Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

dida83>

Nie przejmuj sie tym jakos, to dosc powszechne - komentowanie tego co nie jest zamyslem autora. Acz fakt faktem, nie wiedzialem ze 'gacie' dzieciakow potrafia urazic 'faceta'... no ale dida83, to jest zacne forum, pelne zacnych ludzi, suszarka z praniem nie jest zacna, niestety ;->

pozdrawiam!

Jak zwykle.

Bufonada:)

Jeśli miałbyś COŚ NADZWYCZAJNEGO, rewolucyjnego, a tym bardziej pochodziłoby to od ww. Panów (zasłużonych dla audio!) - to dlaczego nie pokażesz, nie dasz posłuchać tego na jakiejś wystawie, targach???

Jakoś nie kojarzę... Może boisz się SŁAWY i CHWAŁY?

Albo, to Twój SSSSSSSSSSSSKaaaaarb???

zrób se i się chwal

wolę, przez takich jak ty, być nazwany bufonem

niż przez ludzi dociekliwych, otwartych i poszukujących nazwany umysłowym leniem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Pokażcie jeszcze zużyte podpaski, to w końcu tylko natura

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zrób se w domu komorę bezdechową ,nie będziesz potrzebował kolumn ,może wystarczy sąsiad z 4 piętra ?

Wybacz kolego, ale Twoja uwaga tyczy się czego? bo jakoś nie bardzo rozumiem...

Czyżby kolejny fan przepychanek?

Łoooo ciup !

zrób se i się chwal

wolę, przez takich jak ty, być nazwany bufonem

niż przez ludzi dociekliwych, otwartych i poszukujących nazwany umysłowym leniem

Póki co, nie nazwałem Cię bufonem. Lecz Twoje słowa.

Twierdzenie, że: "każde pre jest złe, są lepsze patenty ale trzeba być otwartym a tego ludziom brakuje najbardziej".

Znaczy sądzisz, że twórcom markowych, czy uznawanych za naj preampów brakuje otwartości, i (w domyśle) robią nawet za 100.000 $ ZŁEi lub gorsze.

Gdy tymczasem Ty znasz patent na dobre sterowanie końcówką, ale go światu nie ujawnisz? Audioman - męczennik, czy co?

Cenię sobie bardzo ludzi, którzy cokolwiek potrafią zdziałać w tej dziedzinie, bo mnie samemu nie dane było mieć talentu, umiejętności ani zapału w tej mierze. Ale, chyba co nieco przesadziłeś ze swoimi słowami? Nie przydałoby się co nieco skromności?

Ups.

Nie zauważyłem, że na przed "tezą o wyższości", napisałeś "dla mnie".

To zmienia postać rzeczy:)

Dobra, już znikam i PRZEPRASZAM za zamieszanie.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dla mnie przede wszystkim po zdjęciach widać ile facet ma do powiedzenia w domu. Żonka zażądzi i nie ma przebacz. Najlepiej żeby meblościanki z ołtarzykami produkowali razem z wycięciami na kolumny to wtedy kobiety byłyby zachwycone!

Dla mnie przede wszystkim po zdjęciach widać ile facet ma do powiedzenia w domu. Żonka zażądzi i nie ma przebacz. Najlepiej żeby meblościanki z ołtarzykami produkowali razem z wycięciami na kolumny to wtedy kobiety byłyby zachwycone!

Całe szczęscie moja nie wnika w sprzet. Stawiam co chce i jak chce bez problemu. Takze Panowie cos slabo wychowaliscie swoje zonki.

?👈

trudno dyskutowac z ludzmi , ktorzy nie chodzili w butach z weza czy nie mieli paska ze skory krokodyla....w teorii oni tak samo jak w audio wiedza, ze takie cos jest jak dobre buty czy pasek , czy zegarek...ale czy osoby , ktore nie maja sprzetu wysokiej klasy i nie sa w pelni niezalezne moga stanowic moderacje na takim forum? jeden udawal niezaleznego, zrobil swoje 'niezalezne' forum, pracuje w sklepie audio i wpycha jakies badziewie niby swojej firmy, niby wymyslone przez siebie ludziom, tez nie ta droga ...wiecie co , przez chwile sie nie denerwowalem, ale jak kilka moich wpisow luzniejszych zostalo wycietych w watku 'najlepsze kolumny ' to napisze jeszcze raz., ludzie z moderacji, mierzicie mnie, bez was byloby tutaj sto razy lepiej...przez was to forum jeszcze bardziej gnije, przez wasz brak jakiejkolwiek idei, pomyslu, ambicji, przez wasze 'obrazanie' sie i malostkowosc, jestescie po prostu w wiekszosci malostkowymi ludzmi i pod tym wzgledem stanowicie dobrana grupe...jozwa nie byl taki jak wy i moze dlatego juz sobie poszedl...nie pasowal do was....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>trudno dyskutowac z ludzmi , ktorzy nie chodzili w butach z weza czy nie mieli paska ze skory krokodyla..

no to ja nie wiem... nie moj styl... czego ma to byc wyznacznikiem?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Użytkownicy+

trudno dyskutowac z ludzmi , ktorzy nie chodzili w butach z weza czy nie mieli paska ze skory krokodyla....w teorii oni tak samo jak w audio wiedza, ze takie cos jest jak dobre buty czy pasek , czy zegarek...ale czy osoby , ktore nie maja sprzetu wysokiej klasy i nie sa w pelni niezalezne moga stanowic moderacje na takim forum? jeden udawal niezaleznego, zrobil swoje 'niezalezne' forum, pracuje w sklepie audio i wpycha jakies badziewie niby swojej firmy, niby wymyslone przez siebie ludziom, tez nie ta droga ...wiecie co , przez chwile sie nie denerwowalem, ale jak kilka moich wpisow luzniejszych zostalo wycietych w watku 'najlepsze kolumny ' to napisze jeszcze raz., ludzie z moderacji, mierzicie mnie, bez was byloby tutaj sto razy lepiej...przez was to forum jeszcze bardziej gnije, przez wasz brak jakiejkolwiek idei, pomyslu, ambicji, przez wasze 'obrazanie' sie i malostkowosc, jestescie po prostu w wiekszosci malostkowymi ludzmi i pod tym wzgledem stanowicie dobrana grupe...jozwa nie byl taki jak wy i moze dlatego juz sobie poszedl...nie pasowal do was....

Wiem, że nie możesz odpowiadać, ale czytać możesz więc wyjaśniam - wpisy nie na temat, zazwyczaj przenoszę do ... tego wątku. Tak się stało i tym razem, tak więc wpisy te nie zostały usunięte (strona 15). Najczęściej informuję o takiej czynności, ażeby osoby zainteresowane jakimś pobocznym tematem, mogły go kontynuować. Tym razem nie zamieściłem takiej informacji, zapomniałem to uczynić, więc sorki.

O takiej praktyce, informowałem w moim pierwszym wpisie tego wątku :

"Zamiast usuwać wpisy nie na temat w danym wątku, powstające w wyniku wymiany zdań, będziemy je przenosić tutaj. W ten sposób, wątki pozostawimy niezaśmiecone, a rozmowę będzie można toczyć dalej. Oczywiście wpisy niekulturalne, nadal będą usuwane. Można też po prostu rozmawiać w tym wątku, jeżeli żaden inny temat nie jest bardziej odpowiedni. "

Tak więc proponuję się dobrze zastanowić, zanim zaczniesz pisać o małostkowych ludziach.

Mam spore podejrzenie graniczące z pewnością, że byłby tu "niezły burdel". Moje podejrzenie jest poparte wiedzą, o liczbie raportów, oraz "jakości" wielu usuniętych wpisów.

Robert

>trudno dyskutowac z ludzmi , ktorzy nie chodzili w butach z weza czy nie mieli paska ze skory krokodyla..

no to ja nie wiem... nie moj styl... czego ma to byc wyznacznikiem?

Że lisy nie powinny suę wymądrzać na temat krokodyli. :)

Mam spore podejrzenie graniczące z pewnością, że byłby tu "niezły burdel". Moje podejrzenie jest poparte wiedzą, o liczbie raportów, oraz "jakości" wielu usuniętych wpisów.

Burdel widzę, burdel widzę. Wszędzie burdel widzę...

Pisanie nie na temat jest tutaj norma od jakiegoś czasu.

PONAWIAM pierwszy wpis załozyciela watku:

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Cze

Jest to bocznica więc troszkę burdelu jest nawet wskazane. Tylko delikatnej ręki moderatora trzeba by nie stała się cmentarną aleją

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Cze

Jest to bocznica więc troszkę burdelu jest nawet wskazane. Tylko delikatnej ręki moderatora trzeba by nie stała się cmentarną aleją

Pozdr

Tu nie w ręce rzecz, to kwestia tzw. pomyślunku raczej.

Szkoda, ze nie można edytować swoich postów. Dawno usunąłbym swoje zdjęcie, gdyż ten temat jak zauważył XINAWAX schodzi na psy.... Moderatorzy również specjalnie nie kwapią się do porządków.

Pozdrawiam i zarazem żegnam z tego topicu :( (kiedyś było tu trochę lepiej).

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

• Użytkownicy+

Szkoda, ze nie można edytować swoich postów. Dawno usunąłbym swoje zdjęcie, gdyż ten temat jak zauważył XINAWAX schodzi na psy.... Moderatorzy również specjalnie nie kwapią się do porządków.

Pozdrawiam i zarazem żegnam z tego topicu :( (kiedyś było tu trochę lepiej).

Wczoraj sprzątałem, dzisiaj znów napstrzone :( Jest spory problem z usuwaniem wpisów nie na temat. Pierwsza sprawa, to na ile chwilowe odejście od tematu tolerować ? Ja jestem raczej za rygorystycznym przestrzeganiem, ale są forumowicze o odmiennym zdaniu. Powyżej, jeden z forumowiczów dopytywał się o usunięte wczoraj wpisy (tym razem zostały one przeniesione do "rozmowy na luzie" - bocznica, a nie całkowicie usunięte). Druga sprawa, to czy w temacie informować o przenosinach/usunięciu wpisów. Taka informacja, też jest nie w temacie wątku ...

Wiele razy myślałem, czy nie zmienić nazwy tematu. W tej chwili jest ona myląca, ale z drugiej strony wszyscy się już do niej przyzwyczaili. Wątek nie jest o ustrojach, adaptacji itp, tylko do pokazywania (chwalenia się) sprzętu.

Robert

Ps. Jak widzisz, przeniosłem wpisy tak jak wczoraj.

Pisanie nie na temat jest tutaj norma od jakiegoś czasu.

PONAWIAM pierwszy wpis załozyciela watku:

chcialbym bardzo zobaczyc na zdjeciach gdzies w dziale galeria....i sam pochwalibym sie chetnie.....moze na poczatek po zdjeciu ogolnym. "Widok na moj sprzet".....(przy fotografowaniu lampiakow prosze wylaczyc swiatlo sufitowe)......aparaty w dlon.

przedsmak tego co chialbym zobaczyc jest w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , troszke zaslaniaja ale....

Ok, posprzątam trochę i zobaczymy co to da. Zmieniłem mylącą nazwę tematu, jednocześnie w opisie zawarłem informację o pierwotnej nazwie. Teraz wątek ma nazwę - "GALERIA WASZEGO SPRZĘTU." i podtytuł/opis tematu - "Pierwotna nazwa tematu - "Wasze ustroje" " Mam nadzieję, że zmiana będzie korzystna, jeśli nie, można zawsze powrócić do starej nazwy.

Ukryta Zawartość

Ps. Pewnie będzie tylu za zmianą, co przeciw ... przynajmniej na bocznicy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawet do fotek ludziom nie chce się usunąć z planu zdjęć suszarki z różnymi gaciami itd, troszkę szacunku dla oglądającego jak już decydujecie się coś tu pokazać

To nie suszarka z gaciami tylko trójwymiarowy adaptacyjny ustrój strojący z tekstylnymi elementami tłumiącymi.

Jestem Europejczykiem.

Ciesze się, że nareszcie ktoś zabrał się za "wasze ustroje". Oby tak dalej.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

No cóż im grubsze kable i wyższe ceny za nie tym bardziej współczuję utopijnej pogoni za króliczkiem.

Jedni słuchają muzyki a inni mają hobby.

Nie dziwi mnie poziom brzmienia urządzeń skoro jest rynek na tematy zastępcze.

1> Cienki drucik w bezpieczniku i tak niweczy zabawy z grubym okablowaniem sieciowym.

Poniekąd im tych sieciówek { grubaśnych } jest więcej tym bardziej zmula to dźwięk.

2> Gdy ma się do czynienia ze starymi dobrymi sprzętami to w środku są zwykłe kable niczym z elektryka po 1 $ za

metr. Czy to w kolumnach takich jak Urei , Tannoy,Goodmans i to gra.

3> Pierwszy lepszy stary ze średniego przedziału cenowego segment wciąga nosem w ślepym teście obecne wynalazki.

No ale cóż , jest funkcja Ban. Prawda ?

tak niestety taka smutna prawda, wspolczesne audio poszerza dzialalnosci zarobkowe w coraz to latwiejsze dziedziny a wiec tam gdize nie trzeba no i nie ma komu doskonalis wiernosci przekazu... to jest smutne bo chcialo by sie zeby branza sie rowijala a nie szukala metod latwego zarobku...

chwilowy brak działalności w audio.

1> Cienki drucik w bezpieczniku i tak niweczy zabawy z grubym okablowaniem sieciowym.

Poniekąd im tych sieciówek { grubaśnych } jest więcej tym bardziej zmula to dźwięk.

2> Gdy ma się do czynienia ze starymi dobrymi sprzętami to w środku są zwykłe kable niczym z elektryka po 1 $ za

metr. Czy to w kolumnach takich jak Urei , Tannoy,Goodmans i to gra.

3> Pierwszy lepszy stary ze średniego przedziału cenowego segment wciąga nosem w ślepym teście obecne wynalazki.

No ale cóż , jest funkcja Ban. Prawda ?

1.Zobacz jak wygląda konstrukcja nowoczesnego bezpiecznika.

2.Bo te stare niedobre szlag trafił i dla tego ich nie można posłuchać

3.Kolejne stereotypy; przykładowo mam dwie pary bardzo starych słuchawek (w latach 70" 90$ sztuka-ten sam model) i te starsze lepiej grają ale nie dla tego że nowsze zrobili gorsze ale dla tego ze te najstarsze były mocno wyżyłowane i na nieobytym rynku się paliły i były awaryjne.Dano grubszy drucik na cewce, większą masę no i po zawodach ale 0 reklamacji i jak Ty piszesz pracują do dziś.

Dziś zrobiono na podobnej zasadzie wiodące dobre słuchawki które były także w związku z tym awaryjne (moda na przyspieszone wygrzewanie na pełny regulator)no to na producencie zaczęto wieszać psy a mnie odpowiadają takie wyżyłowane słuchawki i u mnie pochodziły by sobie 30 następnych lat!

A na funkcję Ban trzeba sobie zasłużyć a tu jakieś takie wszystko ugrzecznione, poczytaj sobie np.tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) a to dopiero rozgrzewka w "dyskusji"

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

tak niestety taka smutna prawda, wspolczesne audio poszerza dzialalnosci zarobkowe w coraz to latwiejsze dziedziny a wiec tam gdize nie trzeba no i nie ma komu doskonalis wiernosci przekazu... to jest smutne bo chcialo by sie zeby branza sie rowijala a nie szukala metod latwego zarobku...

Że co ? :D zawitaj lepiej z tym ze swojego avatara do Elba - porównasz sobie z darTZeel-em i porozmawiacie przy kawie na temat doskonalenia wierności przekazu oraz zastoju w branży audio :-))))

O! Mój żartobliwy wpis zginął:)

Kogo tak uwierał, że wstydził się go skasować od razu, żeby nie być posądzonym o brak humoru i poczekał aż zniknie w gąszczu innych? Very sophisticated:)

Ponoć śmiech to zdrowie:)

• Użytkownicy+

O! Mój żartobliwy wpis zginął:)

Kogo tak uwierał, że wstydził się go skasować od razu, żeby nie być posądzonym o brak humoru i poczekał aż zniknie w gąszczu innych? Very sophisticated:)

Ponoć śmiech to zdrowie:)

Pisanie z humorem jest ok, ale powinno być do tego NA TEMAT.

Pisanie z humorem jest ok, ale powinno być do tego NA TEMAT.

Było, drogi Paltonie.

To był humor sytuacyjny, a zamieszczony przeze mnie filmik opowiadał o nadmiernej ekscytacji rzeczami błahymi.

Kto nie zrozumiał? Moderacja, czy twórca wątku?

Palton, jak przenosisz wpisy z wątków jakieś tutaj, bo Ci się nie mieściły gdzieś tam, to wszystkie, a nie tylko wybrane. Takie selektywne działanie jest zupełnie pozbawione logiki i sensu a i nie jest zgodne z tym, co sam deklarowałeś.

Palton, jak przenosisz wpisy z wątków jakieś tutaj, bo Ci się nie mieściły gdzieś tam, to wszystkie, a nie tylko wybrane. Takie selektywne działanie jest zupełnie pozbawione logiki i sensu a i nie jest zgodne z tym, co sam deklarowałeś.

Jar,Ty za wiele nie wymagaj od moderacji:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.