Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

WyZnaczy się Olejnik zeszczeliła Tupolewa. Od dawna podejrzewałem, że zła z niej kobieta.

Zdaniem Michalkiewicza, Prezydenta zabiła nie sama Olejnik, ale posiadana wiedza.

M. in. o niej.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Polscy piloci byli źle wyszkoleni. Oto "dowód" czym się różni dobrze wyszkolony pilot od źle wyszkolonego ;-). Polecam "ekspertom" od Antka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zdaniem Michalkiewicza, Prezydenta zabiła nie sama Olejnik, ale posiadana wiedza.

M. in. o niej.

Nareszcie jakaś porządna teoria spiskowa!

Jestem Europejczykiem.

Tak mi teraz przyszło do głowy, że być może Tupolem został strącony przy pomocy parówek wystrzeliwanych z działa elektromagnetycznego.

Jestem przykonany, że hipoteza ta zasługuje na sprawdzenie przy pomocy eksperymentu myślowego i nastepnie na weryfikację przy użyciu pozostałego egzemplarza.

Jestem Europejczykiem.

Tak mi teraz przyszło do głowy, że być może Tupolem został strącony przy pomocy parówek wystrzeliwanych z działa elektromagnetycznego.

Każda "teoria" jest dobra. Wszystko w celu wyrwania jak największej kasy. Przerażające jest to, że promotorzy tych wszystkich debilnych teorii mają tylu zwolenników.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Zostałem zbanowany prze StaregoM w temacie jego "parówkowych ekspertów" , mam nadzieję że foxbat jest bardziej wyrozumiały toteż chcę zacytować swój ostatni post może w tym temacie będzie bardziej pasował.

Zalecam w tej sprawie "Katastrofa Smoleńska" odrobinę wstrzemięźliwości ----- Przypominam że w tej sprawie obydwie "prokuratury" , komisja milera i laska oraz środowiska prorządowe chodzą na "rosyjskiej smyczy". Wrak tupolewa dalej gnije w smoleńsku a czarne skrzynki od kilku lat mogą być przedmiotem bliżej nie określonej ingerencji osób trzecich. Cała zaś sprawa jest brutalnie wykorzystywana do partykularnej gry politycznej mającej na celu podzielenie społeczeństwa.

Za takie Posty już Banują:) Ciekawe czy mają za to jakąś zniżkę na Ropę lub Gaz?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Zalecam w tej sprawie "Katastrofa Smoleńska" odrobinę wstrzemięźliwości ...

Zaleca kto?

Ty, czy to cytat z kogoś?

Do departamentu propagandy PiS również wystąpiłeś z podobnym apelem?

Ty, czy to cytat z kogoś?

Cytat ze mnie , ale jak najbardziej aktualny zalecam wstrzemięźliwość w promowaniu "głupoty i tworzeniu kolejnych smoleńskich wątków na bocznicy" - myślę że ten wątek wystarczy żeby naświetlić co poniektórym kulisy w jakich doszło do katastrofy i jak samo zdarzenie jest wykorzystywane do manipulacji na kilku płaszczyznach. Sam temat również jest swoistym papierkiem lakmusowym który doskonale pokazuje jak społeczeństwo jest sterowane przez obecną władzę i media również te elektroniczne.

Szczerze to nam wszystkim powinno zależeć na w miarę szybkim i bezstronnym zakończeniu śledztwa i jeśli znajdą się winni to postawieniu winnych przed "niezawisły sąd". Czy to za dużo ? Myślę że za dużo jeśli weźmie się pod uwagę że do tej pory wrak leży w smoleńsku a czarne skrzynki ...... no właśnie gdzie one są a gdzie powinny być?

Jeśli doprowadzi się do wyroku przed wyborami - to będą oczywiście niewinni, jeśli wyrok zapadnie po wyborach - będzie sprawiedliwy.

No tu jestem w szoku. Ty jesteś całkowicie bezkrytyczny jak komunista - kto z partią ma rację, a kto przeciw jest wrogiem ludu/narodu.

...Były prezydent po zakończeniu programu miał nazwać znaną dziennikarkę "Stokrotką" i powiedzieć, że znajduje się ona na jego liście...

Ściemniał ile wlezie. Ot weźmy kwestię samobójstwa/zabójstwa Petelickiego - Jarcio po tej tragedii ogłosił że ma listę wysokich urzędników państwowych "do odstrzału" i że zaprezentuje ją przed stosowną komisją. Kiedy przed nią w końcu stanął to zaczął pier**lić że coś tam słyszał, ale pewny nie jest, ktoś mu coś pokazał, ale nie był pewny... Typowa zagrywka czubów z PISu. Pomijam już kwestię tego że jest to destabilizacja państwa.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Żałosne PiSowskie pier...enie. Z daleka może i wygląda całkiem poważnie ale gdy przyjrzeć się bliżej nie zostaje nic (no, może puste puszki i pękniete parówki).

Jestem Europejczykiem.

Zatem proponuję abyś swoje zalecenia kierował do szanownej "kumisji" Antoniego, bo to stamtąd wychodzą głupoty i niedorzeczności o stopniu absurdu dotąd niespotykanym. Trudno oczekiwać braku reakcji na coś tak kuriozalnego jak wybuchające parówki, puszki zgniatane młotkiem, kupę śmieci określaną jako brzozę a to wszystko w wykonaniu "ekspertów" o kwalifikacjach zmuszających do turlania się na dywanie ze śmiechu.

Jeśli o umiarze piszesz, to przypomnę Ci "wypowiedzenie wojny", "dobijanie rannych", "sztuczną mgłę", "bombę magnetyczną", rozpylony hel", kłamstwa przedstawiane jako "blef" itp. Te wszystkie idiotyzmy nie wyszły z forum, tylko z zupełnie innego środowiska. Racz zauważyć.

Tommiashi, skoro społeczeństwo samoistnie przeciwdziała nachalnie wciskanej mu głupocie sączonej z komisji, choćby w tak małym przekroju jak to forum, to znaczy że czuje potrzebę odreagowania bezustannego ataku absurdu. Ty zaś chcesz cenzurować reakcje ludzi i ich potrzeby i dysponować ilość wątków, jakie można na to poświęcić. Widać skala zjawiska osiągnęła taki poziom, że ludziom potrzebne są również inne wątki zbliżone do tego tematu.

A jeśli o papierkach mowa, to ja Ci proponuję nadanie określenia na papierek, który doskonale pokazuje jak społeczeństwo jest sterowane przez aparat propagandy PiS i media spełniające rolę tuby dla nagłośnienia najbardziej idiotycznych oskarżeń i najbardziej debilnych fantazji ludzi skupionych u stóp ogarniętego szaleństwem żądzy władzy prezesa.

Ja pamiętam, że była już taka partia, która miała podobne ambicje. W końcu obraziła się na społeczeństwo i zeszła z tego świata.

Pomijam już kwestię tego że jest to destabilizacja państwa

Po prostu mamy do czynienia z wybitnymi "MISTRZAMI OD ROZPIERDUCHY". Z tego słynie ta opcja.

dziś ten nowy proferus mówił coś o sokach z brzozy.ja chcę wiedzieć jedną rzecz.

czy na pewno to była brzoza skoro soki tej brzozy już wyschły?

a może to chiński kaktus?

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Jeśli o umiarze piszesz, to przypomnę Ci "wypowiedzenie wojny", "dobijanie rannych", "sztuczną mgłę", "bombę magnetyczną", rozpylony hel", kłamstwa przedstawiane jako "blef" itp. Te wszystkie idiotyzmy nie wyszły z forum, tylko z zupełnie innego środowiska. Racz zauważyć.

Spotkałem się jeszcze z tezą że wpuszczono trujący gaz w tupolewie, piloci stracili przytomność i samolot uderzył w ziemię.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

jeśli podeślecie mi trochę piniędzy na konto, to wówczas kupiem zdjęcia satelitarne od chiang bum buma i mogem napisać referat czy to była brzoza czy kaktus lub inne drzewo.

mam ogórdek, kilka razy byłem w palmiarni w poznaniu i zg.

Tommiashi, skoro społeczeństwo samoistnie przeciwdziała nachalnie wciskanej mu głupocie sączonej z komisji, choćby w tak małym przekroju jak to forum, to znaczy że czuje potrzebę odreagowania bezustannego ataku absurdu. Ty zaś chcesz cenzurować reakcje ludzi i ich potrzeby i dysponować ilość wątków, jakie można na to poświęcić. Widać skala zjawiska osiągnęła taki poziom, że ludziom potrzebne są również inne wątki zbliżone do tego tematu.

Trudno się z tym nie zgodzić lecz zauważ Filut że takimi akcjami "zamydla się clou" a wszystkim jak już wcześniej napisałem zależałoby żeby skrzynki i wrak były już w Polsce , bo to co się wyprawia za naszą wschodnią granica to już jest absurd.

Wystarczy przypomnieć że część wraku jest już na złomie, a przy sekcji zwłok pracowali "wypychacze zwierząt". Ja rozumiem ludzką potrzebę odreagowania głupoty ale niektóre wypowiedzi doskonale wpisują się w PR-ową retorykę partii rządzącej której zależy tylko i wyłącznie na zbudowaniu chaosu wokół tej sprawy i przykryciu grubych afer.

"- Na lotnisku w Smoleńsku nie ma już brzozy, o którą skrzydłem zawadził tupolew. Na terenie bezpośrednio przylegającym do tego miejsca powstaje salon samochodowy - podaje Polskie Radio.

Jak podaje radio, w miejscu brzozy wykopano wielki dół. Robotnicy twierdzą, że to budowa salonu samochodowego. Wcześniej fragment brzozy, o którą zahaczył prezydencki tupolew, został zabezpieczony jako dowód w śledztwie. Resztę drzewa usunięto."

Spisek Panie, spisek!

Jestem Europejczykiem.

Zostałem zbanowany prze StaregoM w temacie jego "parówkowych ekspertów" , mam nadzieję że foxbat jest bardziej wyrozumiały toteż chcę zacytować swój ostatni post może w tym temacie będzie bardziej pasował.

Ty chociaż mogłeś coś napisać. Blokowanie już na starcie , żenada.

Sam Cieszewski :

Nie jestem tu z powodu zainteresowania politycznego. Zgodziłem się to zrobić jako przysługę, by wszyscy mogli mieć szansę zrozumieć metodę i wyniki moich badań - jak je zweryfikować i ewentualnie poprawić. Jako profesor uniwersytetu zajmuję się badaniami, a nie parlamentarnymi posiedzeniami czy mediami.

Chciałem być pomocny i udzielić kilku wywiadów. Jestem najbardziej wdzięczny telewizji Polsat, która zaprosiła mnie na wywiad, podczas którego zostałem oświecony, a wręcz zszokowany tym, że wszystkie te historie zasłyszane wcześniej, traktowane przeze mnie za przesadzone i histeryczne, są prawdziwe. I rzeczywiście w porównaniu ze Stanami Zjednoczonymi i innymi krajami, w których bywałem, polskie media są nieetyczne, kłamliwe i niekulturalne. Nie będę już zatem udzielał wywiadów polskim mediom.

Chciałbym też zastrzec, że od ponad 30 lat w mojej karierze naukowej posługuję się językiem angielskim, polski nie jest moim językiem zawodowym. (...) To, co mówię po polsku, może zawierać błędy językowe, mogę używać złych terminy. Dlatego jeśli ktoś zechce porozmawiać w sposób techniczny, ścisły, będziemy rozmawiać po angielsku.

Przypomniał, ze swoją prezentację przedstawił dotychczas na dwóch konferencjach – w Luizjanie, ze specjalistami w dziedzinie badania drzew i analizy zdjęć satelitarnych - i na Konferencji Smoleńskiej w Warszawie w poniedziałek.

Na początku próbowaliśmy znaleźć brzozę poprzez wpatrywanie się w zdjęcia i szukanie, gdzie ona może być. Wzięliśmy z oficjalnych raportów MAK, Millera i Wikipedii współrzędne GPS i umieściliśmy je na mapie. Nigdzie nie było widać, według tych współrzędnych żadnego drzewa. Te pomiary mogły być dokonane przy pomocy instrumentów mających zawierających jakiś błąd. Zostały więc wprowadzone do raportów bez weryfikacji.

Skoro komisje te nie były w stanie zmierzyć jednoznacznie wysokości pnia i jego grubości, byłoby nierealistyczne oczekiwać, że zrobiły dokładne pomiary GPS – dużo trudniejsze niż użycie taśmy do mierzenia.

Aby jednoznacznie ustalić współrzędne – co było trudnym zadaniem bez mapy, bez możliwości bezpośredniego zmierzenia drzewa – chcieliśmy za pomocą symulacji wizualnej zdefiniować to, czego szukamy.

Wykorzystaliśmy zdjęcia z paralotni w filmu „Anatomia upadku”, które stały się kluczowe do zidentyfikowania brzozy.

Przerobiliśmy zdjęcie na czarno-białe i zredukowaliśmy jego rozdzielczość.

Każdy może to zrobić w prostym programie, jak np. Microsoft Paint.

Najpierw postanowiliśmy ustalić geograficzną pozycję drzewa. Jeżeli ta pozycja jest właściwa, w granicach dopuszczalnego błędu, można zacząć analizę sygnału zwróconego przez satelitę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiadomo, zawsze winny jest Miller, Lasek, Tusk, Ruscy, Wikipedia, GPS wszyscy i wszystko tylko nie ja. Niezbyt to naukowe podejście szczerze mówiąc.

Jestem Europejczykiem.

Deresz, wdowiec po zmarłej w Smoleńsku posłance SLD Jolancie Szymanek-Deresz, zaapelował w liście otwartym do Ewy Kopacz, by skończyć ze "smoleńskim obłędem".

"Najwyższy czas położyć kres działaniom ludzi żerujących bez najmniejszych skrupułów na smoleńskiej katastrofie" - napisał. Jak tłumaczył, zwrócił się do Kopacz, by ta "dołożyła wszelkich starań w celu jak najszybszego zakończenia haniebnego spektaklu, który (...) toczy się w Sejmie".

Marszałek Kopacz zapowiedziała, że kontroli zostaną poddane wszystkie zespoły parlamentarne. Dodała, iż "w pełni rozumie emocje" Deresza.

Ukryta Zawartość

Może warto by zmienić konstytucję byleby skończyć z tą hucpą Macierewicza!

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Funkcjonowanie komisji Macierewicza to niestety nieuchronny koszt demokracji. Można mieć jedynie pretensje do posłów innych partii że problem zlekcewazyli i np. nie zapisali sie do niej en bloc. Wtedy Antek miałby utrudnione zadania i możnaby zdominować a przynajmniej kontrolować oszołomów.

Jestem Europejczykiem.

Moim zdaniem jest to koszt niedostatków demokracji, gdybyśmy mieli jednomandatowe okręgi wyborcze, Macierewicz nie dostałby się do sejmu.

nie wiem czy już wiecie, może jestem spóźniony ale powstała wreszcie

Ukryta Zawartość

na razie coś ciężko chodzi

Ukryta Zawartość

Zalecam w tej sprawie "Katastrofa Smoleńska" odrobinę wstrzemięźliwości ----- Przypominam że w tej sprawie obydwie "prokuratury" , komisja milera i laska oraz środowiska prorządowe chodzą na "rosyjskiej smyczy". Wrak tupolewa dalej gnije w smoleńsku a czarne skrzynki od kilku lat mogą być przedmiotem bliżej nie określonej ingerencji osób trzecich. Cała zaś sprawa jest brutalnie wykorzystywana do partykularnej gry politycznej mającej na celu podzielenie społeczeństwa.

Za takie Posty już Banują:) Ciekawe czy mają za to jakąś zniżkę na Ropę lub Gaz?

Nie narzekaj - ja wchodzę w ten kretyński antypolski wątek staregoM i co widzę? Widzę że jestem zbanowany. Zbanowany ZANIM napisałem tam cokolwiek! :)

Rekord świata, zaiste. :)

StaryM, jako patentowany komuch, zna doskonale (i umie zastosować w praktyce) pojęcie cenzury prewencyjnej.

Ja mam tylko jedno pytanie: jak to się robi od strony technicznej?

Bo wiem, że mogę banować we własnym wątku każdego, kto tam coś napisał. OK - to rozumiem.

Ale banowanie prewencyjne? Jak to się robi?

nie wiem czy już wiecie, może jestem spóźniony ale powstała wreszcie

Ukryta Zawartość

na razie coś ciężko chodzi

Ciężko chodzi, bo z podźwignięciem takiego ciężaru kłamstw nagromadzonych w jednym miejscu, nawet internety mają problem.

Jaro - z tego co pamiętam - chcieli się zapisać. Przynajmniej niektórzy. Wtedy Macierew ich pogonił.

No i dobrze uczynił! Przecież udział takiego Grodzko czy Biedronia to byłby gwarantowany paraliż Komisji.

Komisja ma się zajmować poważnymi sprawami a nie być polem do popisu dla Kobiety z Brodą.

Moim zdaniem jest to koszt niedostatków demokracji, gdybyśmy mieli jednomandatowe okręgi wyborcze, Macierewicz nie dostałby się do sejmu.

Gdybyśmy mieli jednomandatowe okręgi wyborcze, Maciewewicz nie miałby najmniejszego kłopotu z wejściem.

Za to Partia Oszustów Sejmu by nigdy nie zobaczyła od środka. :)

Sam temat również jest swoistym papierkiem lakmusowym który doskonale pokazuje jak społeczeństwo jest sterowane przez obecną władzę i media również te elektroniczne.

Święta prawda! Obserwowany tu poziom odmóżdżenia ofiar reżimowej propagandy po prostu przeraża. Jeszcze bardziej przerażające jest obserwowanie skuteczności działań reżimowych dzieci Goebbelsa. Czasem się zastanawiam DLA KOGO Pan Antoni wykonuje swoją tytaniczną pracę,.. dla kogo?

Komisja pracuje w pocie czoła, podczas gdy proces wynaradawiania Polaków postępuje w najlepsze... z dumnej i wielkiej niegdyś nacji pozostały niedobitki w oceanie skurwienia i schamienia.

Dywizjon-300.jpg

Pomijam już kwestię tego że jest to destabilizacja państwa.

Oczywiście Petelickiego odstrzelono w ramach STABILIZACJI państwa? :) Tak?

Ty chociaż mogłeś coś napisać. Blokowanie już na starcie , żenada.

Tak jak napisałem wyżej - typowa dla czerwonych cenzura prewencyjna.

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Deresz, wdowiec po zmarłej w Smoleńsku posłance SLD Jolancie Szymanek-Deresz, zaapelował w liście otwartym do Ewy Kopacz, by skończyć ze "smoleńskim obłędem".

"Najwyższy czas położyć kres działaniom ludzi żerujących bez najmniejszych skrupułów na smoleńskiej katastrofie" - napisał. Jak tłumaczył, zwrócił się do Kopacz, by ta "dołożyła wszelkich starań w celu jak najszybszego zakończenia haniebnego spektaklu, który (...) toczy się w Sejmie".

Marszałek Kopacz zapowiedziała, że kontroli zostaną poddane wszystkie zespoły parlamentarne. Dodała, iż "w pełni rozumie emocje" Deresza.

Ukryta Zawartość

Może warto by zmienić konstytucję byleby skończyć z tą hucpą Macierewicza!

Ciekawe, jakim trzeba być człowiekiem, żeby wyrzec się pamięci po zamordowanej żonie i chcieć poznać prawdy o jej śmierci. To przeraża.

Inna sprawa, że komuchy robiły dużo bardziej przerażające rzeczy, więc ja się nie dziwię.

Zachowanie Kopaczowej - wygrażanie Komisji pięścią - z kolei bardzo mnie cieszy. Wszelkie kroki administracyjne zmierzające do osłabienia Komisji Macierewicza to jednoznaczny dowód, że winni zamachu stanu BOJĄ SIĘ PRAWDY i za wszelką cenę nie dopuszczą do jej ujawnienia.

Znaczy - Komisja jest już blisko...

Wielką nerwowość Kopaczowej tłumaczy również Pan Prezes Jarosław Kaczyński w najnowszym wywiadzie (przytaczanym tu), informując o naciskach z Moskwy na polskie marionetki, aby już w końcu zamknąć to śledztwo.

No widzisz. I ty się dziwisz, że cię "z mety" Stary M odstrzelił ?:)))

Ależ nie dziwię się. :)

Absolutnie się nie dziwię. :)

Ta lista to mikrokosmos tego co dzieje się w Polsce. W Polsce też ludzie nie dotknięci oszołomstwem Sekty Pancernej Brzozy nie mają szans na dostęp do mediów.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.