Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Każdy ma prawo do swoich ocen. Nie mogę nikomu zabronić kopiowania moich tekstów i wysyłania ich gdziekolwiek. Gwoli wyjaśnienia, jestem daleki od triumfowania, wręcz przeciwnie, to co się dzieje, odbieram jako porażkę. Nie może być inaczej z kilku przyczyn. Jeśli ktoś kogo znam, jest zachwycony perfidnymi atakami personalnymi na mnie, tylko dla tego, że nie zgadza się z moją opinią, to odbieram to jako upadek obyczajów. W takich wypadkach trudno być zachwyconym. Trudno też się cieszyć z z ignorancji technicznej niektórych osób. Forum służy do zdobywania wiedzy, można tu znaleźć niemal wszystkie potrzebne informacje, trzeba tylko chcieć. To tyle w kwestii wyjaśnień.

Mam pytanie do kolegi- czy w wypadku, gdy kolega się ze mną zgodzi w jakiejś kwestii, również będzie się udzielał w takim temacie? Czy też na zasadzie "wróg nigdy nie ma racji", kolega będzie odmiennego zdania, bądź też przemilczy temat?

Nie jestem zachwycony tego typu offtopami, ale być może warto wyjaśnić takie sprawy na początku. Z drugiej strony, niemal nic już sensownego nie idzie napisać na tym forum. Na każdy temat natychmiast rzucają się forumowi trolle, a dyskusja z nimi niweczy zamysł związany z założeniem wątku. Przewrotność tych osób sięga tak daleko, że raportują później takie wpisy, jako nie związane z tematem, podczas gdy sami rozkręcają offtop.

Proszę dalsze dyskusje nie związane z tematem przenieść do odpowiednich wątków na bocznicy, lub pisać na PW. Z góry dziękuję. Wieczorem chcę przedstawić dalsze konkrety związane z zagadnieniami technicznymi.

Nie jesteś moim wrogiem,ja w ogóle nie kieruję się w życiu taką zasadą,ale z reguły dzielę ludzi na mądrych i głupców i ta zasada pozwala mi nie marnować w życiu czasu. Oczywiście,że będę zabierał głos w wątkach,w których będę podzielał Twoje zdanie,to chyba oczywiste?ale żeby nie było tak cukierkowo,to powiem Ci,że zniesmacza mnie Twoja krytyka wielu uznanych marek,których twórcy latami pracowali na swoją reputację. Nie masz żadnego dorobku,oprócz forumowego a to za mało na autorytarne oceny dokonań innych. Nie na miejscu jest też krytyka zachowań innych,z mojego punktu widzenia masz swój udział w deperecjonowaniu tego miejsca a czasami sprowadzenia go do zwykłego rynsztoka i chyba nie trzeba Ci Paltonie przypominać Twoich obelżywych a napisanych po pijaku postów,które pod osłoną nocy były usuwane dla uratowania twarzy i reputacji. Napiszę jeszcze raz więcej profesjonalizmu w działaniach moda a mniej emocji
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

A gdzie są jakieś twoje merytoryczne wpisy? Bo odkąd pamietam to twoje wpisy dotyczą tylko krytyki innych osób.

No jak widać biorę przykład z Ciebie. A tak poważnie,gdyby przefiltrować Twoje 17941 wpisów,to fasada guru boleśnie by się zawaliła i nie prowokuj mnie proszę uprzejmie,abym marnował czas na szukanie Twoich rewelacji, o korelacji xlr z dual mono lub single ended z rca.
Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Nawet jeśli tylko 1/3 moich wpisów jest o sprzetach to i tak daje to ok 6000. A twoje 600 to tylko trollowanie i krytyka innych.

Twoje wyliczenia to tylko żałosne whishful thinking,najczęściej opisujesz marketingową rzeczywistość bez ustanku powołując się na tajemniczych zawców z branży,kiedy dochodzi do technicznych niuansów,zaczynasz pływać,lub wycofujesz się rakiem. Sorry bracie ale nie naciągniesz mnie na marnowanie czasu w celu szukania Toich "kwiatków" a jest ich sporo. Sporo jest też wątków,w których forum myli Ci się z komunikatorem,więc nie pouczaj innych,tylko się ogarnij.

No właśnie pouczanie innych to twoja domena, tyle że bez pokrycia. Nie masz nic do powiedzenia a jakichkolwiek sprzętach audio. Przypuszczam, że na oczy ich nie widziałeś, jedynie na zdjęciach. Nie znalazłem żadnego twojego wpisu o czymkolwiek poza truciem d...i pouczaniem innych. Taki zwykły troll.

Poza tym to amatorskie forum, a nie techniczne.Ludzie opisują głównie walory brzmieniowe i użytkowe. Jak ktoś doda coś technicznego to fajnie ale to tylko dodatek.

Nie jest to wiedza potrzebna do użytkowania tych sprzętów i oceny ich brzmienia.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

No właśnie pouczanie innych to twoja domena, tyle że bez pokrycia. Nie masz nic do powiedzenia a jakichkolwiek sprzętach audio. Przypuszczam, że na oczy ich nie widziałeś, jedynie na zdjęciach. Nie znalazłem żadnego twojego wpisu o czymkolwiek poza truciem d...i pouczaniem innych. Taki zwykły troll.

Poza tym to amatorskie forum, a nie techniczne.Ludzie opisują głównie walory brzmieniowe i użytkowe. Jak ktoś doda coś technicznego to fajnie ale to tylko dodatek.

Nie jest to wiedza potrzebna do użytkowania tych sprzętów i oceny ich brzmienia.

Tak,tak wszyscy znamy te Twoje znoszone "argumenty" jak Ci ktoś napisze parę słów prawdy,to pojawiają się zawsze te same bzdety o widzeniu sprzętu na zdjęciach,sorry ale nawet jak napiszesz to milion razy,to niestety nie stanie się to prawdą,przykro mi. Nazywanie oponentów trollami,też nie pomoże Ci wydobyć się z butów zwykłego,ale za to zamożnego lamera. Dzielą Cię lata świetlne o takich użytkowników jak Milimetr,stefek,szymon,Stary i wielu innych,których teraz nie pamiętam a którzy budowali to forum wtedy,kiedy Ty nie miałeś bladego pojęcia,że istniej coś lepszego niż Denon. Twoje polemiki o forum technicznym,czy amatorskim też są już na tyle wyblakłe,że pozwól mi zwolnić się od odpowiedzi na ten akapit. Szkoda mi czasu na dalsze gadki z Tobą,musisz gadać teraz do lustra,przykro mi.

Panie Skurzewski,

Daj Pan już spokój. Obszczekiwanie jednego z wartościowszych forumowiczów to Pana hobby.. Taki ratlerek obszczekujący doga. Doświadczenia Slya są bardzo cenne. Przerzucił dużo sprzętu z górnej półki i zawsze był gotowy podzielić się swoimi doświadczeniami. Te doświadczenia są doświadczeniami subiektywnymi i można z nimi polemizować wyrażając również swoje subiektywne oceny, ale by to robić należy mieć dostęp do tego samego sprzętu we własnym pomieszczeniu. Czy Pana bagaż doświadczeń był/jest związany z tym samym poziomem sprzętu co Slya? Poruszasz się Pan po całkowicie innej orbicie. Pozostań Pan na własnej i nie staraj się wskakiwać na orbitę gdzie krążą zdecydowanie większe planety bo zderzenie z nimi ukarze własną miałkość.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Panie Skurzewski,

Daj Pan już spokój. Obszczekiwanie jednego z wartościowszych forumowiczów to Pana hobby.. Taki ratlerek obszczekujący doga. Doświadczenia Slya są bardzo cenne. Przerzucił dużo sprzętu z górnej półki i zawsze był gotowy podzielić się swoimi doświadczeniami. Te doświadczenia są doświadczeniami subiektywnymi i można z nimi polemizować wyrażając również swoje subiektywne oceny, ale by to robić należy mieć dostęp do tego samego sprzętu we własnym pomieszczeniu. Czy Pana bagaż doświadczeń był/jest związany z tym samym poziomem sprzętu co Slya? Poruszasz się Pan po całkowicie innej orbicie. Pozostań Pan na własnej i nie staraj się wskakiwać na orbitę gdzie krążą zdecydowanie większe planety bo zderzenie z nimi ukarze własną miałkość.

Panie chochla mierżą mnie już te pańskie pomyłki,to pana pryncypał sly przykleił się do mnie w tym wątku,nie odwrotnie. Ustalcie wspólną linię na pw bo wstyd. To co stało w moim domu,jakie są moje doświadczenia i czy pan do tego doskoczy czy nie,niech panu wskazuje własna wyobraźnia,od moich możliwości proszę się odczepić. To,że dla pana pan sly jest guru nie musi obciążać mojego OUN,więc miej pan litość i nie informuj mnie pan o tym.

to pana pryncypał

Drogi Panie,

Nie znam forumowicza Sly30. Mieszkam w Toruniu a ten Pan gdzieś w zachodniej Polsce bodajże i nie łączą mnie z nim jakiekolwiek stosunki zawodowe czy prywatne.Po prostu, z wpisów Slya można dużo się dowiedzieć, z Pana wpisów nic.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Drogi Panie,

Nie znam forumowicza Sly30. Mieszkam w Toruniu a ten Pan gdzieś w zachodniej Polsce bodajże i nie łączą mnie z nim jakiekolwiek stosunki zawodowe czy prywatne.Po prostu, z wpisów Slya można dużo się dowiedzieć, z Pana wpisów nic.

To Pana zdanie,ma Pan do niego parwo i ja to szanuję.

OUN się mu zagotował i dobrze.

Rozumiem,że na wszech naukach medycznych też się znasz? To zaparaszam do dyskusji,bo to jest akurat moja mocna kompetencja. Może być na bocznicy,zobaczymy pewnie po pierwszym wpisie,ile masz w tej materii naprawdę do powiedzenia

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Ale to jest forum audio i tu Skurzewski jak na razie nie ma nic do powiedzenia!

Udeż w stół...aż tak Cię cholera bierze,że zapomniałeś mojego imienia?trzymaj fason,nawet w sytuacji,w której dzięki Twoim zaczepkom obaj tkwimy. Skurzewski trochę popisał w analogu,ale Ty z tego nic nie kapujesz,możesz więc śmiało twierdzić,że Twoim zdaniem nie mam nic do powiedzenia,ja dodam:Tobie.

Panie Paweł Skurzewski, nie przejmuj się Pan leszczem o nicku sly30 - to człowiek (chyba) który myśli że wszystkie rozumy pozjadał w dziedzinie video, jak czytam to wszystko powyżej okazuje się że pozjadał też wszystkie rozumy w dziedzinie audio a to nieprawda.

Ależ skąd. W video uczę się od specjalistów od dobrego obrazu. A oni twierdzą, że ściemniasz zachwalając plazmę LG. Uważają, że to straszna kicha. A to w końcu spece od plazm i miłośnicy takiego obrazu... :-)

A oni twierdzą, że ściemniasz zachwalając plazmę LG.

nieprawda, to ty tak twierdzisz, z resztą nawet podane przykłady że w niektórych przypadkach to właśnie LG jest lepsze masz głęboko w tyle, najgorsza jest w tych twoich wpisach ta ironia, a wiec piessss cię lizał.

Rozumiem, że to standard, wywala się posty, które dla niektórych osób są nie do zniesienia? Czyli się potwierdza - nie ma tutaj nikt prawa jednak napisać własnej opinii, po co więc strzępić klawisze? Aha, nie ma żadnej sprzeczności, żadnego konfliktu w tym, że Moderator jest jednocześnie Redaktorkiem? Jak będą urodziny to już wiem co kupić!

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Rozumiem, że to standard, wywala się posty, które dla niektórych osób są nie do zniesienia? Czyli się potwierdza - nie ma tutaj nikt prawa jednak napisać własnej opinii, po co więc strzępić klawisze? Aha, nie ma żadnej sprzeczności, żadnego konfliktu w tym, że Moderator jest jednocześnie Redaktorkiem? Jak będą urodziny to już wiem co kupić!

Standart , oczywiście.

I proszę mi się tutaj Moderacji nie czepiać !

Dobra?

Bardzo lubię psy i w ogóle zwierzaki. Miło mi, że chcesz mi sprawić przyjemność. Poczytaj w wątku o OLED-ach jak Sittek dowodzi, że jesteś mega leszczem i przez banalny kabelek dałeś się wpuścić w kiepską plazmę LG, zamiast brać dużo lepszego Panasa.Nie masz pojęcia o video mimo,że lansujesz się na znawcę... :-)

najpierw się z sittkiem droczysz a później go po pleckach klepiesz byleby się na mnie odegrać.

to ty chłopie nie masz zielonego pojęcia jak działa plazma bo gdybyś miał to wiadziałbyś o czym piszę.

te wyssane z palca bzdety które wypisujesz wołają o pomstę do nieba.

ciesz się, ciesz, dalej, Paweł Skurzewski jednak miał rację trollu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.