Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoraś z gazet i to nie brukowiec, oceniła sędziowanie jako "kabaret"...🙄

chyba "l'equipe" czy jak to tam się pisze po francowatemu.

Edytowane przez iro III
3 minuty temu, iro III napisał:

Ktoraś z gazet i to nie brukowiec, oceniła sędziowanie jako "kabaret"...🙄

chyba "l'equipe" czy jak to tam się pisze po francowatemu.

Sami są z kabaretu.

Tu wręcz laurka dla Marciniaka w kicker.de. Tytuł - "Sędzia Marciniak na poziomie Messiego i Mbappe."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, Jaro_747 napisał:

Sami są z kabaretu

To wiem, tylko się zastanawiam, o co konkretnie mają żale, może za mało karnych dostali ...afrykańczycy z francuskimi paszportami?

Edytowane przez iro III
2 godziny temu, iro III napisał:

To wiem, tylko się zastanawiam, o co konkretnie mają żale, może za mało karnych dostali ...afrcykańczyy z francuskimi paszportami?

Trzeba być kretynem by takie pierdoły wypisywać

Ale cóż,    kolor skóry robi swoje

Paszporty ?

Wystarczy sprawdzić miejsce urodzenia, zresztą to nie ma znaczenia

Zawsze się znajdzie jakiś troll sieciowy

5 minut temu, frank1 napisał:

Trzeba być kretynem by takie pierdoły wypisywać

Trzeba być kretynem, by tak odpowiadać, gdy zawsze oficjalna zapowiedź spikera na stadionie, przed odegraniem hymnów (narodowych) brzmi : ..."hymn NARODOWEJ reprezentacji ...X,Y,Z"

...uprzedzając - nie, nie jestem tzw. "narodowcem" lub innym "nazistą", jak również nie sympatyzuję.

2 minuty temu, toptwenty napisał:

Ale...

...nie podoba mi się kolonialna przeszłość Francji.

Nie podoba mi się gdy Argentyna gra z "Francją" a wygląda to tak jakby grała z reprezentacją Zjednoczonych Ludów Afryki Równikowej.

Zanim polecisz do modów zgłaszać mój "rasizm" zastanów się chwilę.

4 minuty temu, iro III napisał:

Nie podoba mi się gdy Argentyna gra z "Francją" a wygląda to tak jakby grała z reprezentacją Zjednoczonych Ludów Afryki Równikowej.

Czysty rasizm.

Skoro Francuzom się podoba.

Przeszłość kolonialna Francja jest ogólnie znana i nigdy jej nie ukrywano.

Afrykańczycy i ich potomkowie najwyraźniej uznają Francję za swoją. 

Jedź do Paryża i zaprotestuj.

1 godzinę temu, iro III napisał:

...nie podoba mi się kolonialna przeszłość Francji.

Zanim polecisz do modów zgłaszać mój "rasizm" zastanów się chwilę.

Żaden rasizm. Ale reprezentacja Francji była Francją ostatnio za czasów Zizou choć on i tak jest Algierczykiem.

W niemczech też pełno mulatów i w Szwajcarii 

Edytowane przez Szkice
23 godziny temu, soundchaser napisał:

Oczywiście, jednak jakiś spisek chyba był. No bo jak można wypuścić wygraną 2:0 prowadząc na 10 minut przed końcem meczu? A później znów wypuścić wygraną tuż przed końcem dogrywki?
Pierwsza połowa była prawdziwa i lwia część drugiej ustawiła wynik meczu. To co się działo w drugiej od 80 minuty to reżyseria spoza boiska. Miała wygrać Argentyna i wygrała. Chodziło tylko o uatrakcyjnienie widowiska. Gdyby te 2:0 dowieźli do końca to byłaby nuda jak napisał jar1. A tak było ciekawie i dramatycznie. Do karnych celowo Francuzi wpuścili truchlejących ze strachu żółtodziobów, a bramkarz Argentyny robił niedozwolone pajacyki na linii bramkowej by ich rozproszyć przy akceptacji polskich sędziów.
Mówię Wam - ten horror to była ustawka, by ludziska mieli się czym zachwycać przez najbliższe pół roku, a w tym czasie wprowadzą cichcem w życie takie rzeczy, o których Wam się jeszcze nie śniło. 😉

Dobranoc.

oczywiście to .... jesteś paranoikiem .

Co do ostatniego zdania to trzymam za słowo .

• 2 tygodnie później...
  • Redaktorzy

Żegnaj Pele. Dla wielu z nas byłeś (nadal jesteś!) idolem...

Edytowane przez kangie

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

48 minut temu, Szkice napisał:

Nikt nie jest wieczny tu na ziemi

Nikt nie będzie pamiętał o wielu , ale wielu pamiętać będzie o niewielu.

Był jednym z wielkich

Dziecięciem będąc oglądałem  w TV mistrzostwa w Anglii w 1966r. I chociaż one nie były dla Brazylii udane to  Pelego pamiętam ( jak i Garrinchę ). I nigdy nie zapomnę .

Jak pech to pech

Ukryta Zawartość

Screenshot_2022-12-30-21-26-36-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ktoś mi laikowi wytłumaczy fenomen polskich piłkarzy ? Zarabiają fortunę a wyniki mają ..no właśnie jakie wyniki? 

Jeśli zatrudniam murarza to oczekuję wykonania pracy do końca , jeśli kupuje chleb to właśnie tego oczekuję a nie worka mąki i tekstu daliśmy z siebie wszystko.  Mamy tyłu medalowych sportowców w innych sportach  zbierających sukces za sukcesem a nie otrzymują takich gratyfikacji . 

Myślę że jeśli taki system nagrodowy będzie nadal utrzymany to jedynym wynikiem piłkarzy będzie stawienie się na boisku . 

Dlaczego o tym piszę? Montowałem właśnie klimatyzację u jednego z naszych " miszczuf piłki kopanej " .  Powiedzmy Pan X . Gośc sapał gdy wszedł po schodach na piętro 🤣 . Reprezentant kraju ma kondycję gorsza niż ja stary dziadek - bez komentarza. 

Co ciekawe blisko jest lokalny stadion gdzie co niedzielę grają trampkarze coś koło 10 latki. Jeśli ktoś chce zobaczyć co znaczy prawdziwa piłka to polecam . Napastnik zgubił buta w gonitwie do bramki i nawet przez chwilę się nie zastanawiał czy wracać po trampek czy gonić do siatki . Nikt tam nie rzuca się z płaczem na ziemię symulując faul bo ktoś go złapał za koszulkę 

Jak na początku zaznaczyłem jestem laikiem w kwestii piłki kopanej ale gdy słyszę o zarobkach i widzę wyniki to wszystko grubo się nie klei 

Kiedyś napisałem że nasza kadra za każdy przegrany mecz powinna wszystkie koszta zwrócic z prywatnej kasy .. Za wygrany - nagroda z PZPN.

Pomijam fakt że do kadry powinno sie brac piłkarzy - nie reklamobiorców.

Jestem zniesmaczony  wczorajszym meczem Barcelony ( z Espanyolem ) . Bardzo słaby występ , słaba gra Lewandowskiego a sędziowanie to skandal.

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
7 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

sędziowanie to skandal.

Sorry Winnetou... 😂🤣😅

𝐃𝐚𝐧𝐢𝐞𝐥𝐞 𝐎𝐫𝐬𝐚𝐭𝐨 𝐰𝐢𝐧𝐬 𝐭𝐡𝐞 "𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐚𝐭𝐢 𝐀𝐰𝐚𝐫𝐝" 𝐟𝐨𝐫 𝐁𝐞𝐬𝐭 𝐑𝐞𝐟𝐞𝐫𝐞𝐞 𝐨𝐟 𝐭𝐡𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐖𝐨𝐫𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐩

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

20 godzin temu, utopia napisał:

Ktoś mi laikowi wytłumaczy fenomen polskich piłkarzy ?

To proste.

Piłka nożna jest najpopularniejszą z dyscyplin sportowych. W ślad za tym ma największy udział w mediach. To implikuje potężne pieniądze. Do tego samozwańcze związki sportowe (FIFA, UEFA i inne kontynentalne...) dobrze smarują lokalnych i międzynarodowych polityków. Zresztą ci sami pragną się ogrzać przy swoich piłkarzach. W zasadzie to w piłce nożnej nie trzeba niczego osiągnąć lecz być przeciętnym właściwie sterowanym przez dobrego menadżera zawodnikiem. Wystarczy.

W Polsce szczególnie to opłacalny zawód, bo i Polska piłka nie stanowi żadnej wartości. Wystarczy w niej być zawodnikiem, działaczem,... Piłkarze każdego klubu od drugiej ligi jeżdżą nowymi samochodami uznanych marek. Dlaczego? Bo te marki same rozdają te bonusy dla reklamy. O przynależności do drużyny (skład) nie do końca decyduje jakość piłkarska czy aktualna dyspozycja lecz układ.  

Do tego przeciętny Polak kibic piłki kopanej to idiota. Wierzy w te rozmaite brednie o wartości polskich zawodników. Tak wespół z mediami wyprodukowano najlepszego zawodnika na świecie,... Z innych w poważnych rozważaniach eksperckich robi się zawodowców. Tymczasem oni niczego nie potrafią. Skutki widać od dziesięcioleci na imprezach mistrzowskich.

I tak to się kręci...

Na szczęście nie gramy w krykiet czy inny baseball... bo i tu byśmy mieli najlepszego zawodnika świata... 🙂

Tak tylko,że czemu w jednych krajach ten system działa ( i jest piłka na poziomie ) a w innych ( u nas ) nie ?

A dlaczego w innych krajach działają (działały 😉) demokracje, działają rozmaite systemy od społecznych po gospodarcze? 

Może to taka dziwna właściwość Polaków jako m.in. spadek po zaszłościach historycznych...

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Czyli poziom naszej kopanej to spuścizna liberum veto ?

Myślę że raczej lud pragnie chleba i igrzysk w kolejności dowolnej . I jeszcze chyba by wódy nie brakło

Dla równowagi drugi koniec skali sukcesów . Mój przyjaciel Sebastian Kawa więcej razy wchodził na podium niż reprezentacja piłki w d... kopanej wychodziła na boisko przy poważnych rozgrywkach . Złota ma więcej niż dla każdego z kadry razem z rezerwowymi 😉. Wszystko za własny budżet. Jednak gdy wraca do kraju zawsze jakiś aktywista czy polityk chce się przypucować . 

To jest choroba naszego kraju . Koniecznie pokazać się kimś kto odnosi sukcesy. Zanim nie było sukcesów żaden polityk nie wiedział kto to Iga Świątek 

Edytowane przez utopia

Ale to chyba normalne, bo na sprzedaż jest... sukces.

Nikt nie będzie inwestował w przeciętność. Rozwój to etapy i nie każdy dochodzi tam, gdzie są najlepsi.

Dlatego piłkarz może zarabiać tak dużo, jak dziś im płacą.

Każda ocena szkolna i aplikacja o pracę to SPRZEDAŻ siebie. Iga nie jest wyjątkiem - wszystko z nią i ze światem OK.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.