Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba dlatego, że odstrzelił Saakaszwilego i nie ma teraz kim straszyć.

A problemy ma nie ze stopą tylko z kregosłupem. Oczywiściście jak najbardziej fizycznym a nie moralnym bo ten zanikł juz dawno temu.

Jestem Europejczykiem.

xniwax

Twoja argumentacja jest żałosna.Usiłujesz strzelać a nie masz amunicji.Armat zresztą też nie masz.Jeżeli Putin kuleje to z powodów wewnętrznych a nie Smoleńska.

Wojciechu

Wkładanie głowy jakiegokolwiek Polaka w dupę Putinowi jest nie przyzwoite i naganne.

Znamienna jest zmiana jaka zaszła w tym temacie (i nie tylko) choćby u Radosława Sikorskiego.

Jaro Ci wyjaśnił z jakiego powodu kuleje, ja ci napisałem z jakiego kuleje podwójnie

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Detektory, które były w Smoleńsku, rozpoznają tylko materiały wybuchowe?

Detektor MO-2M, który miał zostać wykorzystany do badania miejsca katastrofy smoleńskiej, wykrywa ślady materiałów wysokoenergetycznych. Jednak nie chodzi o wszystkie tego typu substancje, ale jedynie o te pochodzące z detonacji materiałów wybuchowych - podaje fakt.pl.

Prezes

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Korporacja Wschód Sp. z o.o., produkującej detektory MO-2M, wyjaśniał w rozmowie z fakt.pl sposób działania urządzenia. - Specjalnie zawęziliśmy spektrum substancji poddanych detekcji, by nasze urządzenie pokazywało tylko pary materiałów wybuchowych. Wycięliśmy więc np. azotan amonu, którego można użyć do wybuchu, ale potrzebna byłaby tu duża ilość substancji.

W opisie charakteryzującym detektor można wyczytać, że używa się go przy kontroli bagażu, ubrań itp. na lotniskach, w pociągach czy obiektach administracji państwowej na obecność materiałów wybuchowych. Urządzenie analizuje powietrze zasysane z powierzchni badanego obiektu.

O tym, że detektor MO-2M miał zostać wykorzystywany przez polskich biegłych na miejscu katastrofy smoleńskiej, pisał m.in. serwis niezalezna.pl. Informacje potwierdziła Naczelna Prokuratura Wojskowa.

O znalezieniu trotylu na wraku tupolewa informowała "Rzeczpospolita". Później gazeta ze swej publikacji się wycofała, doniesienia dementowała również

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , precyzując, że znalezione zostały ślady materiałów wysokoenergetycznych. Jednak na ostateczne potwierdzenie tego, skąd pochodzą, potrzeba jeszcze pół roku badań.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W necie nie tylko nowe zdjęcia, ale i ich interpretacje - http://wiadomosci.onet.pl/temat/katastrofa-smolenska/bloger-z-rosji-ujawnia-nowe-zdjecia-ze-smolenska,1,5299779,wiadomosc.html:

"Internauta zwraca również uwagę na szczegóły w budowie samolotu, próbując udowodnić tezę, że maszyna została podmieniona." Czy Prezes to kupi, jak trotyl?

Powinno się z tytułu wątku wykreślić - "teorie spiskowe"

Pewnie juz nie pamiętasz, ale pierwotny wątek o katastrofie zamknęła moderacja z sobie tylko znanych powodów. No to powstał ten pod nieco mylącym (głównie właśnie moderacje) tytułem a dyskusja po jakimś czasie wskoczyła w stare koleiny. Co wskazuje na pochopne działanie moderacji no ale kto teraz przyzna sie do błędu i nie daj Boże przeprosi?

Jestem Europejczykiem.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Moderacja, to w większości idioci. Ale chyba nic nowego nie napisałem ?

Już niech sobie wymazują te fucki i k**wy, bez wczytywania się w meritum.

A co do samolotu? - Jestem przekonany, że wylezie jednak na wierzch prawda, jak Katyń.

Nie jestem fanem teorii spiskowych, bazuję tylko na historii, która wystawia jednoznaczne świadectwo - żadne kłótnie o brzozę czy trotyl Gmyza.

W Katyniu naszych oficerów wykończyli Niemcy, Trocki udławił się rurką z kremem, a Litwinienko miał słabe serce.

Kagiebiści (dawne NKWD) nie żądzą Rosją.

To piękny kraj, w którym byłem wielokrotnie służbowo, ale nie chciałbym tam znowu pojechać. Tak jak do Korei Północnej, w której tez byłem kiedyś.

Nie jara mnie zniewolenie i upadłość.

I zaklęcia Żydów i oportunistów.

"To wszystko Polsce szkodzi i podważa demokrację. I daje Rosji okazję do pogłębiania rozdźwięku w samej Polsce. Dlaczego Rosjanie nie oddali wraku samolotu? Bo Rosji zależy na tym, żeby ta sprawa dzieliła w dalszym ciągu Polaków" - mówił Brzeziński. Jego zdaniem "są na scenie politycznej osoby, które świadomie lub podświadomie, bo są chore, dzielą społeczność i podważają wiarygodność państwa, rządu, sprawiedliwość itd. I to jest wstrętne"

ciekawe który narodowy katolik zrozumie jaką rolę odgrywa , pytanie czy prezes jest idiotą , psychiczny czy jednak świadomie Rosji służy .... chłop ma haki mają i na niego

Jego zdaniem "są na scenie politycznej osoby, które świadomie lub podświadomie, bo są chore, dzielą społeczność i podważają wiarygodność państwa, rządu, sprawiedliwość itd. I to jest wstrętne"

Wydaje mi się,że wredne a nie wstrętne.Tak określił to Brzeziński.Ja jak Skynyrd...poczekam,bo z ruskimi nigdy nic nie jest pewne.Nawet wtedy,gdy jest to oczywiste za jakiś czas okazuje się,że wcale takie oczywiste nie było.Jednak prezio dostał chyba fioła i stratega wyprzedziła wybujała wyobraźnia...Maciarka.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Już niech sobie wymazują te fucki i k**wy, bez wczytywania się w meritum.

(...)

Tu się z Tobą zgadzam. Poza tym masz podiobne do mojego podejście do zwierząt (jutro jadę ze swoim dziwięciokilowym, niekastrowanym kotem do chirurga. Pogryzł go zaniedbany pies albo ktoś go poraz kolejny pstrzelił z wiatrówki. Rana mocno mu ropieje i domnowe leczenie juz nie pomaga. Niedawno też pogrzebałem swoja wierna sukę. Zagryzł ją rak.

(...)

A co do samolotu? - Jestem przekonany, że wylezie jednak na wierzch prawda, jak Katyń.

Nie jestem fanem teorii spiskowych, bazuję tylko na historii, która wystawia jednoznaczne świadectwo - żadne kłótnie o brzozę czy trotyl Gmyza.

W Katyniu naszych oficerów wykończyli Niemcy, Trocki udławił się rurką z kremem, a Litwinienko miał słabe serce.

Kagiebiści (dawne NKWD) nie żądzą Rosją.

To piękny kraj, w którym byłem wielokrotnie służbowo, ale nie chciałbym tam znowu pojechać. Tak jak do Korei Północnej, w której tez byłem kiedyś.

Nie jara mnie zniewolenie i upadłość.

I zaklęcia Żydów i oportunistów.

Tu zgadzam sietylko z tym, zę Rosja to piękny kraj. Co do samolotu to prawdę juz znamy. Na 90 procent.

Co do Katynia - to należało go rozgrywać w 1940 roku. Może zamiast prezentowania honoru i nienawiści, zniewoleni genarołowie powinni pójść na układy z NKWD, aby ocalić rzesze zwykłego wojska, policji i innych. Treaz to nie ma juz najmniejszego sensu - widać, jak sie kończy. Nie tylko trzeba pamietać... A wewnętrzne sprawy Ruskich mało mnie krecą - dopóki Polski nie dotyczą. Obnizenie cen gazu przez Gasprom pokazyje,ze też mozna ich naciskac i dogadywać sie z nimi.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"To wszystko Polsce szkodzi i podważa demokrację. I daje Rosji okazję do pogłębiania rozdźwięku w samej Polsce. Dlaczego Rosjanie nie oddali wraku samolotu? Bo Rosji zależy na tym, żeby ta sprawa dzieliła w dalszym ciągu Polaków" - mówił Brzeziński. Jego zdaniem "są na scenie politycznej osoby, które świadomie lub podświadomie, bo są chore, dzielą społeczność i podważają wiarygodność państwa, rządu, sprawiedliwość itd. I to jest wstrętne"

ciekawe który narodowy katolik zrozumie jaką rolę odgrywa , pytanie czy prezes jest idiotą , psychiczny czy jednak świadomie Rosji służy .... chłop ma haki mają i na niego

Szkoda, że Brzeźnski myśli tylko o Kaczyńskim, a nie o Tusku także. To też jest ingerencja w sprawy wewnętrzne. Wskazywanie jednego, jedynego złego.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Brzeziński nie mówił o Kaczyńskim a ogólnie i wynikało z jego wypowiedzi,że o niego też chodzi ale nie tylko.

Brzeziński mówi świadomie ogólnie - odbiór jest szczególny - ze wskazaniem na.

Brzeziński powiedział prawdę i powiedział rzeczy oczywiste.Głównym adresatem zarzutów był PiS,to nie ulega wątpliwości.

Teraz będzie on dla ludu smoleńskiego agentem sowieckim.To oczywista oczywistość.

To policzmy... Mamy 6-ciu na forum: Fr@ntz, josef, jozwa maryn, misiomor, mlb, palton. Większść to 4-ech. Pewnie nawet żaden z pozostałej dwójki do pięt Tobie, tytanowi intelektu nie dorasta.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

/../Po co miałby to robić w sytuacji gdy Kaczyński i tak miał przegrane wybory za kilka miesięcy.

Każdy pamięta chyba okres rządów PIS...

Płynie z tego smutna nauka, że Kaczyńscy są DUŻO GROŹNIEJSI dla Rosji w opozycji, niż sprawując realną władzę. :)

Także IMP tawariszcz Putin (przypomnijmy - pułkownik KGB) myślał przyszłościowo.

Zemsta za Gruzję też jest logiczna - Rosja bowiem takich spraw nie zapomina.

Zauważ, że obecnie nasza aktywność polityczna w Gruzji = zero.

Czyli: opłacało się.

Zresztą trotylu raczej nie podkładał Putin. Zrobili to Polacy a raczej osoby za Polaków się podające.

Skąd poszły rozkazy - to już inna historia.

Inna sprawa, że podczas "remontu" w Samarze można było dokonać pewnych "usprawnień" w samolocie...

Jestem pewien, że w końcu niezależne komisje: czy to sejmowa czy międzynarodowa - znajdą winnych zamachu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Przecież mgła była sztuczna.........

Czyli co, niewidzialna?

Zemsta za Gruzję też jest logiczna - Rosja bowiem takich spraw nie zapomina.

Zauważ, że obecnie nasza aktywność polityczna w Gruzji = zero.

Czyli: opłacało się.

Dzięki pomysłowi Saakaszwilego Rosjanie wygrali tam właściwie wszystko co chcieli.

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.