Skocz do zawartości
IGNORED

Winylowe wznowienia/reedycje/re-issues

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A miał ktoś z Was do czynienia z Black Sabbath Heaven and Hel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz

Dave Brubeck Time Out

Ukryta Zawartość

Dzięki za opinie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dominic2509
Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Było, czy nie było tu o tej płycie - nie wiem.

Kupiłem w MM przy Obwodnicy Trójmiasta fajną reedycję St. Germain "Tourist" (Blue Note 2 x 180 g LP) - to nie tylko reedycja, a także i remaster. Brzmi przepięknie.

Ukryta Zawartość

post-17176-0-00625200-1349290440_thumb.jpg

post-17176-0-15178400-1349290464_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ten sticker MM i zaiks to rozumiem, że na folii dali ?

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Na folii. Mam zwyczaj dokumentowania fotograficznego nowych, nie otwartych jeszcze płyt. Nie rozfoliowanych, że tak powiem :)

Taka obserwacja - w MM na Matarni ceny winyli są zwykle o parę złotych wyższe niż na Grunwaldzkiej. Nigdy też na Matarni nie ma żadnych przecen - na Grunwaldzkiej zawsze jest coś przecenione. Ostatnio widziałem jakiegoś Cohena przecenionego o dobre 60-70 zł.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Warto nadmienić że co sklep to ciut inny asortyment zależności od gustu osoby się działem winylowym zajmującej!

To prawda. Ci mi się nie podoba w tych naszych MM to fakt, ze większość oferty to reedycje, a nie nowe wydania.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Warto nadmienić że co sklep to ciut inny asortyment zależności od gustu osoby się działem winylowym zajmującej!

No to w Warszawie przy Ostrobramskiej mamy jakiegoś Heavy Metalowca :)

No to w Warszawie przy Ostrobramskiej mamy jakiegoś Heavy Metalowca :)

to normalne, dwoch moich kumpli kiedys robilo na dziale muzycznym w MM i mocno wplywali na asortyment:)

Moon

Dobrze że jakiś dj nie dorabia na dziale z plackami w Poznaniu w M1 ani w King Crossie :)

W związku ze wznowieniami płyt Pantery zakupiłem moją ulubioną "Great Southern Trendkill". Ceny 1 wydania w chorych cenach na ebayach, więc bardzo fajnie że się pokusili o reedycję.

2x180g, gatefold, białe koperty. Kupione za 69 pln na www.takt24.pl

Ciężko mi się odnieść do 1st press bo nie słyszałem. Reedycja brzmi bardzo dobrze. Mi się podoba.

Ukryta Zawartość

post-19326-0-76497400-1349816641_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ktoś już wcześniej pisał o dobrze brzmiącej Blood Sugar Sex Magic - Red Hot Chili Peppers a czy moglibyście przybliżyć, które wydanie, bo widzę w sklepie dwa. Jedno z 1991, drugie z 2011 - różnica w cenie znaczna. Czy różnica w jakości nagrania również??

o ile pamiętam wtedy była mowa o wznowieniu z 2011

tak na marginesie , jak się sprawdza JT-555 ?

jaki ma charakter grania ?

audiokarma.org

Moja opinia o tej wkładce nie będzie dla ciebie zbyt cenna bo po pierwsze mam ją dopiero od tygodnia (przedtem zwykła OMB10) i charakter brzmienia może się chyba jeszcze zmienić a po drugie, nie mam żadnego wcześniejszego doświadczenia w "gramofoniarstwie". Zajrzałem do wątku o gramofonach z nudów, kompletnie nie mając w planie szaleństwa analogowego i po miesiącu czy dwóch czytania poszczególnych wątków jechał do mnie pełen gadających po niemiecku korników gramofon. Przyznam się, że na mnie już "muzykalność" tego Ortofona zrobiła wrażenie. Na nim też uczyłem się kalibracji. Tę Nagaokę skalibrowałem więc tak jak umiałem ale czy zrobiłem to optymalnie, śmiem wątpić. W każdym razie, na dobrej technicznie płycie jest wszystko co być powinno, jest dynamicznie, barwnie i dźwięcznie chociaż na moim poziomie to pewnie znaczy coś zupełnie innego niż dla kogoś obytego z analogiem. Być może do optymalnego ustawienia shibaty powinienem mieć co najmniej jakiś magiczny zestaw Freickerta ale nie mam funduszy na taki luksus, choć to pewnie podstawa, zaraz po gramofonie. No i jeszcze jedna ważna rzecz - słucham tylko na słuchawkach, nie posiadam kolumn więc charakter odsłuchu też jest zupełnie inny.

p.s.

Gdybyś mieszkał gdzieś w mojej okolicy mógłbym ci ją wypożyczyć do jakiegoś małego testu np. w zamian za pomoc w fachowej kalibracji : )

Legacy Recordings/Sony Music Entertainment, świętując 20-lecie debiutu grupy RATM, prezentuje rocznicowe wydanie płyty „Rage Against the Machine”. Premiera 27 listopada.

Będą 3 rodzaje jubileuszowej reedycji, ale tylko jedna będzie zawierała winyl:

„20th Anniversary Edition Deluxe Box Set” zawierający dwie płyty CD, dwie płyty DVD płytę winylową, czterdziesto stronnicową książeczkę oraz dwustronny plakat.

Dostępna będzie również płyta winylowa zawierająca oryginalny, zremasterowany materiał (bez kawałków bonusowych)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez STREET

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

A mieliście do czynienia ze wznowieniami Mingusa ?

Anniversary 50th - placki 180 g.

Ah Um

Ukryta Zawartość

oraz

Blues & Roots

Ukryta Zawartość

dziekuje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dominic2509

Music on Vinyl możesz brać w ciemno.

Nowe wznowienia Atlantic są średniawe, choć oczywiście nadają się do słuchania. Z tym tytułem nie miałem styczności.

pzdr

THE BEATLES Stereo Box Set 16LP 180g

( wczoraj zapowiedziałem żonie , co chcę na prezent świąteczny :) )

Ukryta Zawartość

tak na marginesie - mam nadzieję ,że nie długo pojawi się BOX w ver. MONO

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

spokojnie, mieszkanie jest na mnie :)

a może napiszę list do Mikołaja i Дед Мороз - a ... będzie pewniej

audiokarma.org

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Dla wszystkich w żalu po ostaniej płycie Danki, dla wszystkich lubiących audiofilskie plumkanie małych składów jazzowych, kobiecych wokalistek nostalgicznych, dla wszystkich szukających w końcu zaj..iscie wytłoczonej płyty, na której każde pierdnięcie słychać ( ale to przecie ECM, first press z 1990 roku, reedycja 2012, wydanie niemieckie):

Sidsel Endresen - So I Write

Do trafienia nawet u nas na portalu na "a" za nieprzyzwoicie śmieszne pieniądze ( okolice 60zł)

http://www.youtube.com/watch?v=sYKxLvX_8xs

Edytowane przez frywolny trucht

60zł to śmieszne pieniądze.

Ja sprzedaję japońskie wydania znanych muzyków jazzowych, niektóre bardzo rzadkie , po 75zł i ciągle słyszę, że tak drogo.

Ma ktoś/słuchał może reedycje Air "Moon Safari"? Przymieżam się od jakiegos czasu do zakupu a ostatnio już sam nie wiem czy zapolować na 1 wydanie czy nowa w folii. Może ktoś podpowie coś w kwesii brzmienia tego represa.

"Trochę" po czasie, ale szczerze polecam reedycję. Jest bardzo czysta i przestrzenna.

"Trochę" po czasie, ale szczerze polecam reedycję. Jest bardzo czysta i przestrzenna.

Dzięki Violet, jeszcze nie kupiłem więc teraz czas na nią.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

60zł to śmieszne pieniądze.

Ja sprzedaję japońskie wydania znanych muzyków jazzowych, niektóre bardzo rzadkie , po 75zł i ciągle słyszę, że tak drogo.

Chyba 175?

:)

Mam "Moon Safari' gra bardzo dobrze, cena mocno przystępna. Kupiłem w MM.

• Pokaż nowe odpowiedzi