Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Xindak szykuje/prezentuje nowosci ☺

http://www.xindak.com/en-us/Article_Details.aspx?article_id=1003

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

• 2 tygodnie później...

Cześć,

nietypowe pytanie o końcówkę PA-M:

czy da się tam zmienić kolor podświetlenia?

:-)

Mam integrę PA-M i też się nad tym zastanawiałem, jednak po wyjęciu wskaźnika okazało się, że diody są wklejone do obudowy - za dużo zabawy by było z wymianą, tak że odpuściłem i zostało niebieskie podświetlenie :)

Mam integrę PA-M i też się nad tym zastanawiałem, jednak po wyjęciu wskaźnika okazało się, że diody są wklejone do obudowy - za dużo zabawy by było z wymianą, tak że odpuściłem i zostało niebieskie podświetlenie :)

Tego się obawiałem... nie lcierpię tych niebieskich oczoje....ów.

Dzięki za info.

Witam Panów, posiadam kolumny PMC GB1i. Zastanawiam się nad trzema integrami Xindak XA-6950, Xindak XA-6950 09 i PA-M. Czy ktoś słuchał tego zestawienia? Niestety odsłuch nie wchodzi w grę niestety.

Tego się obawiałem... nie lcierpię tych niebieskich oczoje....ów.

Dzięki za info.

mam 1 element xindaka. no niestety, nie wiem czy te swiatelka to tak ze wzgledu na wschodnie pochodzenie sprzetu, ale mi tez sie nie podoba i kolor i intensywnosc. osobiscie zakleilem to deklikatnie i duzo mniej przeszkadza.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

mam 1 element xindaka. no niestety, nie wiem czy te swiatelka to tak ze wzgledu na wschodnie pochodzenie sprzetu, ale mi tez sie nie podoba i kolor i intensywnosc. osobiscie zakleilem to deklikatnie i duzo mniej przeszkadza.

+1

• 1 miesiąc później...

Dzień Dobry wszystkim miłośnikom Xindaka ;). Od ładnych kilku lat jestem użytkownikiem zestawu A 06, C 06 , AA Phoebe III i to zadowolonym użytkownikiem. Proszę o przyjęcie mojej skromnej osoby do grona klubowiczów :).

Mam pytanie odnośnie sprawdzenia ilości przepracowanych godzin przed CD 06. W jaki sposób można to zrobić ?.

Jak dobrze pamiętam to jednocześnie przycisnąć ">" + ">>" na panelu frontowym (z pilota chyba nie działa). Edytowane przez pit80

Witam Panów, posiadam kolumny PMC GB1i. Zastanawiam się nad trzema integrami Xindak XA-6950, Xindak XA-6950 09 i PA-M. Czy ktoś słuchał tego zestawienia? Niestety odsłuch nie wchodzi w grę niestety.

Tego zestawienia jak to nazwales, nie sluchalem , natomiast bylem posiadaczem Xa 6950 przez kilka lat. Wspaniala maszyna ktora zawstydzi nie jeden wzmacniacz konkurencji za dwa razy wieksze pieniadze. Do dzis pracuje u kolegi , ktory go ode mnie odkupil . Okolo 10lat bezawaryjnej pracy i kupa frajdy ze sluchania. Wlasnie ten model Ci polecam!

Xindak szykuje/prezentuje nowosci ☺

http://www.xindak.com/en-us/Article_Details.aspx?article_id=1003

pzdr.

Piekne monobloki.

Potwierdzam to co powyżej. Miałem ten 6950(09) czyli hybrydę, którą zdecydowanie odradzam ze względu na słabą wydajność w zakresie basu przy wymagających kolumnach. Natomiast wersja tranzystorowa nie ma tego problemu i w swojej klasie cenowej jest bardzo atrakyjna.

Potwierdzam to co powyżej. Miałem ten 6950(09) czyli hybrydę, którą zdecydowanie odradzam ze względu na słabą wydajność w zakresie basu przy wymagających kolumnach. Natomiast wersja tranzystorowa nie ma tego problemu i w swojej klasie cenowej jest bardzo atrakyjna.

Dokladnie. Mocna i bardzo dobra integra o imponujacej budowie i wygladzie. Nic tylko brac.

Cześć. Miał ktoś z was możliwość porównać piece Xindaka tj. model Xindak 6800 se z modelem Xindak 6950 SE? Jakie są największe różnice w brzmieniu tych dwóch wzmacniaczy?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Cześć. Miał ktoś z was możliwość porównać piece Xindaka tj. model Xindak 6800 se z modelem Xindak 6950 SE? Jakie są największe różnice w brzmieniu tych dwóch wzmacniaczy?

Nie ma i nie było "6950 SE", a 6800 miał literkę R.

Chyba jednak chodzi o porównanie 6800 R z 6800 SE.

Miałem wiele lat temu ten z literką R. Fajnie, ciepło grał, jest w klasie A. Sprzedałem chyba za ok. 1000 zł i w tej cenie to doskonały wzmacniacz. Tego w wersji SE nie słyszałem, tylko czytałem, ze trochę lepszy więc jeśli różnica w cenie nie byłaby duża to warto go wybrać jeśli te drewienka przypadną do gustu.

Edytowane przez audiofan01

Jestem w posiadaniu XA-6950 (bez 09) - bardzo dobre granie. U mnie grał do niedawna z Paradigm Studio 60v5. Repertuar u mnie bardzo różny i w każdym radził sobie bardzo przyzwoicie wg mnie. Wzmacniacz ma potężne basisko, ale nie jakieś rozlazłe... gdzie było trzeba, to uderzał punktowo. Fakt, że Paradigmy mają zwinny bas. Góra łagodna... nie wiem jak z Twoimi Dynaudio będzie (czy nie za ciemno?). Środek miałem lekko cofnięty - ale to cecha Studio 60v5.

Przesiadam się na kolumny 3-drożne na scan-speakach i niedługo będę miał pogląd jak radzi sobie z trudniejszymi konstrukcjami do napędzenia.

Edytowane przez ygrene

Bajzel

• 2 tygodnie później...

Dawać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mnie to : )

XA6950(II) Hybrid Integrated Amplifier

Ja już wysłałem smsa do kolegi który prowadzi salon audio.

Czarny z czarnymi guziorami, i czarnym pokrętełkiem.

Ciekawe co odpisze : ) bo Ja ten piekarnik muszę mieć. Jak się sprawdzi zostawiam w chałupie.

: )

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.