Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nowego. NPW tylko potwierdziła to co było wiadome od dawna. Pora zakończyć tę epopeję...

Nie można zakończyć bo idą wybory.A jak się nie ma innych argumentów to....

Po 5 latach NPW potwierdza to, co było wiadome od momentu katastrofy. Dwie rzeczy są tragifarsą. Zrzucenie głównej winy na polskich pilotów i rosyjskich kontrolerów. Dlaczego określam to jako tragifarsę? Ano dlatego, że piloci i kontrolerzy działali na rozkaz. Do tego stawianie zarzutów rosyjskim kontrolerom, przy ogromie błędów, zaniechań, zaniedbań, a nawet celowego działania po stronie polskiej, które skutkowały tragiczna katastrofą, jest błędne procesowo. Tu jednak liczy się głownie efekt polityczny.

Największą i całkowita winę ponoszą polscy decydenci polityczni i wojskowi. Części z nich, sprowokowany przez nich samych los, wymierzył już karę. Część jest nadal na eksponowanych stanowiskach i nadal uchodzi za autorytety medialne.

Ludzie - dajcie spokój! Przecież ci prokuratorzy też działąją na rozkaz! Spodziewacie się po nich obiektywizmu i chęci rzeczowego wyjaśnienia sprawy?

Bez żartów!

Wiadomo, że urządzenia wykryły we wraku materiały wybuchowe.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie wykryły. Nie było też śladów typowych dla eksplozji. Wróćcie lepiej do teorii wielkiej maskirowki albo sztucznej mgły i magnesu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Spektakl medialny czy to prokuratury czy stacji tv jest żenujący.

Słuchałem wystąpienia prokuratury jak i Maciarewicza. Później słuchałem przekaz medialny (urywki okraszne kometarzami) jak przeinacza się teze Maciarewicza jak i stwierdzenia jakie on przytacza.

Oto przykład;Maciarewicz mówił o częsciach osmolonych czy nadpalonych itd które znaleźiono dużo wczesniej (zdaje sie 150 m) od udeżenia tupolewa w ziemię(prokuratura tego nie ujawnia Maciarewicz robi zarzut); no robią polewkę w wiadomościach gdzie przytaczają stwierdzenia prokuratury że na miejscu katastrofy znaleziono powiginane napolone częsci no tak ale wszyscy wiedzieli że częsci były nadpalone czy osmolone ale chodziło o to w jakim miejscu się znajdowały...

Takich kwiatków była cała masa.

A do tego powinna być jasność komu podlegają służby wojskowe a w wojsku porządek musi być no i jescze zgoda i ....

Nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek teorii ale jak widzę propagandę i kmpletny brak obiektywizmu , zresztą oficjalna wersja przyczyn była juz wtłaczana w mediach pół godziny po katastrofie.Amen

Dokładnie - części zniszczone wybuchem (wygięte na zewnątrz ) są udokumentowane. Wrak umyto starannie (prawdopodobnie mieszanką neutralizujących środków chemicznych) a i tak detektory wykryły materiały wybuchowe. Czego jeszcze trzeba?

Jurgen Roth pisze że informację o zamachu w Smoleńsku BND ma od Mossadu - już wiemy, gdzie należy szukać śladów.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wania zadaj sobie trud obejrzenia tego wystąpienia.

Bezczelność ruskich trolli przekracza wszelkie granice.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Maciarek co najwyżej obnażył swoją ignorancję rozmontowywując WSI i wpędzając kraj w czarną dupę odsłonietą dla wszystkich dookoła.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Maciarek co najwyżej obnażył swoją ignorancję rozmontowywując WSI i wpędzając kraj w czarną dupę odsłonietą dla wszystkich dookoła.

Nie tragizuj. Co komu po tajnych służbach które przez cały okres swojego istnienia nie złapały ANI JEDNEGO ruskiego szpiega?

No ale co? Swoich mieli łapać? :)

Przecież oni wszyscy po kursach GRU.

(...)

A do tego powinna być jasność komu podlegają służby wojskowe a w wojsku porządek musi być no i jescze zgoda i ....

Nie jestem zwolennikiem jakiejkolwiek teorii ale jak widzę propagandę i kmpletny brak obiektywizmu , zresztą oficjalna wersja przyczyn była juz wtłaczana w mediach pół godziny po katastrofie.Amen

"Podstawą jej obecnej działalności jest ustawa z dnia 20 czerwca 1985 roku o prokuraturze (tekst jedn. Dz. U. z 2011 r., Nr. 270, poz. 1599 z późniejszymi zmianami).W świetle przepisów powołanej ustawy prokuratorzy wojskowi współstanowią wraz z prokuratorami powszechnymi i prokuratorami pionu śledczego IPN „Prokuraturę RP”. Pod względem merytorycznym prokuratorzy wojskowi podlegają Prokuratorowi Generalnemu, którego jednym z zastępców jest Naczelny Prokurator Wojskowy.

Pod względem strukturalno-organizacyjnym wojskowe jednostki organizacyjne prokuratury wchodzą

w skład Sił Zbrojnych RP i ich działalność jest finansowana z wyodrębnionych środków budżetowych MON. W zakresie służby wojskowej Naczelny Prokurator Wojskowy podlega Ministrowi Obrony Narodowej."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie rozumiem faktu, który skrzętnie jest pomijany przez miłośników teorii zamachu. Załoga nie miała papierów na pilotowanie tego samolotu!!! Równie dobrze mogli za sterami posadzić pana Czesia spod budki z piwem. Jakoś nie widzę oburzenia faktem, że prezydent i spora część krajowej elity jest wożona przez byle kogo, w byle czym i na coś, co ciężko nazwać lotniskiem!

Gdyby nie było katastrofy i po locie wyszłyby te fakty na jaw, to cała załoga wraz z dowództwem powinna być zamknięta w pace, pozbawiona wszelkich uprawnień i zdegradowana!

A jest cokolwiek, na czym Macierew się ZNA?

Ot, taki typowy pisdrak: za co się nie weźmie - spier..li.

Przepraszam; jest jedna sprawa, którą wykonuje ze znawstwem: gdy mu prezio rozkaże - umiejętnie chowa się do nory.

Okresowo.

Później - wyłazi i zaś pieprzy po swojemu.

Gdyby nie było katastrofy i po locie wyszłyby te fakty na jaw, to cała załoga wraz z dowództwem powinna być zamknięta w pace, pozbawiona wszelkich uprawnień i zdegradowana!

Masz absolutna racje ! To jest karygodne i straszne....ale pokazuje obraz kraju w ktorym wszystko jest g...warte mimo wielkich sloganów.

Nie mniej...sama katastrofa dziwna a to co pozniej sie dzieje to tylko naprawde slepi moga ufac ze jest to prowadzone rzetelnie i zgodnie z cywilizowanymi normami.

Ktos cos zamiata pod dywan. I tu nie chodzi o braki kadrowe czy zle wyszkolenie...za to nikt nie beknie - u nas urzednik panstwowy ponad prawem stoi.

Robert, zgadzam się z większością tego co napisałeś. Z jednym wyjątkiem. Dla mnie, jak i dla wszystkich ludzi związanych z lotnictwem w tej katastrofie nie ma nic dziwnego. Szczególnie jeśli miało się do czynienia na co dzień z tymi "asami".

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A jest cokolwiek, na czym Macierew się ZNA?

Ot, taki typowy pisdrak: za co się nie weźmie - spier..li.

Przepraszam; jest jedna sprawa, którą wykonuje ze znawstwem: gdy mu prezio rozkaże - umiejętnie chowa się do nory.

Okresowo.

Później - wyłazi i zaś pieprzy po swojemu.

Nienawiść do Macierewicza sięga 1992 roku i obalenia rządu Olszewskiego. Nienawidzą go za to że chciał wprowadzić ustawę która zakazałaby aktywności politycznej ludziom związanym z dawnym systemem a więc zdemaskowałaby cały układ okrągłego stołu i przekazanie władzy w zamian za przywileje. Zresztą geneza tej "rewolucji" sięga mniej więcej 1982 roku kiedy zaczęto tworzyć firmy polonijne i przygotowywać się do przejęcia państwowego majątku w ręce prywatne. Ciekawa obsadę personalną miała spółka Inter Polcom (jeśli dobrze pamiętam) która z ramienia władzy miała zająć się nadzorem nad firmami polonijnymi. Macierewicz jest groźny bo mówi o rzeczach niewygodnych dlatego należy go wyśmiać i upokorzyć przed całym narodem żeby posłuszni systemowi mogli wygadywać i wypisywać bzdury naiwnie wierząc w to co przekazują media.

Robert, zgadzam się z większością tego co napisałeś. Z jednym wyjątkiem. Dla mnie, jak i dla wszystkich ludzi związanych z lotnictwem w tej katastrofie nie ma nic dziwnego. Szczególnie jeśli miało się do czynienia na co dzień z tymi "asami".
Możesz Nam wyjaśnić brak krateru, sladu uderzenia samolotu w podłoże i rozpad na kilkadziesiąt tysięcy elementów?
Gość

(Konto usunięte)

Dla mnie, jak i dla wszystkich ludzi związanych z lotnictwem w tej katastrofie nie ma nic dziwnego.

Aero, takich jak ty jest bardzo mało. Plus jakaś niewielka grupa ludzi potrafiąca logicznie myśleć, posiada podstawową wiedzę techniczną i która zadała sobie trudu przeczytania i przeanalizowania materiałów ze śledztwa. Pozostali muszą komuś zaufać. Niestety duża część z nich ufa/wierzy w brednie Macierewicza. I niestety nic z nimi nie zrobisz. Są jak sekta - żadne racjonalne argumenty do nich nie trafiają.

Zostaje pytanie czy oprócz załogi jeszcze ktoś usłyszy zarzuty. Jakoś mocno w tą wątpię. :(

Swoja drogą prokuratura jest nielogiczna. Z jednej strony zdjęła zarzuty z załogi Jak-40, która nie wykonała nakazu kontrolera zaprzestania lądowania i wylądowała na lotnisku w Smoleńsku. Z drugiej strony obwinia kontrolerów w opóźnieniu wydania nakazu odejścia załodze Tu. Jeżeli nakazy nie muszą być wykonywane to po co je wydawać?

Niestety duża część z nich ufa/wierzy w brednie Macierewicza. I niestety nic z nimi nie zrobisz. Są jak sekta - żadne racjonalne argumenty do nich nie trafiają

jest zupelnie odwrotnie

niestety duza czesc wierzy i ufa w brednie sfabryowane przez uklad trzymajcy za ryjj wladze i niestety niz z tym nie zrobisz. sa jak sekta - zadne informacje do nich nie trafiaja

gdyby bylo na odwrot to tacy jegomoscie jak imsc tusk by wisieli.

prawda jest taka ze w polsce media kieruja ciemna tluszcza skutecznzie i to wyznawcow brzozy jest wiecej

obecnie nagonka mainstreamu jest tak zalosnie obrzydliwa ze nawet ludzie nie interesujacy sie tematem zaczynaja zauwazac ze jest cos "nie halo".

jest zupelnie odwrotnie

niestety duza czesc wierzy i ufa w brednie sfabryowane przez uklad trzymajcy za ryjj wladze i niestety niz z tym nie zrobisz. sa jak sekta - zadne informacje do nich nie trafiaja

gdyby bylo na odwrot to tacy jegomoscie jak imsc tusk by wisieli.

prawda jest taka ze w polsce media kieruja ciemna tluszcza skutecznzie i to wyznawcow brzozy jest wiecej

obecnie nagonka mainstreamu jest tak zalosnie obrzydliwa ze nawet ludzie nie interesujacy sie tematem zaczynaja zauwazac ze jest cos "nie halo".

Ach te media. Każdy ma swoje. "Prawicowe" media piorą mózgi ludzi, których wiedza lotnicza opiera się na tym, że kiedyś widzieli na oczy samolot, albo nim lecieli. Koniec kropka. Jak ktoś nie ma pojęcia o temacie to można mu wmówić wszystko.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ach te media. Każdy ma swoje. "Prawicowe" media piorą mózgi ludzi, których wiedza lotnicza opiera się na tym, że kiedyś widzieli na oczy samolot, albo nim lecieli. Koniec kropka. Jak ktoś nie ma pojęcia o temacie to można mu wmówić wszystko.

Postaraj się być merytoryczny a nie tylko ideologiczny. Manipulacja medialna jest w tym kraju obecna na każdym kroku. Po obu stronach sceny politycznej.

Zgadzam się. Co do merytoryki to poczytaj moje wypowiedzi w wątku o faktach. Tam się napisałem tyle, że teraz to czytając dziwię się sam sobie, że mi się chciało. Polityka mnie nie interesuje. Osobiście uważam, że po tym co się stało to taki Sikorski, Klich czy Arabski powinni być politycznie skończeni i odpowiadać w sądzie za zaniedbania. Podobnie jak ich poprzednicy. Nie zmienia to jednak faktu, że przyczyny katastrofy były jakie były, czy się to komuś podoba czy nie.

Niestety cała ta dyskusja to polityka i przekonania czy wiara ludzi zależy od linii partii, z którą sympatyzują. Ja mam łatwiej, bo nie sympatyzuję z żadną i nie chodzę na wybory. Dzięki temu patrzę na tę sprawę chłodnym okiem, a że mam pojęcie o temacie to dla mnie sprawa jest jasna jak słońce.

Spektakl medialny czy to prokuratury czy stacji tv jest żenujący.

Słuchałem wystąpienia prokuratury jak i Maciarewicza. Później słuchałem przekaz medialny (urywki okraszne kometarzami) jak przeinacza się teze Maciarewicza jak i stwierdzenia jakie on przytacza.

Oto przykład;Maciarewicz mówił o częsciach osmolonych czy nadpalonych itd które znaleźiono dużo wczesniej (zdaje sie 150 m) od udeżenia tupolewa w ziemię(prokuratura tego nie ujawnia Maciarewicz robi zarzut); no robią polewkę w wiadomościach gdzie przytaczają stwierdzenia prokuratury że na miejscu katastrofy znaleziono powiginane napolone częsci no tak ale wszyscy wiedzieli że częsci były nadpalone czy osmolone ale chodziło o to w jakim miejscu się znajdowały...

Takich kwiatków była cała masa.

Następny Koleś który powiela pierdoły Macierewicza, pisze bez żadnego pojęcia a na koniec dodaje, że nie jest zwolennikiem żadnej teorii.

Mniam, mniam tym, którzy to łykną tak, jak łykają bredzenia Macierewicza.

A teraz do rzeczy: Macierek ustawicznie wmawia jelonkom, że oficjalna teza jest taka, że Tupolew poległ od pojedyńczego ciosu brzozy. Kłamie w sposób bezczelny, bo raport podaje, że Tupolew drzewa zaczął ścinać znacznie wcześniej i ta brzoza była któraś z kolei. Nadpalone elementy brały się z tego, że silniki zasysały efekty kolejnych uderzeń skrzydeł i kadłuba o drzewa.

Jestem Europejczykiem.

Ja też poanalizuje katastrofę.

Pierwsza sprawa. Stosunki Lech Kaczyński z Rosja. Przewidywania ze dojdzie do konfliktu Rosji z Ukraina a później byc może i z polska. Antyrosyjskosc chęć powstrzymania Rosji.

A więc ruscy sobie zaplanowali że trzeba będzie usunąć przeszkode a jak sie robi to w Rosji to chyba nie trzeba tłumaczyć. Rozpierducha. Więc zrobili rozpierduche.

Duza sieciowa propaganda rosyjska pokazuje że działalność uwczesnego prezydenta byla przeszkoda na drodze putina odbudowania kolonii rosyjskiej (czytaj imperium z czasów ZSRR)

Hamerykanie nie debili ich wtedy będą musieli to zrobić w przyszłości.

Zaraz propaganda rosyjska mnie dopadnie więc dla uspokojenia lrzeanalizuje jeszcze trzy watki i wysune wniosmi co do katastrofy. A prawda wyjdzie pewnie kiedyś.

Ale to już nie dzisiaj.

chwilowy brak działalności w audio.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zgadzam się. Co do merytoryki to poczytaj moje wypowiedzi w wątku o faktach. Tam się napisałem tyle, że teraz to czytając dziwię się sam sobie, że mi się chciało. Polityka mnie nie interesuje. Osobiście uważam, że po tym co się stało to taki Sikorski, Klich czy Arabski powinni być politycznie skończeni i odpowiadać w sądzie za zaniedbania. Podobnie jak ich poprzednicy. Nie zmienia to jednak faktu, że przyczyny katastrofy były jakie były, czy się to komuś podoba czy nie.

Niestety cała ta dyskusja to polityka i przekonania czy wiara ludzi zależy od linii partii, z którą sympatyzują. Ja mam łatwiej, bo nie sympatyzuję z żadną i nie chodzę na wybory. Dzięki temu patrzę na tę sprawę chłodnym okiem, a że mam pojęcie o temacie to dla mnie sprawa jest jasna jak słońce.

Czytałem z zainteresowaniem. Zgadzam się co do odpowiedzialności w/w osób. I niestety masz rację także w kwestii upolitycznienia dyskusji.

Ja też poanalizuje katastrofę.

Pierwsza sprawa. Stosunki Lech Kaczyński z Rosja. Przewidywania ze dojdzie do konfliktu Rosji z Ukraina a później byc może i z polska. Antyrosyjskosc chęć powstrzymania Rosji.

A więc ruscy sobie zaplanowali że trzeba będzie usunąć przeszkode a jak sie robi to w Rosji to chyba nie trzeba tłumaczyć. Rozpierducha. Więc zrobili rozpierduche.

Duza sieciowa propaganda rosyjska pokazuje że działalność uwczesnego prezydenta byla przeszkoda na drodze putina odbudowania kolonii rosyjskiej (czytaj imperium z czasów ZSRR)

Bardzo przepraszam, ale to kompletnie nie trzyma się kupy, przez grzeczność nie napiszę mocniej.

Katastrofa miała miejsce w okresie zbliżenia Rosji z Zachodem na którym o wiele bardziej zależało zachodnim przywódcom. Kaczyński ze swoimi pomysłami był izolowany na arenie politycznej i im bardziej hasał, tym izolacja była wieksza. W interesie Putina było istnienie Kaczyńskiego bo mógł tłumaczyć Zachodowi, że z tymi, Panie, Polakami nie idzie się dogadać i trzeba ich olać. Kaczyński był dla Putina niczym gwiazdka z nieba bo izolacja Lecha prowadziła do izolacji Polski i ignorowania jej stanowiska.

Jestem Europejczykiem.

Nienawiść do Macierewicza sięga 1992 roku i obalenia rządu Olszewskiego. Nienawidzą go za to że chciał wprowadzić ustawę która zakazałaby aktywności politycznej ludziom związanym z dawnym systemem a więc zdemaskowałaby cały układ okrągłego stołu i przekazanie władzy w zamian za przywileje. Zresztą geneza tej "rewolucji" sięga mniej więcej 1982 roku kiedy zaczęto tworzyć firmy polonijne i przygotowywać się do przejęcia państwowego majątku w ręce prywatne. Ciekawa obsadę personalną miała spółka Inter Polcom (jeśli dobrze pamiętam) która z ramienia władzy miała zająć się nadzorem nad firmami polonijnymi. Macierewicz jest groźny bo mówi o rzeczach niewygodnych dlatego należy go wyśmiać i upokorzyć przed całym narodem żeby posłuszni systemowi mogli wygadywać i wypisywać bzdury naiwnie wierząc w to co przekazują media.

Cholera...

Ja, pisząc o gnidzie, która od czasu do czasu włazi do dziury - absolutnie nie miałem na myśli ciebie, diskomaniak, czy jak ci tam wreszcie jest.

Uważaj - też mogę być "groźny i mówić o niewygodnych rzeczach".

Jak on.

I też to będzie paranoja.

Jak jego.

Pasuje Ci?

Dokładnie.

Żeby było śmieszniej - on tego nie robił z zamiłowania, tylko realizował polecenia z góry jako ówczesny minister.

Jest dla mnie niesamowite jak ówczesna propaganda wyprała ludziom mózgi, że dziś oni naprawdę WIERZĄ w szkodliwość działań Macierewicza czy w sprawie esbeckich kapusiów na najwyższych szczeblach władzy, czy później w sprawie WSI. No cóż - funkcjonariusz Stokrotka wciąż robi swoje!

Na nieszczęście dla biednych lemingów - internet górą! I nawet w sytuacji zawłaszczenia mediów głównego ścieku przez służby i ich agentów prawda zaczyna docierać do coraz większej ilości Polaków.

Opcja niepodległościowa budzi się i niedługo zmiecie te szumowiny.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.