Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacze strumieniowe.

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co piszą na forum slimdevices to jeszcze nie są oficjalne, finalne wersje squeezebox'a touch. Ze strony logitech też wynika, że jeszcze niedostępny. Podobnie w dużych zagranicznych sklepach jak amazon.com, jest dostępny tylko jako preorder.

xniwax=>

Daj dokładna fotkę z tył bez kabli ,tak aby było widać wszystkie wyjścia .

Czy dobrze rozumiem ,ze on nie potrzebuje oprogramowania postawionego na PC ,serwerze ,

wystarczy dysk twardy na USB ?

Jeśli by tak było to znacznie ułatwia sprawę dla wielu ,którzy nie za bardzo się znają na komputerach.

Czy on czyta te same pliki co Transporter - wydaje się ,ze tak ?

I w końcu najważniejsze pytanie, jak się spisuje jako transport po Toslinku ?

gutekbull, 21 Lis 2009, 19:07

>xniwax=>

>Daj dokładna fotkę z tył bez kabli ,tak aby było widać wszystkie wyjścia .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Dane:

Możliwość rozbudowania pamięci nie

obsługiwane karty flash SD (Secure Digital)

obsługiwane formaty muzyczne WMA WAV OGG MP3 FLAC APE AIFF AAC

wyświetlacz LCD tak

przekątna wyświetlacza 4.30 cale

interfejs Wi-Fi 802.11b/g

USB 2.0

złącza Gniazdo słuchawek stereo 3,5 mm

Stereo analog RCA, digital optical i digital coax output

pilot tak

cechy dodatkowe

internetowe stacje radiowe, obsługa LAN 10/100 lub Wi-Fi 802.11 b/g, wyświetlanie okładek albumów i zdjęć, usługi online (np. Deezer), wsparcie dla WPA Personal, WPA-2AES, 64/128-bit WEP

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Po co jest to USB ?

Rozumiem , że podłączam zewnętrzny dysk twardy z plikami np.Flac i czyta bezpośrednio z niego ???

"Supports sampling rates up to 24 bit / 96 kHz" - Squeezebox Touch

"Sample rates: 44.1kHz, 48kHz, 88.2kHz, 96kHz " - Transporter

Można też dysk 3.5" i podłączyć, ale z własnym zasilaniem :). Właśnie czeka u mnie taki 1.5TB w kieszeni USB na SQ Touch. W tej chwili testuję ten dysk z Squeeze Server na zwykłym PC'cie.

-> gutekbull

Używasz tych dysków na zmianę z QNAP'em? Przydałaby Ci się coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale to i tak za małe

Ukryta Zawartość

Patrzcie jakie cuda mają w HK

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

przyłączam się do pytania a nawet sprecyzuję:

czy nowy SB czytając pliki FLAC z dysku podłączonego via USB poda sygnał do SPIDF w jakości 24bit/96kHz? to chyba kluczowe pytanie.

pozdrawiam,

kvist.

-> gutekbull

"I w końcu najważniejsze pytanie, jak się spisuje jako transport po Toslinku ?"

Trzeba by sprawdzić, jak to wygląda w praktyce, bo ostatnie dziecko Logitecha (Squeezebox Duet) miało niewyłączalny resampling do 48kHz. Duet mieszał w sygnale cyfrowym (nie był "bit-perfect"), więc jako transport mógł się nie sprawdzić.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

nedj, 24 Lis 2009, 11:36

>Trzeba by sprawdzić, jak to wygląda w praktyce, bo ostatnie dziecko Logitecha (Squeezebox Duet)

>miało niewyłączalny resampling do 48kHz. Duet mieszał w sygnale cyfrowym (nie był "bit-perfect"),

>więc jako transport mógł się nie sprawdzić.

A skąd takie informacje? Nic takiego nie ma i nie mmiało miejsca.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Nedj ma rację. Takie coś miało i ma miejsce.

O szczegóły zagadnij rocha - on wyjaśniał tą sprawę z Logitechem.

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

@rochu

czegoś tu nie rozumię...

jak mam FLAC w 16/44,1 to na wyjściu z receivera mam 48 kHz (spdif nieważne czy po optyku czy coxial)?

To by była jakaś porażka.

Mam nadzieję, że jeśli to prawda to nie dotyczy to Classica.

Gość rochu

(Konto usunięte)

mirhon, 24 Lis 2009, 19:08

>jak mam FLAC w 16/44,1 to na wyjściu z receivera mam 48 kHz (spdif nieważne czy po optyku czy

>coxial)?

Dokładnie tak właśnie miałem, i to na 3 egzemplarzach Dueta, które przewinęły się przez mój dom.

Classica nie sprawdzałem, bo w tym czasie nie miałem DAC-a ze wskaźnikiem cz. próbkowania sygnału.

-> rochu

"Egzemplifikacja problemu:"

Aż się bałem, jak oglądałem ten filmik. Te kolory, ten ponury nastrój... ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

-> mirhon

"To by była jakaś porażka."

No właśnie. Dlatego trzeba poczekać i sprawdzić, jak wygląda sytuacja z Touch'em.

-> rochu

"Classica nie sprawdzałem, bo w tym czasie nie miałem DAC-a ze wskaźnikiem cz. próbkowania sygnału."

Z tego co wiadomo, Classic jest bit-perfect, czyli w żaden sposób nie ingeruje w sygnał cyfrowy. Czyli nie ma resamplingu.

Na stronie logitecha bit perfect jest podany tylko przy transporterze:(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.