznaczne, a zaraz szybko z forum zniknęło.

Chario Nobile + Lector ZXT-70 + Lector Digitube S-192 + Lector PSU-Z + Lector Edison 230 + Innuos Zen + okablowanie TiGLON + UpTone EtherRegen + Qobuz/Tidal

Z tego co ja wyczytałem to kolega wpłacił zaliczkę i zniecierpliwiony oczekiwaniem zażądał zwrotu zaliczki i zrezygnował ze sprzętu. Tak jakby firma Lector miała do realizacji tylko to jedno zamówienie.

Zaliczkę Pani Joanna mu zwróciła ale pozostał żal i podejrzenia, że obracano jego pieniędzmi.

Edytowane przez marekw 76

No to ja też muszę zabrać głos.

Od dłuższego czasu jestem bardzo zadowolonym  klientem pani Joanny. Cały mój system oparty jest na sprzęcie Lectora. Od samego początku cała współpraca przebiegała bardzo pozytywnie i nadal taka jest. Nie miałem nigdy żadnych nacisków na zakupy. Miałem na testach sprzęty, w tym kolumny do spróbowania. Część z nich kupiłem, część nie.  Każdemu mogę polecić sprzęty Lectora i współpracę właśnie z panią Joanną. Pewnego razu uszkodziłem mechanicznie płytkę z gniazdami RCA we wzmacniaczu. Chciałem kupić nową do samodzielnej wymiany ale dostałem ją w gratisie. Innym razem miałem awarie odtwarzacza CD już po okresie gwarancyjnym. Pomimo tego naprawa została wykonana nieodpłatnie, ja pokryłem koszty transportu. 

Zatem naprawdę ja widzę tu same pozytywy takiej a nie innej współpracy.  Szczerze polecam. 

Nie chce komentować sprawy kolegi. Piszę o swoich doświadczeniach. 

ART LOUDSPEAKERS DECO10 + LECTOR AUDIO (CDP707+ZOE+2xVM200M+EDISON230) + ROSE RS250 + SAP RELAXA + TIGLON +  PURIST AUDIO DESIGN +  OYAIDE

12 godzin temu, marekw 76 napisał:

Z tego co ja wyczytałem to kolega wpłacił zaliczkę i zniecierpliwiony oczekiwaniem zażądał zwrotu zaliczki i zrezygnował ze sprzętu. Tak jakby firma Lector miała do realizacji tylko to jedno zamówienie.

Bywa, życie. Ja na swoje kolumny miałem czekać 2 tygodnie, a wyszło 2 miesiące. I salon audio uznany i dystrybutor z tych większych. Siła wyższa. 

Na rower tez miałem czekać ok. 6-8 tygodni, a wyszło pól roku.

30 minut temu, Stas napisał:

Co to za rower, że warto było czekać pół roku ?
Daj zdjęcia na priv.

Focus Atlas gravel. Nic nadzwyczajnego ale takie były realia rowerowe dwa lata temu w czasach covidowych 😉

Ja się nie znam . 
Zastanawiam się . 
Boję się, że kupię .

Pojeżdżę z tydzień , wywalę kasę, a potem będzie stał w garażu u sąsiadki .

Edytowane przez Stas
Błąd

Szanowni koledzy, może macie rację, że zbyt emocjonalnie do sprawy podszedłem. 

Moim celem było i jest jedno. Mianowicie bym mógł otrzymać sprzęt, o który tygodniami zabiegałem. 

Abstrahując od wszystkiego co zostało napisane ja nigdy nie zrezygnowałem z zamówienia. Cierpliwie czekałem i nawet sam do Pani Joanny napisałem w styczniu, że pewnie nie dotrze do mnie wcześniej jak w lutym.

Problem powstał kiedy zapytałem (po informacji od Pani Joanny, że wkrótce będzie wysyłka), kiedy mogę się spodziewać paczki bo mam wyjazdy zagraniczne przez najbliższe dwa miesiące. Naturalnym więc jest, że musiałbym zorganizować odbiór paczki. 

Dokladnie tak napisałem, że nie wyobrażam sobie sytuacji, iż sprzęt miałby zostać nieodebrany. I jeśli nie będę wiedział kiedy dotrze to może lepiej zrezygnować. 

Korespondencja miała miejsce praktycznie w nocy. Po godzinie od tych słów dowiedziałem się, że po półtora miesiąca czekania, mój sprzęt został sprzedany komu innemu. A wystarczyło mi odpisać, że np. Jutro, pojutrze będzie nadany.

Myślałem, że to żart. Nawet napisałem by nie żartowała i nie dała się prosić o wysyłkę. 

Wydałem dodatkowe pieniądze na szereg lamp NOS, bezpiecznik SR, kabel zasilający. Po co mialbym to robic...

Ot i cała historia. Zareagowałem impulsywnie zamieszczając wpis tu na forum. Poczułem się i nadal czuje się bezsilny słysząc, że go nie otrzymam bo "nie ma między Nami chemii". Coś bardzo dziwnego co ze zrozumieniem tłumaczę sobie, iż słowo pisane Pani Joanny jest inne niż moje. 

Jeśli źle kogoś zrozumiałem, jeśli Pani Joanna źle mnie odebrała i może też pod wpływem impulsu sprzedała mój sprzęt to najprościej to wyjaśnić w jeden sposób.

Zwyczajnie wpłacę raz jeszcze pieniądze (nawet cała sumę) i będę oczekiwał na informację, w który dzień paczka będzie u mnie.

Spokojnie mogę poczekać nawet następny tydzień czy dwa. 

Mam nadzieję, że rozwiałem wątpliwości co do mojej woli, co do sytuacji i rozczarowania decyzjami przedstawiciela firmy.

Chyba tak nie powinno być, zwłaszcza, że w planie były zakupy kolejnych rzeczy jak np. Pre gramofonowe.

Nigdy też nie byłem nietaktowny. Bardziej mnie slabo traktowano. Jednak puszczam to w niepamięć bo 30 lat biznesu nauczyło mnie, że każdego trzeba starać się zrozumieć. Nawet zbytnią impulsywność.

Po cóż skracać sobie życie burząc skoro można tworzyć. Cenię markę Lector i nawet jak nie będzie woli by mi sprzedać co zamówiłem, to o produktach złego słowa nie powiem.

Pozdrawiam wszystkich, którzy dobrnęli do końca mojej wypowiedzi 

Pani Joanno, czekam na odzew... 😀

Ja cały czas jestem gotów do zakupu. Niezmiennie, zgodnie z ustaleniami z grudnia (wtedy już kupiłem 😉 ale mniejsza o to. 

Ważne by dopiąć zakup.

Edytowane przez Arczibald
W dniu 12.02.2023 o 13:17, guinness_bis napisał:

Bywa, życie. Ja na swoje kolumny miałem czekać 2 tygodnie, a wyszło 2 miesiące. I salon audio uznany i dystrybutor z tych większych. Siła wyższa. 

Na rower tez miałem czekać ok. 6-8 tygodni, a wyszło pól roku.

Pamiętam te czasy pandemii, wcale nie odległe... Jednak to była inna rzeczywistość. 

Zamówiłem z kolegą Treka gravela, tzn dwa 😉

Czekaliśmy 9 miesięcy bo nie było osprzętu. Przyszedł jeden na sklep, kolega kupił a ja by z pustymi rękami nie wyjść wziąłem Krossa dla syna (cuden trafił się carbon). Zero rabatów jak to wczesniej bywało. Teraz zapłacilibyśmy 10kzl mniej 😉

Od razu przypomniały się czasy słusznie minione, kiedy stało się całą noc w kolejce za meblościanką. Człowiek nie wiedział czy i jaką dostanie 😉

Edytowane przez Arczibald

Witam. Moje dzisiejsze muzyczne odkrycie

Screenshot_20230221-192008.thumb.jpg.cd66c3c422d8a34b2441af7798d5d765.jpg

Koledzy, jak rozroznic wersje MK1/2/3 odtwarzacza Lector 7 TL bez zdejmowania pokrywy?

Czy laser do MK3 jest jeszcze dostepny? Wyglada na zwykly VAM1202?

Edytowane przez Marek.S
  • 2 tygodnie później...
W dniu 28.02.2023 o 00:30, Marek.S napisał:

Koledzy, jak rozroznic wersje MK1/2/3 odtwarzacza Lector 7 TL bez zdejmowania pokrywy?

Czy laser do MK3 jest jeszcze dostepny? Wyglada na zwykly VAM1202?

Kolega sobie poradził z rozróżnieniem wersji?

Witam, w instrukcji było MK3, data produkcji maj 2008 również wskazywała MK3. chociaż według Pani Lector był to MK2, nie wiadomo 🙂

Trochę posłuchałem, jak dla mnie trochę zbyt ciepło/misiowo ale naszło mnie żeby zdjąć pokrywę i...3 dni później poszedł do Niemiec.

Edytowane przez Marek.S

I taki mi się marzy 😃

Witam w Klubie wszystkich entuzjastów Marki Lector i nie tylko.
Pierwszy raz zetknąłem się z tą firmą na AVS 2019.
Pamietam, że wracałem tam kilka razy, a to chyba dobrze rokuje.
W końcu tydzień temu odwiedziłem salon firmowy.
Cały zestaw prezentuje się pięknie tak jak wygląda tak też gra.
Słuchane było źrodło TL3, DAC S192 zasilacz D192 połączone AES/EBU, tri amping, duże podłogowe zestawy Chario Sovran.
Wszystko pospinane kabelkami japońskiego producenta.
Wokal po prostu kryształ, super namacalny i czytelny, bardzo dużo mikro informacji zawartych na płytach, których nie słyszałem wcześniej.
Gitara akustyczna, barwa tego instrumentu palce lizać, kiedyś sam grałem dość dużo na gitarze.
Głębia sceny w mojej ocenie to mistrzostwo.
System gra muzykę w niezwykle wyrafinowany sposób, bardzo mi się podobało.
Nie wyszedłem z pustymi rękami, kable głośnikowe pożyczyłem i już nie oddam.

P.S. Bas jest idealnie zszyty z całą resztą pasma.

Witamy w klubie, 
Fajny wpis, z którym ciężko się nie zgodzić :)
Napisz jeszcze z jakim systemem porównywałeś brzmienie Lectora (albo co gra u Ciebie w domu) oraz jaki symbol tych głośnikowych Tiglonów.

Z wieloma systemami można powiedzieć porównywałem.
Pojeździłem trochę po Salonach Audio.
Na AVS jestem często jak to możliwe.
U mnie monitory Vienna Acoustic Haydn.
Elektronika do zmiany🙂.
Tiglon głośnikowe model MS-DR20SP.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.