Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Lewandowski

"

Na pewno jesteśmy szczęśliwi i zadowoleni z tego, że awansowaliśmy. Tyle lat na to czekaliśmy. Można powiedzieć, że to jest szczęśliwa porażka. Ja osobiście nigdy nie przeżyłem takiego meczu - zauważył.

- Oczywiście, możemy teraz rozmawiać nad stylem, jaki dzisiaj zaprezentowaliśmy. Zdajemy sobie sprawę, że nie był to z naszej strony wyśmienity futbol. Wiemy, jakie błędy popełnialiśmy, powinniśmy więcej pograć w środku piłką, nie bać się. Tego brakowało - podkreślił. - Traktujemy ten mecz jako dobre przygotowanie do następnego, z Francją. Możemy zagrać z nią dużo lepsze spotkanie

- To nie był mecz dla napastnika. Moją rolą była gra w defensywie, ale wiedziałem, że to jest bardzo ważne dla drużyny. Najbardziej boli, że tak szybko straciliśmy bramkę po wyjściu po przerwie. To nas troszkę osłabiło, wiara trochę osiadła. Jest duże pole do poprawy

Napastnikowi nie brakowało dobrego humoru. Prowadzący rozmowę dziennikarz zapytał go, czy drużyna szykuje specjalną nagrodę dla Wojciecha Szczęsnego za obroniony rzut karny Leo Messiego.

- Za karnego, którego zrobił? - z uśmiechem na twarzy zapytał Lewandowski. I od razu przeszedł na poważny ton, dodając: - Nie no, oczywiście, fenomenalnie to wyjął. Wyczuł Leo. Wyśmienicie to zrobił - chwalił.

Jak kapitan podsumował ostatnie, szalone dni w wykonaniu reprezentacji Polski, zakończone awansem do fazy pucharowej MŚ?

- To jest to sukces. Za jakiś czas nikt nie będzie patrzył, jak to wyglądało tylko się skupiał na przygotowaniach do Francji. To fajne, wielkie wyzwanie. Musimy się tym cieszyć. Z uśmiechem na twarzy, dumą i pewnością siebie powinniśmy wyjść na to spotkanie.

1 minutę temu, 747 napisał:

Zobaczymy .. po meczu.. na ten moment niech wybiegną nasi piłkarze.. choćby z tego powodu że oni już tam są..

To się okaże....wiesz ze w telewizji to może być różnie?! 🤣

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

Na pewno jesteśmy szczęśliwi i zadowoleni z tego, że awansowaliśmy.

Oby powtórzył to jeszcze ze dwa razy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 minuty temu, marecki marek napisał:

Nawet papież kibicule Lewemu.

...i kazał Arabom strzelić za niego.

Gość

(Konto usunięte)

Szczęsny

"- Graliśmy z zespołem nie z naszej półki, który może trzymać piłkę 90 minut i nie pozwolić nam jej powąchać. Fajnie jest grać z takimi zespołami. Raz na sto się wygra - uśmiechnął się Szczęsny. - Dziś się nie udało, ale chyba po raz pierwszy się cieszę z przegranej -"

Dobre podsumowanie, w sumie wygrał awans jako jedyny  w tym meczu.

1 minutę temu, xniwax napisał:

kazał Arabom strzelić za niego

Wszyscy są zadowoleni, Mexyk walczył jak lew, - cóż nie udało się tym razem, Arabowie, strzelili bramkę na osłodę porażki, Argentyna po kompromisacji wyszła z grupy, nasi piłkarze, dzięki temu że Lewandowskiego świat chce oglądać - awansowali - jeszcze chwilę zabawią na mistrzostwach.

Najlepsi piłkarze powinni na mistrzostwach grać do końca, - to wydaje się naturalne.

Strategia na mecz z Francją

„O szóstej żołnierze dostają gulasz z kartoflami, o pół do dziewiątej idzie wojsko do latryny, żeby się wyknocić, o dziewiątej idzie spać. Przed takim wojskiem nieprzyjaciel pierzcha ze zgrozą.”

23 minutes ago, Grzegorz7 said:

Ty wiesz jak Australia grała?!

Tak patrze na wszystki mecze i obstawim zakłady. 

Edytowane przez marecki marek

Jedno trzeba przyznać - nasza reprezentacja dorobiła się unikalnego stylu który w trakcie tych mistrzostw stał się rozpoznawany już na całym świecie. A po dzisiejszym meczu hasło "Łączy nas piłka" powinno zostać wymienione na "Parzy nas piłka".

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

14 minut temu, 747 napisał:

Najlepsi piłkarze powinni na mistrzostwach grać do końca, - to wydaje się naturalne.

W drużynie marzeń kibiców z Indii, Indonezji, Giblartaru... 

Może to jest jakiś pomysł.

Tylko nie jak w hokeju, grupy A, B, C itd. Jak spadniemy do C, to nawet Argentyna  nam nie pomoże.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

obraz.thumb.png.b8e2586d5d4f6714d48bdb962a6145ce.png

obraz.thumb.png.08f01eddcc32465e0b3058beedb3be36.png

Najciekawsze fragmenty meczu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

49 minut temu, soundchaser napisał:

strzały - 1 (niecelny)

No właśnie. Pewnie dlatego jako dyletant absolutny ale jednak kibic polskiej drużyny, nie zauważyłem żeby oni jakiś mecz wogóle grali... gdyby nie zagrali to też by przeszli?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, YunnanTEA napisał:

Najciekawsze fragmenty meczu...

abstrahując od meczu

to fajne zdjęcie i ponadczasowe

obraz.thumb.png.27c40921a4157df0af7ce1d846abf0aa.png

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

gdyby nie zagrali to też by przeszli?

to trochę bardziej skomplikowane 🙂

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

to trochę bardziej skomplikowane 🙂

Hmmm... A myślałem, że walkower liczy się tak samo jak przegrana. BTW nic tu po mnie, spadam.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)

może mu życzył by się na tym mundialu jeszcze raz spotkali na boisku 🙂

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Hmmm... A myślałem, że walkower liczy się tak samo jak przegrana. BTW nic tu po mnie, spadam.

do momentu strzelenia przez Arabów bramki mieliśmy awans tylko dzieki mniejszej liczbie żółtych kartek

przy poddanym meczu odpadlibyśmy

W każdym razie w momencie odpadnięcia naszych "orłów" będę kibicował Argentynie

Nic dodać nic ująć:

"Żenująca Polska nie miała szacunku dla piłki nożnej" - nie ma litości dla reprezentacji Polski argentyński portal "LaNueva.com". 

"Miło jest tak wygrać. Bramkarz Dibu Martinez był obserwatorem, Argentyna grała w piłkę, a Polska straciła swoją godność, oddając piłkę i teren, jak w jakimś meczu, w którym spotykają się zespoły z różnych klas rozgrywkowych. Polsce brakowało szacunku do piłki nożnej, a miała go za dużo do naszej reprezentacji" - napisali Argentyńczycy. 

"Polska się poddała, z premedytacją zrezygnowała z walki o zwycięstwo. Nawet nie zareagowała na bramkę Mac Allistera, dalej chowała się z tyłu, gdy dowiedziała się, że Meksyk prowadzi w drugim spotkaniu. Gra dalej na MŚ dzięki jednej bramce. Haniebny awans. Nie wiadomo, czy ktokolwiek pamięta inny zespół, który awansował, robiąc tak niewiele i grając tak, żeby nie grać" - krytykowano Biało-Czerwonych.

"Ale co to za Polska?" - pyta Czesława Michniewicza włoski oddział Eurosportu. "Zero pomysłów, poczucie ogólnego zniechęcenia. I jeszcze Milik na ławce. Bardzo źle, pomimo awansu" - podsumowano grę Polaków.

"Argentyna złamała zespół z Europy we wszystkich aspektach gry. Momentami Polacy nie wiedzieli, gdzie są na boisku. W drugiej połowie nie zdołał ich uratować nawet doskonały Wojciech Szczęsny" - to z kolei opinia serbskiego portalu "hotsport.rs".

"Argentyna pokonała bardzo słabą Polskę" - pisze hiszpański "ABC". "Polska gra bramkarzem i napastnikiem, ale reszta jej piłkarzy potulnie przyjmuje swój skromny status robotników i wałęsa się po boisku, wkręcając i wykręcając śruby, nie mogąc sobie nic wyobrazić ani zaproponować, jakby mieli dość" - opisywano postawę biało-czerwonych.

"Nawet Zieliński nie pokazał swojej jakości. Czy Lewandowski kiedykolwiek pomyśli, że miał pecha, że musiał urodzić się w Warszawie? Gdyby zrobił to kilkaset kilometrów dalej, w Dreźnie czy Berlinie, być może miałby teraz w swoim oknie Puchar Europy, a nawet Mistrzostwa Świata. Ale przypadek zmienił go w Polaka, a to przekłada się na błąkanie się po boisku w desperackim poszukiwaniu piłki" - podsumowano.

"Polska się przestraszyła. Była bojaźliwa, jak tylko możliwe" - napisano w relacji francuskiego portalu "Orange.fr" - "Meksyk robił wszystko, co było możliwe, aby awansować, ale to grająca bez rozmachu Polska Roberta Lewandowskiego wyrwała się do gry z Francją w niedzielę. Takie jest życie na mundialu, że przegrany może kończyć mecz z uśmiechem, a zwycięzca w tym samym czasie być załamany"

2 minutes ago, Peter75 said:

jeśli ktoś był w stanie obejrzeć wczorajszy mecz w całości i na trzeźwo - składam wyrazy najgłębszego uznania i szacunku.

Ci co oglądali na żywo w Katarze to wszyscy na suchara.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.