Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też kiedyś grałem z zawodnikami ŁKS-u. To były takie nazwiska jak Bulzacki, Dziuba, czy Marek Płachta.

Myślę, że oni wtedy prezentowali trochę wyższy poziom niż nasi współcześni kopacze. ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piłkarze z Luksemburga taranują następnego faworyta,tym razem ofiary pochodzą z Rumunii

:-)))

Ukryta Zawartość

ehh Legia Legia...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Raport z Mundialu. To jest totalna kompromitacja Nawałki, Bońka i niestety polskiej piłki. Ten raport to żart z kibiców. Nie wiem czy wiecie ale przyczyną przegranego meczu z Senegalem był krótki trening przed meczem !!! A tak w ogóle to reprezentacja nie była mentalnie przygotowana do Mundialu !!!!!!

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

I znowu kompromitacja, kompromitacja i kompromitacja. Ile można?

To jest zwykła, polska, piłkarska, szara rzeczywistość. Dwóch czy trzech zawodników grających na europejskim poziomie nie zrobi drużyny, a tym bardziej wyniku. Tak samo było trochę lat temu, gdy między słupkami stał Dudek. W jednym z wywiadów Jan Tomaszewski jasno i dobitnie powiedział, że nasza reprezentacja to właśnie Dudek i 10 koszulek na boisku.

Występ amatorów - tak należy rozpatrywać udział naszych orłów na mistrzostwach. Także jeśli chodzi o eliminacje (dla kopaczy to słowo ma tylko jedno znaczenie - eliminacja właśnie) do LM czy pucharu Europy, czy w ogóle do czegokolwiek innego sytuacja wygląda identycznie.

Edytowane przez konradskala

Przy takich "wynikach" zawsze mnie zastanawia fenomen wynagrodzeń w piłce nożnej. Dotyczy to zarówno kadry jak i drużyn ligowych.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

To najbardziej popularny sport i w to jest zaangażowana prawie każda telewizja, są reklamy, sponsorzy itd.

Coś jak w stanach futbol amerykański - fabryka pieniędzy wszędzie i dla każdego, od sprzedawcy hot-dogów po senatorów i gubernatorów.

Włochy - Polska w Lidze Narodów 1:1.

Ten mecz był do wygrania, bo Włosi słabi, jak nigdy...nieporadni bardzo.

Ale nasi jak zwykle wyciągnęli przyjazną dłoń...na początku meczu Zieliński

nie wykorzystał 100% okazji po podaniu Lewego. Na szczęście strzelił gola pod koniec

pierwszej połowy po świetnej asyście też Lewego.

W drugiej połowie już po karnym dla Włochów ktoś (nie wiem kto) zamiast strzelać na bramkę,

bo miał tylko bramkarza przed sobą, próbował podać, co skończyło się wybiciem piłki przez Włocha.

No jak tak można... przestraszył się, że nie trafi w tej sytuacji?

Poza tym trener wujek powołał, rzecz jasna, siostrzeńca Błaszczykowskiego, który jak można było przewidzieć

był cienki jak barszcz...stać go było tylko na faule, przez które najpierw dostał żółtą kartkę, a później sprowokował karnego.

To jest główny winowajca remisu. Ale rozumiem, że za wszelką cenę musi pobić rekord występów w reprezentacji,

w którym z pewnością pomoże mu wujek...nawet jak już nie będzie mógł biegać. ;-)

To jest moim zdaniem żenada. Nic się nie zmieni...będą grali nie ci piłkarze, którzy są najlepsi, tylko przyjaźni trenerowi.

Zupełnie jak w partiach politycznych. ;-)

El. ME U21. Polska - Wyspy Owcze 1:1

A w przyszłości nie ma na kogo też liczyć :(

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Mnie się tam mecz z Włochami w miarę podobał. Oczywiście można mieć uwagi do poszczególnych zawodników, ale przynajmniej widać było, że to wszystko trzyma się kupy.

W pewnym momencie osłabił mnie Krychowiak tym bezsensownym faulem po stracie piłki którą sam spowodował debilną kiwką, ale później jakoś się ogarnął i grał przyzwoicie. Był też moment gdy wyglądało, że Bednarek powtórzy numer z Senegalem ale Włoch szczęśliwie dla nas pogubił się.

Bardzo podobał mi się Bereszyński, Glik zagrał na wysokim poziomie, nawet Zieliński grał sensownie (poza niestrzeloną bramką). Najważniejsze, że nareszcie działało wyprowadzanie piłki i przytrzymanie jej kiedy trzeba. Ostatni kwadrans już wyglądał gorzej, ale też nie było takiej paniki jak w poprzednich meczach.

Za wpuszczenie Błaszczykowskiego który w sumie grał całkiem przyzwoicie Brzęczek został boleśnie ukarany.

Jestem Europejczykiem.

Za wpuszczenie Błaszczykowskiego który w sumie grał całkiem przyzwoicie

Serio? To że biegał i starał się, nie zmienia faktu, że nic nie wniósł do gry reprezentacji...a nawet odjął tym karnym.

Edytowane przez soundchaser

Serio? To że biegał i starał się, nie zmienia faktu, że nic nie wniósł do gry reprezentacji...a nawet odjął tym karnym.

No dobra, nie do końca serio. Widać, że brakuje mu meczowej rutyny którą daje cotygodniowe granie. Biegał i starał się, ale zdecydowanie brakowało mu wyczucia. Jego wstawienie do wyjściowego składu to chyba najbardziej kontrowersyjna a z pewnością najbardziej krytykowana decyzja Brzęczka, jak widać słusznie.

Jestem Europejczykiem.

Oglądając dzisiejszy mecz obawiam się, że utrwalają formę na kolejny turniej.....a mój ulubieniec Milik lepszy od Norrisa - na trzy strzały potrafi cztery razy nie trafić;-)

Muliste dno.

Znów to samo...dziesiątki bezproduktywnych podań, z których połowa do tyłu (zwłaszcza do bramkarza),

żadna akcja nie przeprowadzona z pomysłem, tylko improwizacja i chaos, braki techniczne, wybijanie piłki

na oślep w sytuacjach, gdy można było ją opanować i rozsądnie podać... wszyscy chyba widzieli.

Ale najważniejsze żeby nasz ukochany Kuba zaliczał kolejne mecze, by pobić rekord występów w tej jałowej reprezentacji

i zapisać się złotymi zgłoskami w historii naszej kopanej.

Wujek jest przyjazny...biega przy linii bocznej, krzyczy, gestykuluje...udaje trenera z jajami,

a tak naprawdę to słup podstawiony przez Bońka, który nic nie zrobi, tylko ma za zadanie dzielić się kasą.

Czemu nie grał Lewandowski i Zieliński?

Oszczędził zawodników, czy chciał by Błaszczykowski miał przewagę w występach?.

A propos...jak Wam się podobał 102 występ Kuby? Dobrze zagrał? Całego meczu nie oglądałem,

bo mnie strasznie nudził, ale widziałem kilka jego zagrań - w bok i w tył na odległość 5-10 metrów.

Dziadostwo jak wcześniej.Te same błędy i ogólna niemożność.Błaszczykowski jak zwykle beznadziejny.Ci ludzie nie dość,że nie mają umiejętności to nie mają też wstydu.

Bardzo trafny komentarz jednego z internautów do tego artykułu:

Ukryta Zawartość

"Włodzimierza Lubańskiego niech jeszcze powoła"

Hahaha...uśmiałem się przed snem i idę spać jednak w dobrym nastroju. ;-)

Ukryta Zawartość

Coś mnie tknęło i nie oglądałem tego meczu. Teraz czytam komentarze i widzę że to była świetna decyzja.

Co do Milika to już od dawna wiadomo, że facet potrzebuje 10 okazji żeby strzelić jedną bramkę więc niech Brzęczek poszuka innego napastnika, i to szybko!

Jestem Europejczykiem.

Dziadostwo jak wcześniej.Te same błędy i ogólna niemożność.Błaszczykowski jak zwykle beznadziejny.Ci ludzie nie dość,że nie mają umiejętności to nie mają też wstydu.

Dwa pierwsze zdania to 100% prawda, ale z trzecim i czwartym się nie zgodzę.

Jak to Kuba "jak zwykle" beznadziejny? Przez 12 lat napracował się i wywalczył więcej niż wszyscy pozostali razem wzięci.

A może inaczej (poza Lewandowskim) - kto był lepszym zawodnikiem w reprezentacji oprócz Kuby? Bo ja, patrząc wstecz - nie widzę.

Ostatnio był karny po jego faulu, owszem. Tylko gdzie byli i co robili obrońcy? Czy wzięliście pod uwagę na jakiej pozycji gra Błaszczykowski i jakie jest jego zadanie? I w ogóle w futbolu najczęściej w jakich okolicznościach i po czyich błędach dyktowane są jedenastki?

I może podajcie jeszcze nazwiska teraźniejszych, dobrych polskich pomocników, szczególnie w ostatnich meczach.

Pisząc jak zwykle miałem na myśli jego ostatnie dokonania.Jak ma grać zawodnik,który nie gra w żadnym klubie na co dzień?

Kiedyś to był bardzo dobry zawodnik.Wystawianie go obecnie jest nieporozumieniem.

Zgadza się nie gra, nie ma formy. Ma 33 lata i jego kariera pomału, pomału się kończy. Biorąc pod uwagę liczbę kontuzji jakich doznał to chylę czoła przed tak oddanym piłce nożnej zawodnikiem.

A teraz wróćmy jeszcze raz do naszej kadry i pozycji pomocników, gdzie kopią piłkę takie asy jak:

- Krychowiak

- Zieliński

- Kurzawa

- Kapustka

- Linetty

- Mączyński

- Jodłowiec

Uff, ale nazwiska... Aż mnie oblały zimne poty...

Jednym słowem, w europejskim trendzie: Respect

Tylko nie czytajcie tego na głos w knajpie, bo jeszcze jakiś turysta usłyszy i z miejsca narobi w gacie.

A jak dodamy jeszcze reprezentacyjnego jokera w osobie Sławka Peszko to zawał murowany.

To kogo bierzemy za Kubę? Głosujcie, śmiało.

Miesiąc temu Łukasz Piszczek powiedział orłom adios i zakończył swoje występy w biało-czerwonym stroju. Możliwe, że za dzień, dwa spełnią się marzenia niektórych kolegów i Kuba powie to samo.

I kogo wtedy wystawiamy za niego???

Który zawodnik z powyższej listy godnie zastąpi Błaszczykowskiego na bądź co bądź niewdzięcznej pozycji pomocnika.

A może któryś z nich - tak jak Kuba - zostanie kapitanem reprezentacji narodowej?

W obecnej formie Kuby każdy z nich jest lepszy.

I są młodsi.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

W obecnej formie Kuby każdy z nich jest lepszy.

I są młodsi.

To prawda, więc załóżmy, że Kuby już nie ma. Kto będzie grał na jego pozycji? Tak np. przez 10 kolejnych lat.

Całość był beznadziejna ale po co stawiać na zawodnika bez przyszłości?Niech grają inni i uczą się.

I trafiłeś w sedno.

Tylko, że jak mają grać inni i się rzecz jasna się uczyć, to nie można z marszu wymagać składnej gry i np. zwycięstw.

Dla mnie to jest oczywiste. Piłkarska jakość wymaga treningu, szkolenia, czasu, doświadczenia.

A jeżeli te cechy są dopiero do zdobycia to nie ma co marudzić, że gra jest kiepska.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.