Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A napij się zimnego piwa jak jesteś osłabiony albo podziębiony...

Mnie już nic nie rusza... zobaczymy jak długo...;)

I wytłumacz mi dla czego w okół mnie i moich znajomych jest coraz więcej raków, cukrzyc, zawałów? Dlaczego koleżanki w wieku dwudziestu kilku lat mają usuwane z macic i piersi komórki rakowe? Dlaczego znajoma w tym tez wieku niedawno dowiedziała sie, że ma raka mózgu? Skąd coraz więcej depresji, nerwic, schizofrenii? Dlaczego często od znajomych i rodziny słyszę o pogrzebach ludzi w wieku 40-50 lat?

Wszystko po Czarnobylu. Niestety, skutki tej katastrofy będą jeszcze odczuwalne długo.

Parker's Mood

Ok. Pokaż dowód, że długość życia rośnie.

Np. dane statystyczne i z czego je wyliczono.

Bo na tvn różne rzeczy gadają haha.

I wytłumacz mi dla czego w okół mnie i moich znajomych jest coraz więcej raków, cukrzyc, zawałów? Dlaczego koleżanki w wieku dwudziestu kilku lat mają usuwane z macic i piersi komórki rakowe? Dlaczego znajoma w tym tez wieku niedawno dowiedziała sie, że ma raka mózgu? Skąd coraz więcej depresji, nerwic, schizofrenii? Dlaczego często od znajomych i rodziny słyszę o pogrzebach ludzi w wieku 40-50 lat?

Hm... Pytanie złożone. Odpowiedź prosta - pranie mózgu, klapki na oczach. Żyjemy dłużej, w coraz głębszym śnie....

nie wiem co na tvn gadaja

kobiety zawsze miały wczesne guzy bo w ginekologii jest duzo dziedzicznych guzów jak rowniez jest rozkrecona wczesna diagnoistyka

na wszystko są statystyki a wymieniasz akurat choroby na krore w skali ziemi nie ma zbyt duzej umieralnosci

jest cała masa nowotworow gdzie maleje obecnie zachorowalnosc np rak zoladka chyba cud jakis :)

jak rowniez jest cala masa chorob o ktorej nie wiesz bo mieszkasz w kraju pozbawionym klesk głodu i masowych epidemii sa nadal obszary na ziemi gdzie setki tysiecy ludzi w skali roku umiera na cos czego nie powinno juz byc w XXI wieku a tym problemem jest skrajna bieda

wiedza forumowa oparta jest na podrecznikach astrologii i ustnych przekazach od rozmaitych gawędziarzy

pranie mozgu i klapki na oczach to ulubiony motyw prezesa kaczynskiego -pomyliłes watki

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

najlepiej wmieszać w to politykę i zaszufladkować. Twój powyższy wpis zaprzecza temu co napisałeś wcześniej. Skoro tyle wiesz to pokaż dowód, że długość życia sie wydłuża.

Następnie wymień mi przykłady z forum, z tego wątku wiedzy z astrologii i tak dalej.

Edytowane przez Zdzislav

Co Ty gadasz...?

Z jednej pomarańczy nie wyjdzie litr...

z 9 pomarańczy :) chodziło o owoc , prawie 2 kilo w zakupie za 6pln :) i tyle radości dla dzieciaków :)

A ja nie pijam soków.Szkoda było by mi pozbawiać się żywego błonnika.Jeśli już to raczej polecam koktajle w których można zmiksować owoce w całości.Sam sok na dłuższą metę nie wnosi nic dobrego.

sok który wyciskam ma dużo rozdrobnionego miąższu a ten który zostaje przy samym wyciśnięciu to zjadam :)

Na mnie świeżo wyciśnięty sok z rana działa lepiej niż kawa. Warto spróbować:)

ja robię soki w dzień np po obiedzie albo przed żeby dzieciakom lekko zaostrzyć apetyt,,

co do głębokości smaku musiałem trafić świetne pomarańcze to smakowało jak koncentrat, kartonowy sok się nie umywa też jest troszkę słodki lekko kwaśny bo dokwaszają i gdzieś tam pomiędzy płaska nuta pomarańcza, kosztuje niewiele mniej a jakość to dwa różne światy

Focal + Naim

• Moderatorzy

z sokami nie wolno przesadzać, mój Tato kiedyś miał problemy z kamieniem nerkowym i przeczytał, że trzeba pić sok z cytryny by oczyścić orgnizm z takich złogów, był nadgorliwy i przesadził z ilością cytryn i rozgrzechotał sobie wszystkie stawy. obecnie problemów z kamieniami nie ma ponieważ zażywa moczopędne tabletki na obniżenie ciśnienia :)

ja soków raczej unikam, zwłaszcza kupnych bo jednak zawierają kupę cukrów, no chyba, że bardzo rozcieńczone wodą

dużo piję różnych cherbatek typu : do dużego dzbanka wrzucam trochę mięty, szałwi , pokrzywy z ogródka co popadnie zalewam wrzątkiem i potem piję,

generalnie piję dużo i na zimno lub letnie , bez względu na porę roku

jajka to dla mnie podstawa śniadania(powinny być swojskie) są pożywne i lekkostrawne, jajecznica na maśle daje mi tyle energii, że do obiadu zjadam jedynie jakieś jabłko,

choć jajka na niektórych działają rozwalniająco.

błonnik jest ważny choć nie ma żadnych funkcji odżywczych , służy do zamiatania przewodu pokarmowego z resztek więc i jego gramatura musi być spora, rewelacyjne są różne potrawy z kapustą (słodką i kiszoną)

ktoś chwalił samopoczucie po przejściu na wegetarianizm, stawiam w ciemno , że przy okazji jedzenia mniej schudł z 5 kilo więc zgubił trochę brzucha więc i iść mu łatwiej i schylić się , 5 kilo tłuszczu to objętościowo prawie wiadro !

ja biegam na 5 km co drugi dzień , jeśli temp jest powyżej około 7stopni, jeśli nie to mam rowerek stacjonarny i spalam 200 kal.

jak biegałem codziennie to organizm domagał się suplementacji(magnez potas)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

A jak usprawniłeś wchłanianie jelit?

To obszerniejszy temat.Od ponad roku stosuję profilaktykę prozdrowotną.Staram się żyć zgodnie z własnym organizmem a nie przeszkadzać mu.Podstawą jest wyleczenie przewodu pokarmowego z nadżerek i usunięcie patologicznego śluzu który również zmniejsza powerzchnię wchłaniania.Wszystko po to aby organizm z pożywienia wchłonął tylko to co mu jest potrzebne a co nie potrzebne wydalił.A nie jak się z reguły dziś dzeje że jest raczej odwrotnie.Przez nadżerki przenikają do organizmu toksyczne związki (choćby z konserwantów) zaś witaminy i minerały organizm ma wielki problem przyswoić, choćby nie wiem jak zdrowo się człowiek odżywiał.Wiedzę o zdrowiu czerpię ze strony i książek pana Słoneckiego.

Edytowane przez Leszek B

najlepiej wmieszać w to politykę i zaszufladkować. Twój powyższy wpis zaprzecza temu co napisałeś wcześniej. Skoro tyle wiesz to pokaż dowód, że długość życia sie wydłuża.

Następnie wymień mi przykłady z forum, z tego wątku wiedzy z astrologii i tak dalej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cir

A oczyszczanie kiszek to przede wszystkim błonnik.

O innych specyfikach nie będę pisał bo to już praktyki szamańskie... ;)

Unikanie śluzu o którym napisał Leszek to m.in. unikanie cukrów przetworzonych, mleka (dorosły człowiek nie trawi go właściwie), wysokoprzetworzonych mąk,...

przykładów szarlatanerii nie bede cytował bo nie chce mi sie szarpac z ich wyznawcami jak równiez nie mam osobistej potrzeby nawracania kogokolwiek

Szarlataneria pochodzi ze wszystkich źródeł. Od nieuków, naciągaczy, ale też lekarzy i naukowców. Ci ostatni równie często polegają na swoich domysłach, przypuszczeniach, a nie wiedzy. Niedawny przykład cytryny to przykład takiej szarlatanerii. Kto o zdrowych zmysłach będzie pił na umór sok cytrynowy. Po czasie się wykłada i w świat idzie informacja, że Iksiński się zdrowo odżywiał i to go zabiło. A broń boże soki pić.

Szarlataneria pochodzi ze wszystkich źródeł. Od nieuków, naciągaczy, ale też lekarzy i naukowców. Ci ostatni równie często polegają na swoich domysłach, przypuszczeniach, a nie wiedzy. Niedawny przykład cytryny to przykład takiej szarlatanerii. Kto o zdrowych zmysłach będzie pił na umór sok cytrynowy. Po czasie się wykłada i w świat idzie informacja, że Iksiński się zdrowo odżywiał i to go zabiło. A broń boże soki pić.

dlatego takie duze znaczenie ma podanie zrodła konkretnej informacji i gdzie oficjalnie to opublikowano czyli wiarygodnosc informacji sprawdzonej przez uznanych recenzentów

wiadomo ze ksiazki autorskie pisane sobie , muzom i mamonie to bajkopisarstwo bez jakiegolkolwiek nadzoru a ludzie traktuja to jako zródło naukowej informacji :)

Ukryta Zawartość

Dzięki za link,jak znajdę czas to się jemu przyjrzę:)

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ukryta Zawartość

jak się mierzy szczęśliwość świń? :) szczególnie że chyba najbardziej są szczęśliwe jak idą pod nóż :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Co za glupota!

Przeciez to nie jest najwazniejsze czy zwierzeta sa szczesliwe czy nie ? i w jakich warunkach zyja ?

Najwazniejszym jest : co jedza zwierzata!!

Czlowiek ktory mieszka w willi 1000 m2 nie musi byc chyba zdrowszy od czlowieka ktory mieszka w kawalerce ?

Co za duren wymyslil ze ilosc miejsca jaka maja zwierzata wplywa na jakosc miesa!?

Jakos miesa zalezy od tego co jedza swinie,kurczaki i bydlo.

Jak jedza sterydy, lekarstwa i pasze , to moga nawet w hotelu byc hodowane a mieso i tak bedzie do dupy!!

Edytowane przez Adam Sikora

Zwierzęta mają biegać po łące. Wówczas same wiedzą co jeść.

A mięsko!

Mniam, mniam,...

Edytowane przez Grzegorz7

Czlowiek ktory mieszka w willi 1000 m2 nie musi byc chyba zdrowszy od czlowieka ktory mieszka w kawalerce ?

Ten z kawalerki może wyjść, pobiegać itd. Typowa świnia opuszcza chlew tylko w drodze na ubój.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Panowie zdaje się istnieje odpowiedz na kluczowe pytanie w wątku. Po wydarzeniach opisanych w poście.

Ukryta Zawartość

Zaczną być nam udostępniane dla nas nowe technologie. Oprócz darmowej energii i innych wynalazków będzie nam przekazany replikator do wytwarzania żywności. Z nieoficjalnych informacji wynika, że będzie zużywał wodę i promienie słoneczne. Tyle wiem na obecna chwilę.

Ukryta Zawartość

teraz na wyjeździe kupiliśmy super jaka od normalnej kury i mleka z 20litrów prosto z cyca krowy, robiliśmy śmietanę masełko i serek! pychota

Focal + Naim

• 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy później...

Protest po uchwaleniu GMO. Nie można się doprosić znakowania takich produktów. Szansa w Prezydencie.

Po informacji na temat kongresu info o manifestacjach.

Alternews - 26.11.2012

Też bym im tą salę wypowiedział i z powodów oczywistych: są powaleni. Do szkoły głupotę wpuszczać.

te zdjęcia powykręcanych dzieci to od tego, że rodzice jedli GMO, czy od czernobyla? Standardowa manipulacja ekoszmaciarzy.

Dzisiaj jakiś gość w jedynce P. radiowy mówił o modyfikowanej żywności i przy okazji stwierdził , że jajko od kury chodzącej na wsi po podwórku ( je naturalnie i ma swobodę ) jest takie samo jak z fermy, tylko w smaku inne .

Wcześniej w trójce naukowiec medycyny pani doktor , powiedziała mniej więcej : w jajku od naturalnej kury jest dobry stosunek tłuszczu 1 do 3 , omega czy coś tam , a w jajku wyprodukowanym w fermie jest źle 1 do 20 . Najgorsze są tłuszcze przemysłowe używane do masowej produkcji żywności 1 do 200 , to nam najbardziej szkodzi .

Powiedziała , że tłuszcze należy jeść najlepiej te dobre , gdyż potrzebne są do budowy komórek , dlatego między innymi dla chorego cierpiącego na wiele różnych rodzai chorób , najlepiej dawać rosół , wywar długo gotowany z żylastej wioskowej kury , to jest znane jest od początku ludzkości , a najlepsze cukry są z ziemi na jesień " cukry z ziemi " ( tak Chinczycy już zauważyli dawno temu pochodzą z warzyw )

Edytowane przez czester15.30

A u nas i tak ustawa o GMO przejdzie, ale nie dlatego, że zły tusek chce wymordować polaków.

Po prostu rządy polski od ponad 20stu lat próbują być największym przyjacielem i sojusznikiem USA. To już stało się żałosne, ale nasi wielcy patrioci i wielbiciele solidarności i tak będą mówili, że wszystko jest spoko, a Reagan uratował nas przed zgniciem w komunie.

Chory kraj, w którym trzeba kupować F16, Boeingi, gatunki roślin (które są własnością amerykanów, bo ktoś zmienił sobie dwa geny) i interweniować w Iraku za hameryknską ropę.

Viva la Solidarność.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.