Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt rozjaśniający

pearl_jamik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poleccie mi prosze jakis interkonekt, który przede wszystkim odmuliłby trochę system (bas) . otóż posiadam teraz klotz my206 który to na dole strasznie wolno ciągnie bas. odsłuch na słuchawkach i wzmaku słuchawkowym.

cena cos do 300 zl

https://www.audiostereo.pl/topic/76229-interkonekt-rozja%C5%9Bniaj%C4%85cy/

Skąd wiesz, że to IC? Może to słuchawki? A może wzmak?

wzmak i słuchawki na pewno nie mulą. niestety teraz mam inne zrodelko, ktorego nie chce zmieniac . wiem ze to interkonekt bo mialem te sama sytuacje z glosnikami, na tym samym interkonekcie bas troszke sie rozplywal, przy innym to kompletnie inna historia (tylko ze ten drugi to 2xrca na naimowskie zlacze, wiec nie moge przetestowac na wzm. sluchawkowym bo mam tam wejscie rca)

Witam,

poleccie mi prosze jakis interkonekt, który przede wszystkim odmuliłby trochę system (bas) . otóż posiadam teraz klotz my206 który to na dole strasznie wolno ciągnie bas. odsłuch na słuchawkach i wzmaku słuchawkowym.

cena cos do 300 zl

Nordost lub Siltech - pierwszy rozjaśni , drugi wpięty w tor pokaże wiele szczegółów.

?

Nordost Solarwind az nadtdto odchudza jezeli chcesz, Ale kwote ktora masz mozesz przeznaczyc na tego Nordosta. Szybki przewod. Powinien pomoc, jezeli uwazasz, ze to tylk wina kabla.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze Red dawn odchudza, nowe Nordosy nie odchudzaja brzmienia!

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Nordost Solarwind az nadtdto odchudza jezeli chcesz, Ale kwote ktora masz mozesz przeznaczyc na tego Nordosta. Szybki przewod. Powinien pomoc, jezeli uwazasz, ze to tylk wina kabla.

Ukryta Zawartość

Jeszcze Red dawn odchudza, nowe Nordosy nie odchudzaja brzmienia!

Również polecam ten kabel. Dobra cena.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja bym Cię namawiał na wypróbowanie interkonektu Argentum - u mnie dźwięk był bardzo szczegółowy i w moim odczuciu zbyt "jasny" przy dobrym basie. Nie wiem wprawdzie ile teraz kosztuje, ale zdaje mi się że niewiele przekroczyłbyś budżet.

ano, Nordosty mają taką opinię obiegową że bas jest zwinny i szczupły ;] takie sobie "zimne kable".

Posluchaj nowej serii Nordostow, zmienisz zdanie, co do poprzedniej generacji, zgadza sie, chociaz zimnymi bym ich nie okresli, raczej jasne ale muzykalne wiec czy zimne...Nie latwo opisywa dzwiek;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Użytkownicy+

Sreberko od Sonus Olivy w teflonie.

Kolega chce IC ROZJAŚNIAJĄCY. Sonus oliva taki nie jest, wiem bo go miałem kilka m-cy (na srebrnych bullet-ach). Powiedziałbym nawet, że ma nieco stonowane wysokie. Albedo blue miałem przed SO, przez kilka (4-5) lat. Fajny kabel o wyrównanym balansie tonalnym, on również nie rozjaśnia brzmienia. Są to dobre kable, ale nie do rozjaśnienia systemu! Ew. Blue można sprawdzić, ale o wiele jaśniejsze są starsze Nordosty i Argentum.

Srebro od tych producentów nie ma stereotypowego brzmienia. Tak samo srebrne kable Arka_45, mają raczej stonowaną górę. Powiedziałbym, że są zbliżone do SQ.

• 6 miesięcy później...

sprawdź małpki - poczytaj recenzje, w budżecie się zmieścisz, jak dobrze ponegocjujesz cenę :)

http://www.audiostereo.pl/konkurs-monkey-cable-%e2%80%93-przetestuj-to-sam_80614.html/page__view__findpost__p__2178804

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.