Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Stwierdzenie biegłych, które wskazuje, że „powierzchnie rozdzieleń obu części pnia mają kierunek od góry w dół” stoi w sprzeczności wobec rządowej wersji wydarzeń. Komisja Millera w swoim raporcie, a obecnie rządowy zespół propagandowy przekonują, że tupolew lecący do Smoleńska uległ katastrofie, gdy wznosząc się uderzył skrzydłem w brzozę.

Jak to możliwe, że wznoszący się samolot ściął drzewo „od góry w dół”?

Z pytaniem o wyjaśnienia dotyczące zniszczeń brzozy próbowaliśmy zwrócić się do zespołu Macieja Laska. Niestety przewodniczący nie był uchwytny, a kolejni jego członkowie odmawiali rozmowy, zasłaniając się brakiem czasu. Edward Łojek z kolei wskazał, że najlepiej byłoby zwrócić się do zespołu na piśmie. Przekonywał, że w ten sposób najłatwiej uzyskać wyjaśnienia w interesującej nas sprawie. W związku z sugestią portal Stefczyk.info skierował do komisji pytanie.

„Stwierdzenie, że "rozdzielenie obu części pnia mają kierunek od góry w dół, pod niewielkim kątem w odniesieniu do poziomu" stoi w sprzeczności wobec powtarzanej przez członków komisji tezy, że Tu-154M lecący do Smoleńska uderzył skrzydłem w brzozę w czasie, gdy się wznosił. Proszę zatem o wyjaśnienia i odpowiedź na pytanie: Jak wznoszący się tupolew mógł zniszczyć brzozę uderzając ją od góry?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kolejny ekspert potwierdza wybuch.

Patrząc na obecne poczynania Putina ja nie mam wątpliwości że to był zamach.

Rosjanie są zdolni do wszystkiego, w tym - do fizycznej eliminacji wrogów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

...Patrząc na obecne poczynania Putina ja nie mam wątpliwości że to był zamach.

Rosjanie są zdolni do wszystkiego, w tym - do fizycznej eliminacji wrogów...

Jak bardzo, musi być skrzywdzony umysł, aby mieć takie pełne nienawiści myśli? Chyba, że w tej Irlandii jest aż tak nudno. Kolejny, prawicowiec - katolik a jad aż bokiem się leje.

Patrząc na obecne poczynania Putina ja nie mam wątpliwości że to był zamach.

Rosjanie są zdolni do wszystkiego, w tym - do fizycznej eliminacji wrogów.

Ukryta Zawartość

a co im dał ten zamach?

Ukryta Zawartość

Na podstawie zdjęć można przesądzić o wybuchu – mówi dr Hertzberg i potwierdza ustalenia dr. Grzegorza Szuladzińskiego

Nie mam zastrzeżeń do tego raportu. Konkluzja, że doszło do wybuchu na skrzydle, który zainicjował katastrofę samolotu zdaje się być uzasadniona przez zgromadzone dowody. Moja jedyna krytyka sprowadza się do tego, że Szuladziński nie zbadał co było powodem eksplozji w zbiorniku paliwa. Jest wiele udokumentowanych przypadków takich eksplozji.

Martin Hertzberg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co im dał ten zamach?

Pozbyli się za jednym zamachem prezydenta, wierchuszki polityków, szefa NBP, całej generalicji, uzyskali dostęp do bezcennych danych wywiadowczych - mało?

Jak bardzo, musi być skrzywdzony umysł, aby mieć takie pełne nienawiści myśli? Chyba, że w tej Irlandii jest aż tak nudno. Kolejny, prawicowiec - katolik a jad aż bokiem się leje.

Skrzywdzone umysły to macie wy - lewaki.

Propaganda mendiów tak was ogłupiła, że jesteście jak roboty, klapki na oczach macie przyspawane.

WYŁĄCZ TVN! MYŚL SAMODZIELNIE!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

@przemek_s

Chyba nie uważasz określenia "prawicowiec" lub "katolik" za obraźliwe? Co do jadu, to niestety takiej dokonałem obserwacji. Wymagasz tolerancji dla kogoś, kto jest skrajnie nietolerancyjny i pała nienawiścią do wielu osób innych od niego. Poza tym, to miłość do bliźniego w szerokim kontekście, jest domeną wiary katolickiej, nieprawdaż?

O proszę. ;)

Skrzywdzone umysły to macie wy - lewaki.

Propaganda mendiów tak was ogłupiła, że jesteście jak roboty, klapki na oczach macie przyspawane.

WYŁĄCZ TVN! MYŚL SAMODZIELNIE!

Powiedz mi, skąd Ci się urodziło, to że mam cokolwiek wspólnego z lewicą?

Polskiej i w ogóle jakiejkolwiek telewizji nie oglądałem już tak dawno, że nie pamiętam jak to było. Samodzielne myślenie, również jest jak najbardziej ok. niesterowane ani radiem ani gazetami i dziwnymi portalami.

Samodzielne myślenie, również jest jak najbardziej ok

Przykro mi ale coś szwankuje.

Jeśli masz oczy zamknięte na rzeczywistość i fakty to zadaj sobie pytanie - dlaczego są one zamknięte? Kto je zamknął?

To może na początek otwórz swoje i zobacz, że zadałem Ci pytanie. Racz odpowiedzieć.

I jeżeli samodzielnym myśleniem, nazywasz powtarzanie wszystkiego co powie Kaczyński, Macierewicz, Rydzyk i spółka oraz wklejanie wszystkiego, tego co znajdziesz na stronach ludzi ogarniętych manią prześladowczą połączoną z życiem w wiecznym spisku, to dzięki ale nie jestem zainteresowany takim praniem mózgu.

I jeżeli samodzielnym myśleniem, nazywasz powtarzanie wszystkiego co powie Kaczyński, Macierewicz, Rydzyk i spółka oraz wklejanie wszystkiego, tego co znajdziesz na stronach ludzi ogarniętych manią prześladowczą połączoną z życiem w wiecznym spisku, to dzięki ale nie jestem zainteresowany takim praniem mózgu.

.

Co do jadu, to niestety takiej dokonałem obserwacji. Wymagasz tolerancji dla kogoś, kto jest skrajnie nietolerancyjny i pała nienawiścią do wielu osób innych od niego

.

Jak bardzo, musi być skrzywdzony umysł, aby mieć takie pełne nienawiści myśli?

.

Mec. Piotr Pszczółkowski: Uważam, że obecnie brak jest materiału dowodowego, który pozwalałby na udokumentowanie procesowe tezy o uderzeniu w brzozę. To właśnie m.in. z tego powodu rodziny ofiar, które reprezentuję, już w lutym zwróciły się do prokuratury o uzupełnienie opinii mechanoskopijnej, o której mówił prok. Ireneusz Szeląg na konferencji prasowej. On wskazywał, że to jest opinia probabilistyczna. Rodziny, które reprezentuję, natomiast domagają się przeprowadzenia badań, które postawić mogą „kropkę nad i” w tej sprawie i stwierdzić z olbrzymią dozą prawdopodobieństwa, czy teza o tym, że wyjęte z brzozy odłamki pochodzą z samolotu Tu-154M jest prawie pewna.

Nawet jeśli w brzozie znajdą się ewentualnie części rządowego tupolewa, nie oznacza to, że mamy do czynienia z badaniem przesądzającym w tej sprawie. To byłby jedynie jeden z elementów świadczących, że skrzydło, jako element konstrukcji samolotu, uderzyło w brzozę. Przecież jeśli rozważymy tezy ekspertów zespołu parlamentarnego, mówiące, że maszyna rozpadła się w powietrzu, wówczas prawdopodobne jest, że części samolotu znalazły się w drzewie czy drzewach stojących w pobliżu miejsca zdarzenia. Przy tym scenariuszu również nie można wykluczyć obecności części Tu-154M w brzozie. Nawet zatem odnalezienie fragmentów samolotu w drzewie nie przesądza o tym, że to uderzenie w brzozę doprowadziło do destrukcji skrzydła, jako części samolotu. Sprawa brzozy nie jest w żaden sposób zakończona, ani rozstrzygnięta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawa brzozy nie jest w żaden sposób zakończona, ani rozstrzygnięta.

Dla normalnych ludzi - nie.

Tylko Sekta Pancernej Brzozy wyznaje prostą/prostacką filozofię Klicha: "jak uderzył, to urwał,proszę pani".

Dla normalnych ludzi - nie.

Tylko Sekta Pancernej Brzozy wyznaje prostą/prostacką filozofię Klicha: "jak uderzył, to urwał,proszę pani".

Całe szczęście że tych "normalnych" z dnia na dzień jest coraz mniej. Nie trzeba się tak wstydzić, bo krzyk coraz bardziej cichy...

Wygląda na to, że tym razem ruskie serwery nie pomogą i w końcu winni śmierci pasażerów feralnego lotu odpowiedzą za swoje zbrodnie.

Tymczasem niestrudzony Antoni Macierewicz dostarcza nowych dowodów na wybuch w skrzydle i w salonce:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co ty doktorek znowu pierd... o "ruskich serwerach"???

Nie przyjąłeś do wiadomości, że to brednia wygenerowana przez nieuków dla lemingów?

Jestem Europejczykiem.

Ostatnie miesiące co pewien czas przynoszą informacje o kolejnych „samobójstwach”. Dziwnym trafem jednak na swoje życie „targają się” osoby niewygodne, podważające oficjalne wersje wydarzeń, głośno mówiące o nieprawidłowościach. Zapraszam do lektury:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tego, co pamiętam to swego czasu przyglądałem się tematowi i był to kolejny stek bzdur i kłamstw w stylu "ruskich serwerów". Sam sobie to czytaj tomuś.

Jestem Europejczykiem.

Dziwnym trafem jednak na swoje życie „targają się” osoby niewygodne, podważające oficjalne wersje wydarzeń, głośno mówiące o nieprawidłowościach.

A może bardziej osoby niezrównoważone psychicznie ? W tej grupie ludzi, o ile wiem, często dochodzi do samobójstw. Również silny stres związany z poczuciem winy za przyczynienie się do katastrofy może to spowodować (lądowanie samolotu Jak). Oczywiście to tylko hipotezy takie jak u ekspertów Antoniego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Andrzej Lepper - polityk Samoobrony, vce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w rządzie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) – LPR – Samoobrona, znaleziony został wiszący w swoim biurze. Wbrew oficjalnej wersji lansowanej w mediach, przyjaciele Leppera twierdzą że polityk Samoobrony nie był skłonny do takiego czynu. Wreszcie poprawiał się stan ciężko chorego syna, tymczasem kochający ojciec popełnia samobójstwo? Nie zbadano faktu siedmiu śladów butów w biurze Leppera, otwartego okna pomimo obecności klimatyzatora czy dziwnego rusztowania za oknem. Faktem jest, że Lepper miał olbrzymią wiedzę. To On pierwszy mówił o Talibach lądujących w Polsce, o finansowaniu polskich partii przez obce mocarstwa i wielu innych niewygodnych faktach. Więcej już nic nie powie.

a ja słyszałem że było osiem śladów jego butów, to ja proszę o wyjaśnienie tego? tak słyszałem, zatem tak jak każdy jestem wiarygodny.ufo też lądowało w polszy, swego czasu mówił o tym redukotek ze strefy 11

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

A. Macierewicz

Tu chodzi o świadome działania na szkodę

śledztwa, ustalenia prawdy, a w konsekwencji na szkodę państwa polskiego

W wymiarze politycznym ten wyrok był do przewidzenia. Presja rządu i administracji pana Donalda Tuska zarówno na media, jak i na organa władzy państwowej jest gigantyczna. Należało się zatem spodziewać, że tak będzie i w tym wypadku. Szczególnie, że mieliśmy do czynienia z sytuacją, w której podejrzenie o przestępstwie dokonanym przez wojskowych prokuratorów rozsądzał sąd wojskowy

Ta decyzja oznacza, że sąd Rzeczypospolitej uważa, że artykuł kodeksu postępowania karnego, który nakazuje dokonanie sekcji zwłok, nie obowiązuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę że czytanie prawicowej prasy brukowej i innych szmatławców oraz "niezaleznych" stron internetowych "obnażających prawdę" to u niektórych nałóg . Panowie, zacznijcie jakąś terapię, jesteście uzależnieni od podniecania się sensacjami do tego stopnia że zlasowało wam zdrowy rozsądek. Nudzi mnie czytanie kolejnych dawek " prawdy objawionej" a wszędzie się nam ją wpycha , mam dosyć krzyczących do mnie agresywnie nagłówków prawicowych gadzinówek jak na przykład wchodzę na Orlen więc zwolnijcie tempo śledzenia podawania kolejnych sensacyjnych odkryć , większość normalnych ludzi już tylko wzrusza na nie ramionami. Świat mediów zszedł na psy i zaczyna ludzi brzydzić , każda bzdura czy zwykłe kłamstwo jeżeli tylko jest na nie popyt jest zaraz publikowane.

To nie są żadne teorie spiskowe, to walka o czytelnika i pieniądze za wszelką cenę .

Ukryta Zawartość

W PiS mają na sumieniu aferę z pożyczką? Jarosław Kaczyński pożyczył krocie od... tajemniczego wierzyciela

Nic dziwnego, że Prawo i Sprawiedliwość dość wstrzemięźliwie komentowało rzekomą aferę z "niemiecką pożyczką Tuska". Okazuje się bowiem, że tajemniczą pożyczkę zaciągnął także... Jarosław Kaczyński. Najbardziej tajemniczy jest jednak wierzyciel prezesa PiS, którego lider opozycji nie chce ujawnić.

O wręcz zaskakująco tajemniczej pożyczce Jarosława Kaczyńskiego donosi najnowszy "Newsweek". Z ustaleń Michała Krzymowskiego wynika, że prezes Prawa i Sprawiedliwości postanowił się zadłużyć na 200 tys. zł jesienią 2011 roku. W otoczeniu Kaczyńskiego nikt nie ukrywa, że były to pieniądze potrzebne byłemu premierowi na zapewnienie komfortowej opieki jego matce Jadwidze, która wówczas zaczęła ciężko chorować.

"Pożyczka prywatna..."

Z informacji, które można wydobyć z oświadczenia majątkowego Jarosława Kaczyńskiego wynika, że po pieniądze nie udał się do jednego z banków, a zaciągnął "pożyczkę prywatną". Jak donosi "Newsweek" po śmierci matki w budżecie prezesa PiS pojawił się kolejny 160-tys. dług. W obu przypadkach polityk uznał jednak, że opinia publiczna nie ma prawa wiedzieć, kim są jego wierzyciele.

"To majętna osoba, która mieszka za granicą i unika rozgłosu" - spekuluje w rozmowie z Krzymowskim jeden ze znajomych byłego premiera. Jednocześnie informator "Newsweeka" przyznaje, że w otoczeniu Kaczyńskiego mówi się też o innej wersji. W której setki tysięcy złotych pożycza prezesowi PiS ktoś z jego dalszej rodziny.

Mniejsza z tym... Ważniejsze jest bowiem to, iż wszystko wskazuje na to, że Jarosław Kaczyński przez swoją tajemniczość w sprawie pożyczek łamie prawo. W oświadczeniu majątkowym polityka powinna być informacja nie tylko o fakcie zadłużenia się, ale też o danych wierzyciela, czy warunkach, na jakich pożyczka została udzielona.

Prezes na celowniku?

– Ustawa o wykonywaniu mandatu posła traktuje zatajenie informacji na równi ze złożeniem fałszywego oświadczenia i odsyła do art. 233 kodeksu karnego, który mówi o penalizacji tego czynu. Za zatajenie prawdy grozi kara pozbawienia wolności do trzech lat – mówi "Newsweekowi" Anna Wojciechowska-Nowak z Fundacji im. Stefana Batorego.

A tygodnik sugeruje, że Jarosław Kaczyński może mieć w związku z tym równie wielkie problemy, co był minister transportu Sławomir Nowak, którym prokuratura zainteresowała się ze względu na kosztowne zegarki, które dostawał w prezencie, a o których nie wspomniał w oświadczeniu majątkowym.

Więcej o długach Jarosława Kaczyńskiego i jego tajemniczych wierzycielach w najnowszym wydaniu tygodnika "Newsweek".

Ukryta Zawartość

Krytyka Pańskich ustaleń w sprawie katastrofy smoleńskiej płynie od osób, które nie mogą pochwalić się jakąkolwiek ekspertyzą lub doświadczeniem w Pana dziedzinie, czyli badaniami nad wytrzymałością materiałów i konstrukcji. Prosił Pan wielokrotnie o weryfikację Pańskich wyników przez osoby posiadające choćby tylko zbliżone do Pana doświadczenie i dorobek naukowy. Z jakim skutkiem?

Tak, mamy po tamtej stronie astrofizyka, który uzurpuje sobie wszechwiedzę we wszystkich dziedzinach możliwych. Jednak, kiedy przyjechałem na spotkanie Klubu Gazety Polskiej do Toronto, na które on został zaproszony, to wolał uciec, niż stanąć twarzą w twarz ze mną przed publicznością ze swoimi argumentami. Najwyraźniej jego argumenty są na tyle „relatywistyczne”, że jest w stanie je prezentować jedynie w mediach głównego nurtu, mając u boku tych, którzy kierują zwalczaniem prawdy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.