Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

U nas w Lidlu dzisiaj znalazłem w lodówce wołowinę brazylijską

Jest też polska wołowina- z soją, koszmarnie przywierająca do patelni. Jak się prawidłowo smaży lidl-owe kotlety wołowe z soją?

Dodatek soi w Lidl-owym mięsie wołowym, mielonym jest zapisany małym druczkiem.Nie doczytałem bez okularów.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Presja na błonnik to jakiś absurd. Mądrze się nazywa, ale to po prostu włókna łączące różnego rodzaju materie po to, aby się nie rozpadła, była mocniejsza, albo miały skorupę wzmacniającą od zewnątrz. Jest więc wiele rodzajów błonnika i występuje on w nienagannej formie w produktach nieprzetworzonych w formach twardszych, miększych itp. Wartości odżywczej nie posiada. Koncentrowanie się na błonniku za wszelką cenę nie ma moim zdaniem sensu. Uniwersalnych zasad nie ma.

Rekalmowanie błonnika w spożywce jest jak reklamowanie cegieł i betonu w domu. Kup nasz dom! Ma dużo cegieł i betonu!

Edytowane przez Piotr_1

Nawet Arton od Kosmicznych Braci wie jak błonnik jest ważny.

...Wartości odżywczej nie posiada. Koncentrowanie się na błonniku za wszelką cenę nie ma moim zdaniem sensu.

I o to chodzi aby bebech zapchać wypełniaczem, którego się nie strawi i od którego się nie przytyje. Przechodząc tak przez kiszki, skutecznie je czyści...

A i dla bakterii jelitowych to prawdziwe dobrodziejstwo; gdyby kiszki były w 100% wypełnione przyswajalnym materiałem - byłoby nieszczęście...

Wielu ludzi wyleczyło się z problemów jelitowych właśnie błonnikiem...

I o to chodzi aby bebech zapchać wypełniaczem, którego się nie strawi i od którego się nie przytyje. Przechodząc tak przez kiszki, skutecznie je czyści...

A i dla bakterii jelitowych to prawdziwe dobrodziejstwo; gdyby kiszki były w 100% wypełnione przyswajalnym materiałem - byłoby nieszczęście...

Czy przypominacie Sobie może czy za komuny ludzie mieli jakieś "problemy gastryczne".

Włączam TOK FM a tam od kilku lat reklamy leków na jelita,zgagę,wątrobę,.

Espumisany, colony, Nospy i inne dziwne rzeczy!!!

Czy nie jesteśmy czasami umyślnie podtruwani. ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

• Moderatorzy

ilość chemii w żarciu wzrosła dramatycznie, nie dziwota, że kichy przestają wyrabiać...

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Bo trzeba wrócić do zdrowej diety...

z12243876AA,Lemingi-to-male-gryzonie-z-podrodziny-nornikowatych-.jpg

Szczaw i mirabelki - takie smaczne...

1363088677-2yZ_9W.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Czy naszczanie na ideologicznie podejrzaną żywność pobudzonym patriotycznymi wystapieniami Prezesa moczem pozbawi ową żywność zgubnych toksyn?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Czy naszczanie na ideologicznie podejrzaną żywność pobudzonym patriotycznymi wystapieniami Prezesa moczem pozbawi ową żywność zgubnych toksyn?

Spróbuj i powiedz nam. :)

1850891_jak-zyc-panie-premierze.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kiedyś ukończenie studiów traktowałem jako gwarancję wysokiej inteligencji człowieka. Niestety życie zweryfikowało tą rzeczywistość.

Kiedyś ukończenie studiów traktowałem jako gwarancję wysokiej inteligencji człowieka. Niestety życie zweryfikowało tą rzeczywistość.

Już dawno!

Uniwersyteckie wykształcenie jest zdecydowanie przereklamowane!

Lepiej pobierać nauki w sekcie! :) Na pewno mają super przepisy na zdrowe jedzenie.

A propos sekt i zdrowej żywności:

groza_sekta.jpeg

I tak jesteśmy super wytrzymali przy tak xuzej ilosci trucizn jakie nam oferuja wciaz zyjemy.... jedynie cierpimy na masowe zachorowania na choroby wraz z najgorszym efektem ubocznym tego wszystkiego rakiem. Ale z drugiej strony przemysl farmaceutyczny bije rekordy zyskow dzieki temu wiec jak to w kapitalizmie jest tak jak powinno być. Jedynie my maluccy na tym tracimy.

chwilowy brak działalności w audio.

Ty z państwowej kasy krztałciłeś się?

Nie.

Za podatki moich starych.

Na pewno nie za pieniądze scjentologów.

• Moderatorzy

Cegły i beton w domu też. Problem w tym że zawsze występują i nie jest to kryterium wyboru hacjendy.

wręcz przeciwnie ,

budulec z ktorego zbudowano dom to jedno z podstawowych kryteriów czy to przy rozpoczęciu budowy czzy przy zakupie gotowego domu.

determinuje wiele czynników jak trwałość czy koszty ogrzewania.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Skoro jest to główne kryterium, to kup sobie lepiankę 20m2 w Irkucku. Za miliard złotych. Z gazobetonu. Chyba zapominasz że inne rzeczy też są ważne.

groza_sekta.jpeg

Ostatnio jadłem pyzy z mięsem, szczęście że nie wziąłem pierogów...

Edytowane przez Piotr_1

Nawet Arton od Kosmicznych Braci wie jak błonnik jest ważny.

otóż to ! Błonnik w jelicie stanowi niezbędną pożywkę i podłoże dla symbiotycznych bakterii które jakoś tak dziwnie są stworzone że ich "odchodami" są witaminy zamiast toksyn ;-) stąd mamy dodatkowy bonus w postaci ciągłej dostawy witamin nieomal 24h/dobę. Jest to potrzebne do odbudowy komórek ponieważ witaminy odgrywają podstawową rolę przy procesach podziałów komórkowych. Józef Słonecki świetnie to ujął "witaminy są jak oddech". A tego oddechu dostarczają nam bakterie symbiotyczne na podłożu błonnikowym. Bodaj Pasteur stwierdził że bakteria jest niczym a podłoże wszystkim! Bakteria bez odpowiedniego dla niej podłoża nie rozwinie się.

Brak błonnika w pożywieniu oznacza że jedząc oczyszczone węglowodany pożywkę dla Candida Albicans która staje się gzybnią i kłopoty jelitowe mamy jak znalazł = stajemy się ofiarą badań, lekarzy, leków i tak do śmierci.

Najlepszy błonnik i jednocześnie sposób na wyleczenie z problemów jelitowych zaproponował Słonecki na swoim portalu - polecam ten banalny i bardzo bardzo smaczny pomysł na zdrowie jelit:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z gotowych mogę polecić Colon C.

Dobra rada dla tych, co są zainteresowani wszelkiego rodzaju protezami zdrowia. :)

Pozwolę się z tym nie zgodzić. Jest bardzo pomocny w procesie oczyszczania organizmu a konkretniej układu jelitowego z toksyn i pasożytów.

a przy okazji wyrabianiu kolejnych problemów w organizmie a efekty tylko połowiczne, nie ma zdrowej chemii

chwilowy brak działalności w audio.

Colon C używam od czasu do czasu,aby nie uzaleznić się od tego,z racji mojego funkcjonowania,jest dobry,wiem z doświadczenia,błonnik + flora,jako pomocniczy środek,jak najbardziej,rozsądek zachować trzeba..

Pozwolę się z tym nie zgodzić. Jest bardzo pomocny w procesie oczyszczania organizmu a konkretniej układu jelitowego z toksyn i pasożytów.

Tomek - zgadzam się z Leszkiem - dzięki portalowi bioslone.pl i jego twórcy J.Słoneckiemu zrozumiałem dlaczego to jest błąd. To typowe "leczenie" objawów jakie uprawia współczesna medycyna akademicka (czytaj sprzedana biznesowi farmaceutycznemu). Na chwilę pacjent czuje się owszem lepiej ale to primo nie odbudowuje flory jelit ponieważ te bakerie z probiotyków nie mają zdolności adhezji (koniecznej aby przeżyć w jelicie - inaczej znikają po wypróżnieniu i tak do końca życia trzeba je sztucznie uzupełniać = suplemetować się napędzając kolejny biznes). A prawdziwa przyczyna jest tylko ZAMASKOWANA = choroba postępuje nadal, ty nie mas o tym wiedzy bo zamaskowałeś ją probiotykami, błonnikiem itp.

To znacznie bardziej skomplikowane zagadnienie aby colonem się wyleczyć. Colon C to to samo co jo-jo w idiotycznych dietach jakim się dzisiaj podają nasze panie ;-)

Trzeba sięgnąć do PRZYCZYNY i tylko PRZYCZYNY Tomek. Jak sobie włożysz różowe okulary świat też na chwilę wygląda na piękniejszy ;-) ale jak wiesz nie jest to metoda na naprawianie świata.

Trzeba sięgnąć do PRZYCZYNY i tylko PRZYCZYNY Tomek. Jak sobie włożysz różowe okulary świat też na chwilę wygląda na piękniejszy ;-) ale jak wiesz nie jest to metoda na naprawianie świata.

Zgadza się.

Zresztą sam tytuł wątku sugeruje że nie należy szukać "substytutów do krótkotrwałej poprawy" ale zająć się kompleksowo "walką z chemiczną żywnością".

Myślę Sobie żeby ten temat potraktować jako "bunt" i nastawienie na proces który zmieni wszelkie postawy konsumenckie.

A Społeczna postawa i wspieranie się na forum posłuży do podsunięcia pomysłów jak walczyć z tym zjawiskiem. ( Jak W temacie wątku )

Edytowane przez Tommiashi

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.