Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki ale musiałem:) Patrząc na inne ogłoszenia tego użytkownika natknąłem się na to. Sympatyczne prawda :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ile smiecia ma koles:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

604648327_3_644x461_nakamichi-deck-1-magnetofon-nakamichi-topowy-model-hi-endaudiofilski-mp3-i-sprzet-audio.jpg

Pisalem z nim i on tak na powaznie z ta cena...

Ukryta Zawartość

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Ukryta Zawartość

604648327_3_644x461_nakamichi-deck-1-magnetofon-nakamichi-topowy-model-hi-endaudiofilski-mp3-i-sprzet-audio.jpg

A ile to tak btw warte Twoim zdaniem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chinolska płytka, trafo od telewizora, reszta flaków z demobilu połączona byle-jak na pająka, a wszystko na nieśmiertelnej deseczce.

Wystarczy jeszcze dopisać kilka magicznych słów w opisie i już wołamy dwa czterysta ; )

Ukryta Zawartość

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Konrad86

Kolekcjonera nie znam co zaplaci wiecjej niz cena jaka podalem. To bardzo dobry Deck, ale nie jest kolekcjonerski. To bardzo okrojona wersja Dragon- a ten jest juz kolekcjonerski i kosztuje w stanie top w okolicach 5kzl

Chinolska płytka, trafo od telewizora, reszta flaków z demobilu połączona byle-jak na pająka, a wszystko na nieśmiertelnej deseczce.

TvPlayer ;)

Ukryta Zawartość

No jak nie, jak tak- przecież W opisie jak byk stoi:

Przy nagraniu płyty na kasetę uzyskujemy lepszą jakość nagrania niż z oryginalnej płyty.

Ukryta Zawartość

Tak- aż otrzymamy materiał lepszy jak z taśmy- matki, a nawet od granego na żywo!

Tylko pod warunkiem nabycia bez targowania! Cala kwota jeszcze dzis, jutro juz go nie bedzie, to jedyny taki i ch..j.

Kurczę, może warto?

Nagra się byleco, byleczym, zrobi kilka "kopii szeregowych" i otrzymamy audiofilski materiał, lepszy jak od Linn'a, Blue Note itp wytwórni razem wzietych!

Pewnie chodziło mu o to że ten kaseciak gra lepiej z taśmy jak byle jaki CD. W tedy można osiągnąć to o czym pisze. Robimy kopie CD na taśmę i gra lepiej, bo deck z górnej półki.

?👈

deck z górnej półki.

Tego nie wiemy jak wysoko go trzyma i czy wogole na polce, ale jesli gorna polka to ladnie go wyczyscil. Wypucowany ze hej, kurzu nie widac ;)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/chinski-mark-levinson-czyli-wzmacniacz-korsun-ks99-i7245490611.html

Chinska podróbka marka levinsona. Oprócz podróbek kabli polscy przedsiębiorcy zaczynają mocniej pchać inne podróbki. Widziałem ten model za 800 zł na allegro. Tu 2 razy drożej.

Sprzedający powinien polecać do tego cuda podróbki Furutecha dla osiągnięcia podrobionej Nirvany :)))

Jeśli mogę się wtrącić to w latach 90 miałem magnetofon AKAI GX-75 i zauważyłem podobne zjawisko, że z kaset MC nagranych z płyt CD grał piękniej niż same CD. Podejrzewam, że dźwięk analogowy jaki dawał magnetofon był dla mojego ucha piękniejszy niż dźwięk cyfrowy.

Miał tylko jeden mankament, że on grał sam dla siebie, bo kasety z niego na innych magnetofonach traciły swój urok.

Chinska podróbka marka levinsona. Oprócz podróbek kabli polscy przedsiębiorcy zaczynają mocniej pchać inne podróbki. Widziałem ten model za 800 zł na allegro. Tu 2 razy drożej.

Sprzedający powinien polecać do tego cuda podróbki Furutecha dla osiągnięcia podrobionej Nirvany :)))

Zawsze mnie bawia te opisy, "sprzet xxx jak accuphase, jak mark levinson, ten chiński sprzet nawet nigdy nie stał obok marka levinsona, zreszta wystarczy zerknać na wykonanie

Ukryta Zawartość

0aa9a1f0a690.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump

Ukryta Zawartość

Myślałem, że sprzedającemu przecinek przesunął się w złą stronę... Ale okazało się, że życzy sobie równe dwa tysiące czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć złotych :)

A tu mała konwersacja ze sprzedającym.

post-27730-0-30315300-1522702041_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Ha! Nie zasnę, póki się nie dowiem, co to jest "sznajder". Może w TVP powiedzą...

A tak jeszcze:

Z innych, sprzedawanych przez niego klamotów -jest obraz. Przeleżał w szafie około pięćdziesięciu lat.

Aż bym kupił tę szafę. Może się okazać, że to mebel, jak w opowiadaniu Roalda Dahla!:-))

Szczerze to wam powiem, ze juz sr..m na ten caly vintage i przestalem sie obecnie tym juz calkowicie interesowac. Banda popaprancow wchodzi na fora, wpisuje model, jak jest zainteresowanie to winduje ceny absurdalne. Zniechecilem sie sie generalnie z wielu powodow. Mialo to sens jeszcze z 5 lat temu, teraz nie znajduje zadnego. Jedyne wolne od tego obecnego,mojego podejscia, sa gramofony.

Bo pięć lat temu wintidż był młodszy.

Poczekaj, niech policzę...

Ciągnę pierwiastek, ciągnę... Całki, delty...

Puściło!!!!

O pięć lat, wychodzi.

:-)

Bezczelność sprzedawców nie zna granic. Rozumiem, że każdy chce zarobić i nikt nie prowadzi interesu charytatywnie. Ale żądanie kilkunastu , czy kilkudziesięciu tysięcy złotych, za sprzęt który jeszcze 3 lata temu kosztował kilkaset złotych, to już czyste kur... Do tego tendencja do określania wszystkiego mianem wintydżu i hajendu. Kiedyś poczciwe ( i solidne) Saby, Telefunkeny, czy inne Fishery, można było nabyć za 100-300zł. Dziś, sprzęt wygrzebany na niemieckich śmietnikach, to "najwyższy model serii", "prawdziwy hajend", "dźwięk dla koneserów"... Z czego ten hajend? Z STK? Ludzie....

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Szczerze to wam powiem, ze juz sr..m na ten caly vintage i przestalem sie obecnie tym juz calkowicie interesowac. Banda popaprancow wchodzi na fora, wpisuje model, jak jest zainteresowanie to winduje ceny absurdalne. Zniechecilem sie sie generalnie z wielu powodow. Mialo to sens jeszcze z 5 lat temu, teraz nie znajduje zadnego. Jedyne wolne od tego obecnego,mojego podejscia, sa gramofony.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Bezczelność sprzedawców nie zna granic. Rozumiem, że każdy chce zarobić i nikt nie prowadzi interesu charytatywnie. Ale żądanie kilkunastu , czy kilkudziesięciu tysięcy złotych, za sprzęt który jeszcze 3 lata temu kosztował kilkaset złotych, to już czyste kur... Do tego tendencja do określania wszystkiego mianem wintydżu i hajendu. Kiedyś poczciwe ( i solidne) Saby, Telefunkeny, czy inne Fishery, można było nabyć za 100-300zł. Dziś, sprzęt wygrzebany na niemieckich śmietnikach, to "najwyższy model serii", "prawdziwy hajend", "dźwięk dla koneserów"... Z czego ten hajend? Z STK? Ludzie....

To jest dokladnie i moj punkt widzenia..

o pięć lat temu wintidż był młodszy.

Puściło!!!!

O pięć lat, wychodzi.

o pięć lat temu wintidż był młodszy.

Puściło!!!!

O pięć lat, wychodzi.

Licz jak chcesz, a te piec lat wstecz ma ogromne znaczenie, co bardzo ladnie wyjasnil powyzej tomek1976.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Pozatym nie ładnie tak ludzi nazywać.

Juz Ci kiedys chyba pisalem co sadze o Twojej ocenie zdaje sie :) Jak zwykle nie trafiona..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.