Skocz do zawartości
IGNORED

Jakiego zegarka teraz używacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Seiko i Citizen to dla Januszy marki ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

hehe - mam SKX007 lekko modniętego - jezdem janusz co sie zowie :)

o - ło takiego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mily

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Ja mam dwa modele Aztorina niestety jednego jutro oddaje na gwarancje :(

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Zastanawiam sie nad Certina DS Powermatic 80. C029.807.16.031.01-1200.jpg

C029.807.16.081.01-1200.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

certiny mają bardzo dobry power/price

to był mój pierwszy poważniejszy zegarek -

bardzo cenię za DS - nie ma strachu o wodę brud papprochy w środku

a ich pilot to jest szczyt czytelności - jeszcze bardziej niż citizen -

- mam takiego czarnego - z kilku metrów jest pewność odczytu...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

No i jeszcze Junghans z serii Meister - tylko to szkielko plexi mnie nie przekonuje.

2015_02_Meister_Classic_027_7513_00_Beauty_03.jpg

2013_02_08_Meister_Chronometer_limitiert_027_9334_02.jpg

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 3 tygodnie później...

Jak nie widać? Na pierwszym można nawet zobaczyć, że jest lekko porypany i ma ubrudzoną szybkę (wstyd i hańba)

Edytowane przez Keef'98

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

• 2 tygodnie później...

Żeby zatem było zgodnie z wolą kolegi MSki i mieściło się w ramach tematu - obecnie używam takiego.

Ukryta Zawartość

post-1391-0-38437600-1484696931_thumb.jpg

post-1391-0-77469000-1484696936_thumb.jpg

post-1391-0-51366400-1484696941_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozostając wierny mechanikom, zmieniłem Invictę na Tissota prs516 na VJ7750 (mam słabość do tego werka).

Poza tym że "ściąga w lewo" jestem zadowolony...

Ukryta Zawartość

post-1122-0-25690400-1484734354_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Ostatnio używam takiego Aerowatcha. Trochę za duży (45 mm), ale "darowanemu koniowi"... Przy okazji wyszło na jaw, że mojej lepszej połowie podobają się właśnie takie - wielkie i czarne. Wydaje mi się to bardzo podejrzane. ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładny, klasyczny. Na moim wąskim nadgarstku wyglądał by pewnie jak patelnia, ale bardzo fajny.

Ostatnio używam takiego Aerowatcha. Trochę za duży (45 mm), ale "darowanemu koniowi"... Przy okazji wyszło na jaw, że mojej lepszej połowie podobają się właśnie takie - wielkie i czarne. Wydaje mi się to bardzo podejrzane. ;-)

Jesli to podarek od Twojej Gubernatorki, to faktycznie moze byc sugestia :-))) W Polsce to jeszcze nie problem, ale jak byscie przylecieli do mnie to...(?) :-)))

Do wielkosci zegarka mozna sie przyzwyczaic. Ja mam nadgarstek jak angielska modelka a co nosze juz przedstawialem :-))

W.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Również i w tą dziedzinę Chińczyki wbijają się coraz mocniej.

Popatrzcie np. na taki zegarek:

https://pl.aliexpres...24-57a70e255b44

5 ATM wodoszczelności

szkło szafirowe

automat

powłoka PVD

i dostarczą nam go do domu za 250zł

Edytowane przez HQ150

Znalazłem chwilkę, więc obejrzałem kilka ofert tego chińczyka na ali... Rzeczywiście, są i z szafirem (podobno). Ale recenzje kupujących pokazują, że nie można za wiele oczekiwać. Rezerwa chodu to zaledwie 12 godzin. Kilku się skarży, że mocno się spieszą (nawet minutę na dobę). Pasek też ponoć kiepski, ale to akurat norma i najmniejszy kłopot. Najgorsze, że te "srebrne" kółeczka zębate na froncie, to jedynie przyklejona do tarczy ozdoba - nie są częścią mechanizmu. 60 dolarów to wprawdzie niewielka kwota, ale jakoś straciłem ochotę na zakup... ;-)

Edytowane przez twonk

Kto dzisiaj jeszcze nosi zegarki? Nawet moja Pani zakłada tylko od "święta" jako biżuterię...A żeby nie było to my już sporo po...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Kto dzisiaj jeszcze nosi zegarki?

Mężczyzni.

Kobiety też:)

To nie tak, ja bardzo lubię zegarki naręczne ale z racji tego, ze pracuję fizycznie jako robol po trzecim zniszczonym po prostu przestałem je nosić ponad 20 lat temu.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• 2 miesiące później...
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Faktycznie nawet ciekawie wyglada.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.