Skocz do zawartości
IGNORED

Istota wątków o SACD nowych formatach i postępie w audio

Gość discomaniac71

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uważasz że na naszym forum niektóre firmy prowadzą płatny marketing?

• Tak
      79
    • Nie
      5
    • Nie wiem
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No i wydało się;-) Od dawna wiadomo że nazywa się to amplifying czyli wzmacnianie marki, regulacja sprzedaży itp itd. Oczywiście piewcy SACD to tylko jeden z wielu przykładów bo prowadzących taką działalność jest na naszym forum więcej. Jak się okazuje całkiem nieźle na tym wychodzą. Więcej szczegółów macie tutaj: płatna reklama

Od zawszę wiadomo że najlepsza reklama,to opinia zwykłych zjadaczy chleba którzy wystawią "obiektywną" opinię na temat jakości,trwałości itd. itp. każdego produktu więc podszywanie się pod takiego "Kowalskiego" może odnieść ogromny sukces bo też każdy wie że "każdy żyd swój towar chwali" i mało kto zwraca uwagę na sprzedawcę i broszurki.Niemal każdy wątek na forum dotyczy tak właściwie "co kupić".Niestety trzeba uważać sam osobiście jestem na etapie kroku trzeciego każdego audiofila ;) (tak właściwe to gdzie ten wątek ? )i opinie w sieci są mało wiarygodne.To moje zdanie.pozdr.

Tematyka audio jest obszerna i przebogata. Każdy ma swoje preferencje i swój system wartości. Lansowanie tezy, że tylko MOJE gusta i upodobania są jedynie słuszne, zaś wszystko co się w nich nie mieści jest li tylko płatnym (albo ukrytym) marketingiem - wydaje się być daleko idącym nadużyciem intelektualnym.

tak, zgadzam się, jest tu kilka firm prowadzących szemrany marketing. W pierwszym rzędzie do głowy przychodzi mi pewien spec od lampizowania jakinów.

warto czytać opinie / testy i warto używać własnej głowy - ja czytam i potem sam sprawdzam poprzez odsłuchu, porównania i mam swoje zdanie oparte na doświadczeniach

tak, zgadzam się, jest tu kilka firm prowadzących szemrany marketing

Kilka? :) Dobre sobie... Całe forum jest tym zafajdane po uszy, nie dziwota więc, że nikt kto ma dobrze w głowie tego forum już nie czyta.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Tematyka audio jest obszerna i przebogata. Każdy ma swoje preferencje i swój system wartości. Lansowanie tezy, że tylko MOJE gusta i upodobania są jedynie słuszne, zaś wszystko co się w nich nie mieści jest li tylko płatnym (albo ukrytym) marketingiem - wydaje się być daleko idącym nadużyciem intelektualnym.

To mówisz że producenci 5.1 Ci płacą;-)

Czyli co? Bo nie załapałem? Jeśli kupiłem ostatnio jakieś 15 płyt SACD i jestem zachwycony sporą częścią z nich, to znaczy że jestem sowicie opłacany? Kurczę, to gdzie jest te moje 20 tys.!!!??? Ja się domagam. Naprawdę podoba mi się SACD! Skoro discomaniak71 potrafił mnie tak łatwo wyśledzić, to może dowie się, dlaczego nie mam jeszcze tej kasy na koncie?

To mówisz że producenci 5.1 Ci płacą;-)

Oby Twoje słowa się zmaterializowały :) Sprzętu 5.1 jest na świecie tyle, że chyba byłbym w pierwszej setce najbogatszych gości na świecie.

A tak na serio - to zauważ proszę, że ja nie lansuję żadnego konkretnego producenta. Wyłącznie ideę 5.1.

Czyli co? Bo nie załapałem? Jeśli kupiłem ostatnio jakieś 15 płyt SACD i jestem zachwycony sporą częścią z nich, to znaczy że jestem sowicie opłacany? Kurczę, to gdzie jest te moje 20 tys.!!!??? Ja się domagam. Naprawdę podoba mi się SACD! Skoro discomaniak71 potrafił mnie tak łatwo wyśledzić, to może dowie się, dlaczego nie mam jeszcze tej kasy na koncie?

Niektórzy tutaj mają takie właśnie postrzeganie świata. Jak sobie mały Kazio wyobraża tematykę audio.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oby Twoje słowa się zmaterializowały :) Sprzętu 5.1 jest na świecie tyle, że chyba byłbym w pierwszej setce najbogatszych gości na świecie.

A tak na serio - to zauważ proszę, że ja nie lansuję żadnego konkretnego producenta. Wyłącznie ideę 5.1.

Masz rację. Dlatego to był żart.

Niektórzy tutaj mają takie właśnie postrzeganie świata. Jak sobie mały Kazio wyobraża tematykę audio.

E tam;-)

Zastanawiam się jak do tematyki niniejszego wątku mają się wypowiedzi na temat odtwarzacza Oppo czy też pewien niedawny wątek zakupowy?

Oj tak myślę że nad tym trzeba się mocniej zastanowić;-)

Fajnie że Ci się podoba. Też miałem nadzieję że mi się spodoba i kicha:-( Bynajmniej nie o Ciebie chodzi a o kilku powszechnie znanych piewców "gęstych" formatów którzy mają problemy z odpowiedziami na proste pytania. Tylko klapki na oczach zupełnie jak marketingowcy;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Myślę, że najlepiej ufać swojemu doświadczeniu i nie ulegać sugestiom, zwłaszcza ze strony osób pozujących na ekspertów, a zajmujących się głównie marketingiem, pisaniem recenzji, żonglerką sprzętem i mającym wrodzony wstręt do pomiaru, fizyki i innych rzeczy, do których fobie są obecnie modne.

Przypomniałem sobie wielce zdziwioną minę pewnego fizyka (pracownika Instytu Fizyki Jądrowej PAN w Krakowie) kiedy to dwa urządzenia dwóch różnych firm mimo niemal identycznych pomiarów zagrały zupełnie różnie. Niestety czy tego chciał czy nie takie sytuacje są na porządku dziennym.

Jak najbardziej jest to możliwe, z tym że nie można na wszystko co ktoś zachwali patrzeć przez pryzmat płatnego marketingu :-) Wybierać należy samemu, opinie innych to tylko wskazówka.

Było by to dziwne gdyby firmy zrezygnowały z promowania swoich produktów na jednym z niewielu forach audio, dlatego trzeba swoje wiedzieć czytając wszystko jak leci i najlepiej w nic nie wierzyć :)

Zastanawiam się jak do tematyki niniejszego wątku mają się wypowiedzi na temat odtwarzacza Oppo czy też pewien niedawny wątek zakupowy?

Albo na przykład wypowiedzi na temat konkretnych modeli starych wzmacniaczy Denon, Sony czy Sansui...

których szczytowa popularnośc na forum dziwnym trafem zbiegała się w czasie, kiedy to pewien znany forumowicz akurat właśnie ich się pozbywał...

Że nie wspomnę o zbiorowej histerii tjuningowania wszystkiego co podleci przez naszych forumowych wybitnych megakonstruktorów,

do których swego czasu trzeba było zapisywac się w kolejce i niemal na kolanach błagac, żeby zechcieli się zając reanimacją jakiegoś trupa,

zakupionego przeważnie z forumowego polecenia u zaprzyjaźnionego (z polecaczem) sprzedawcy, ech to były czasy...

Niestety raczej już nie wrócą i co niektórym chyba za bardzo żyłka się napina, że złota era złotych interesów odchodzi w zapomnienie,

a teraz można już wystrzelic ten wpis w kosmos i dalej poklepywac się po pleckach, podsrywając "między wierszami" opychaczom tandety ;p

P.S.

Jak to było z tym psem ogrodnika? Sam nie zeżre i drugiemu nie da?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 4 Grudnia 2010 - próba kolejnej kłótni
Ukryte przez Fr@ntz, 4 Grudnia 2010 - próba kolejnej kłótni

Przypomniałem sobie wielce zdziwioną minę pewnego fizyka (pracownika Instytu Fizyki Jądrowej PAN w Krakowie) kiedy to dwa urządzenia dwóch różnych firm mimo niemal identycznych pomiarów zagrały zupełnie różnie. Niestety czy tego chciał czy nie takie sytuacje są na porządku dziennym.

to był pewno jakiś pracownik techniczny tego Instytutu, albo bardzo kiepski naukowiec, jeśli dał się zwieść przez złudzenie różności. Bo, jak rozumiem, nie był to test ABX...

A wątek jest bardzo dobry :)

Wbrew Twoim twierdzeniom jednak, nie sądzę, żeby tu był jakiś spisek...

Większość ludzi na tym forum to niestety naiwniacy i myślą, że jak coś jest droższe, czy nowsze, to musi być lepsze i tak, niestety, doradzają... a że przy okazji wspierają przemysł hi-end, to już inna historia.. Lenin miał na takich fajne określenie :)

Odrębna sprawa to są moderatorzy, którzy są jednocześnie "recenzentami" sprzętu i aktywnymi userami, jest niewybaczalne mieszanie światów. Jakim cudem mogą być obiektywnymi moderatorami ? Bez szans.

News per se, jest cokolwiek out of date, ale odpowedz na pytanie

"Czy uważasz że na naszym forum niektóre firmy prowadzą płatny marketing?

Tak

Nie

Nie wiem"

brzmi, oczywiście, że tak. W dzisiejszych czasach to pytanie raczej retoryczne.

Zastanawiam się jak do tematyki niniejszego wątku mają się ....pewien niedawny wątek zakupowy?

Jako ze Zyzio, pewnie przez wrodzona skromnosc ci nie odpowiedzial, ja to zrobie, Po Raz Kolejny zreszta. Pomysł zakupu zbiorowego / negocjowalnego zrodzil sie tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bylo nas 3, Damun, Zyzio i ja. Moj zwiazek z branza audio jest taki, ze przez dlugie lata radosnie ja finansowalem z racji jednostki chorobowej zwanej "Audiofilizm", niestety ostatnio po dlugim okresie, jak sadzilem calkowitego wyzdowienia "Audiofilizm" is back. Oto i cały "finansowany przez wiadome kola" zakupowy spisek.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

LOL

PS sam zagłosowałem na tak, ale moim zdaniem problem nie dotyczy płyt hi-rez (SACD/DVD-A/FLAC24/96).

Ja tam sie przyznam ze dostalem od Magnat.de 20tys Euro. Ale zerwali ze mna umowe, bo ch... mi szlo. Sprzedaz w PL jeszcze spadla jak zaczelem dzialalnosc.

?👈

Gość Gshock

(Konto usunięte)

skoro nikt w nic nie wierzy, a uczciwosc forumowiczow jest podwazana na kazdym kroku, w takim razie zapraszam do siebie

http://audiolifestyle.blogspot.com/

jedyny serwis plytowo-muzyczno-audiofilsko-hedonistyczny na swiecie, gdzie slowo manipulacja utozsamiane jest z wiesmakami, ktore sa nam dostarczane zamiast fishmakow.

Powyższy wpis oczywiście nie ma nic wspólnego z manipulacją...jakąkolwiek, ależ oczywiście.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Co do płyt to posiadam kilkaset SACD w tym sporą część w wersji MULTICHANELL. To co potrafią niekróre realizacje niema sobie równych w stereo. Oddanie bycia tam, oddanie atmosfery koncertu i akustyki ponmieszczenia jest wpełni naturalne. Jednak muszę przyznać, że zakupiona ostatnio przezemnie płytka THE WORLD OF THE DUKIE ELLINGTON SACD STEREO nagrana w filharmonii w Kolon w 1994r jest mistrzostwem artystycznym i technicznym /69zł/. Cóż takie jest życie. Pozdrawiam wszystkich zwolennikow nowych formatów.

ps.Forum po ostatnich zmianach coś przysiadło. I konkursy tego nie zmienią!

Pytanie czy powyższy wpis jest prawdziwy ?????

to był pewno jakiś pracownik techniczny tego Instytutu, albo bardzo kiepski naukowiec, jeśli dał się zwieść przez złudzenie różności. Bo, jak rozumiem, nie był to test ABX... /ble ble/

Tylko zauważ że on jest naukowcem z wyboru, a ty tylko ujadającym forumowym tłukiem. A że taka twoja wola, więc i taka twoja rola!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Z ust mi to wyjąłeś Gagacku ; )

Bałeś się sam to napisać ?

Napisz to...

Zobaczymy ile jest wart obiektywizm moderacji, ja za tak chamski i głupi tekst dostałbym wiecznego bana.

Ciekawe ile dostaną przyjaciele moderacji ?

Będzie dobrze jak te posty znikną po tygodniu :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.