Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem, że wszystko wiem na temat dźwięku tej manufaktury. Ale te monitory rzucają na kolana nawet mnie. Nie chciało mi się przestawiać dużych braci ze swojego miejsca (jak widać na fotce) i siedzę teraz od kolumn ok. 2m z rozstawem 1,7m, mając teraz za kolumnami dobre dwa metry. Myślałem, że będę siedział na kolanach muzyków, a tymczasem scena rozgrywa sie za kolumnami na przestrzeni do ściany tylnej. Jestem szoku na tyle, że jak je odłączę, zaczynam jeździć z podłogówkami.

Jak wpadłeś na ten pomysł? :)

Zawsze warto eksperymentować z ustawieniem głośników.

Jak widziałeś,u mnie jest 2 metry za głośnikami,dwa metry bazy,i dwa metry do miejsca odsłuchu.

W moim pokoju to jest ustawienie optymalne,i sprawdzało się prawie zawsze.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Jak wpadłeś na ten pomysł? :)

Trochę po wizycie u Ciebie i trochę z lenistwa postawiłem maluchy przed moimi smokami.

>> Papageno

Tak to Rogoz na wymiar. Nie chciał zrobić ławy w prostokącie, tylko przesunąć tylne nogi do środka. Rozumiem przesłanie, ale mam dziwny pokój i pod stolikiem są schody na górę.

>> Magnepan

Pokazuję to co jest na demo. Jak będziesz zamawiał to coś dobierzemy. ;-)

A pokoik ciasny ale własny.

Edytowane przez umka

To jest gniazdkowy, tylko wersja Limited. Przywiozę w piątek.

Bo powinno być wpięte raczej tam, skąd zasila się cały zestaw.

Mój model to Leroy Merlin.

Edytowane przez jar1

No to trochę posłuchaliśmy. Udało się nawet sprawdzić wpływ zabawek Pana Kazuo na reprodukcje dźwięku. A były to podstawki pod monirtorki, których nie było w zeszłym tygodniu i Enacom w wersji Limited. Stendy z "paździeża" nie grały długo, bo szkoda było czasu na cierpienie, a gadrzecik prądowy zadziwił wszystkich swoim zdecydowanie lepszym wpływem niż podstawowa wersja, która kiedyś okazała się sporo wnosząca. Firmowe źródło pokazało prawie pełnię możliwości kolumn. Zmienialiśmy tez wzmaki, od Alefa, przez Abraxasa 300B do Ugody. Jak grało niech napiszą inni, ja będę nie wiarygodny.

pozdr.

post-12283-0-15333800-1373673055_thumb.jpg

post-12283-0-41996000-1373673070_thumb.jpg

post-12283-0-93750800-1373673087_thumb.jpg

post-12283-0-55582300-1373673100_thumb.jpg

post-12283-0-90904500-1373673112_thumb.jpg

post-12283-0-60441700-1373673124_thumb.jpg

post-12283-0-42126900-1373673136_thumb.jpg

Jak grało?.........Chcesz to masz-bardzo proszę

Znowu co najmniej bardzo,bardzo dobrze-chociaż osobiście mam takie nastepujące spostrzeżenia-

Otóż w/g mnie poddaje w watpliwość podana wartość skuteczności kolumn,ale zapewniam,że nie wpływa to na jakość przekazu.

Zmiana żródła i okablowania jesli chodzi o naszą prezentację do tej sprzed tygodnia jeszcze raz upewnila nas co do konsekwentnej i jak

dla mnie wlaściwej drogi która podąża konstruktor z Japonii.Zaskakująca swoboda grania przy zmianie żródła była słyszalna tak jak i zamiana

standów.Ugoda i Alefik wraz z pre spisywały się znakomicie w tym towarzystwie.Mój 300B-barwowo świetny,mocowo niedomagał,ale dało się słuchać

Zadziwiła mnie filozofia dotyczaca budowy standów dinosaur-to leciutkie nad wyraz podstaweczki ok 2 kg sztuka-przy nich zapomnieć należy

o dociążeniu ołowiem,piaskiem,lub czymkiowiekCiekawi mnie co to za rodzaj drewna jest taki lekki?

I tu też mam wątpliwości czy to jest drewno czy nie ?............takie lekkie w stosunku do jego gabarytów.

Widzimy więc,że kolumny maluśkie,a grają jak wolnostojące-basu praktycznie nie powinny mieć-a mają-choc tak nisko nie schodzi,lecz przy

słuchaniu różnego repertuaru słyszymy jak jest zróżnicowany i nie narzucający się swą nachalnością-jest tam gdzie ma być i tyle.

Dla mnie w systemie Reimyo tzn.elektronika,kable,kolumny-mówię to bardzo świadomie jest akceptowalne wszystko bo słuchałem tych systemów

wielokrotnie prywatnie zarówno u Umki jak i u Stefka..........oprócz ceny,ale wynagradza nam to muzyką.

Czy warto go mieć u siebie w domu?.............pewnie tak skoro ludzie kupuja i sie powiem wprost PO PROSTU CIESZĄ!!

Do jazzu ,wokali system the best.

ale recenzje trachnąłem............niech Pacuła przeczyta i się uczy))

pozdr.

Znowu co najmniej bardzo,bardzo dobrze-chociaż osobiście mam takie nastepujące spostrzeżenia-

Otóż w/g mnie poddaje w watpliwość podana wartość skuteczności kolumn,ale zapewniam,że nie wpływa to na jakość przekazu.

Zmiana żródła i okablowania jesli chodzi o naszą prezentację do tej sprzed tygodnia jeszcze raz upewnila nas co do konsekwentnej i jak

dla mnie wlaściwej drogi która podąża konstruktor z Japonii.Zaskakująca swoboda grania przy zmianie żródła była słyszalna tak jak i zamiana

standów.Ugoda i Alefik wraz z pre spisywały się znakomicie w tym towarzystwie.Mój 300B-barwowo świetny,mocowo niedomagał,ale dało się słuchać

Zadziwiła mnie filozofia dotyczaca budowy standów dinosaur-to leciutkie nad wyraz podstaweczki ok 2 kg sztuka-przy nich zapomnieć należy

o dociążeniu ołowiem,piaskiem,lub czymkiowiekCiekawi mnie co to za rodzaj drewna jest taki lekki?

I tu też mam wątpliwości czy to jest drewno czy nie ?............takie lekkie w stosunku do jego gabarytów.

Widzimy więc,że kolumny maluśkie,a grają jak wolnostojące-basu praktycznie nie powinny mieć-a mają-choc tak nisko nie schodzi,lecz przy

słuchaniu różnego repertuaru słyszymy jak jest zróżnicowany i nie narzucający się swą nachalnością-jest tam gdzie ma być i tyle.

Dla mnie w systemie Reimyo tzn.elektronika,kable,kolumny-mówię to bardzo świadomie jest akceptowalne wszystko bo słuchałem tych systemów

wielokrotnie prywatnie zarówno u Umki jak i u Stefka..........oprócz ceny,ale wynagradza nam to muzyką.

Czy warto go mieć u siebie w domu?.............pewnie tak skoro ludzie kupuja i sie powiem wprost PO PROSTU CIESZĄ!!

pozdr.

Coś źle kliknąłem, ale to naprawdę Ty Piotrek? Ludzie pomyślą, że dałeś mi hasło do swojego konta.

Pozdr.

I przepraszam za "gadżecik" w poprzednim wpisie.

pozdr.

To masz ode mnie w te sobotnie popołudnie małą kolejeczkę ;).

P.S.

Waga standów 4,8kg według producenta.

Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Prawdę mówiąc nie ma co pisać. Bo już napisane. ;)

Dięki Jacek, ze przytargałeś swoje zabawki i można było się nimi zająć i posłuchać.

Wczoraj grało jeszcze lepiej niż tydzień temu. Przyjemnie było słuchać, i to muzyki róznych gatunków.

O kolumienkach juz pisałem tydzień temu. Własciwie nic doadać nic ująć. Grają dobrze na ile pozwala im na to elektronika towarzysząca. Nie wiem z czym mogą okazać się ograniczeniem. Oczywiście poza najniższym basem. bo pamiętajmy że to jednak są maleństwa. Ale jednak wymagające maleństwa. Ci, co chcieliby je połączyć z lampami muszą dobrze posłuchać. Są wymagające i "słynne" sety służące do plumkania mogą nie dać rady wydobyć z nich tego, co można. Z tego, co pamiętam, ciekawi jak by zagrały z monoblokami Waszczyszyna. To połączenie może być dobre.

Mnie tez zaskoczyły podstawki, które pokazują, że można zrobić podstawki leciutkie i dobrze działające. Z nimi kolumienki grały lepiej. Dokadniej i energetyczniej. Chyba skorzystam z pomysu i disign'u dla swoich monitorków sypialnianych ;)

Gadżecik w postaci "odkłocacza" w wersji "limited" działa i to inaczej trochę niż w wersji standard. U nas było lepiej. Tak więc zostaliśmy z nim w listwie zasilającej napęd i dac. Będę musiał, jak Jacek pozwoli, go sobie obejrzeć i pomierzyć ;)

Edytowane przez jar1
  • Redaktorzy

...

o dociążeniu ołowiem,piaskiem,lub czymkiowiekCiekawi mnie co to za rodzaj drewna jest taki lekki?...

Patrząc na rysunek obstawiałbym któryś z przedstawicieli rodziny mahoniwatych. Generalnie to coś o pasiastym skręcie włókien, jak ktoś chciałby własnoręcznie wykonać "kopię bezpieczeństwa" z powodzeniem może wykorzystać używany do wykonywania ławek do saun gatunek Abachi.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

To jak, brać jutro kolumny? Co prawda planuję dzień otwarty z całym systemem Reimyo - Magnepan zapraszam, ale Twonk nie słuchał na podstawkach. Napędu nie będę tym razem tachał, chyba, że ktoś weźmie gramiaka. Ale tylko z moim Sensorem, żeby nie było buły. ;-) To do SA, On lubi się przekomarzać.

A bym zapomniał, Neo lepiej nie przychodź bo Enacom w wersji Limited nawet Jarka zaskoczył i będziesz miał koszty.

pozdr.

post-12283-0-98168300-1374155678_thumb.jpg

To jak, brać jutro kolumny? Co prawda planuję dzień otwarty z całym systemem Reimyo - Magnepan zapraszam, ale Twonk nie słuchał na podstawkach. Napędu nie będę tym razem tachał, chyba, że ktoś weźmie gramiaka. Ale tylko z moim Sensorem, żeby nie było buły. ;-) To do SA, On lubi się przekomarzać.

A bym zapomniał, Neo lepiej nie przychodź bo Enacom w wersji Limited nawet Jarka zaskoczył i będziesz miał koszty.

pozdr.

Umka, dziękuję za ponowne zaproszenie ale z uwagi na rodzinne sprawy nie jestem w stanie dojechać ale obiecuję że

jeszcze w wakacje zobaczymy się gdyż bardzo chcę posłuchać całego systemu a konkretnie Bravo i wzmacniacza.

Monitorki będą u mnie gdzieś do połowy sierpnia, a jak nie zdążysz to zawsze mam w odmianie Consequence. Oczywiście z całym setem Reimyo w topowym okablowaniu. Często dealerzy z Europy nie dysponują takim zestawem nawet na wystawach. Wpadnij, a zobaczysz, że mając taki system nie trzeba brylować w zakładce HI-END, że by się dowartościowywać.

pozdr. Jacek

Monitorki będą u mnie gdzieś do połowy sierpnia, a jak nie zdążysz to zawsze mam w odmianie Consequence. Oczywiście z całym setem Reimyo w topowym okablowaniu. Często dealerzy z Europy nie dysponują takim zestawem nawet na wystawach. Wpadnij, a zobaczysz, że mając taki system nie trzeba brylować w zakładce HI-END, że by się dowartościowywać.

pozdr. Jacek

Będę szczery że zależy mi na posłuchaniu właśnie monitorków Bravo z całym systemem Reimyo.Będę planował spotkanie

z Tobą i odsłuch do 15 sierpnia.Miejsce spotkania to Warszawa czy inne miasto ? Pozdrawiam Serdecznie.

Zaglądaj tutaj bo będzie otwarte spotkanie w warszawskim Kaimie w którąś sobotę. Dokładnie dam znać jak Palton wróci z urlopu. U Niego będzie wtedy w niedzielę. Muszę zgrać terminy, żeby zrobić w domu kataklizm tylko na jeden weekend.

Zaglądaj tutaj bo będzie otwarte spotkanie w warszawskim Kaimie w którąś sobotę. Dokładnie dam znać jak Palton wróci z urlopu. U Niego będzie wtedy w niedzielę. Muszę zgrać terminy, żeby zrobić w domu kataklizm tylko na jeden weekend.

Chciałbym tez być jak sie pojawi Magnepan-ok?....Jeszcze taka duża prośba jest do Ciebie,a mianowicie.................

Weżmiesz mnie też do Paltona?

Dobrze, będę śledził wpisy oraz komentarze oraz foty które są zawsze mile widziane.Życzę pomimo 'najazdu' dobrego

odbioru i owocnych efektów spotkania.Pozdrawiam.

Ja dostałem do posłuchania na 2-3 tygodnie najnowsze monobloki pana Waldka (SET na "diabełkach") wraz z dedykowanym preampem. Zestaw podłączyłem sobie w firmie z klonami Artów. Gra to naprawdę urzekająco mimo pewnych oczywistych słabości, wspólnych dla wszystkich SET (ciut poluzowany niższy bas, moc itp.). Z Bravo raczej nie widzę zestawienia, więc przywiozę je pewnie dopiero za tydzień. Może wtedy zrobi się już trochę chłodniej, bo grzeją się wściekle - prawie jak GM-ki. ;-)

Witam wszystkich. Już żałuję, że mnie nie było :(

>>Umka

Jacek, mam nadzieję, że w którąś sobotę mnie przyjmiesz w swoje włości, bo kolumny zrobiły na mnie ogromne wrażenie, bardziej odsłuchowe, bo z "oczne" to tak średnio i nie chodzi o wykonanie, ale dla mnie kolumna musi ileś tam ważyć - jakoś tak mam. Jednak fenomenem Bravo jest to, że jak się ich słucha to się resztę pierd.... :)

>>Twonk

Przepraszam Cię bardzo, że znowu nie zadzwoniłem i nie wpadłem - sam bym już tego Revox`a zaczął naprawiać, ale jak przeczytasz niżej znowu mnie coś zblokowało.....

Ja dzisiaj mam nadzieje będę. W zeszłą środę "pouprawiałem" trochę sportu i naderwałem sobie mięsień w lewym kolanie. Tak tak, sport to zdrowie :D Uczucie było straszne - jak by mi nogę urywało. Teraz już jest w miarę, choć dzisiaj muszę jechać i usunąć nadmiar płynu w kolanie - czyli punkcja. Mam nadzieje, że dam radę z Wami posiedzieć....

Nie życzę nikomu tego typu urazów - straszna strata czasu, niczego nie można zrobić tylko trzeba siedzieć i siedzieć.... Ehh, młodym być.....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Panowie, co powiecie na dzień otwarty w tym tygodniu w sobotę 27 lipca. Przytargam cały set Reimyo. Wszystko co ta firma ma najlepszego, włączając w to "szamańskie audiovoodoo", czyli Enacom-y i nalepki na płyty. Kolumny to ostatnio sławne monitory Bravo! na firmowych stendach. Reszta też top oferty. Jak nie pasuje to długo może nie być okazji.

pozdr.

A Kazuyo Kiuchi Son będzie też?.................mi tam pasuje czy bedzie czy go nie bedzie))

Wcale te nalepki na płyty nie sa takie najlepsze-postaram się o takie wielokrotnego uzytku tzn.nie jest to nalepka na płytę.....mogę?

pozdr.

Rozmawiałem z Twonkiem czy otworzy i zamknie klub w sobotę i potwierdził chęć, Tak więc wszystko na dobrej drodze. W sobotę spotkanie będzie w godzinach 10-14, ponieważ.

pozdr.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.