Skocz do zawartości
IGNORED

KUJAWSKO - POMORSKIE ODSŁUCHY .

Piotr_1

Rekomendowane odpowiedzi

...Pamiętajmy , że Young cały czas gra bez zasilacza, a raczej z zasilaczem do komórki i to jest jego bardzo wąskie gardło. Z zasilaczem odpowiednim zagra dwie klasy wyżej, tego jestem pewien i w przyszłym tygodniu zrobimy kolejne testy. Jestem przekonany, że zdystansuje konkurencje... wtedy porównamy go Thety. Teraz walka jest nieuczciwa. ;)

Robert, a ty wpadasz dziś do mnie?

• Użytkownicy+

...Pamiętajmy , że Young cały czas gra bez zasilacza, a raczej z zasilaczem do komórki i to jest jego bardzo wąskie gardło. Z zasilaczem odpowiednim zagra dwie klasy wyżej, tego jestem pewien i w przyszłym tygodniu zrobimy kolejne testy. Jestem przekonany, że zdystansuje konkurencje... wtedy porównamy go Thety. Teraz walka jest nieuczciwa. ;)

Robert, a ty wpadasz dziś do mnie?

Zgoda, ale dla odmiany jak ja mówiłem, że STB gra na zasilaczu "od komórki", to też jakoś nikt tego nie chciał uwzględnić :) Teraz mam dwa zasilacze do SBT - Tomanka i diy McGyvera, będzie co porównywać...

Co to za klon Passa? Ja mam oryginała x250.

Czekam na porównanie daców :)

Się do was wybieram już chyba drugi rok i jakoś nie mogę się zorganizować.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Użytkownicy+

Co to za klon Passa? Ja mam oryginała x250.

Czekam na porównanie daców :)

Się do was wybieram już chyba drugi rok i jakoś nie mogę się zorganizować.

Klon Passa, to któryś Alep. Piotrek musiałby doprecyzować, wiem, że to klasa "A" i nieźle gra.

Jeśli będziesz w okolicy, to oczywiście zapraszam. Wstępnie mogę powiedzieć, że planujemy spotkanie u mnie, we Wtorek. Jeśli ktoś ma ochotę, to serdecznie zapraszam.

Cześć, powracam do odsłuchów w Toruniu u Yoahima i testu daców. Bardzo fajne spotkanie, jedno z lepszych w tym roku. Grało bardzo dobrze. DAC Mcgyvera Protagonist w wersji max zdeklasował pozostałe dynamiką, głębią i swobodą. Pozostałe aspekty brzmienia nie budziły zarzutów. Young zagrał bardzo dobrze, ale przynajmniej o klasę niżej, nie był tak analogowy i nie miał tak swobodnego zejścia na dole. Rdac z moim zasilaczem zagrał jak zwykle poprawnie, ale pokazał pewien brak w zakresie najniższego basu, tej jego głębi i podmuchu, który jest chyba nie do uzyskania nawet przy pomocy dobrego zasilacza. Rdac zagrał także z pewnym spłaszczeniem dynamicznym, minimalnym, aczkolwiek charakterystycznym dla siebie, oczywiście w kategoriach absolutnych, a nie cenowych, bo w swojej cenie jest git. Miał za to bardzo dobrą stereofonię. Nawet mój stary Beresford 7510 jest w tym najniższym zakresie lepszy, no ale jest to do usłyszenia dopiero gdy mamy całą resztę klocków w systemie grających swobodnie basem, co w sprzęcie komercyjnym, nawet drogim jest rzadkością. Co do mojego Alepha 3 jest to dość fajny klon z wydajniejszym zasilaczem niż w oryginale i z kilkoma moimi autorskimi patentami. Obecnie jest tam zwykły zasilacz rc dual mono z pojemnościami łącznie 24x 33000uF oraz pełnym ekranowaniem zasilania i doprowadzeń sygnałowych, na wejściu siedzi potencjometr atteunator Valab SMD i wolę go używać aniżeli pre czy buforów. Zamieszczam kilka starych zdjęć końcówki w wersji przed poprawkami. Osobiście na co dzień wolałbym lebena. Ma lepszą średnicę i górę, jak to w dobrej lampie. No i tannoye top klasa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17391-0-49989900-1346008688_thumb.jpg

post-17391-0-48951000-1346008705_thumb.jpg

post-17391-0-60301300-1346008712_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co to za dac mc'a? Jaki jego koszt?

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Użytkownicy+

A co to za dac mc'a? Jaki jego koszt?

Jeśli Ci chodzi o dac McGyvera, to masz link do strony :

Ukryta Zawartość

Koszt ok. 3500zł

Dzisiaj porównywaliśmy z kolegą powyższy dac z Mytkiem i wbudowanym przetwornikiem w cd Audioneta. Powiem szczerze, że to pierwsze urządzenie, które dorównało Mytkowi, a nawet według mnie go przewyższyło. Za wcześnie jeszcze na szczegóły, jednak mogę powiedzieć, że Pretagonist to świetny bas i b.dobra reszta pasma.

Ukryta Zawartość

Kurcze, a podobno young jest bardzo dobry, a McGyvera jeszcze lepszy? Ostatnio przymierzam się do zmiany dac'a i widzę, że w tym temacie nieustannie coś się zmienia.

Ten young to ze standardowym zasilaczem podobno taki sobie dac, dopiero po up pokazuje wiecej. Sam jestem ciekawy tego dac'a od Mc'a:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Użytkownicy+

Ten young to ze standardowym zasilaczem podobno taki sobie dac, dopiero po up pokazuje wiecej. Sam jestem ciekawy tego dac'a od Mc'a:)

Prawdopodobnie jest tak jak mówisz, wymiana zasilacza zwykle poprawia dźwięk. Jeśli chcesz posłuchać dac McGyvera, to wal śmiało. Jedna sztuka zostaje w Inowrocławiu...

Dziekuje za zaproszenie. Jak tylko bede w promieniu 300km to zajade:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• 2 tygodnie później...
  • Użytkownicy+

Wczoraj odbył się dosyć niespodziewany odsłuch u Witka. Grzechem byłoby nie skorzystać z możliwości obcowania z kultowymi Splendorami SP100, przywiezionymi przez Wiesława "Bazodruta". Podpięcie ich w miejsce Dynaudio Special One, zaowocowało znacznym przyśpieszeniem dźwięku w średnicy i na wysokich i jednocześnie jeszcze większym spowolnieniem na basie. Nigdy nie ukrywałem, że nie jestem fanem Dynek. Wszystkie znane mi modele, są zamulone i sklejające dźwięki. Splendory były szybsze, ale nadal nie był to mój dźwięk. Trzeba jednak przyznać, że chwilami dźwięk mógł się podobać.

Wizualnie Splendory, to koszmar żony audiofila :) Bestie są naprawdę duże i do tego wersja w czarnej okleinie.

Baza przywiózł też całą baterię fajnych lamp, niektóre dosyć rzadkie i ... drogie. Były też kable, ale zbyt mało mieliśmy czasu na testy. Wydaje się jednak, że kable Bazuni, lepiej się wpiszą w systemy szczupło grające. Tak było wcześniej u mnie z sieciówkami, tutaj dla odmiany cyfrówki docieplały dźwięk. Jednak głośnikom potrzebna była większa kontrola, więc kabel właściciela zdawał się być bardziej poprawny.

Dzięki Witku za zaproszenie, a rodzinie za wyrozumiałość.

Ukryta Zawartość

post-24402-0-09208200-1347183247_thumb.jpg

post-24402-0-43545300-1347183630_thumb.jpg

post-24402-0-57798700-1347183654_thumb.jpg

post-24402-0-79655300-1347183681_thumb.jpg

post-24402-0-69821400-1347183703_thumb.jpg

post-24402-0-74540200-1347183726_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miło było się odwdzięczyć...

fakt. Spendory to nie byle gratka, ale pomimo niezaprzeczalnych zalet, w ten system się nie wpasowały..

przywiezione przez Bazodruta kable są warte uwagi (następnego dnia miałem okazję się o tym przekonać) ale takie rzeczy każdy powinien sprawdzić w swoim systemie)

najważniejszy przekaz z tego i nie tylko z tego spotkania: warto się spotykać i wymieniać doświadczeniami, bo człowiek uczy się długo, a nawet jeszcze dłużej.....

a podkładki tzw. Bazodruta (fajna ksywka...) są świetne i serdecznie polecam. szczerze, bo mam.

co do Dynek

myślę , że to kwestia gustu, a w zasadzie preferencji muzycznych i brzmieniowych.

dla mnie grają nieźle, ale ja stawiam na wierność brzmienia, głównie akustycznych instrumentów, nie na "szybkośc " - bo to w Formule I - zwłaszcza wysokich i średnich.... w basie faktycznie można lepiej, ale wszystkiego w tej chwili sie nie da

jednak, jak zawsze miło było powymieniać się doświadczniemi z innyni, mniej lub bardziej, znajomymi

pozdr!

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-41250-0-18862100-1348920114_thumb.jpgpost-41250-0-89495000-1348920114_thumb.jpgpost-41250-0-52765900-1348920115_thumb.jpgpost-41250-0-42124000-1348920116_thumb.jpgpost-41250-0-61228200-1348920118_thumb.jpg

Zdjęcia pochodzą z ostatniego spotkania "kujawsko-pomorskich". Więcej niech napiszą inni. Ze swej strony powiem tylko, że było ciekawie. Radmor pokazał na co go stać.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiedzcie mi proszę, bo tak od czasu do czasu śledzę i kibicuję Waszym spotkaniom - co ten temat robi w zakładce hi end?

My tak sobie żartujemy. Po końcówce mocy włączamy Radmora i dobrze się bawimy. Na Kujawach, to ciekawi ludzi mieszkają :)

Powiedzcie mi proszę, bo tak od czasu do czasu śledzę i kibicuję Waszym spotkaniom - co ten temat robi w zakładce hi end?

Przeciez napisali ze byl Radmor.

?👈

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

No, jasne! W Toruniu też mieszkają nieźli jajcarze!

Ja tam na żartach się nie znam.

Ale jak tak patrzę na wasze zdjęcia to mi jakoś dziwne skojarzenia przychodzą na myśl.

Kliku facetów, zero panienek, Toruń, low end...... ;)

• Użytkownicy+

Widział ktoś takiego Radmora, jak na pierwszym zdjęciu? ...........................Otóż to, powstało kilka sztuk, jako próbna seria bezkompromisowego wzmacniacza. Na bazie tego Radmora, powstał Amplifikator... któy według Marka gra gorzej. Miał w jednym czasie obydwa urządzenia i wybrał jak widać Radmora....

Szczególnie w Toruniu;)

Czemu się ukrywasz? Spotkania są otwarte dla wszystkich...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Widział ktoś takiego Radmora, jak na pierwszym zdjęciu? ...........................Otóż to, powstało kilka sztuk, jako próbna seria bezkompromisowego wzmacniacza. Na bazie tego Radmora, powstał Amplifikator... któy według Marka gra gorzej. Miał w jednym czasie obydwa urządzenia i wybrał jak widać Radmora....

Czemu się ukrywasz? Spotkania są otwarte dla wszystkich...

Jak widać ze zdjęć , nie dla wszystkich;)

Po za tym nie mogę bo jestem na demonstracji w Warszawie ;)

Też kiedyś miałem Radmora.

Ale takiego jak na waszych zdjęciach beżowego w jakieś wzorki obitego welurem to nie miałem;)

• Użytkownicy+

Jak widać ze zdjęć , nie dla wszystkich;)

Może napiszę to dużymi literami - ZAPRASZAM ZAWSZE WSZYSTKICH CHĘTNYCH.

Inna sprawa, że nie wszyscy chcą być na zdjęciach umieszczanych w internecie. Nie rozumiem tej fobii, ale szanuje indywidualne decyzje uczestników.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A tak dla rozlużnienia tematu proponuję z cyklu "Ósmy cud świata" zerknąć na poniższą aukcję i od razu humor się poprawi:

http://allegro.pl/t-a-lampowy-top-hi-end-v-serie-made-in-germany-i2668780999.html

Facet robi antyreklamę porządnemu producentowi sprzętu audio;)

Ale w tym kraju jak widać każdy może zrobić się "prezesem'.

...Fiona to pewnie ten piękny kotek..? :)

Oczywiście ;)

Nie wiem kto ładniejszy Fiona czy jej pani?

Faktycznie teksty lekko śmieszne a zestaw jak zestaw, sprzęt sam w sobie dobry ale gość nie mówi prawdy(moim zdaniem).

Wątpię by ktoś specjalnie dla siebie kompletował zestaw jednej firmy i robił tak że jeden klocek jest w kolorze srebrnym(środkowy)

a dwa w kolorze tytanowym. Wygląda to na zestaw z przypadku, z tego co się nie sprzedało i zostało na magazynie.

Cena też nie jest atrakcyjna bo to jednak sprzęt używany. Nowy system T+A spokojnie można wyrwać dużo taniej niż detal w ten jego wtedy będzie

niewiele tańszy, może trochę ale nawet nie jest kompletem kolorystycznym.

Tekst że mógł mieć każdy sprzęt jest OK pod warunkiem że byłby wiarygodny.

Jeśli mógł mieć każdy to dlaczego kupił czy też wziął z magazynu to co zostało bez względu na kolory?

Sam sprzęt może świetnie grać i być może nawet w tym pomieszczeniu zagrał najlepiej ale z ust dystrybutora tej samej marki brzmi

to mało wiarygodnie.

Każdy dystrybutor każdej marki może powiedzieć że to co ma w dystrybucji to najlepsze w jakiejś tam kategorii ale bycie sędzią we własnej

sprawie jest non sensem.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Faktycznie teksty lekko śmieszne a zestaw jak zestaw, sprzęt sam w sobie dobry ale gość nie mówi prawdy(moim zdaniem).

Wątpię by ktoś specjalnie dla siebie kompletował zestaw jednej firmy i robił tak że jeden klocek jest w kolorze srebrnym(środkowy)

a dwa w kolorze tytanowym. Wygląda to na zestaw z przypadku, z tego co się nie sprzedało i zostało na magazynie.

Cena też nie jest atrakcyjna bo to jednak sprzęt używany. Nowy system T+A spokojnie można wyrwać dużo taniej niż detal w ten jego wtedy będzie

niewiele tańszy, może trochę ale nawet nie jest kompletem kolorystycznym.

Tekst że mógł mieć każdy sprzęt jest OK pod warunkiem że byłby wiarygodny.

Jeśli mógł mieć każdy to dlaczego kupił czy też wziął z magazynu to co zostało bez względu na kolory?

Sam sprzęt może świetnie grać i być może nawet w tym pomieszczeniu zagrał najlepiej ale z ust dystrybutora tej samej marki brzmi

to mało wiarygodnie.

Każdy dystrybutor każdej marki może powiedzieć że to co ma w dystrybucji to najlepsze w jakiejś tam kategorii ale bycie sędzią we własnej

sprawie jest non sensem.

Pomijam fakt , że sprzęt jest już leciwy (poprzednia seria) tak więc i cena średnio atrakcyjna.

Chodziło mi tylko o stylistykę wypowiedzi poniekąd DYSTRYBUTORA sprzętu audio i bądż co bądż "prezesa";)

Jak ktoś nachalnie pisze ,że jest uczciwym to z reguły jest odwrotnie.

Ale w sumie tekst na prawdę napisany humorystycznie;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.