Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest SKY

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wcześniej czytałem,testowaliście oryginały z podróbkami. I może tak nie na miejscu, ale mam takie pytanie,w taki razie na jaką sumę pieniężną ,oceniacie właśnie podróbki? Mowa oczywiście o Audioquest. Sky.

A tu mnie zaskoczyłeś. Byłem pewien, że to typowo rozdzielcze, jasne, precyzyjne kable.

na jaką sumę pieniężną ,oceniacie właśnie podróbki?

A ile jest warta podróbka czegokolwiek? G...O :)

Gość brodacz

(Konto usunięte)

--> Elberoth "To chyba odcinek 0.5m, bo w Niemczech AQ Sky 1m kosztuje w detalu 2900 euro"

3990zl. to cena za 0,75m.

Mysle .ze ciezko jest okreslic realna wartosc podroby gdyz dla jednych bedzie to poprostu kabel z jego dana jjakoscia brzmienia na jakims tam poziomie a dla drugich bedzie to perfidne oszustwo nie warte zlamanego grosza.

Nie mozna tez sugerowac sie opisem brzmienia oryginalnego kabla kupujac podrobe gdyz sygnatura brzmienia podroby jest inna.

A tu mnie zaskoczyłeś. Byłem pewien, że to typowo rozdzielcze, jasne, precyzyjne kable.

Też jestem tego zdania , i pewnie na 100 osób 100 odpowie to samu, ale podróbki się u nas przewijały było o wcześniej ,były słuchane przez tuzów tego forum, i zdania są różnie podzielone,Więc nie jest to pytanie bez sensu? Oczywiście nie chcę szerzyć popularności podróbek .Więc może inaczej nie było tematu.

Też jestem tego zdania , i pewnie na 100 osób 100 odpowie to samu, ale podróbki się u nas przewijały było o wcześniej ,były słuchane przez tuzów tego forum, i zdania są różnie podzielone,Więc nie jest to pytanie bez sensu? Oczywiście nie chcę szerzyć popularności podróbek .Więc może inaczej nie było tematu.

Odkupię podróbkę Audioqest Sky, w należytych pieniądzach. Tylko i wyłącznie do własnego użytku w celach naukowych.

Problem jest taki, że tych podróbek jest chyba kilka rodzajów, więc każda gra pewnie inaczej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

--> Elberoth "To chyba odcinek 0.5m, bo w Niemczech AQ Sky 1m kosztuje w detalu 2900 euro"

3990zl. to cena za 0,75m.

Ja pisze o cenach detalicznych kabli nowych, a ty dajesz za przyklad stuletnie demo na wyprzedaży. Z tego co zauważyłem, AK postanowił chyba uplynnic cały zapas drogich kabli AQ (drogich nordostow nawet nigdy nie zamówił). W sumie to sie nawet nie dziwie - większa kasę maja sprzedając Yamahe w MM.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość brodacz

(Konto usunięte)

-->Elberoth "Ja pisze o cenach detalicznych kabli nowych, a ty dajesz za przyklad stuletnie demo na wyprzedaży. Z tego co zauważyłem, AK postanowił chyba uplynnic cały zapas drogich kabli AQ (drogich nordostow nawet nigdy nie zamówił). W sumie to sie nawet nie dziwie - większa kasę maja sprzedając Yamahe w MM"

Dzwoniles ,pytales? Czy tak poprostu jestes na nie ,zeby czasami ktos nie kupil nowego na gwarancji zamiast uzywanego ?

Tak. Dzwoniłem na Nowogrodzką.

Jeżeli pijesz do kabla który ja sprzedaję, to raz, że jest to odcinek o 1/3 dłuższy, a dwa że o 1/3 tańszy. Obliczenia zrób sobie sam.

Gość brodacz

(Konto usunięte)

Nie pije bo sam kupilem 1,5 metra od Ciebie :).

A potem kolega kupil Sky za 1800 zl. bo mu sie moj spodobal a co z tego wyszlo opisalem wczesniej :)

Dziwie sie tylko troche bo moim zdaniem to jest okazja i tyle.

Milego dnia

Oj muszę koledze powiedzieć że za to g...o. To sobie nieźle cenią,no i jest ich zaskakująco dużo, wybiorę jakiś niech się mierzy z innymi-poglądowo.

Nie wiem ile, ale za to wiem kto;) znajomy kupil wiedzac ze to podrobka i ta wlasnie podrobke testowalismy z orginalem brodacza. Przepasc potezna miedzy tymi kablami , osobiscie gram na Albedo Monolith i on również pierze tylek podrobce skya. Z kolei kolega od podrobki mysli jak by sie jej pozbyc i dozbierac na orginal, jak by co przekaze ze jestes zainteresowany;)

Gość brodacz

(Konto usunięte)

Elberoth o ile sie nie myle miales/masz topowego Audioquesta model Wel.

Czy porownywales go do Sky jesli tak to jakie wnioski ? Czy jest to bardzo duzy postem i Sky nie ma tam szansy konkurowac czy jeszcze sie trzyma ?

Pozdrawiam

Ogólny charakter jest podobny, ale WEL jest jeszcze gładszy i bardziej rozdzielczy.

• 6 miesięcy później...

Ja swojego sprzedałem za 4000zł. 1.5m RCA.

Na stronie AQ ciągle jest Sky z wtykami Jelco. Nowe wtyki sa w najtańszych kablach, i najdroższych (m.in. WEL). Środek oferty widocznie czeka na swoja kolej.

Na stronie AQ ciągle jest Sky z wtykami Jelco. Nowe wtyki sa w najtańszych kablach, i najdroższych (m.in. WEL). Środek oferty widocznie czeka na swoja kolej.

Na stronie auq pojawia się opis modelu dopiero w momencie gdy jest już fizycznie dostępny.Dlatego nie ma tam ani słowa o nowych kablach.A będzie ich znacznie więcej.Czyli,pojawiają się w sklepach=pojawia się na stronie.

wiem że nie na temat ale jakie są jeszcze fajne kabelki najlepiej srebrne i nie koniecznie AQ choć było by fajnie gdyby były właśnie tej firmy,potrzebuję IC 1,5m RCA,może ktoś ma na zbyciu(najlepiej oryginał)

Albedo robi bardzo fajne kable. Napisz do nich - Pan Grzesiek to bardzo sympatyczny człowiek, a i z wypożyczeniem z tego co słyszałem nie ma problemów.

tutaj gość sprzedaje kabelki,ma AQ i twierdzi że oryginał choć po przeczytaniu tego wątku szczerze wątpię,zwłaszcza że kilka dni temu sprzedał na aukcji Sky 2m RCA za 360E

Choć ten Kimber wygląda na oryginał tylko nie wiem czy jest coś wart

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest takie powiedzenie: jeżeli cena jest zbyt dobra aby była prawdziwa - to pewnie tak jest. Kimber nie sprzedaje chyba kabli w blistrze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.