Skocz do zawartości
IGNORED

Płatny odsłuch.

Kaszana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość partick

(Konto usunięte)

Prawda jest taka, że jak ktoś ma siano to nie marudzi, tylko kupuje

i ja tego się trzymam, a że lubię sprzęt nowy którego nie zmieniam zbyt często - i zawsze jest to raczej ewolucja niż rewolucja - to i problemów nie mam.

a forum traktuję jak wirtualny pub, gdzie mogę zawsze wpaść wypić piwko i pogadać na tematy mniej lub bardziej marynistyczne ;)

Co wy porównujecie zagraniczne sieci czy nawet pojedyncze sklepy (z których większość i tak należy do jakiejś tam sieci)

które mają nieporównywalnie więcej klientów (tych kupujących, nie marudzących) i nieporównywalnie większe obroty,

a tym samym nieporównywalnie niższe ceny u producenta i nieporównywalny stosunek kosztów zakupu do kosztów sprzedaży.

Jak tam zwykli ludzie zarabiają średnio 5 razy więcej niż u nas, to chyba logicznym jest, że 5 razy więcej kupują.

A jak ktoś ma chociaż minimalne pojęcie o prowadzeniu jakiegokolwiek biznesu, to nie trzeba mu tłumaczyć,

że im większy robisz obrót, tym niższe możesz mieć ceny, więcej przy tym zarabiając, żadna to tajemnica, tylko oczywiste oczywistości.

Widocznie mam inne pojęcia o biznesie, bo sądzę, że jak obniży się cenę towaru, to właśnie wtedy się go więcej sprzedaje i robi się większy obrót... Jak do salonu audio ustawi się kolejka, to salon obniży ceny? Gdzie są takie salony, co podwyższają ceny jak nie mają klientów...

Nie jest sztuką robić obrót i dopłacać do interesu. Właśnie jedna linia lotnicza zwinęła się przez takie robienie obrotów.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

oni żyją zamknięci we własnym świecie

A wy nadal nogami w komunie, głową w kapitalizmie a rękami w cudzych kieszeniach. Klepiący tę swoja mantrę o tym jak to nic nie idzie, ludziom trzeba płacić i jeszcze się klienci szwendają po sklepie zamiast kupować wszystko bez szemrania jak w PRlu :-)

Was nic nie przekona, że klient ma w dupie wasze biadolenia i wasze wzięte z sufitu ceny, jeśli może kupić to samo taniej. Chamskie wyścigi we wprowadzeniu opłat za reklamowanie własnego towaru na pewno wam klientów do sklepów nie napędzą.

Gdzie są takie salony, co podwyższają ceny jak nie mają klientów...

U polskich bieda kapitalistów i filozofów balcerowiczowskiej myśli ekonomicznej :-)

Kiedyś właścicielka jednego z szacownych "starych" salonów audio w Łodzi z rozrzewnieniem wspominała jak na początku lat 90. szła im sprzedaż i jakie pieniądze zarabiali wtedy na rynkowych "przebojach" jak Pioneer A-400X czy Denon PMA-350SE. Kiedy nie nadążali sprowadzać tego sprzętu a ceny wystawiali większe niż zalecane przez dystrybutorów hurtowych na Polskę.

Z tamtych czasów zostały im już tylko "przeliczniki" walutowe w towarze wyzsze niż spready najbardziej złodziejskich banków :-)

• 3 lata później...

A może dla odmiany gdzie nie płaci się za odsłuchy. Na przykład w Szczecinie (w audiofilu chcieli kiedyś zakupu za 400 zł za możliwość odsłuchu!).

Branża! Czekam na odzew!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

A może dla odmiany gdzie nie płaci się za odsłuchy. Na przykład w Szczecinie (w audiofilu chcieli kiedyś zakupu za 400 zł za możliwość odsłuchu!).

Branża! Czekam na odzew!

Trzeba walczyc z naciaganiem. Kupować przez neta w audiofilu odsłuchać i oddać.

chwilowy brak działalności w audio.

Odsyłanie niesie też ryzyko- jak mi ktoś opowiadał - dodano ryskę w sklepie przy rozpakowywaniu zwrotu i ....sprzętu nie można oddać. Jak zabezpieczyć się przed takim "sposobem" na klienta? A jakie są jeszcze?

"Lajf is brutal end wery full of zasadzkas"

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Odsyłanie niesie też ryzyko- jak mi ktoś opowiadał - dodano ryskę w sklepie przy rozpakowywaniu zwrotu i ....sprzętu nie można oddać. Jak zabezpieczyć się przed takim "sposobem" na klienta? A jakie są jeszcze?

"Lajf is brutal end wery full of zasadzkas"

Idziesz do sądu i porob zdjecia przed oddaniem. Pozniej bierz następny od cwaniaków.

Jak ich zalatwisz udowadniając że chcieli Cię naciągnąć na "ryse" to jeszcze załóż sprawę o odszkodowanie. Na cwaniakow jest metoda po kieszeni ich.

chwilowy brak działalności w audio.

Branża! Czekam na odzew!

Q21 nie pobiera żadnych opłat.

Polecam.

Moon 240i, Klipsch Heresy III, Mini PC, M2Tech HiFace Evo + Tomanek ?

Bestaudio juz kasowało za posłuch. Albo sie ociagali z podłączaniem albo zalecali umawiać się w grupy.

Ciekaw jestem kto do tego Audiofila chodzi.Ja nie znam nikogo.A pamiętam jak kiedyś za odsłuch kabelka chcieli pieniądze.

Nie dziwić. Ten kto słucha kabelka nie jest zbyt normalny. Doszli do wniosku, że może zapłaci za posłuchanie.

Niestety D...Y współczesnych wygodnisiów tak przyrosły do foteli że i tak będą kupować w Necie.

Cwaniakom i wygodnisiom nawet nie chce się wybrać kasy żeby zapłacić w sklepie a co dopiero kupić drożej wsadzić do samochodu i zawieść do domu.

Druga sprawa że koszt utrzymania hulajnogi i rowerka jest zdecydowanie mniejszy niż czynsz 400 zł za 1 metr kwadratowy w centrum Krakowa.

Więc sklepy internetowe mogą mieć niższe ceny niż alternatywne sklepy nie internetowe.

Salony służą jedynie do pogaduszek darmowej kawki i uświadomieniu się że wybór internetowy był słuszny.

Żeby wygrać z oszustem trzeba być przewidującym i sprytniejszym od niego - prosta zasada.

Niestety oszust jest tak wyspecjalizowany w oszukiwaniu i prawie że ciężko normalnymi sposobami z nim wygrać.

Dwa ostatnie zdania średnio łączą sie z poprzednimi. Nie bardzo łapię, kto jest tym oszustem, właściciel wynajmujący lokal za 400zł/m2? Skoro są chetni, to w czym problem? Kupujący tam, gdzie taniej? Sprzedający towar z chorą marżą?

Jestem Europejczykiem.

Dwa ostatnie zdania średnio łączą sie z poprzednimi. Nie bardzo łapię, kto jest tym oszustem, właściciel wynajmujący lokal za 400zł/m2? Skoro są chetni, to w czym problem? Kupujący tam, gdzie taniej? Sprzedający towar z chorą marżą?

A wiesz jakie sklepy mają marżę? Bo sam jestem ciekaw...

A wiesz jakie sklepy mają marżę? Bo sam jestem ciekaw...

Nie, nie wiem, zapytaj Kolegów którzy są z branży. Myślę, że marża jest bardzo różna na różne produkty, ale w segmencie audiofilskich kabelków powinna być całkiem spora.

Nie to było to tematem mojego wpisu.

Jestem Europejczykiem.

Kiedyś to były podsłuchy.....

I drogo za nie płaciliśmy.....

Dzisiaj płacimy jeszcze więcej. W 2015 roku podobno było w Polsce 2 200 000 podsłuchów. MSW jest największym pracodawcą w Polsce- 120 tysięcy zatrudnionych.Coś czuję, że będzie jeszcze więcej...

Żeby to opłacić, zaczniemy płacić podatek (opłatę audio) od wzmacniaczy, podatek od telewizorów(abonament) będzie składnikiem opłaty za prąd. I podatek katastralny! ZGROZA, ZGROZA, ZGROZA!(cyt "Czas apokalipsy")

zaczniemy płacić podatek (opłatę audio) od wzmacniaczy,

Gdyby wprowadzono podatek od wzmacniaczy, wtedy internetowe portale audiofilskie, elektroniczne, miłośników DIY oraz wszystkie internetowe i papierowe czasopisma związane z tematykmą audio, zostałyby największymi płatnikami tego podatku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.