Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego Brzęczek nie wpuścił Piątka to tylko on jeden wie, a może i nie wie.

Żeby chłopakowi się w głowie nie poprzewracało od tego ciągłego powoływania.

Niech nauczy się kto tu rządzi.

Żeby chłopakowi się w głowie nie poprzewracało od tego ciągłego powoływania.

Niech nauczy się kto tu rządzi.

No chyba tak. Jeszcze by bramkę strzelił ;-)!

Aha, byłbym zapomniał - zupełnie nie brakowało mi Krychowiaka. Może już czas z niego zrezygnować? No chyba że ktoś tęskni za jego babolami w postać podań do tyłu które trafiają do przeciwnika. W lidze rosyjskiej też to już prezentował, więc chyba tak ma i kropka.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Jest jeden pożytek z tej czarnej serii - Brzęczek przynajmniej na jakiś czas da sobie spokój z eksperymentami z ustawieniem drużyny.

Nie zwalałbym wszystkiego na trenera który próbował różnych ustawień bo to część jego pracy. Problemem jest raczej to, że zawodnicy nie są w stanie zagrać innym systemem niż ten, który znają i lubią (normalnie jak w "Rejsie").

Niestety nie pamiętam która konkretnie drużyna w czasie meczu z Polską grała trzema różnymi ustawieniami zmienianymi w locie i dali radę. Dla naszych zawodników to bariera nie do przeskoczenia.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Myślę,że przegrana Hiszpanów miała więcej przyczyn.W pierwszej połowie zlekceważyli przeciwników a ponadto trzeba zauważyć ,że grali w zupełnie nowym składzie.Ewidentnie widać było brak zrozumienia ( duża ilość niecelnych podań) i słabą współpracę formacji.To drużyna w budowie.A karny Hiszpanom się należał.

Eee tam.

Wślizg był bardzo ładny a wcześniej rękami pracowali i jeden i drugi.

Słuchałem komentarzy na Polsacie i nawet ci, którzy twierdzili że karny powinien być po powtórkach zmienili zdanie.

Teraz zajrzałem do portalu chyba najlepszej hiszpańskiej gazety sportowej "Marca" i tytuł artykułu jest jednoznaczny:

"Andujar: It wasn't a penalty by Pickford on Rodrigo, the referee was correct."

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...

Fenomenalny gol Kedziory, beznadziejni bramkarze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

Nie strzelić żadnej bramki przy tak słabej obronie Czechów to naprawdę sztuka.

Nawet Lewemu przytrafił się kiks 2 metry przed pustą bramką. ;-)

Onet pisze: zaskakujące słowa Brzęczka po porażce: "Jestem pozytywnie nastawiony do przyszłości".

Jakie zaskakujące? Przecież dostaje ze 120 tys. miesięcznie...konto rośnie, no to jest pozytywnie nastawiony

do przyszłości. Też bym był...takiego zabezpieczenia do końca życia życzyłbym sobie. ;-)

O dzisiejszym meczu zwyczajnie zapomniałem...

Natomiast nakupiłem Kinder Bueno i udałem się do Heliosa na czwartkowe promocje.

Z ogromną przyjemnością obejrzałem Bohemian Rhapsody - szczerze ten film polecam.

A wyczyny biało-czerwonych kopaczy omijam szerokim łukiem. Już po kilku komentarzach wnioskuję, że narodowym amatorom udało się uzyskać poziom z lat 90, kiedy to w najbardziej beznadziejnym stylu przegrywaliśmy wszystko co tylko można było.

Dokładnie, wszystko jest do wymiany. Ludzie, metody, regulaminy, sposoby rozliczeń itd.

Najłatwiejsza jak zwykle jest zmiana trenera.

Tylko, że żaden zachodni trener, nawet jakby miał podpisany lukratywny kontrakt i taką samą kasę jak np. trenując inną zachodnią reprezentację nie będzie się użerał z tą bandą pseudodziałaczy, zarządami, kolesiami i całą resztą przydupasów dla których liczy się tylko żeby przy okazji jakiejś transakcji kogoś oskubać.

Ostatnim zagranicznym trenerem był Leo Benhakker, który rozstał się z reprezentacją w dość nieprzyjemnej atmosferze. W podziękowaniu za pracę dostał ordynarnego kopa w dupę od jakże kulturalnego prezesa Laty, i to jeszcze przed zakończeniem eliminacji.

Bardzo ładnie to wyglądało, nie ma co.

Ryba psuje się od głowy - najpierw Rudy i kolesiowie z PZPR ..to znaczy N - won!

Dalej trener, piłkarzyki na emeryturach i grający po 200 min. na sezon w tych swoich zagranicznych "La ligach".

Później:

zasada nr1

Ustawianie piłkarzy kadrze na identycznych pozycjach, na jakich grają na co dzień w swoich klubach, do tego jako "pierwszy wybór" klubowego trenera.

zasady 2,3,4... to już selekcjoner nowy, jakiś Niemiec lub Czerczesow, gdyby tylko był wolny.

inaczej naprawy tego "burdla" nie widzę.

Edytowane przez iro III

Najpierw to ci kopacze powinni być dobrze wyszkoleni, żeby z takiego już przyuczonego materiału

jakiś dobry trener mógł coś zrobić.

A u nas poza Lewandowskim nie ma dobrych graczy, więc nawet najlepszy trener nie pomoże.

System szkolenia już od samych młodzików musi się zmienić.

Wtedy może za kilkadziesiąt lat nasze prawnuki będą się cieszyć z sukcesów polskiej piłki nożnej.

Zaraz po meczu to nawet nie chciało mi się tu zajrzeć, a co dopiero pisać. Ale doszedłem do siebie więc parę słów.

Pierwsze o komentatorach.

Nie mam pojęcia jak jakieś pacany z Onetu chyba pisały, że to był jeden z najgorszych meczów Lewandowskiego a chwalili Grosickiego.

Lewandowski w tym meczu nie gwiazdorzył, nie machał rękami tylko zapieprzał konsekwentnie i starał się robić co mógł. Jeden kiks to tylko jeden kiks.

Grosicki owszem, dużo biegał ale w zdecydowanej większości bez sensu a jego podania były tragicznej jakości. Z gry prawie wszystkie centry były za wysokie, za długie i lądowały za bramką natomiast wszystkie rzuty rożne były za niskie i spadały na głowy obrońców. Jeżeli byłaby ocena za regularność niecelnych podań to tu piątka z plusem. Do jego gry w tym meczu świetnie pasuje modne ostatnio słowo - szumidło. Takie boiskowe szumidło.

Krychowiak masakra. Ten facet jest po prostu zagrożeniem dla drużyny bo gdy sobie nie radzi to w akcie rozpaczy fauluje gdzie by to nie było, również pod własnym polem karnym. Co do reszty to na plus może Bereszyński i Skorupski, o innych nie ma za bardzo co napisać.

Druga sprawa która mnie absolutnie wkurzyła to posunięcia Brzęczka. Jak się gra mecz towarzyski i ściąga świeżych zawodników do kadry to chyba po to, żeby ich wypróbować. Po ch... ten dzięcioł wpuścił na zmianę emeryta Błaszczykowskiego i patałacha Milika to Bóg jeden raczy wiedzieć. Chciał koniecznie wygrać mecz towarzyski??? Po grzyba?

I zamiast końcowego komentarza - pod koniec pierwszej połowy ze względu na intensywność pojedynku i finezję zagrań zapadłem w drzemkę. Obudziły mnie dopiero reklamy w przerwie. Po meczu okazało się, że było to najlepsze co mogło mi się przydarzyć.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

zapomniales ze ten rusek byl w legii i co ugral cos ?

Nic nie zapomniałem i pamiętam doskonale jak zmienił grę L.

W L miał jedno zadanie tylko - mistrzostwo na 100-lecie klubu i to osiągnął (odrabiając kilkunasto punktową stratę na półmetku sezonu).

Poza tym to nie "rusek" a Osetyniec jest.

Po ch... ten dzięcioł wpuścił na zmianę emeryta Błaszczykowskiego

Po to by śrubował rekord występów. A i kaska za "udział w grze" też się przyda.

Ktoś kiedyś zarzucał mi taką wredną opinię, ale wygląda na to, że wujek po prostu pomaga siostrzeńcowi.

Wczoraj, włączam TV, mecz Niemcy - Holandia, 75 minuta, wynik 2:0.

Eeee myślę sobie - to już po wszystkiemu, Niemcy nawet słabujący tego nie wypuszczą, idę spać.

Dziś w radiu słyszę wynik ...2:2

Jak oni (jedni i drudzy) tego 'dokonali'???

Też nie rozumiem.Niemcy mieli 2:0 i pełną kontrolę meczu a Holendrzy słaniali się na nogach.A potem stało się coś niezrozumiałego.

stało się coś niezrozumiałego.

Teraz po rozpoznaniu pozostałych "okoliczności" rozumiem to tak.

Niemcy nie chcieli by na pierwszym miejscu byli Francuzi. To najważniejszy motyw.

O spadek do II koszyka rozstawień ME nie muszą się obawiać zbytnio - Polacy raczej nie mają obecnie możliwości by uszczknąć choćby remis w Portugalii.

A gdyby nawet, to i z II koszyka (N) dadzą sobie radę w el. do ME.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.