Skocz do zawartości
IGNORED

Rock progresywny i pochodne - dobre płyty.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.01.2023 o 18:53, Ajothe napisał:

.......😘 specjalna dedykacja dla prawdziwego fana Tool'a 🤣 

I pomyśleć, że tak zacne wydania można było kupić w sklepie nie dla idiotów.Komu to przeszkadzało.

Edytowane przez broniasz

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Redaktorzy

Kurcze, wiele bym dał żeby być wtedy na tym koncercie. Miałem wtedy cztery lata i skąd rodzice mieli wiedzieć, że to mi się spodoba? Słucham po raz ósmy. Wersja koncertowa znacznie lepsza od studyjnej.

Piękny utwór. Nie jedyny, ale dzisiaj mną zawładnął ten. Tekst i progresja akordów. Łapią za serce...

Edytowane przez kangie
Literówka

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Pamiętam jak walczyłem, żeby przegrać sobie ten koncert od kolegi z kasety video i to była już kopia kopii, ale i tak radość była z oglądania.

Godzinę temu, kangie napisał:

Piękny utwór.

Aż dziwne, że w pierwszej wersji nie było tego utworu na Pressure Points.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Popatrzcie jacy recenzenci funkcjonują na olbrzymiej platformie muzycznej Allmusic.
Ten świetny koncert Camela oceniony jest przez jakiegoś palanta na 2/5. 
Bardzo często te ich recenzje są z d. wzięte. Oczywiście zawsze można powiedzieć, że to kwestia gustu i tamtejsi recenzenci również gust mają, ale jednak oprócz gustu recenzent powinien mieć przede wszystkim jakieś pojęcie o dobrej muzyce, a jeśli go nie ma to niech nie pisze recenzji na portalu, który czyta cały świat.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

36 minut temu, soundchaser napisał:

Ten świetny koncert Camela oceniony jest przez jakiegoś palanta na 2/5. 

Z tym, że ocena 64 oceniających płytę w sumie dala średnią 4/5.

Edytowane przez xniwax

Dołożyłbym jeszcze jeden punkcik z sentymentu, dla mnie 5/5.

Jakbym miał dać Camelowi maksymalną ocenę, to KC i GG musiałyby mieć po 12/10 😁

Wszystkich płyt nie słuchałem, ale najwyżej cenię debiut, Mirage i Moonmadness.

5 godzin temu, Adi777 napisał:

Jakbym miał dać Camelowi maksymalną ocenę, to KC i GG musiałyby mieć po 12/10 😁

Wszystkich płyt nie słuchałem, ale najwyżej cenię debiut, Mirage i Moonmadness.

A ja jestem zdania,  że nikt  nie ,, czaruje" na gitarze tak jak Andy Latimer.  

Gilmour, Rothery, Hackett, Howe to Giganci progresywnej gitary ale nikt nie potrafi tak ,, łkać " na gitarze jak Andy. Byle do maja i do koncertu w Poznaniu😀.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Nawet Santana tak nie potrafi łkać. 😉

Ba, nawet Clapton do spółki z Harrisonem tak nie łkają w "while my guitar gently łka" ...😉

Andy, dla mnie, najlepszy w super klimatycznych i uczuciowych solówkach w innych elementach raczej "nie wymiata".

W dniu 11.01.2023 o 20:15, kangie napisał:

Piękny utwór.

18 godzin temu, soundchaser napisał:

Nawet Santana tak nie potrafi łkać.

Być może.....tu też nieźle łka, może nawet lepiej

a jak już przy łkaniu jesteśmy to nowy nabytek Camel Peter Jones który tak pięknie tu zaśpiewał też nieźle łkać i nie tylko na gitarze potrafi....  :)

nie tylko na gitarze, saksofonie, na flecie też potrafi łkać.....

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

wiem, promować swojego ulubieńca trzeba (tak jak łkać na gitarze) z umiarem.....ostatni numer z łkaniem i nie tylko.....posluchać warto   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Amerykański zespół/projekt Avant Garden.
Chyba nagrali jedna płytę w 2001 (poniżej)
Gościnnie Steve Roach

Edytowane przez xniwax

Skromna kolekcja płyt King Crimson na mojej półce 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
W dniu 12.01.2023 o 15:55, aryman napisał:

A ja jestem zdania,  że nikt  nie ,, czaruje" na gitarze tak jak Andy Latimer.  

Ja na chwilę jeszcze do tego "latimerowskiego" łkania...

Andy "kupił" mnie tą melodią. Ale skurczybyki leciutko to zagrali. Bez żadnego nadęcia i bufonady. 😉

P.S. Odwieczny dylemat: Gibson vs. Fender. Tutaj Andy łka na jednej, a potem drugiej.

• Redaktorzy
W dniu 11.01.2023 o 20:56, soundchaser napisał:

Pamiętam jak walczyłem, żeby przegrać sobie ten koncert od kolegi z kasety video i to była już kopia kopii, ale i tak radość była z oglądania.

Oglądam cały - "od deski do deski"!

Ale klimat! Spójne, kompletne, sensowne granie. Jak dla mnie 10/10.

Chris Rainbow - świetne klawisze i równie dobry drugi wokal, wyżej śpiewa i wg mnie dobrze to zaaranżowali. Zmarł na chorobę Parkinsona. R.I.P.

• Redaktorzy
37 minut temu, kangie napisał:

Oglądam cały - "od deski do deski"!

Pierwszy raz w życiu oglądam (i słucham!) ten koncert, poza dwoma utworami słuchanymi po 20x w czwartek.

Latimer wymiata na gitarze. Momentami prawie, że uprawia "shredding". Nawet użył techniki "pull-off & hammer-on". Niasamowicie ciekawie gra, frazuje, używa volume do efektu gry na skrzypcach. 

Klawiszowiec wirtuoz. Basista i pozostali robią bardzo dobrą robotę, dają innym pograć. Czuć tutaj oddech, element pauzy.

K... mać! Ale kawał dobrej muzyki w życiu mnie ominęło! 😕

P.S. A ta pani w blond włosach i chuście jest taka normalna, naturalna. Nie to co teraz w mediach się promuje w kwestii wyglądu i zachowania - sztuczne kukły i dmuchane lale! 😉

P.S. O, kurczę, Andy chwycił za flet i zaczęli grać Snow Goose!!! Mam dzisiaj prawdziwą ucztę. Me serce się raduje... Nawet nie wiecie jak! 🙂

Wszedł saksofon!

Wyrwało mnie z kapci. Spoconych kapci!

😄

Edytowane przez kangie
Literówka

12 minut temu, kangie napisał:

K... mać! Ale kawał dobrej muzyki w życiu mnie ominął...

Szkoda tylko, że na Youtube taka marna jakość dźwięku 😞

• Pokaż nowe odpowiedzi