Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  178 członków

Klub DACków
IGNORED

Klub uzytkownikow DACkow;)

Rekomendowane odpowiedzi

A ja bym tego Luxa chętnie spróbował.

Uwielbiam tę markę, choć przyznaję że na zdjęciach bebechów trochę to dziwnie wygląda...

Jednak zdjęcia nie grają...

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jednak zdjęcia nie grają...

Zdjęcia nie grają, pozwalają jednak oddzielić ziarna od plew:)

Coś dla Ciebie il Dottore - Yulong D18, piszą że bez oversamplingu:

http://www.head-fi.org/t/586153/yulong-sabre-d18-thread-reviews-impressions-discussion-full-review-added-2-5

Nawet nie trzeba ściągać tego DACa z Hong Kongu i płacić kilkudziesięciu dolarów za transport a potem cła i VATu, bo pojawił się lokalny dystrybutor w Niemczech.

Cena to tylko 600euro (bardzo podobna do ceny z USA) i zawiera koszt transportu.

Zaczynam coraz bardziej podziwiać Yulonga i możliwości jakie stwarza sprzedaż bezpośrednia, po udanym D100 zrobili coś dużo lepszego za niewiele większą kasę. Środek jest piękny. Wg recenzji "gra" cieplej i bardziej przyjaźnie od większości DACów na ESS9018.

.

Na zdjęciach widać świetne elementy bierne (elektrolity panasonica, foliowce wima, rezystory dale), ładny zegar i b.dobre opampy (AD8620 konwersja I/V, filtry AD797).

Minusy to brak wyjścia słuchawkowego i jakiegokolwiek USB.

Widać opampa w zasilaczu i transformator separujący na wejściu COAX. Bardzo ładnie to wszystko wygląda.

post-2919-0-29536200-1331838782_thumb.jpeg

post-2919-0-06954300-1331838804_thumb.jpeg

post-2919-0-93689000-1331838886_thumb.jpeg

Piszą że DAC 18 Yulonga jest 32-bitowy (kość Sabre), więc jak ma być NOS dla materiału 16/44.1?

Nie zmienia to faktu, że fajnie wygląda na fotkach z wierzchu i w środku i na pewno jest wart wypróbowania.

Kość Sabre znana jest ze świetnych parametrów technicznych ale i z niskiej muzykalności w nieudanych aplikacjach.

Być może to jest ta udana...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Muzykalnosc, slowo klucz. TO jest najwieksza zaleta przy sprzecie odtwarzajacym Muzyke.

Jak mozna po budowie ocenic czy sprzet jest muzykalny? NIe mozna,, no ewentualnie ktos kto juz zaprojektowal to i owo z sukcesem byc moze jest w stanie to ocenic. Oczywiscie z gowna bata sie nie ukreciu, ale nie raz slyszalem przecietne komponenty i bardzo fajny dzwiek i super komponenty i slaby dzwiek. Moim zdaniem umiejetnosci projektanta sa najwazniejsze.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Zamiast oversamplingu jest pewnie upsampling:) ESS9018 ma niesamowite możliwości konfiguracji i co tam jest załączone w tym Yulongu nikt nie wie.

Ten D18 wg kolegi z head-fi o nicku project86 jest najmuzykalniejszym z DACów na ES9018 jakie słyszał, a słyszał ich sporo - to taki lokalny guru;)

Muzykalnosc, slowo klucz. TO jest najwieksza zaleta przy sprzecie odtwarzajacym Muzyke.

Jak mozna po budowie ocenic czy sprzet jest muzykalny? NIe mozna,, no ewentualnie ktos kto juz zaprojektowal to i owo z sukcesem byc moze jest w stanie to ocenic. Oczywiscie z gowna bata sie nie ukreciu, ale nie raz slyszalem przecietne komponenty i bardzo fajny dzwiek i super komponenty i slaby dzwiek. Moim zdaniem umiejetnosci projektanta sa najwazniejsze.

Wojtek,

nie napisałem, że gra muzykalnie ze względu na budowę. Poza tym muzykalność to można też załatwić muzykalnym wzmakiem i/lub kolumnami. Reguły nie ma.

Porównywarka upsamplerów:

http://src.infinitewave.ca/

najlepszym upsamplerem hardware'owym jest Weis SFC2 (dla porównania) a software'owym Izotope 64bit SRC steep.

W Foobarze dostepne są secret rabbit i SoX. Jak na mój gust, upsampling asymchroniczny czyli z 44,1 do np. 96k lub do 192k lepiej jest zrobić w foobarze...Synchroniczny to bułka z masłem i z tym sobie poradzi upsampler w danym DACu (o ile oczywiście upsampling jest używany).

Zamiast oversamplingu jest pewnie upsampling:) ESS9018 ma niesamowite możliwości konfiguracji i co tam jest załączone w tym Yulongu nikt nie wie.

Ten D18 wg kolegi z head-fi o nicku project86 jest najmuzykalniejszym z DACów na ES9018 jakie słyszał, a słyszał ich sporo - to taki lokalny guru;)

Wojtek,

nie napisałem, że gra muzykalnie ze względu na budowę. Poza tym muzykalność to można też załatwić muzykalnym wzmakiem i/lub kolumnami. Reguły nie ma.

Ale ja nie pilem do Twojego wpisu . Ogolnie taka mysl mi sie nasunela.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Myśl wielce słuszna. Książki nie osądza się po okładce.

Przy okazji mam pytanie: dużo dobrego słyszałem o produktach Apogee. Znalazłem MIni-DAC tej firmy w dobrej cenie.

Problem w tym, że to jest urządzenie studyjne i wyjście nie jest na RCA tylko symetryczne.

Mój wzmacniacz nie ma takich wejść. Czy są jakieś przejściówki?

Jezeli Ci brakuje czegos w dzwieku Havany to moze pokombinuj z lampami. Tym bardziej, ze slyszalem, ze ten dac jest swietny.

Mój wzmacniacz nie ma takich wejść. Czy są jakieś przejściówki?

Są przejściówki, zresztą w większości DACów sygnał do gniazd RCA jest pobierany wprost z XLR więc na jedno wychodzi...

Jezeli Ci brakuje czegos w dzwieku Havany to moze pokombinuj z lampami. Tym bardziej, ze slyszalem, ze ten dac jest swietny.

Z dźwięku Havany jestem zadowolony w 100% ale mam taki zwyczaj, że jak widzę okazję second hand to ją łapię! :)

Co 2 DAC-ki to nie jeden! :)

Choćby i ten Apogee był tak dobry jak mówią to Havana i tak nie będzie na sprzedaż.

Havana gra w innej lidze.

Edytowane przez il Dottore

• 2 tygodnie później...

Witam !

Jeśli ktoś z kolegów byłby zainteresowany DAC'iem Xindak DAC-20 to mam na sprzedaż idealny egzemplarz z 2 letnią gwarancją i pełnym sklepowym wyposażeniem.

Pozdrawiam

tel.606-928-897 email: [email protected]

Zapisuje sie ponownie z Hegel HD10. Sciagnelem pare plytek w wysokiej rozdzielczosc;) Polecam

Dream Theater-Dramatic Turn of events

Lana Del Rey-Born to die

Niestety narazie bez dobrego transportu, ale juz nad tym mysle.

Ciekawy konwerter USB - COAX, Musiland 03 USD:

http://hifiduino.wordpress.com/2012/03/28/and-the-musiland-03-usd/

rozwój konwerterów jest tak szybki, że najlepszym rozwiązaniem jest chyba urządzenie zewnętrzne. Ten z linku buforuje dane.

Niestety narazie bez dobrego transportu, ale juz nad tym mysle.

Nad czym myslisz? Nad transportem do Hi-Res, ktore wymieniasz w swoim poscie? ;-)

Dream Theater - A dramatic Turn of Events robi wrazenie, ale na poczatku. Zarowno muzycznie, jak i realizacyjnie jednak nie powala. Spodziewalem sie nieco wiecej od tego wydania.

Byc moze narazie mi sie podoba;)

Tak nad transportem do Hires, narazie optyk bezposrednio z kompa.

Nie bezposrednio niestety. Pisza, ze HD11 lepszy. Ja odebralem to zgola odwrotnie. Ale moge sie mylic. Oba porownywalem od HD20. Moim zdaniem jednak HD10 i HD11 maja podobna sygnature dzwiekowa. Ale wydfaje mi sie, ze HD10 jest jakby troche precyzyjniejszy od HD11, lae sluchalem go tez na lepszym systemie.

Wojtek daj pochwal się czy połączenie optykiem z kompem, a z konwerterem daje duże różnice w dźwięku.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Nie mam kabla usb w domu...;) Koledze pozyczylem i jakos nie oddaje:) Ale zdaje sie, ze u Ciebie kiedys porownywalismy i przez optyka bylo lepiej. Pewnie jak kto ma dobra karte muzyczna byloby lepiej, ja mam zintegrowanego realtecka...

Wojtek,

w H10 kość USB to najniższy sort. Nie dziwne, że po optyku zagrało Ci lepiej.

Zewnętrzny konwerter by Ci się przydał, chińscy bracia mają w ofercie ciekawe rozwiązania za małe (w stosunku do np. M2tech) pieniądze. Zobacz ofertę Musiland.

Napewno zerkne. Miales z tym produktem do czynienia?

Nie bezposrednio niestety. Pisza, ze HD11 lepszy. Ja odebralem to zgola odwrotnie. Ale moge sie mylic. Oba porownywalem od HD20. Moim zdaniem jednak HD10 i HD11 maja podobna sygnature dzwiekowa. Ale wydfaje mi sie, ze HD10 jest jakby troche precyzyjniejszy od HD11, lae sluchalem go tez na lepszym systemie.

warto dopłacić do HD20 według Ciebie? spora różnica?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.