Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się spodobają to na pewno będę chciał coś urwać z ceny bo wizualnie nie wyglądają najlepiej. Ciekaw też jestem czy mój Puccini sobie z nimi poradzi bo demonem mocy to on nie jest...

Dla nich lepszym partnerem byłby kowal, nie zegarmistrz. Choć z drugiej strony- kowal z zacięciem zegarmistrzowskim byłby ideałem!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2550 zł to dla gościa za mało. Więc aukcja unieważniona i Sony wystawione za 3000 zl. I te bzdety o wymagającej klienteli w opisie, jakby to był jaki top of the top .

No i od tamtej pory cena kup teraz za ten 777ES malała z 3000 PLN i obecnie wynosi 2600zł, czyli jedynie 50zł więcej od tego co zostało wylicytowane :). No chyba, że aukcję wygrał podbijający ;).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Konrad86
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

No i od tamtej pory cena kup teraz za ten 777ES malała z 3000 PLN i obecnie wynosi 2600zł, czyli jedynie 50zł więcej od tego co zostało wylicytowane :). No chyba, że aukcję wygrał podbijający ;).

Nie poszło za 3000? Przecież to Sony es, warte każdej kasy ;)) klub jakos też nie pomógł

Edytowane przez bartosz_55239

Nie poszło za 3000? Przecież to Sony es, warte każdej kasy ;)) klub jakos też nie pomógł

kolego bo jeszcze jest wazne kto sprzedaje, ja mam co najmniej 4 kupców na taki kompakt ktorzy płacą ponad 3tys

wystarczy zobaczyc na opis

Edytowane przez Bumpalump

Może gdyby pochodził od prywatnego sprzedawcy, a nie od handlarza szrotu to by znalazł chętnego za tą kwotę ;).

Napisano dziś, 18:43

Żądać 3000 za Sony, laser niedostępny już dawno... Nic dziwnego nikt tego brac nie chce.

Przeciez paliwo poszlo do gory, a jak paliwo to wszystko ;))

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Żądać 3000 za Sony, laser niedostępny już dawno... Nic dziwnego nikt tego brac nie chce.

Jakieś 90% topowych odtwarzaczy na rynku nie ma dostepnych laserow na wymiane to kazdy ma je oddac lub sprzedac za bezcen? martw sie o czytnik do swojego CEC bo one bezawaryjnoscia nie grzesza

Edytowane przez Bumpalump

Sansui nadal w formie okazja za jedyne 80tyś nic tylko brać :) Jak tak na to patrze to jakbym widział mój garażowy prostownik do akumulatora :P wstyd takie coś do domu wstawić.

Ukryta Zawartość

Gdyby to jeszcze miało jakiś wygląd i dźwięk... byle tani DAC zagra lepiej, miałem u siebie kiedyś wypożyczonego topowego Grundiga CD-9009 jego dźwięk jest zmulony, gra praktycznie tak samo jak niższy CD-9000 którego posiadam na aukcjach za tego pierwszego chcą 3tyś.

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Sansui nadal w formie okazja za jedyne 80tyś nic tylko brać :) J

Klub klakierów w formie to i ceny odpowiednie. Niedługo będą żądać 100 tys, lepiej teraz brac

martw sie o czytnik do swojego CEC bo one bezawaryjnoscia nie grzesza

Akurat goście z Rcm mówili dokładnie odwrotnie, więc nie strasz. Do mojego cec lasery są nie tylko chińskie. Martwić się czym nie mam w porównaniu z większością posiadaczy Sony do których laserów od dawna nie ma.

Zastanawiam mnie też skoro brak lasera to nie problem, to czemu sprzedający nie informują w opisie że nie ma do nich laserów?

Panowie wyluzujcie, co się tak napinacie na to Sansui (nie tylko zresztą w tym temacie), sprzęty jak każde inne, jedne modele dobre, inne nie, niektóre modele wybitne, a niektóre to nic nie warty złom... tak jak u innych producentów sprzętu audio. A co do oferty, to ta retrospekcja zawsze miała ceny z kosmosu, czy to sansui czy inne marki... U nich chociażby Yamaha Ns 1000M jest za 10 tys. czyli z ponad 100% przebitką i jak widać nikt tego nie bierze...

Yamaha CX-1000, Yamaha MX-1, Yamaha CDX-1030, Yamaha T-80, Yamaha PF-800 (Yamaha MC-5), Yamaha NS-690II, Yamaha HP-3, Bluesound Node 2, Helion 1750 XP, okablowanie: 2x AudioQuest Quartz, AudioQuest Topaz, AudioQuest Indigo Blue, Nordost Moonglo

Zastanawiam mnie też skoro brak lasera to nie problem, to czemu sprzedający nie informują w opisie że nie ma do nich laserów?

Ktoś kto kupuje sprzet za 3tys raczej nie jest z przypadku i doskonale o tym wie.

Sony to pikus, ludzie kupuje Accuphase, Wadie, Teac po kilkanascie tysiecy i nie martwia sie o czytniki Sony.

Gdyby to jeszcze miało jakiś wygląd i dźwięk... byle tani DAC zagra lepiej, miałem u siebie kiedyś wypożyczonego topowego Grundiga CD-9009 jego dźwięk jest zmulony, gra praktycznie tak samo jak niższy CD-9000 którego posiadam na aukcjach za tego pierwszego chcą 3tyś.

Ale Sony to nie Grundig

Ktoś kto kupuje sprzet za 3tys raczej nie jest z przypadku i doskonale o tym wie.

Sony to pikus, ludzie kupuje Accuphase, Wadie, Teac po kilkanascie tysiecy i nie martwia sie o czytniki Sony.

Ale Sony to nie Grundig

Grundig CD-9009 kosztował 2900DM ciężki nawalone miedzi i części "for audio" tylko co z tego jak to gra co najwyżej poprawnie, to samo tyczy się tych wszystkich topowych 30letnich CDików pokazówka, przerost formy nad treścią co najwyżej wartość kolekcjonerska postawić na półce żeby ładnie wyglądało, tak jak mój CD-9000 odpalany może z 3 razy na miesiąc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Obawiam sie ze za malo miales tych 30 letnich cd zeby wyglaszac takie sądy.

Philips CD-880

Philips CD-960

Accuphase DP-60

Accuphase DP-65

Sony CDP-557ESD

Sony CDP-X777ES

Sony CDP-X7ESD

Denon DCD-3560

Pioneer PD-75

To tylko kilka przykładów

Jesli chodzi o przetworniki z tamtych lat, wez sobie Sony DAS-R1, Accu DC-81 lub Accu DC-90 i zastanow sie czy byle tani dac napewno zagra lepiej?

Co z tego Hegel HD20 którego mam jako DAC pozamiata tą całą listę na wyjściu zbalansowanym to już w ogóle, do kupienia używka za jakieś 2,5tyś po XLR stawiano go wyżej niż nowe CDki za 20tyś. Odtwarzacze CD odchodzą w zapomnienie płacenie po kilka tysięcy za te starocie to nieporozumienie o zużywających się laserach nie wspominam nawet, za parę lat te "napakowane" CDki będą tylko zbierać kurz.

Taa, hegel pozamiasta accu dc-91...

Wiecej sluchaj, a mniej tworetyzuj bo te cd wymienione na liście pewnie tylko na zdj widziales

Tak samo ja Ty żadnego DACa nie miałeś :) zresztą odsłuchy porównawcze na tych Twoich kolumnach DIY skleconych z nie wiadomo czego... ile to już było takich "konstruktorów" później pchali te swoje paczki na sprzedaż, a sami grali na kolumnach ze sklepu, na sprowadzałeś tych gruzów do tego swojego serwisu i ci się w głowie poprzewracało od tego :) Takie firmy jak Denon, Sony, Pioneer, Philips nigdy wybitne nie były powiem więcej jak dla mnie zalatują kiczem :) stawianie obok tego Accuphase to trochę nieporozumienie.

Tak samo ja Ty żadnego DACa nie miałeś :) zresztą odsłuchy porównawcze na tych Twoich kolumnach DIY skleconych z nie wiadomo czego... ile to już było takich "konstruktorów" później pchali te swoje paczki na sprzedaż, a sami grali na kolumnach ze sklepu, na sprowadzałeś tych gruzów do tego swojego serwisu i ci się w głowie poprzewracało od tego :) Takie firmy jak Denon, Sony, Pioneer, Philips nigdy wybitne nie były powiem więcej jak dla mnie zalatują kiczem :) stawianie obok tego Accuphase to trochę nieporozumienie.

Brakuje Ci argumentów to zaczynasz mi tu wymyślać na temat kolumn? Seas i SB Acoustics to jest nie wiadomo co dla Ciebie? kolumny stoja ponad 2 lata i ani myśle o sprzedaży, a elektronika która testuje na tych kolumnach tylko potwierdza ze cały czas jest potencjał.

Jak to są dla Ciebie gruzy to dalsza dyskusja nie ma sensu, bo to jak rozmowa ze ślepym o kolorach, wypowiadasz sie o sprzecie ktorego nie widziales na oczy, to szczyt ignorancji

Ukryta Zawartość

4f04c06f5876.jpg

1193084ee436.jpg

9d8d81f818d0.jpg

zresztą już sie zbłaźniłeś w wątku o Sansui również wypowiadając się o sprzęcie którego na oczy nie widziałeś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump

Pewnie nieźle grzeją się tak napakowane klocki

Ani troche, bynajmniej te ze zdjec, w Accu kazdy moduł oddziela panel aluminiowy ktory wazy 0,4kg

mark Levinson to jeden wielki radiator, cala obudowa zostala wykonana z 2 bloków aluminium

Brakuje Ci argumentów to zaczynasz mi tu wymyślać na temat kolumn? Seas i SB Acoustics to jest nie wiadomo co dla Ciebie? kolumny stoja ponad 2 lata i ani myśle o sprzedaży, a elektronika która testuje na tych kolumnach tylko potwierdza ze cały czas jest potencjał.

Jak to są dla Ciebie gruzy to dalsza dyskusja nie ma sensu, bo to jak rozmowa ze ślepym o kolorach, wypowiadasz sie o sprzecie ktorego nie widziales na oczy, to szczyt ignorancji

Ukryta Zawartość

4f04c06f5876.jpg

1193084ee436.jpg

9d8d81f818d0.jpg

zresztą już sie zbłaźniłeś w wątku o Sansui również wypowiadając się o sprzęcie którego na oczy nie widziałeś

Kolego zbłaźniłeś się to Ty w tym wątku Sansui wróć sobie parę stron do tyłu jak to pięknie wychwalałeś te swoje Sony na koncie klonie Nowy12 mówi ci to coś? krytykowałeś Sansui hehhe, a teraz z miszczem czubsim najlepsi koledzy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

jak to pięknie wychwalałeś te swoje Sony

I sugerowanie jakoby lasery Sony były nieśmiertelne. Tymczasem wystarczy poszukać w sieci ile ludzi szukało bądź szuka tych niedostępnych laserów do padniętych Sony.

Tymczasem wystarczy poszukać w sieci ile ludzi szukało bądź szuka tych niedostępnych laserów do padniętych Sony.

Bo dla przecietnego uzytkownika czy serwisu jak odtwarzacz nie czyta plyty to od razu padniety laser, a w rzeczywistosci 90% przypadków to problemy z automatyka i mechanika, pozostałe 10% to padniete faktycznie glowice po nieumiejetnej probie regulacji i/lub czyszczenia

Kolego zbłaźniłeś się to Ty w tym wątku Sansui wróć sobie parę stron do tyłu jak to pięknie wychwalałeś te swoje Sony na koncie klonie Nowy12 mówi ci to coś? krytykowałeś Sansui hehhe, a teraz z miszczem czubsim najlepsi koledzy :)

Nigdy w zyciu nie mialem na zadnym forum drugiego konta, wiec co Ty do mnie piszesz człowieku...

I sugerowanie jakoby lasery Sony były nieśmiertelne. Tymczasem wystarczy poszukać w sieci ile ludzi szukało bądź szuka tych niedostępnych laserów do padniętych Sony.

Ale co się dziwić chłopaczyna ma na sprzedaż takiego Sony za 3tyś chce zarobić to musi sobie odpowiednio przygotować grunt po sprzedaż. Jak ja nie cierpię tych biedaków, handlarzy chcących zarobić na jelonkach...

Nieźle ale takie rozwiązania swoje muszą kosztować. Pewnie trwalsze to jest od nie jednej dzisiejszej nowości za pare k

No swoje kosztowało, ten zestaw Accuphase wciaz jest uwazany za jeden z najlepszych odtwarzaczy na swiecie, a ma przeciez juz ponad 25 lat, druga ciekawostka jest taka ze firmie nie udało się zrobić lepszego zestawu i zestawy DC/DP900 są klasyfikowane niżej niz stary 90/91 :)

Ale co się dziwić chłopaczyna ma na sprzedaż takiego Sony za 3tyś chce zarobić to musi sobie odpowiednio przygotować grunt po sprzedaż. Jak ja nie cierpię tych biedaków, handlarzy chcących zarobić na jelonkach...

Już Ci pisałem, że sprzęt nie jest na sprzedaż

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo dla przecietnego uzytkownika czy serwisu jak odtwarzacz nie czyta plyty to od razu padniety laser, a w rzeczywistosci 90% przypadków to problemy z automatyka i mechanika, pozostałe 10% to padniete faktycznie glowice po nieumiejetnej probie regulacji i/lub czyszczenia

Nigdy w zyciu nie mialem na zadnym forum drugiego konta, wiec co Ty do mnie piszesz człowieku...

Nie kompromituj się poziom podstawówki zauważyłby, że konta Nowy12 i Bumpalump pisze ta sama osoba, kogo Ty chcesz nabrać? zresztą takich gagadków jest tu więcej niech w końcu moderacja coś z tym zrobi.

Ukryta Zawartość

Czy tylko mi się wydaje, że kopułki są jakieś takie zbyt błyszczące i mogą być nieoryginalne ? Oryginalnie są matowe, takie same jak w Merkury M2, M4 itd.

Co z tego Hegel HD20 którego mam jako DAC pozamiata tą całą listę na wyjściu zbalansowanym to już w ogóle, do kupienia używka za jakieś 2,5tyś po XLR stawiano go wyżej niż nowe CDki za 20tyś.

Bardzo odważne stwierdzenie, tym bardziej że przecież gra system a nie jeden klocek sam. Żeby dojść do takiego stwierdzenia, to trzeba mieć porównanie w kilku systemach i efekty "zamiatania" zawsze byłyby obecne, wtedy można tak stwierdzić. No i czy w tym zamiataniu chodzi o jakość czy jakieś indywidualne cechy, które się akurat komuś bardziej spodobały ?

Odtwarzacze CD odchodzą w zapomnienie płacenie po kilka tysięcy za te starocie to nieporozumienie o zużywających się laserach nie wspominam nawet, za parę lat te "napakowane" CDki będą tylko zbierać kurz.

Pewnie tak, komfort też nie taki jak z plików. Ale są ludzie którzy wolą mieć i tak CD albo gramofon, lubią poczuć klimat i cały proces od wyjęcia płyty z opakowania do włożenia do odtwarzacza

Panowie wyluzujcie, co się tak napinacie na to Sansui (nie tylko zresztą w tym temacie), sprzęty jak każde inne, jedne modele dobre, inne nie, niektóre modele wybitne, a niektóre to nic nie warty złom... tak jak u innych producentów sprzętu audio. A co do oferty, to ta retrospekcja zawsze miała ceny z kosmosu, czy to sansui czy inne marki... U nich chociażby Yamaha Ns 1000M jest za 10 tys. czyli z ponad 100% przebitką i jak widać nikt tego nie bierze...

Dokładnie tak, nie tylko Sansui ma ceny z kosmosu u akurat tego sprzedającego. Trzeba przywyknąć, że na Sansui zawsze była i będzie nagonka, zwłaszcza tych, którzy nie słyszeli albo się zrazili jakimś mniej udanym modelem. Nie wszystko spod znaku Sansui to super klocki, które pięknie grają. Ja dodam od siebie, że nie tylko wzmacniacze ta firma robiła z wysokiej półki, ale także kolumny. Na swoje nieszczęście, najczęściej wyglądają jak śmietnisko przypadkowo skleconych ze sobą głośników, więc od razu są skreślane na wstępie :)

Jeśli są odrestaurowane, zakonserwowane, to nie widzę przeszkód aby ktoś cenił tak jak nawet robi to ta firma, bo ten dźwięk można bardzo wysoko klasyfikować. Kto słyszał dobre modele kolumn tej firmy, ten wie.

Ukryta Zawartość

Nie wiem, czy było, ale tutaj 'miszcza', naszego rodaka nieco poniosło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.