Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  288 członków

ATC Klub
IGNORED

Klub Posiadaczy Zacnych Głośników ATC

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę w końcu wybrać się do Roberta i posłuchać B&W. Reszta toru będzie podobna w piątek przychodzi A1 :)

Daj znać jak będziesz jechał :)

ps. a może aurendera warto posłuchać?

Nie wiedziałem, że akustyk robił takie klony. Czy mam rozumieć, że z tych kolumn nie mam się spodziewać konturowego i szybkiego wyższego i średniego basu?

Bas będzie: szybki, wypełniony ale i konturowy, mocny, ale wyrafinowany oraz zróżnicowany.

Taki po prostu... prawdziwy.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Bas będzie: szybki, wypełniony ale i konturowy, mocny, ale wyrafinowany oraz zróżnicowany.

Taki po prostu... prawdziwy.

Musze ich po prostu posłuchać, nie ma rady :)

Odpalacie metal na tych kolumnach czasami?

obiektywnie o audio

Nie jest to najlepszy przykład, ale ostatnia Metallica została zrobiona na atc :) (sprawdź 08:25)

https://www.youtube.com/watch?v=k8xipvEWQjc

Edytowane przez MrPhilGood

Metal to mi się już nie chce :o)

W szkole średniej byłem metalem, teraz czasem zapuszczę jakiś Master of Puppets.

Spoko, gra jak trzeba! AC/DC też wymiata.

"Tynk pożera dźwięk" 747

Panowie zdaję sobie sprawę że, to co zaraz napiszę może zabrzmieć śmiesznie. Ale muszę się tym podzielić bo, koszt niewielki a wręcz śmieszny, jak na standardy audiofilskie. Otóż, podłożyłem pod kable głośnikowe i sieciowe, hmmm jak by to powiedzieć, PUMEKS :-) :-) :-). I proszę mi wierzyć że to poprawiło dźwięk, naprawdę! Nie będę opisywał co się poprawiło tylko zachęcam do spróbowania. Koszt niewielki, warto samemu spróbować.

Sztuczne dywany się elektryzują inne tworzywa także a to dodatkowy opór . To dla tych co nie wierzą w fizyczne zjawiska :)

Tak samo warto raz na jakiś czas oczyścić z kurzu w środku wzmacniacz .

Mońku przy okazji sprawdź jak zagrają 50 bezpośrednio z lumina (tylko wycisz głośność przed) :D

Dzisiaj dostałem A1 , ale opuszczam swój system :) i zabawa będzie dopiero po powrocie w kwietniu :(

Graja z Creek Desiny2, brzmienie bardzo wciagajace, perfekcyjne wokale-czyste i na pierwszym planie. Separacja instrumentow prawidlowa, pianino ma naturalne brzmienie. Stara plyta claptona, ktora lezala z boku bo wczesniej srednio brzmiala, to znowu z atc wypadla rewelacyjnie. Generalnie brzmienie jest mocniejsze, niz wskazuja na to gabaryty tych monitorow. CD jako zrodlo uzywam EVO2

Wzialem je z ciekawosci, zeby przetestowac wogole ob i padlo na atc. Monitory zostaja w domu. Nie sa gorsze niz 3x wieksze w podstawie Sonus Olivy, a to mnie akurat zaskoczylo najbardziej. Choc SO tez zostaja.

Slucham 3 dzien gwoli scislosci, pojecia nie mam czy czas idzie na kozysc i "wygrzanie" bedzie tu mialo znaczenie.

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Brzmienie przypomina naturalne granie, instrumenty perkusyjne, talerze, gitary itd. nie sa przeklamane, to z latwoscia mozna uslyszec w piereszym kontakcie.

Panowie Wy macie nówki sztuki te 11?

OZ wymaga nieco rozruszania- 11 w szczególności (ten midbass z CLD ma dość sztywne resory- górny i dolny). Przy wygrzewaniu watro dać im trochę mocniej popracować :) Nie żałujcie zatem :D ATC to lubią.

W moim przypadku nowki, a ile trwa wygrzanie w atc nie mam pojecia, stawiam ze standardowo na jakies 2 tyg, ok 50h.

50h to w ich wypadku rozgrzewka. Moje mają już ponad 2 miesiące a wciąż się rozwijają. Myślę, że potrzebują of 150 do nawet 200h aby zbliżyć się do tego co potrafią.

Czym je spiales z piecem-chodzi mi o glosnikowe, a przy okazji masz jakis ulubiony IC do nich?

Ja mam wszystko VDH, lacznie z sieciowka..

Czym je spiales z piecem-chodzi mi o glosnikowe, a przy okazji masz jakis ulubiony IC do nich?

Ja mam wszystko VDH, lacznie z sieciowka..

Jeśli to pytanie do mnie to:

Głośnikowe telluriumq q blue

Rca vdh the bay

Zasilanie DIY

Czy SCM11 mogą zagrać dobrze z Primare A34.2 ? Czy ktoś miał do czynienia z takim połączeniem?

Z Primare A30.2 grają świetnie, ale to nieco inna konstrukcja, bo 34.2 to klasa D. Nawiasem mówiąc sprawdzałem SCM11 z Primare I30 - było bardzo dobrze. Potem z PRE30+A30.2 - było jeszcze lepiej, ale najlepiej było/jest (dla mnie) w bi-ampingu - A30.2 na LF a słabszy wzmacniacz na HF.

• 5 tygodni później...

Może kogoś zainteresuje. Na sprzedaż mam ATC SCM50A SL CLASSIC - PRO BLACK. Kolumny w stanie idealnym. Zakupione 04-01-2017 r. gwarancja 72 m od momentu zakupu. Reszta na priv.

Może kogoś zainteresuje. Na sprzedaż mam ATC SCM50A SL CLASSIC - PRO BLACK. Kolumny w stanie idealnym. Zakupione 04-01-2017 r. gwarancja 72 m od momentu zakupu. Reszta na priv.

Na co się wymienia takie kolumny :) ?

obiektywnie o audio

Taki mam zamiar :)

Zostaw te co masz i dorzuć suba C6. Będziesz miał 4 drogi :)

Do 80 Hz sub i reszta SCM50

Edytowane przez Sonic990

obiektywnie o audio

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.