Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, costa brava napisał:

Wreszcie można popatrzec grają jak równy z równym 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jest wygrana. Nikła, ale jest. 
Z przebiegu meczu zasłużyliśmy na zwycięstwo. Gra bardziej ofensywna, co cieszy. Tylko Albania była dużo słabsza niż poprzednio.
Zobaczymy co będzie dalej.

50 minut temu, Szkice napisał:

Kilka fajnych strzałów z dystansu 

Nasi dobrze grają, potrafią wygrywać trudne mecze.

53 minuty temu, soundchaser napisał:

Zobaczymy co będzie dalej

Zależy w którym meczu..

13 godzin temu, 747 napisał:

Nasi dobrze grają, potrafią wygrywać trudne mecze.

...np. z równymi sobie, jak Albania. No i brawo, gdyż mogli równie dobrze umoczyć.

Moim zdaniem to oni są super, na luzie "umią" poklepać, nawet strzelić na bramkę i to celnie, piłka się klei do nogi...i to wszystko na... treningach jest.

Na meczu jest inaczej, ci bezczelni i zachłanni przeciwnicy za bardzo przeszkadzają!

Tak się zastanawiam...

Lewandowski ma rekord strzelonych bramek w reprezentacji.

OK to fakt, ale ile procent z tych zdobyczy (ponad 70 już) było w siatce przeciwników klasy - Niemcy, Francja, Włochy, Hiszpania, Brazylia, Argentyna, Anglia, czy chociaż Dania, Belgia, USA, Czechy?

A ile peocent w siatce typu - San Marino, Kazachstan, Albania, Azerbejdżan, Gibraltar, Andora, Litwa, Irlandia, Czarnogóra?

Edytowane przez iro III
W dniu 28.03.2023 o 12:58, iro III napisał:

Tak się zastanawiam...

Sprawdziłem, na 78 zdobytych bramek;

Przeciwnicy klasa1 (Niemcy, Potugalia, Hiszpania)= 4 (w tym 1 w meczu towarzyskim)

Klasa2 (Chile, Dania...) = 7

pozostałe 67 z;

Klasa3 i 4 - Andora, San Marino, Łotwa, Gibraltar, hat trick z Rumunią, hmm niby klasa2 ale wtedy tylko w teorii.

Ciekawie  się dzieje w ligach . City rozjechał Liverpool i kwestia mistrzostwa będzie się rozstrzygać aż do końca. Arsenal nie odpuszcza . Zastanawiające jest to co dzieje się z Liverpoolem ? W drugiej połowie w ogóle nie walczyli , nie stosowali pressingu . Jakiś problem mentalny ? Czy Klop poleci ? W Niemczech Bayern pokonał Dortmund i z przewagą dwóch punktów chyba już dojedzie do końca . W Hiszpanii Lewy się odblokował i strzelił dwie bramki .Co prawda spadkowiczowi Elche ale jednak . U nas Raków ( dotychczasowy dominator ) przegrał zdecydowanie z Legią , bezpośrednim konkurentem . Ale dystans chyba nie do odrobienia .

• 4 tygodnie później...

Ciekawa wypowiedź Tomaszewskiego o Lewandowskim i trudno się z nią nie zgodzić.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Ciekawa wypowiedź Tomaszewskiego o Lewandowskim i trudno się z nią nie zgodzić.

Ukryta Zawartość

z niego taki ekspert jak z pierwszego lepszego janusza

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Panowie oglądam drugi mecz U-17 Mistrzostw Europy i serce rośnie jak te młode chłopaki grają. Co za technika , sprawność, szybkość, dokładność podań. Jestem w szoku! Myslałem, ze " drewno" to taka nasza cecha narodowa, a wychodzi z tego , ze nieprawda. Są pierwszym rocznikiem zapoczątkowanego przez Prezesa Bońka programu szkolenia. No i proszę są efekty! 

1 minutę temu, 100icki napisał:

Polska U17 - Serbia U17

3:2

Polska w półfinale ME U17!

a potem w dorosłej piłce zapomną jak się podaje piłkę na 1,4 metra do kolegi 🙂 Widziałem sotatnio skrót i ąłdnie klepią

10 minut temu, Szkice napisał:

a potem w dorosłej piłce zapomną jak się podaje piłkę na 1,4 metra do kolegi 🙂 Widziałem sotatnio skrót i ąłdnie klepią

Jak napisałem wyżej. Wreszcie widać dobre wyszkolenie techniczne, ogólną sprawnosc na miare nowoczesnej piłki. To nie drewno jak dotychczas. Byłem święcie przekonany, że futbol nie leży u Polaka w genach. Obym się nie zawiódł, że to jednak wreszcie jakis trend ku lepszemu i za np 5 lat będzie z tych chłopaków pożytek.

Ukryta Zawartość

Ale chłopcy grali, szkoda że w obronie kilka błędów 

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Wczorajszy finał LM, w którym Manchester City pokonał Inter Mediolan 1:0 nie był wielkim widowiskiem. MC wypadł co najwyżej przeciętnie. Na jego tle IM wypadł nadspodziewanie dobrze, choć raził wielką nieporadnością pod bramką Edersona.  Ozdobą był niewątpliwie przepiękny strzał Rodriego , który dał angielskiej drużynie zwycięstwo. Strzelec gola był dla mnie najlepszym zawodnikiem meczu. Natomiast Haaland kolejny raz nie potwierdził swoich możliwości w meczu o wielka stawkę. Zresztą większość zawodników MC była tylko cieniem tych z meczu z Realem. I było to w mojej ocenie spowodowane zmęczeniem (potwierdza to przypadek de Bruyne), niż taktyką Guardioli - obecnie trenera nr 1 na świecie. Marciniak wypadł też przeciętnie, meczu nie wypaczył, ale popełnił kilka ewidentnych pomyłek.

Finał pokazał, że głowa jest najważniejsza w takich sytuacjach. City wyglądało jak drużyna rezerw, proste błędy i nieumiejętność stwarzania sytuacji czy killu podań a przecież grają jedna z najlepszych piłek na świecie. Stawka meczu zrobiła swoje

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.