Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  193 członków

STX Klub
IGNORED

Klub Fanów STX

Rekomendowane odpowiedzi

O zakladxe hifi hi eend mozna podyskutowac, dzial stereo to raczej przewaga ilosci glosnikow nad jakoscia, a tu chyba sie tego nie szuka.

Send from Tapatalk.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Wszystko jest, wystarczy sie cofnac i poczytac. Nic Ci nie da informacja jak ktos napisze ze gra to fajnie/niefajnie, bo nie masz punktu odniesienia. Ja moge napisac ze mx140 zjada Twoje topazy, ale nie wiem czy chcesz to przeczytac :)

Send from Tapatalk.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Pod kazdym wzgledem w calym pasmie przetwarzania. Tyle musi Ci wystarczyc, bo fizolofem nie jestem i nie ubieram dzwieku w poezje.

Send from Tapatalk.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Nie znam mx140 ale znam większe fx300. Dźwięk może być podobny. Znajdziesz moją opinie w tym wątku oraz w zakładce Opinie.

Nie sugeruj się za bardzo tym co ktoś pisze o sprzęcie audio i jego brzmieniu. Sam musisz zweryfikować, a to niestety kosztuje trochę pieniędzy i czasu. Ja przebrnąłem przez kilka zestawów i o to doświadczenie jestem "bogatszy".

Zawsze tak jest, dlatego zawsze tez proponuje na swoim zasilaniu i zrodle (najlepiej we wlasnym pomieszczeniu) posluchac zestawow i wybrac dla siebie optymalny. O dzwieku pisac to mozna poezje a na koniec i tak zostaje kwestia gustu i preferencji... :)

Send from Tapatalk.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Tak mnie zainteresował ten wątek, że się zarejestrowałem na forum ;)

A co powiecie na taki wybór?

- STX FS-250;

- TAGA HARMONY AZURE F-80

- YAMAHA NS-555

Wszystkie w podobnej cenie 1600 - 1800 za pare

- STX FS-250;

- YAMAHA NS-555

Nawet nie ma porównania FS-250 grają zdecydowanie lepiej,miałem Platinum,i teraz FS-250 sporo lepsze.ns555 to bardzo słabe kolumny.

sprawdzilem - nie ma nic na forum o mx 140

Audio Video tam STX MX-140 dostał ***** pozostawiając daleko konkurencję w tej cenie.

- STX FS-250;

- YAMAHA NS-555

STX ma dwie długości przewagi :) nad tymi zwykłymi masówkami. Jedynie stare NS10 podobno warte były uwagi.

- STX FS-250;

- YAMAHA NS-555

Swoje fs 250 porównywałem do yamahy NS-555. Nie miałem sposobności zbyt długo ich porównywać ale już po kilku chwilach wiedziałem ,że stx zostaną. Yamaha nie zachwyciła(poza wyglądem). Co do pozostałych to Taga f-80 kumpel słuchał- moge podpytać bo moich stx-ów też słuchał więc może podpowie.

ps Przeglądając te i inne fora, bez odsłuchów można dojść do wniosku, że fs 250 są najlepszą ofertą w swojej klasie cenowej. Z dobra elektroniką mogą stawać w szranki z droższymi kolumnami bez kompleksów. Gdyby producent zastosował kilka zabiegów marketingowych to z pewnością fs 250 mogłyby być uplasowane wyżej. Mam tu na myśli "design" i PR. Wygląd-jednym się bardzo podobają inni kręcą nosem(cena odzwierciedla wykonanie). Kontakt z producentem słaby- nie odpowidają na emaile(chyba, ze chcemy dokonać zakupu). Moim zdaniem fs 250 maja zmarnowane "dzieciństwo". Inne produkty stx(fx300 mx140) bronią się same.

Naim Unitiqute 2+Naim Nap 100 Studio 16 Hertz Minas Anor III 2.5r

Panowie, ciągle mówicie o tych MX-140 na 18AWX a wg mnie zdecydowanie lepszym na średnicy jest 15AWX (jego mniejszy brat). Miałem obydwa głośniki i bardziej podobał mi się 15AWX. Dziwię sie że nie ma w STXie żadnego gotowego zestawu/kolumn na tym głośniku (chociaż powstały zwrotnice do zestawienia z kopułką AWX, 27TBFC/G a nawet wariant 2.5way). Przecież taki zestaw 2.5w byłby konkurencją Siest. Dużo osób lubi wąskie ścianki przednie w podłogówkach lub małe monitory. Ja swego czasu popełniłem coś takiego: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2326603.html

Zazwyczaj 15 jest lepsze na srednicy niz 18 porownujac oczywiscie ta sama rodzine produktow.

-- Audiolab M-PWR -- Audiolab M-Dac -- Dali Menuet -- Rel T-zero -- Głośnikowy: Chord Rumour X --

Wysłałem do Pana - Marian133 na priv. informację odnośnie obelg i pomówień.

S. Trzaskowski

STX

Na razie uspokoiło się.

Następnym razem jak będą tu zaglądali "zachwalacze" innych produktów jednocześnie używający obelg wobec użytkowników i produktów STX to sam zadziałam.

Proszę o informacje jak sprawa się zakończyła.

Kto zbanował użytkownika protoplasta10 z tego wątku i dlaczego?

"Śmieszni jesteście, kiedy listy do prezydenta? "

O, Panie Trzaskowski, proszę wysłać PW do użytkownika jarek5127 z groźbą o zawiadomieniu prokuratury, jeśli zaraz nie przeprosi na łamach forum, za to że nazwał pana "śmiesznym".

Jak cisnąć to wszystkich.

Wpis mój tyczy się Ciebie Marian133 i użytkownika angina.

http://synonimy.ux.pl/synset.php?id=1975

Synonimy słowa "śmieszni".

Jeżeli nie umiecie się opanować to załatwiajcie swoje sprawy poza forum.

Marian133 : najpierw wychwalasz STX a potem mieszasz go z przysłowiowym gównem, i namawiasz do głośników "zachodnich". Dobrze, że Pan Sławomir Trzaskowski interweniuje w tej sprawie i broni swojej firmy jak i mienia. Wszędzie gdzie człowiek napisze coś o STX to trafiają się atakujący, którzy nie widza nic poza markami zachodnimi, których ceny są kosmiczne a różnice skromne..

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

"Marian133 : najpierw wychwalasz STX a potem mieszasz go z przysłowiowym gównem, i namawiasz do głośników zachodnich"

Czy wam się już w głowach poprzewracało?

1. pokaż mi w której części mojej wypowiedzi mieszam STX z "gównem"

2. w którym miejscu namawiam do zakupu innych głośników

I mógłbym jeszcze zamieścić więcej takich wpisów również z forum DiyAudio, ale mi się po prostu nie chce, także jeżeli chcesz mieć Ushery to miej, ale nie mieszaj w garnku komuś innemu.

I co z tego, że Usher je rzekomo "zamiata" ? Jeżeli komuś odpowiada brzmienie STX'a to ten Usher może nawet umieć prać i sprzątać a Kowalskiego to nie zainteresuje.

post-49047-0-91656000-1389981611_thumb.jpg

Accuphase P-450, Visaton Couplet, Visaton Conga, Asus Xonar Essence ONE

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.