Skocz do zawartości
IGNORED

KUJAWSKO - POMORSKIE ODSŁUCHY .

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownicy+

Palton....gdzie opis i zdjęcia Dyn C3....coś długo ci to idzie.

Hej, a może wpadniesz ze swoimi dynkami i pomożesz nam w konfiguracji?

Wczoraj spotkaliśmy się u Sławka. Był Wittold i Krzysiek - Gafil . Zwlekam z opisem, bo dynie okazały się bardzo trudne w adaptacji i każdy centymetr w ich ustawieniu, czy zmiany kabli a nawet zamiana ich miejscami, powoduje duże zmiany. Generalnie mamy problem z basem, pomimo sporej ilości ustrojów akustycznych. Te ostatnie również wnoszą wiele zmian, w zależności od ich umiejscowienia. Tak więc liczba kombinacji jest ogromna i nie znaleźliśmy jeszcze dobrego ustawienia. Samo pomieszczenie nie rozpieszcza, jest to pokój ok. 19m2 co może być po prostu za mało dla C3. Powalczymy jeszcze trochę, a jeśli nadal nie będzie dobrze, spróbujemy przestawić je do większego pomieszczenia.

Sławek ma zrobione zdjęcia, to może coś doda.

• Użytkownicy+

możesz coś więcej o tym napisać?

Zamiana miejscami ic lub sieciówek, była wyraźnie słyszalna. Np. sieciówka Tary lepiej się sprawdziła do dac-a, a Transparenta do końcówki. Odwrotne wpięcie kabli, powodowało pogorszenie brzmienia, szczególnie w zakresie basu i średnicy pasma (wokal). Te i inne drobne zmiany, poprawiły co nieco dźwięk, jednak sporo jeszcze przed nami...

Hej, a może wpadniesz ze swoimi dynkami i pomożesz nam w konfiguracji?

Wczoraj spotkaliśmy się u Sławka. Był Wittold i Krzysiek - Gafil . Zwlekam z opisem, bo dynie okazały się bardzo trudne w adaptacji i każdy centymetr w ich ustawieniu, czy zmiany kabli a nawet zamiana ich miejscami, powoduje duże zmiany. Generalnie mamy problem z basem, pomimo sporej ilości ustrojów akustycznych. Te ostatnie również wnoszą wiele zmian, w zależności od ich umiejscowienia. Tak więc liczba kombinacji jest ogromna i nie znaleźliśmy jeszcze dobrego ustawienia. Samo pomieszczenie nie rozpieszcza, jest to pokój ok. 19m2 co może być po prostu za mało dla C3. Powalczymy jeszcze trochę, a jeśli nadal nie będzie dobrze, spróbujemy przestawić je do większego pomieszczenia.

Sławek ma zrobione zdjęcia, to może coś doda.

...to te cholery C3 takie trudne są?!.... jaka elektronika była podpięta?....napisz kilka słów co z tym basem jest nie tak.....Jak pomyślę że miałbym pakować moje Dynki i 60 kilowe standy to już jestem chory....szybciej zorganizujemy coś u mnie.

a które z wysokich Dynek nie są trudne????

wydaje mi się, że nad elektroniką trzeba będzie jeszcze sporo popracować...

pomieszczenie trudne i pustawe

a bas hula lepiej niż S. Hula

niemniej potencjał jest (tez zależny od repertuaru)

myślę, że przy otwartości właściciela powalczymy z nimi trochę i najbliższym czasie wiele się wyjaśni.

• Użytkownicy+

...to te cholery C3 takie trudne są?!.... jaka elektronika była podpięta?....napisz kilka słów co z tym basem jest nie tak.....Jak pomyślę że miałbym pakować moje Dynki i 60 kilowe standy to już jestem chory....szybciej zorganizujemy coś u mnie.

Standy są oryginalne od C3, lub drugie robione. Wystarczy, jakbyś zabrał same kolumny.

Próbowaliśmy sporo kabli i trochę klocków, dac McGyvera z lampami Philps SQ, końcówka electrocompanieta i pre thule, kable Tary ism i rsc, Transparent Ultra,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (fajny, przejrzysty kabel), sieciowe Tara, Transparent, Bartek, Nemesis Project, Virtual. Wcześniej próbowaliśmy z Wadią 381i, kablami Heaven's Gate, Enner, mamy też końcówkę Pliniusa od Witka.

Decydującą rolę odgrywa akustyka pokoju oraz ustawienie kolumn i miejsca odsłuchowego. Na tym trzeba się skupić, a sprzęt i kable zostawić na później.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dynki generalnie są trudne.

głownie do ustawienia

poza tym lubią dobre towarzystwo

i dobre pomieszczenie..

takie grymaśne one są,,

a powinny zagrać bez kabli za xyz zł lub nie ;-)

• Użytkownicy+

Widzę, że posty same znikają...

Czy na jakieś porównanie paltona kolumn z Seasem i AWXem moge liczyć?

Cześć.

Sprawdziłem i nie widzę usuniętych postów w ostatnim czasie w tym temacie.

Oczywiście zapraszam, możemy razem posłuchać. Nie lubię się ścigać, wiem jakie są wady i zalety moich kulek. Oczywiście możemy porównać kolumny, różnice już przewiduję. Niedługo mam w planach organizację kolejnego spotkania, więc do zobaczenia.

Zapowiada się niezły zlot. Sporo osób do mnie dzwoniło, więc zabawa powinna być przednia, bo każdy chce przytargać ze sobą coś ciekawego...

Wkrótce podam dokładną datę spotkania.

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy+

A co tu takie nudy..... nic nowego nie słuchacie, nic nie testujecie....?

Testujemy i słuchamy... nie ze wszystkiego się spowiadamy.

U Wojtka byłem tydzień temu, nie słuchali my Dżemu... a szkoda.

Ukryta Zawartość

post-24402-0-03915100-1358637565_thumb.jpg

post-24402-0-32063200-1358637618_thumb.jpg

post-24402-0-93665300-1358637665_thumb.jpg

post-24402-0-90312200-1358637669_thumb.jpg

post-24402-0-13698600-1358637733_thumb.jpg

post-24402-0-94711100-1358637780_thumb.jpg

post-24402-0-73405700-1358637794_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Zapraszam serdecznie na sobotę 02.02.2013, o godzinie 16.00

Ze względu na spore zainteresowanie, proszę o wpis potwierdzający obecność. Kilka osób zadeklarowało, że przywiezie fajne klocki, byłoby fajnie, gdybyście opisali je w skrócie.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ponieważ Kappa_Girl nie wywołała spodziewanej przez Piano spontanicznej reakcji u

fanów "Kujawskich" to mam nadzieję, że zamieszczenie kilku fotografii BiART'a (z którym

zamierzam przybyć) ją spowoduje - nota bene na AS2012 w pok.608 rzeczony BiART

wywoływał u Pań pozytywne reakcje (patrz wpisy w Księdze załączone do artykułu

"Pokój 608, czyli twierdza ...")

post-46916-0-29620900-1359030382_thumb.jpg

post-46916-0-02662400-1359030398_thumb.jpg

post-46916-0-20521300-1359030422_thumb.jpg

Chłopaki,

Już nie mogę się doczekać!:)

Raz, że powyższy post wskazuje, iż to będzie udane spotkanie:), a dwa, chętnie posłucham muzy, bo uszy więdną od słuchania na lapku.

Witek, źródełko to samo:) - Gryf.

• Użytkownicy+

:)))

Piotrek, przytargaj swoje pre i CD + kable.

co prawda do Paltona się nie wybieram ale mogę podrzucić przez Yoachima ic Acrolinka 6300 xlr....może się przyda?

Oczywiście zapraszam, a jeśli nie dasz rady, to chętnie przećwiczymy kabelki. Szkoda trochę, bo będę miał C3 szwagra, posłuchałbyś trochę. Jeszcze lepiej, jakbyś przywiózł specjale... :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.