Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Samsung zrobił kilka karygodnych błędów o których wie każdy średnio kumaty elektronik .

Dlatego nie wymagam od Ciebie abyś wiedział dlaczego Samsung się na tym wyłożył.

Czy ten problem nadal występuje.

Nie.

znów kogo ponosi z ceną :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Heh, tyle to on kosztował 10 lat temu nowy u dystrybutora w wersji "na bogato".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gonarek

Ukryta Zawartość

no cena przewalona pewnie x2

przy okazji, zawsze zastanawialo mnie, jak mozna cos chciec sprzedaz i wrzucic zdjecia robione tosterem, tego nie pojme nigdy.

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Wrzuć proszę zdjęcia tego Nad'a.

Skasowałem , zostało mi tylko pilota .

Fotka z aukcji na którym jest ten pilot i to co przyjechało

Wzmacniacz miał potargany panel przedni od góry .

Dlatego nie wymagam od Ciebie abyś wiedział dlaczego Samsung się na tym wyłożył.

O co Ci chodzi ?

Dla mnie nie ma tłumaczenia , nie muszę być elektronikiem i się na tym znać .

Kupuje drogi produkt i wymagam jakości . Płacę za to a to firma ma się martwić żeby to działało bezawaryjnie przez lata a jak widać oszczędności i rażące błędy szybko wyszły .

Ukryta Zawartość

post-13108-0-91547900-1436357027_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muda44

O co Ci chodzi ?

Kupuje drogi produkt i wymagam jakości . Płacę za to a to firma ma się martwić żeby to działało bezawaryjnie przez lata a jak widać oszczędności i rażące błędy szybko wyszły .

K... no nie dociera do Ciebie. Napiszę Ci prosto i jasno: w chwili gdy Ty kupowałeś kondensatory na wymianę, tych wadliwych już dawno nie było na rynku.

Edytowane przez romek_55714
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

A ja powtórzę .Rozmawiałem z serwisem Yamahy na temat modelu CD S 2000 .Gosc jasno stwierdził że to wysoce nieawaryjny sprzęt. To że kiedys tam samsung się wyłozył nie znaczy ze mamy do czynienia z ogólnoswiatowym spiskiem :) takie myslenie sie nazywa paranoją i nalezy leczyc :)

Napisano wczoraj, 20:36

Użytkownik mztv dnia 07.07.2015 - 20:30 napisał

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale nową widziałem za jakieś 7000zł a używki około 5000zł

Lubię to

Sztuką jest mieć system grający prawie jak te najlepsze za ułamek ich ceny ...

dokładnie :)

Ukryta Zawartość

K... no nie dociera do Ciebie. Napiszę Ci prosto i jasno: w chwili gdy Ty kupowałeś kondensatory na wymianę, tych wadliwych już dawno nie było na rynku.

Niby z jednej wiochy a dogadać się nie potrafimy :)

I ja napiszę jaśniej .

Mam głęboko gdzieś co było wcześniej a co później . Kupiłem wtedy drogi produkt uznanego producenta który okazał się technologicznym bublem a producent olał klientów .

Te wadliwe kondensatory w momencie kiedy je wymieniałem były dostępne w sprzedaży co nie zmienia faktu że Sasmung w miejscu zasilania powyżej 20V dał kondensatory na 16V i zaraz obok radiatora dopełniając swojej głupocie .

A ja powtórzę .Rozmawiałem z serwisem Yamahy na temat modelu CD S 2000 .Gosc jasno stwierdził że to wysoce nieawaryjny sprzęt.

Naiwny jesteś .

Przedzwoń do obojętnie jakiego serwisu i zapytaj o sprzęt uznawany za typowo awaryjny ( nie twierdzę że Twój nowy zakup jest awaryjny ) . Co , serwisant powie Ci - panie nie kupuj pan gówna ?

Za działanie na rzecz szkody firmy leci na pysk a jeszcze mogą go za to obciążyć finansowo .

takie myslenie sie nazywa paranoją i nalezy leczyc :)

Od kiedy pamiętam łazisz po wątkach i piszesz o awaryjności nowych CDków Pioneera mając jedynie PD10 .

Udowodniłem Ci że PD10 ma zupełnie inny transport od PD50 o którym się tez wypowiadałeś że jest awaryjny ( a nie miałeś tego modelu ) to stwierdziłeś że to ta sama firma więc i też będzie awaryjny .

Idąc Twoim tokiem myślenia to jakby fabryka robiąca transporty od Twojej nowej Yamahy też robiła jakiś wadliwe modele to można i ten z Twojego wrzucić do jednego worka ?

Piszesz też co chwila o wysokiej awaryjności starych CDków .

A ile ich miałeś ?

Ja miałem ich grubo ponad setkę . Czasem po kilkanaście , kilkadziesiąt egzemplarzy jednego modelu więc mogę coś napisać o awaryjności i to piszę .

To że chciałeś przyoszczędzić i kupiłeś PD10 bez gwarancji - sorry Twoja strata .

AA też trzeba było dać do fachowca a nie wszędzie gdzie to tylko możliwe pisać jak to stary sprzęt się sypie i nie idzie tego naprawić .

Nawet założyć się chciałem z Tobą że moje 25 letnie CDki przeżyją tą nową Yamahę to zacząłeś kombinować .

I Ty piszesz że ktoś , coś ma leczyć ?

Więcej luzu i doświadczenia życzę przed kategorycznym wypowiadaniem się na temat jakiegoś sprzętu mając kontakt tylko z jednym egzemplarzem ;)

Sprytne fotki te z allegro.

Jak to często bywa ale na fotce widać ten bok pilota i tam jest cały a tu nie dość że połamany to brakuje wyłamanych elementów .

Opis też jasno określał stan idealny bez żadnej ryski .

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Od kiedy pamiętam łazisz po wątkach i piszesz o awaryjności nowych CDków Pioneera mając jedynie PD10 .

Udowodniłem Ci że PD10 ma zupełnie inny transport od PD50 o którym się tez wypowiadałeś że jest awaryjny ( a nie miałeś tego modelu ) to stwierdziłeś że to ta sama firma więc i też będzie awaryjny .

I znowu o tym samym. Były przypadki przeskakiwania płyt w PD 50 jak w moim PD 10? Były. Zarówno w PD 10 jak i PD 50 siedzi napęd Oriona ? Siedzi, w PD 50 jest inny ale to ta sama firma. więc?

Przedzwoń do obojętnie jakiego serwisu i zapytaj o sprzęt uznawany za typowo awaryjny ( nie twierdzę że Twój nowy zakup jest awaryjny ) . Co , serwisant powie Ci - panie nie kupuj pan gówna ?

Za działanie na rzecz szkody firmy leci na pysk a jeszcze mogą go za to obciążyć finansowo .

O takiej paranoi pisałem ale ok. Dajmy juz spokój.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie mam zamiaru bronić sprzedającego , ale mam też wątpliwości .

Skasowałem , zostało mi tylko pilota .

Dziwne że skasowaleś foto odrapanego wzmacniacza , a zostawiłeś pilota , tam był w całości , może przed wysłaniem specjalnie dla ciebie go połamał . :)

Jak to często bywa ale na fotce widać ten bok pilota i tam jest cały a tu nie dość że połamany to brakuje wyłamanych elementów .

Opis też jasno określał stan idealny bez żadnej ryski .

Czytając opis , to według mnie określa stan wzmacniacza , nie pilota , choć i temu nic nie można zarzucić .

No , zaraz będzie że się czepiam .

A ja powtórzę .Rozmawiałem z serwisem Yamahy na temat modelu CD S 2000 .Gosc jasno stwierdził że to wysoce nieawaryjny sprzęt.

To mial powiedzieć ze awaryjny? ☺ nie róbmy jaj. To jak bym poszedł do salonu merca i powiedzial. E, Stefan, psuja sie te mercedesy? Nie pisze ze cos tam się zepsuje, czy nie, tylko zdanie takiego serwisanta jest warte tyle co zeszło roczny snieg.

Nie mam zamiaru bronić sprzedającego , ale mam też wątpliwości

Znam taktyke tego goscia. Kupilem od niego kilka gratow kiedys. Moze oszustem go nie nazwiesz, ale to jest typ ktory nie do konca wszystko pisze i sprytnie manipuluje opisem. Wrzuca w treści typu "moim zdaniem" i takie tam i jak mu napiszesz ze podrapany to ci powie ze jego zdaniem idealny.

Nie raz widziałem jak wystawial sprzet w dziale uszkodzone a opis wskazywal ze jest sprawny. Kiedys wystawil drogi zestaw cyrusa w dziale uszkodzone i na koncu tekst "wystawiam w uszkodzonych bo diodka na panelu nie świeci". Jasne.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Nie wiem jaki ma napęd PD 10 ja mam PD 50 i zakładałem temat o tym odtwarzaczu.

Niestety nie mam dobrego o nim zdania w temacie awaryjności

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kawosz

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Znam taktyke tego goscia. Kupilem od niego kilka gratow kiedys. Moze oszustem go nie nazwiesz, ale to jest typ ktory nie do konca wszystko pisze i sprytnie manipuluje opisem. Wrzuca w treści typu "moim zdaniem" i takie tam i jak mu napiszesz ze podrapany to ci powie ze jego zdaniem idealny.

Nie raz widziałem jak wystawial sprzet w dziale uszkodzone a opis wskazywal ze jest sprawny. Kiedys wystawil drogi zestaw cyrusa w dziale uszkodzone i na koncu tekst "wystawiam w uszkodzonych bo diodka na panelu nie świeci". Jasne.

Twój wpis nic nie da .

rydz będzie kombinował na wszystkie sposoby żeby znaleźć że to ja jestem winien :)

No tak :)

Kupiłem sprzęt idealny , poszedłem z nim na spacer ciągnąc za kabel zasilający a że mało się podrapał to poskakałem sobie po pilocie .

Ot tak sobie żeby na nim stracić , użerać się z nudów ze sprzedającym i popisać na AS :)

Już jest podejrzane że innych zdjęć nie mam a do pilota z brakującym kawałkiem boku ( przez co rozłaził się w rękach ) dodaje że nic nie można mu zarzucić .

Ciężko zdjęcie skopiować , powiększyć i zobaczyć że to nie pęknięcie ale spory kawał brakującego plastiku .

Ja pier...

Co za ...

:)

Po prostu kabaret :))))))))

Ukryta Zawartość

OK , i ile jeszcze takich wpisów jest na AS ?

A ile setek tych odtwarzaczy jest w kraju ?

Nie powinno to mieć miejsca i tu się w pełni zgadzam ale przy dzisiejszej hurtowej produkcji nie tylko elektronice wszędzie są wpadki bez względu co i ile kosztuje .

Musimy mieć ta świadomość i świadomość jak tego unikać (chociażby nie kupować sprzętu bez gwarancji czy na niskiej jakości podzespołach )

Podałem wcześniej przykład Samsunga bo tam to był błąd producenta na masową skalę a tu to są jednostki .

Od tego jest to forum i jesteśmy my .

No nie wszyscy jak widać :)

Ukryta Zawartość

Ja miałem ich grubo ponad setkę . Czasem po kilkanaście , kilkadziesiąt egzemplarzy jednego modelu więc mogę coś napisać o awaryjności i to piszę .

I oczywiscie wszystkie egzemplarze miałeś po to, by poeksperymentować i potem dzielic się darmowo "wiedzą" z tych eksperymentów. Robiłeś oczywiscie badania niezawodnosci i dysponujesz sprzetem do takich badań, więc rzeczywiscie możesz sie na ten temat wypowiadac autorytatywnie.

Ale "mody możesz, nie znajac się robić :)

Po twoich modyfikacjach niezawodność napewno drastycznie sie poprawi :)

A jakość podskoczy o dziesieć półek do góry :D

I oczywiscie wszystkie egzemplarze miałeś po to, by poeksperymentować i potem dzielic się darmowo "wiedzą" z tych eksperymentów.

Przyznaje się .

Ciągałem je jak powyższego NADa za kabel ( tylko cholera te ósemkowe się wypinały i musiałem gwoździem blokować ) żeby negatywy sprzedającym wystawiać .

Robiłeś oczywiscie badania niezawodnosci i dysponujesz sprzetem do takich badań, więc rzeczywiscie możesz sie na ten temat wypowiadac autorytatywnie.

Oczywiście .

Temperatura , ciśnienie krwi i poziom hemoglobiny .

To wszytko mi jest potrzebne żeby stwierdzić czy odtwarzacz się nie zepsuł i czy ma problemy z czytaniem płyt .

Teraz jeszcze prześwietlenie będę robił .

Tak dla pewności :)

Ale "mody możesz, nie znajac się robić :)

Zeby stwierdzić że ktoś jest forumowym idiotą też nie trzeba mieć wiedzy :)

A jakość podskoczy o dziesieć półek do góry :D

Nie , no twojej półki nie przeskoczę .

Edytowane przez muda44
Gość rydz

(Konto usunięte)

rydz będzie kombinował na wszystkie sposoby żeby znaleźć że to ja jestem winien :)

No tak :)

Kupiłem sprzęt idealny , poszedłem z nim na spacer ciągnąc za kabel zasilający a że mało się podrapał to poskakałem sobie po pilocie .

Na spacer może i poszedłeś , ale z psem który tego pilota chwycił . :))

Nie bronię sprzedającego , co do moich wątpliwosci mam prawo się wypowiedzieć . :)

Na allegro nie ma mądrych ! tu nie chodzi tylko o sprzedajacych ale i kupujących którzy potrafią dymać uczciwych .

Przykład .

Kilka lat temu kupiłem wkładkę Ortofona , po przesłuchaniu kilku płyt i porównaniu z inną wkładką postanowiłem ją sprzedać .

Po kilku dniach otrzymuję I-mail od kupującego że wkładka jest uszkodzona i odsyła .

Odpisałem kategorycznie że nie przyjmę zwrotu .

Poszły negatywy .

Gdzieś po pół roku natrafiłem przypadkiem na jego aukcję gdzie sprzedawał Ortofona z moimi papierami zakupu jako nowa tzw leżak .

Ponieważ posiadałem fotki wkładki . faktury zakupu , po porównaniu napisałem I-mail dlaczego wystawił mi opinie negatywną , a po kilku miesiącach sprzedaje wkładkę jako niemal nową , odpisał coś w stylu że coś żle podłączył .

Takie jest sk.....ństwo na tym portalu .

Szkoda że nie ma fotki Nada . :(

Po twoich modyfikacjach niezawodność napewno drastycznie sie poprawi :)

Jestem tyranem ( mam to w oczach ) i przez te lata bojąc się o własne zdrowie lub życie , nikt z reklamacją się nie zgłosił .

Co głupiego...

Ups.

Na twoim poziomie jeszcze wymyślisz ?

Na allegro nie ma mądrych ! tu nie chodzi tylko o sprzedajacych ale i kupujących którzy potrafią dymać uczciwych .

Z chęcią odniosę się do normalnego wpisu .

Tak miałem niedawno .

Wystawiłem Marantza CD72MKIISE ( oczywiście po modyfikacji :) )

Facet dzwoni , mówi że ma sprzęt Hi End i wzmacniacz za 20 000zł i szuka dobrego CD . Mówię mu ja gra , kupuje a ja wysyłam paczkę .

Zaraz jak paczka przyszła dzwoni że już posłuchał i chce odesłać .

Ja mu na to posłuchaj kilka dni bo CD stał długo a on nie że już wysyła .

Pytam gdzie leży błąd , o sprzęt a on mi że ten wzmak za 20 koła to 40 letni Accuphase i kolumny Dali 505 ...

Do tego stwierdził że posłuchał i odsyła bo ma prawo i tak robi od dawna a sklepy muszą mu odesłać kasę .

Paczki nie odebrałem , dałem na ten CD namiar koledze z forum ( koledze powiedział że odtwarzacz wziął tylko do odsłuchu i już odesłał ) i już jest u niego .

Mam nadzieję że będzie z niego zadowolony a ja oczekuję śledztwa w tej sprawie .

Muszę być winny ;)

Wiesz, nie wiem, kto ci dał dyplom, ale na mojej uczelni bys go raczej nie dostał.

Tu masz rację .

Nie dałbym rady tyle lat chodzić w sweterku z zawiązanymi z tyłu rękawkami :)

Edytowane przez muda44

Ale dałeś radę słyszeć róznice miedzy identycznymi plikami, a to sa doskonałe kwalifikacje do takiego sweterka, ktory z żadną uczelnią raczej nie ma nic wspólnego.

Ale dałeś radę słyszeć róznice miedzy identycznymi plikami, a to sa doskonałe kwalifikacje do takiego sweterka, ktory z żadną uczelnią raczej nie ma nic wspólnego.

No widzisz !

Starałem się jak cholera .

Mówiłem im . Ja chcę do buma !

Ale jak mi powiedzieli o tych sweterkach to zwątpiłem . Jak ja bym mógł sprzęt testować i o nim pisać ?

Przecież nie każdy ma taką fantazję jak część userów z tego forum żeby kategorycznie wypowiadać się o sprzęcie którego w " rękach " nie miał ...

No i nie skończyłem " uczelni " :)

Ps.

Kolejny właściciel " okaleczonego " NADa wystawił komentarz :)

Ja to jednak potrafię ludzi omamić , nawet na odległość :)

Dobrej nocy Panowie ...

Edytowane przez muda44
Gość rydz

(Konto usunięte)

Już jest podejrzane że innych zdjęć nie mam a do pilota z brakującym kawałkiem boku ( przez co rozłaził się w rękach ) dodaje że nic nie można mu zarzucić .

No trzeba się odniesć do tej manipulacji znowu , ja odnoszę się do foto pilota przedstawionego przez sprzedającego ., tam jest cały , co zresztą sam napisałeś . :)

Przykład .

Kilka lat temu kupiłem wkładkę Ortofona , po przesłuchaniu kilku płyt i porównaniu z inną wkładką postanowiłem ją sprzedać .

Po kilku dniach otrzymuję I-mail od kupującego że wkładka jest uszkodzona i odsyła .

Odpisałem kategorycznie że nie przyjmę zwrotu .

Poszły negatywy .

Gdzieś po pół roku natrafiłem przypadkiem na jego aukcję gdzie sprzedawał Ortofona z moimi papierami zakupu jako nowa tzw leżak .

Ponieważ posiadałem fotki wkładki . faktury zakupu , po porównaniu napisałem I-mail dlaczego wystawił mi opinie negatywną , a po kilku miesiącach sprzedaje wkładkę jako niemal nową , odpisał coś w stylu że coś żle podłączył .

Takie jest sk.....ństwo na tym portalu .

to jest jeszcze ch... kiedys koles kupil ode mnie kompoment z pc za smieszne cos 100zl po otrzymaniu stwierdzil ze cos nie dzila i wyskoczyl ze oddam mu polowe kasy a on zatrzyma sprzet :/ i z laski nie wystawi mi negatywa wooo zanim wrocilem do kompa zeby odp na kolejne @ juz mialem negatywa i to jeszcze nie koniec :) ten madry alegrowiec kupil z innego konta szesc pozostalych aukcji na wiele tys i oczywiscie wystawil negatywy od zlodzieji itp. Wyslalem zaraz @do supportu i wszystko cofneli a koles ma do dzis dwa konta zablokowane. Pewnie dziala juz z innych .... Tak to jest na ooolegro.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

"stojak wykonany indywidualnie w bardzo surowym prostym stylu"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.