Skocz do zawartości
IGNORED

Rozmowy na luzie ...

palton

Rekomendowane odpowiedzi

rafal735r ale ty jesteś ciężki zawodnik.

Teraz sobie przypominam, że w rożnych wątkach wylewałeś różne swoje żale. Po jakimś czasie dostałem od kogoś na priv info o tym, że zbierasz na dzieciaka, że jest chory i że z tego powodu jesteś bardzo sfrustrowany. Nawet bym o tym nie wiedział. I trochę rozumiem twój ból. Tylko trochę bo w pełni można to zrozumieć dopiero gdy człowiek sam się znajdzie w tak trudnej sytuacji.

Ale tu na forum nikt nie jest winien twoim problemom.

Nie lepiej posłuchać muzyki zamiast ciagle wojować?

rafal od Fr@ntza masz wpisane 20 pkt , atak personalny całkowita moderacja wpisów

do Father zagadaleś jak zagadałes zaczynając kolejna awanture

kiedy zbierałes 1% miałes juz zatweirdzonego przez moderacje kolejnego bana i wstrzymalismy to widząc ze zbierasz kase

mozna tak do rana co kto powiedział , kto zaczął i kto po raz dzisiaty przstac nie mógł

nie mój problem na szczescie

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Sly nie przesadzajmy. Rozmowy na moj temat za plecami, czyli priv przemilcze, bo to zwykle pitolenie. Sytuacja na forum nie ma nic wspolnego z moim zyciem osobistym i prosze nie mieszac tych dwoch spraw, bo sie robi naprawde niesmacznie.

Cir, od Frantza dostalem MINUS 20pkt, bo probowal w ten sposob zdjac blokade! No wlasnie, níe twoja to sprawa, kto pierwszy zaczal, a bany rozdajesz na oslep! Przeciez to chora sprzecznosc. Przeczytaj to co napisales.

Sly, daj mi choc jeden przyklad gdzie ja kiedykolwiek jakies zale wylewalem. Teraz ty sie bawisz w chora manipulacje i bedziesz mi wmawial cos czego nigdy nie robilem? Chyba ze dla ciebie prosba o 1% to wylewanie zali? Ok. W takim razie mam to w d.... Nie bede na forum zamieszczal zadnych ogloszen zeby potem nie czytac tego belkotu, bo to nic przyjemnego. Domyslam sie ze z dobrze zyjesz z paltonem, dlatego zabrales tu glos. Nie mial bym nic przeciwko zeby nie byl to stek klamstw.

?👈

Po 1- Paltona nawet na oczy nie widziałem. Nie znam człowieka. Może kiedyś poznam. A zabrałem głos bo sobie przypominam że już wcześniej były takie awantury z tobą i tą wiadomość którą dostałem na priv.

Po 2- nie chce mi się juź cofać i szukać starych wpisów ale pamietam źe były twoje złośliwe wpisy, doczepianie się itd i wtedy dostałem na priv info że jesteś typem frustrata i info dlaczego tak jest.

Po 3- nie ma nic złego w zamieszczaniu prośby o 1% podatku i akurat to nie jest wylewaniem żali. Za to złośliwe wpisy i awantury już tak.

Po 4- jak widać są osoby na forum uważające ciebie za frustrata i dalsze awantury z twoim udziałem tylko to potwierdzają.

Po 5- jak widać musisz mieć jakąś przyjemność w tych pyskówkach bo po co je ciągnąć dalej.

Jak bys byl troche rozsadniejszy niz pajac, ktory ci pisal takie bzdury na pw to bys tego nie powtarzal publicznie, bo to poprostu chore klamstwo i nawet wiem w kogo to stylu. Po drugie jak písalem. Awantury praktycznie nie wychodzily odemnie jako pierwszego, a ze nie nadstawiam drugiego policzka i jade z grubej rury w odwecie, bo inaczej juz sie nie da to inna sprawa. Nie jestem zadnym frustratem tylko

ciezko sie nie denerwowac jak siada na ciebie jakis buc i za to jeszcze dostaje przyklask moderacji. Co potwierdzilo sie ze 3 razy. Ile mozna to znosic??

?👈

Jak ciebie to nie wzrusza jak ktos po tobie jezdzi i publicznie wystawia klamliwa opinie to gratuluje opanowania, ale ja nie pozwole na to zeby ktos mi plul w twarz z pomoca moderatora.

Masz racje, juz mi przestaje sprawiac przyjemnosc zagladanie tu.

?👈

rafal a moze wkleic tu żywcem wszystkie Twoje wpisy które wywaliła moderacja a które pisałeś mając juz posty zatwierdzane przez moderacje

chyba nie powiesz ze wtedy z kims polemizowałeś bo niby jak jesli twoich wpisów nikt nie widział ?

kończmy ta przepychanke w watku , naprawde szkoda zdrowia

rafal a moze wkleic tu żywcem wszystkie Twoje wpisy które wywaliła moderacja a które pisałeś mając juz posty zatwierdzane przez moderacje

A co za sens jest jak nie widac postow na ktore odpowiadalem? Kolejna manipulacja. Jeszcze "wypikaj", niektóre slowa i wyjdzie niezla hostoryjka. W ten sposob mozemy sie bawic do upadlego. Prawda jest taka ze dostalem od Ciebie 2 nieslusze bany, a jezeli juz byly sluszne to UKARANI powinni byc wszyscy bioracy udzial, a w szczegolnosci ci, ktorzy zaczeli glupie, bezpodstawne wybryki w moja strone. Widze ze juz konto particka nie istnieje. Zaraz bedzie ze go wykonczylem biednego. A jak robil ze mnie oszusta to super bylo. No, ale wtedy to tylko ja dostalem od ciebie bana. W zasdzie by mi to wisialo, bo odpuscilem sobie, ale szlak mnie trafil jak pewnego dnia odbieram tel od pewnej osoby zainteresowanej sprzetem, ktory stal na Allegro. Slysze po pewnym czasie skrępowany glos, "a ten sprzet to dobry jest, bo gdzies czytalem ze pan jakies zlomy sprzedaje". No to odrazu mnie krew zalala. Myslisz ze skad to sie wzielo? W tej sprawie nie zrobiles nic. Nie usuneles wpisow, ktore bezpodstawnie oskarzaly mnie o niestworzone rzeczy. Malo tego, bana mi wcisneles bez zapoznania sie z sytuacją. Kon by sie usmial, ale mi do smiechu nie jest w takiej sytuacji.

?👈

Gość rochu

(Konto usunięte)

Słuchaj, ewidentnie masz problem.

Problem nie jest w forum, w moderatorach czy też w innych userach tego forum ale w tobie.

Zatem tego problemu nie rozwiąże Cir, Palton ani inny moderator czy administrator.

Sam sobie nawarzyłeś piwa to wypij go sam.

Daj innym wreszcie odpocząć.

Gość papageno

(Konto usunięte)

A ja mam prośbę do moderacji o zbanowanie dożywotnie, gdyż mam niejakie natręctwo zaglądania tutaj, a coraz bardziej tu nudno i nijako. Jedyną tętniącą życiem (chorym nieraz) zakładką jest bocznica. Na forum tematycznym!!

Słuchaj, ewidentnie masz problem.

Problem nie jest w forum, w moderatorach czy też w innych userach tego forum ale w tobie.

Zatem tego problemu nie rozwiąże Cir, Palton ani inny moderator czy administrator.

Sam sobie nawarzyłeś piwa to wypij go sam.

Daj innym wreszcie odpocząć.

Zaiste. Ciekawe brednie. Przedstawilem tu same fakty. Problemu nie mam, ale nie nawidze glupiej stronniczosci i poklepywania sie po pleckach. Od lat nie wnikalem tu w moderacje, wystarczy spojrzec na moja date rejestracji wiec nie wmawiaj mi ze problem jest ze mna, bo jakbym byl traktowany sprawiedliwie mial bym to wsio w d... . Zycze wszysktim krytykujacym znalezdz sie w takich sytuacjach. Zapewne nawet nie znasz sedna sprawy, a zabierasz glos. Nie jestem w sieci anonimowy jak ty i 99% tutaj cwaniakow ukrywajacymi sie za nickami wiec zalezy mi na tym zeby nie robiono tu ze mnie wala. Tylko tyle, ale widze ze to chyba AŻ TYLE. Za duzo do pojęcia.

Cir, prosba do ciebie, lubisz takie akcje - prosze usunac ostatnie moje posty z tego tematu, bo to i tak jest bez sensu. Nic i tak nigdy do nikogo nie dotrze. Bez odbioru. Nie chce mi sie juz dyskutowac na ten temat, bo wszystko juz napisalem. Cir daj mi tez bana w tym temacie, bo w zasadzie w wiekszosci juz mi dales. Bedzie komplet.

?👈

Widzę, że dla ciebie wszyscy są głupi, nikt nic nie rozumie, wszyscy są cwaniakami ukrywającymi się za nickami, poklepują się po pleckach itd.

Oj masz chłopie problem.

A ja mam prośbę do moderacji o zbanowanie dożywotnie, gdyż mam niejakie natręctwo zaglądania tutaj, a coraz bardziej tu nudno i nijako. Jedyną tętniącą życiem (chorym nieraz) zakładką jest bocznica. Na forum tematycznym!!

Zastanów się teraz dlaczego tak jest.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Nie jestem w sieci anonimowy jak ty i 99% tutaj cwaniakow ukrywajacymi sie za nickami wiec zalezy mi na tym zeby nie robiono tu ze mnie wala.

No to daj sobie spokój z audiostereo albo zmień swoje nastawienie i zacznij się bawić obecnością tutaj.

I tak nic nie zwojujesz.

Szkoda nerwów.

Wyluzujcie panowie audiofile, przecież kiedyś słuchaliście tego :) Słowa jak najbardziej aktualne, szczególnie tutaj, acz mało ambitne!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) haha

i nie wstydźcie się tupnąć nóżką między jednym trio z ECM a drugim z ATC :):):)

Zaraz się ktoś odezwie, że on od becika słuchał jazzu i Chopina :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cir, prosba do ciebie, lubisz takie akcje - prosze usunac ostatnie moje posty z tego tematu, bo to i tak jest bez sensu. Nic i tak nigdy do nikogo nie dotrze. Bez odbioru. Nie chce mi sie juz dyskutowac na ten temat, bo wszystko juz napisalem. Cir daj mi tez bana w tym temacie, bo w zasadzie w wiekszosci juz mi dales. Bedzie komplet.

po co pisze do mnie kiedy ja skonczylem juz dawno rozmowe

naprawde nie interesuje mnie to

nie umiesz przestac -nie mój problem

Bo żeś (m.in. ty) rozwalał wątki tematyczne, panie kolego, wpisami dyktowanymi własnymi przesądami i uprzedzeniami.

No to kolega chyba gruuuuubo przesadził :-). Rozumiem ze wolisz zamiast dyskutantów, którzy wniosą trochę praktycznej wiedzy do Twojego hobby klakierów przytakujących bezkrytycznie każdemu adiofilskiemu voodoo. Ciekawe jakie są przyczyny takiej postawy. A wiem ....nie.... może SzuB jest kobietą ? ;-) ;-).

Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Praca buma polegała na łowieniu sensacji, głownie z HI-END i smarowanie tego w nieistniejącym już klubie voodoo. Niby zakazać tego nie można, ale etyka nakazywałaby powściągliwość.

Praca buma polegała na łowieniu sensacji, głownie z HI-END i smarowanie tego w nieistniejącym już klubie voodoo. Niby zakazać tego nie można, ale etyka nakazywałaby powściągliwość.

A możesz napisać jakiś wiarygodny komentarz dotyczący "pracy" audiofilskiej na tym forum ?

Mnie się wydawało, że forum służy pogłębianiu swojej wiedzy nawet jeżeli się to odbywa drogą krytyki np. moich poglądów na różne tematy przez innych. To forum wyprostowało mnie. Wiedza techniczna tu przegrywa zdecydowanie z wierzeniami i odnoszę wrażenie, że jest niektórym kompletnie zbędna. Dotyczy to oczywiście głównie Hi End-u.

Pozdrawiam

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Rozumiem ze wolisz zamiast dyskutantów, którzy wniosą trochę praktycznej wiedzy do Twojego hobby

1. To, że nie jest to twoje hobby, ani twoich kolegów audiofobów, wiadomo od początku.

2. Praktyczna wiedza, o której mówisz, to w wydaniu twoim i twoich kolegów audiofobów zbiór przesądów, apriorycznych przekonań, wyobrażeń i fantazji, które mają uzasadniać funta kłaków wartą tezę, że wszystko gra tak samo i dlaczego nie warto kupować drogich sprzętów, szczególnie gdy nie ma się pieniędzy. Ty i twoi koledzy nie mówicie o audio, o muzyce, o dobrym brzmieniu, ty i twoi koledzy mówicie o własnych frustracjach. Na początek mam propozycję: wyrównaj poziom, Lechu.

Mnie się wydawało, że forum służy pogłębianiu swojej wiedzy nawet jeżeli się to odbywa drogą krytyki np. moich poglądów na różne tematy przez innych

Owszem forum służy temu, aby dzielić się wiedzą, przemyśleniami, doświadczeniem itd. Osobiście dużo zawdzięczam AS, jest tu niesamowicie dużo wartościowych wpisów, szczególnie z ubiegłych lat. Natomiast dziś pieniaczy i napinaczy jest dużo, sporo ludzi, którzy mieli coś do powiedzenia już tu się nie wypowiada. Czasem warto jest coś przemilczeć i zrozumieć, że z przepychanki i tak nikt nic nie wyciągnie dla siebie.

Bo żeś (m.in. ty) rozwalał wątki tematyczne, panie kolego, wpisami dyktowanymi własnymi przesądami i uprzedzeniami.

Wątki tematyczne, panie kolego, mają się świetnie, a tu krótki przegląd nowości z ostatnich dwóch dni

Witam,

Jakie kolumny podłogowe polecacie do zastosowania uniwersalnego (trochę KD, trochę muzyki typu rock/metal). Zrezygnowałem z kupowania subwoofera, ale zamiast tego oczekuję kolumn z dobrym basem.

jeśli mogę coś od siebie:

miałem podobny problem (szukałem lepszego basu z kolumn), na stanie IKON7 MK2, do wczoraj MONITOR AUDIO RX8 (sprzedałem). Słuchałem JBL STUDIO 590.

Koledzy napiszę wprost, wygrał kabel sieciowy kupiony za znanym portalu za 350 zł.

Po wpięciu kabla, nagle z IKON7 usłyszałem IKON8 :), Z MONITOR AUDIO RX8 - RX9 :).

Oczywiście IKON8 i RX8 to taki mały żarcik, ale co do basu na nie żartuje.

Sam byłem w szoku.

pozdrawiam.

albo inny wątek tematyczny

Dzięki uprzejmości kolegi z Ciechocinka - nergala, testuję właśnie parę Entreq AC Wraps i Entreq miniWraps 2 pary. Wpływ na dźwięk jednoznacznie pozytywny i zdecydowanie słyszalny! Są to opaski na wtyczki, które mają tłumić pole magnetyczne. Nie wiem jak to działa, ale to po prostu słychać. Poprawa jest naprawdę znaczna, porównywalna z wymianą kabli na te z półki wyżej.

Rzeczywiście te opaski to jedne z ciekawszych ich akcesoriów. Jeśli umieści je się na samych wtykach lub bardzo blisko nich to dźwięk jest gęściejszy, a jak w połowie długości kabla to szybszy i najczęściej bardziej otwarty na wysokich tonach. To akurat można łatwo dobrać pod konkretny tor i upodobania.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Owszem forum służy temu, aby dzielić się wiedzą, przemyśleniami, doświadczeniem itd. Osobiście dużo zawdzięczam AS, jest tu niesamowicie dużo wartościowych wpisów, szczególnie z ubiegłych lat. Natomiast dziś pieniaczy i napinaczy jest dużo, sporo ludzi, którzy mieli coś do powiedzenia już tu się nie wypowiada. Czasem warto jest coś przemilczeć i zrozumieć, że z przepychanki i tak nikt nic nie wyciągnie dla siebie.

Masz oczywiście rację, ale myślę że po części winny jest też w sporej części nachalny marketing, który rzetelne recenzje z dawnych lat, zamienił w polowanie "myśliwych" (producentów) na "jelenie" (klientów). A który przy braku sprzeciwu, poprzez eskalację osiągnął niepokojąco duże rozmiary.

I obecne pewne zachowania niektórych użytkowników forum, które faktycznie czasem przekraczają granice dobrego smaku i kulturalnej dyskusji, są pewną formą odreagowania na niechęć podporządkowania się równoległej marketingowej rzeczywistości. A, która zaczyna uciekać od realiów, fizyki, a czasem wręcz zdrowego rozsądku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.