Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na myśli takie coś:

No to ja rozumiem!

W piątek Ty przynosisz to cudo na ,,C" a ja przynoszę czekoladki!

Edytowane przez moreno1973

Pomyliło Ci się z margaryną. ;-)

"tylko margaryna mleczna..."

Ani margaryna ani czekolada tylko będą PRALINKI...

Wzmacniacz z innej galaktyki to i słodycze trochę bardziej wyrafinowane...przynajmniej z nazwy;-)

UMKA spali trochę kalorii dźwigając żelastwo to trzeba będzie mu zaoferować przekąskę energetyczną!

To.

http://www.constellationaudio.com/ca/inspiration/integrated_1_0/index.php

Ale okres przedświąteczny może uniemożliwić posłuchanie tego w klubie. Wielu audiofilów chce zrobić sobie prezent i chyba wyjedzie dzisiaj do salonu, gdyż klient się niecierpliwi. Czas pokaże. Ale spoko, mam awaryjnie jakiegoś cedeka Accuphase.

• Redaktorzy

Co to jest? Chciałbym coś o tym poczytać gdzieś?

To.

Ale okres przedświąteczny może uniemożliwić posłuchanie tego w klubie. Wielu audiofilów chce zrobić sobie prezent i chyba wyjedzie dzisiaj do salonu, gdyż klient się niecierpliwi. Czas pokaże. Ale spoko, mam awaryjnie jakiegoś cedeka Accuphase.

Jakby co, to i "u nas" jest o nim małe co nieco.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

To.

No to przynajmniej pralinki będą;)

Już widzę te tłumy walczące zażarcie o integrę w cenie nowego Golfa. A może dystrybutor wystraszył się, źe nowa marka drogiego hajenda trafi przed ,,lożę szyderców";):):)

Jakiego Accuphase masz w odwodzie?

Koledzy z KAiMu nawet nie wiedzieli że mieli u siebie ,,Złotego Palucha" i coś co redefiniuje pojęcie taniego hajenda. Jak ja wam zazdroszczę, że dotknęliscie absolutu dla mas:)

http://www.highfidelity.pl/@main-2896&lang=

Jutro muszę do Was zawitać bo znów przegapię coś wyjątkowego...

Już widzę te tłumy walczące zażarcie o integrę w cenie nowego Golfa.

Nie musi być tłumów. Wystarczy jeden wiedzący czego chce. Sam mam zamiar wydać parę banknotów NBP na coś, co w klubie delikatnie mówiąc spuszczono ze ściekami. Powiem więcej, chcę wydać na to równowartość Golfa. Czy to oznacza, że jestem idiotą?

Nie musi być tłumów. Wystarczy jeden wiedzący czego chce. Sam mam zamiar wydać parę banknotów NBP na coś, co w klubie delikatnie mówiąc spuszczono ze ściekami. Powiem więcej, chcę wydać na to równowartość Golfa. Czy to oznacza, że jestem idiotą?

Chyba nie kupujesz tych włoskich kolumienek?;)

Nie jesteś idiotą tylko zapobiegliwym człowiekiem. Wydawać trzeba teraz tyle ile się da, póki złotówka ma jeszcze jakąś wartość...

Po tym co dziś zobaczyłem u red. Pacuły chyba czeka nas hiperinflacja!

c.jpg

Cena: 22 800 PLN

Mimo, że po dobraniu okablowania u mnie wypadły lepiej, mają za małe przetworniki. ;-) Ponad 100 metrów sześciennych kubatury, to nie są przelewki. ;-)

Nie jesteś idiotą tylko krezusem

E tam, tylko ciężko pracuję. ;-)

>umka

Kupujesz kondycjoner Reimyo? Jeśli tak, to uściślam, że wcale go nie "spuściliśmy z wodą". :)

Edytowane przez twonk

Koledzy z KAiMu nawet nie wiedzieli że mieli u siebie ,,Złotego Palucha" i coś co redefiniuje pojęcie taniego hajenda. Jak ja wam zazdroszczę, że dotknęliscie absolutu dla mas:)

http://www.highfidelity.pl/@main-2896&lang=

Ło matko, to mnie mocno zdziwiło:

"To, co ludziom ze StreamUnlimited udało się wraz z Gerhardem Hirtem przygotować to jednak zupełnie inna bajka. Upsampling zmienia dźwięk w bardzo mocny sposób (poza tym jest on znacznie głośniejszy, o jakieś 4-5 dB). To nie są subtelne korekty, a przejście od bardzo dobrego, wysmakowanego hi-fi do wypasionego high-endu."

Chyba mieliśmy zupełnie odwrotne opinie.

>umka

Kupujesz kondycjoner Reimyo? Jeśli tak, to uściślam, że wcale go nie "spuściliśmy z wodą". :)

Ale jak Jacek tego chce i potrzebuje, siem dla niego zrobi... :)

>umka

Zapytaj Jarka. ;-)

Chyba, że przerosła go jakość dźwięku. ;-)

Może dlatego zaczyna przyglądać się elementom zasilania. Kto wie?

A to jest jedna z rzeczy, o których myślę - popatrz na stopkę w profilu. ;-)

Edytowane przez umka

Pytanie dość ryzykowne ;)

Nie jesteś idiotą tylko zapobiegliwym człowiekiem. Wydawać trzeba teraz tyle ile się da, póki złotówka ma jeszcze jakąś wartość...

Cena jak zwykle absurdalna, ale gniazda połączone w coś co może udawać gwiazdę, to jakiś plus. Montaż fatalny.

Pytanie dość ryzykowne ;)

Spokojnie, twierdzącą odpowiedź otrzymałem już niejednokrotnie. ;-)

Zapewniam Ciebie, że najczęściej głównym problemem jest punkt siedzenia. Jednak co ważne, jestem w stanie to zrozumieć.

Edytowane przez umka

c.jpg

22,80zł czy 228zł? Jak można się było spodziewać Verictum. Edytowane przez Szymon1

Ciebie zaciekawiła konstrukcja jako taka, a dźwięk. Ale szacun za zgrubne rozkminienie o co chodzi. ;-)

Żeby nie było, iż decyzja podjęta. Dopiero niedawno wróciłem do swoich zabawek i mogę spokojnie przyjrzeć się tematowi. Będąc szczerym przyznam, że podejście przed trzema laty spaliło na panewce. Teraz jestem gdzie indziej tak sprzętowo, jak i lokalowo.

Przeczytajcie koniecznie ten test, ja się popłakałem :) Umka ucz się od mistrza, jemu nawet widelec zagra jak harfa.

http://www.highfidelity.pl/@main-2900&lang=

Edytowane przez Szymon1

Przeczytajcie koniecznie ten test, ja się popłakałem :)

http://www.highfidelity.pl/@main-2900&lang=

Rozumiem, że popłakałeś się dlatego, że nie stać Cię na wydanie 23 tyś PLN na drewnianą listewkę?

Mi się spodobało wyrażenie ,,odważna cena". Trzeba je wprowadzić do kanonu hajendowych słówek.

Rozumiem, że popłakałeś się dlatego, że nie stać Cię na wydanie 23 tyś PLN na drewnianą listewkę?

Mi się spodobało wyrażenie ,,odważna cena". Trzeba je wprowadzić do kanonu hajendowych słówek.

Popłakałem się bo mam monobloki i potrzebuję 2 szt. Umka pożyczysz? Stosunek jakość/cena wybitny!

Przeczytajcie koniecznie ten test, ja się popłakałem :)

Dobre :) 23tys za zaokrąglenie i spłycenie dołu oraz obniżenie energii energii wysokich tonów - przynajmniej szczerze.

Rozumiem upiększanie i dopalanie pięknymi epitetami opisów ok... ale jeśli w podsumowaniu stwierdza się, że Verictum zmienia dźwięk systemu prowadząc słuchacza słoneczną stroną ulicy to jest to już zaprzeczeniem swoich wcześniejszych tez.

Jak pana Wojtka szanować można tak teraz troszkę się nie popisał.

Ale co by nie powiedzieć, to drewniana obudowa złodziejki jest fikuśna. Design puszki jak u Transparenta głośnikowego w technologii XL, tylko z drewna - może to jakieś specjalne drewno prosto z drzewa z Papuły Nowej Gwinei, dlatego takie drogie? Pięć tysięcy dolarów? Ależ masakra - takie rzeczy tylko w hi-endzie!

Parker's Mood

Wszystko się zgadza. Kierunek przepływu prądu jest zawsze wzdłuż przewodu i się nie zmienia jeśli przewód jest izolowany i nie dotyka innych środowisk przewodzących :)

Mocno kontrowersyjne by było wprowadzenie określoności zwrotu możliwego ruchu elektronów - z wyjątkiem zastosowania jakiś gigantycznych półprzewodnikowych diód separacyjnych :)

Zatem używanie określenia "kierunkowy" wobec izolowanego przewodu jest całkiem bezpieczne i nie można się technicznie przyczepić.

Edytowane przez pit80

Przeczytałem wywody dyrektorów ale gdy dotarłem do tego miejsca ....

"Wielomiesięczne, żmudne dobieranie lakieru było kolejnym wyzwaniem przy realizacji projektu strojenia listwy sieciowej. Próby i odsłuchy z różnymi lakierami pozwoliły nam na wypracowanie optymalnego rodzaju i marki lakieru oraz technologii lakierowania, który doskonale wpisuje się w naszą koncepcję dźwięku i sprawdza się znakomicie w przypadku listwy Cogitari. Podobnie jak to czynią lutnicy podporządkowaliśmy dobór lakieru nie walorom użytkowym, ale wybraliśmy według nas ten najlepiej brzmiący."

... to uznałem że to już jest jakiś Matrix.

Czytałem trochę o starych instrumentach i tajemnicach dawnych lutników ale tu to już przeholowali.

Ale co by nie powiedzieć, to drewniana obudowa złodziejki jest fikuśna. Design puszki jak u Transparenta głośnikowego w technologii XL, tylko z drewna - może to jakieś specjalne drewno prosto z drzewa z Papuły Nowej Gwinei, dlatego takie drogie?

Chyba z Pacuły Nowej Gwinei :)
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.