Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

U Niemców kompletnie siadła pomoc. Brak Muellera ich załatwił, Trochowski to jednak nie ta liga. Klose odcięty od podań musiał się cofać, więc nie mógł być pod bramką i w innym miejscu jednocześnie. Największe rozczarowanie to Ozil, ale Khedira też wiele nie pokazał.

Jestem Europejczykiem.

Nadal dziwią mnie wpisy o Hiszpanii w europie dawno nie było tak dobrej drużyny.Gdyby Argentyna miała trenera Niemców nie byłoby w półfinałach.Ot kolejna dobra niemiecka drużyna nic nadzwyczajnego.

Jaro siadła pomoc ?.... del Bosque dobrze wiedział co zrobić, Hiszpanie z xavi'm (nie na darmo jest od ładnych paru lat nominowany do tytułu najlepszego piłkarza świata, po meczu fajnie podsumowali jego grę, nie było takiego przyjęcia piłki przez niego żeby wcześniej się nie porozglądał gdzie juz ta piłka ma iśc dalej .... ) zdominowali środek pola, niemcy nastawili się tylko na kontry.... oddali im pole.

to mi się u Hiszpanów zawsze podobało bo oni się "dopasowują" (pod wzgledem poziomu gry) do przeciwnika, i próbują ich zdominować.....

ja mam nadzieję że Hiszpanie zrobią to samo z Holandią co z Niemcami ;p...

Niemcy oddali w całym meczu 3 strzały, w tym 2 celne. Takie "asy" w napadzie? I to miał być kandydat na mistrza?

To była powtórka z finału europejskiego. Oba mecze bliźniacze.

A pamiętacie finał ligi mistrzów z 2009 roku. Barcelona - MU. Anglicy byli załamani.Różnica klasy.

Finał powinien być podobny. Hiszpania zdecydowanym faworytem.

Pozdrawiam.

YunnanTEA, 8 Lip 2010, 11:05

>Finał powinien być podobny. Hiszpania zdecydowanym faworytem.

Niby tak ale "dopóki piłka w grze"...

Ciekawe co na to powie ośmiornica? O ile Niemcy jej jeszcze nie zjedli w rewanżu za kasandrowe wróżenie..;)

Ł.A. Woman

>bawolek, 8 Lip 2010, 10:32

>Jaro siadła pomoc ?....

Tak, siadła kompletnie. Oczywistą rzeczą jest to, że Hiszpanie byli po prostu lepsi, ale Niemcy grali jak sparaliżowani. Wyprowadzaniu ataków brakowało szybkości i zdecydowania. Gdyby ktoś sobie oglądał powtórkę to proszę zwrócić uwagę ile razy Niemiec mając otwarte pole do napastnika podawał do kogoś obok siebie. Napastnicy ileś tam razy wybiegali na pozycję po czym stawali lub cofali się, bo piłka chodziła w środku pola. Czy Niemcy chcieli pokazać, że umieją rozgrywać jak Hiszpanie? No niestety nie umieją, więc po co próbowali tego zamiast skupić się na celności podań do napastników?

>ja mam nadzieję że Hiszpanie zrobią to samo z Holandią co z Niemcami ;p...

Cały mecz rozstrzygnął się w środku pola i Niemcy nie przetestowali porządnie hiszpańskiej obrony tak więc zobaczymy. Ale z drugiej strony dwa schemaciki na krzyż Robbena to chyba zdołają przeanalizować ;-)?

Jestem Europejczykiem.

Przypomnę,że Robbena się pozbyli z Hiszpani...dzisiaj żałują.Holandia to zespół w każdym calu,nie tak jak Niemcy a do tego wyszkolenie indywidualne pozwala im grać zupełnie swobodnie,tak jak Hiszpanom.Nie lekceważył bym Holendrów i po cichu stawiam na nich w meczu finałowym...chyba,że nie udźwigną presji...z resztą to trochę wróżenie z fusów...dyspozycja dnia może nawet zadecydować.

Pamiętam,że z Brazylią też nie byli faworytami a grają dalej.

Fajny meczyk, były bramki i o to chodzi. Jedynie bramkarz urugwaju zawalil totalnie dzis. Gdyby nie on to moze urugwaj by sie cieszył...

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Spoko, za 2 lata niektórzy z Was będą mogli oglądać mistrzostwa Europy z balkonów. No i polska reprezentacja nie będzie miała łatwo się nie zakwalifikować. Chociaż... co do nich, to bałbym się rzucać słowa na wiatr.

Mecz o 3 miejsce faktycznie doskonały. Trochę szkoda Urugwaju, ale jak się nie wykorzystuje kilku 100-procentowych sytuacji to nie można mieć pretensji do losu. Poza tym, bramkarz niemiecki wyczyniał niesamowite rzeczy.

A co do tej ośmiornicy, to pewnie bukmacherzy klną na nią bardziej niż Polacy na powódź, hehe.

pod koniec meczu doszedłem do wniosku że na zwycięstwo bardziej zasługuje Hiszpania, choć tradycyjnie zwykle kibicowałem Holandii.

Tylko pozostaje pytanie, jak oni zdołali przy takiej ogólnej dyspozycji w tym turnieju, wydmuchać Brazylię ???

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.