Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Oj tam, koleś znalazł sposób na biznes.

Wiecie, ile trza się namęczyć, wciskając tyle kitu? To nie jest bułka z masłem, ale ciężką praca- ciągle online, bo ktoś w każdej chwili może wyskoczyć z jakimś niewygodnym pytaniem, albo wykaże, gdzie jest zbyt grubo kitu...

Nie ma letko!

Dlatego polezli na tamte forum. A potem mi ban od razu bo szkodzilem. Choć nic złego im tam nie zrobiłem. To tylko świadczy jak malutkim trzeba ludzikiem być. Na Audio pisałem jeszcze sto lat przed tych ich całym sansui. Można powiedzieć że tworzylem te forum. Ale nie ma zmiłuj. Kop w dupe, bo zadałem nie wygodne pytanie. Od kiedy tam wlezli zawladneli od razu moderacja, w sensie swoją miłością do sansui i nie nawiscia do Audiostereo. I zrobiła się taka patologia w imię miłości.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Ja ma wyj...ne na ten cały vintage.Z założenia uważam że ten stary śmietnik powinien być w cenie złomu żeby miej zamożni ludzie kupili sobie coś co w miarę przyzwoicie gra a w razie awarii bez większych zali obcięli wtyczki i na śmietnik jak u naszych zachodnich sąsiadów.Współczuję ludziom którzy wydają na to ogromne kwoty .Gardzę ludźmi którzy ten chłam polecają i to jeszcze w takich cenach.

Można normalnie, za realną cenę???

MOŻNA!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zaraz kupi je jakiś handlarzyna i wystawi aukcje dla sansujofili za tysiącpińcet.

Ukryta Zawartość

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

http://www.audiounion.jp/ct/detail/used/71600/

Kolejny przykład wysokich cen w Japonii. U nas accuphase dp 80 plus DC 81, 7000 w Japonii 4100. Na hifishark ceny powariowaly nawet 8000 USD.

Ceny w Japonii są niższe niż u nas. Handlarze lansują bajkę o wysokich cenach dla własnych potrzeb

907MR kiedys ok 100 tys Jenów, teraz nawet 190tys jenów, a nowy kosztował 290tys, kiedys musi byc granica i wiadomo ze nie mozna tego tak przeliczac ale za kilka lat moze bedzie kosztowal zlizone pieniadze do tego ile kosztowal nowy

nawet zwykla najstarsza 907 jest ok 40tys jenów drozsza niz kilka lat temu.

Nikt nie docenia Sansui za granica? wątek Sansui na audiokarmie jest drugim najwiekszym na tym forum...

Za kilka lat to wam braknie tranzystorów do tych 907 hehhe z tego co widzę to czubsi tam dostaje znowu nerwicy w klubie naganiaczy gościu wręcz krzyczy w tych postach to się chyba powinno leczyć? hehe przed chwilą kolega a tu proszę zjebka od miszcza, aż trudno pomyśleć co te wyschnięte szajsui robi z ludźmi...

Ale takie rzeczy jak cła itp nie powinno się w sumie dodawać. Chodzi o realna wartość sprzętu. U nas i za granicą. Jakbym promem kosmicznym wysłał wzmacniacz do Polski i wyniosło by to 10 milionów to znaczy że tyle wart?

Kowalski kupuje auto na firme i odlicza VAT, a Nowak nic nie odlicza, i co Nowak ma płakac ze auto za drogie?

Czyli w Japonii teraz 5 tys zł, w Polsce widzę kosztują 12tys.

Ostatnia MR w Polsce poszla za 8tys, druga wisiała 10700 przez długi czas, pewnie poszła poza aukcja sporo taniej

Kolejny przykład wysokich cen w Japonii. U nas accuphase dp 80 plus DC 81, 7000 w Japonii 4100. Na hifishark ceny powariowaly nawet 8000 USD.

Ceny w Japonii są niższe niż u nas. Handlarze lansują bajkę o wysokich cenach dla własnych potrzeb

I co z tego ze są nizsze skoro kupe forsy kosztuje wysylka i podatki...serio macie tak ograniczone myslenie?

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

serio macie tak ograniczone myslenie?

Mowa była o cenach w japonii nie o sprowadzaniu do Polski.

aż trudno pomyśleć co te wyschnięte szajsui robi z ludźmi...

Nerwica. Przepłacił za szajsui, w każdej chwili to może zdechnąć a części brak.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/sony-cdp-557esd-rarytas-jedyny-w-polsce-i7066706661.html

Jak to opisał sprzedający "cudny" Sony za jedyne 3550. Na HiFi Shark można znaleźć ten model już za 990 zł. Widocznie sprzedający w klubie nie był. Wiedziałby jaki to cud :))

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Trzeba mieć nieźle z głową żeby dać ponad 3tyś za 30letni odtwarzacz cd.

Oczywiście laser niedostępny jak zapewne i inne części :) ten Sony za 3550 czycha na jelenia

Ukryta Zawartość

Jak to opisał sprzedający "cudny" Sony za jedyne 3550. Na HiFi Shark można znaleźć ten model już za 990 zł. Widocznie sprzedający w klubie nie był. Wiedziałby jaki to cud :))

Jak spojrzeć w inne aukcje sprzedającego , to więcej takich rodzynków

Najlepsze , ze co druga aukcja to super okazja

Ale widocznie ludzie się nie znają bo jakoś się nie chcą pozabijać

Będę znów przynudzal

Ale za 559es, fakt ze lata temu (wtedy jeszcze te CD nie były takie leciwe ) dałem 900 pln i w tej cenie to był niezły

Ale dziś w epoce rozwoju DACow i streamingu, te kompakty maja już bardziej wartość kolekcjonerska

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ale za 559es, fakt ze lata temu (wtedy jeszcze te CD nie były takie leciwe ) dałem 900 pln i w tej cenie to był niezły

Dziś jest też tyle wart. Nic się nie zmieniło, na aukcjach japońskich tego sprzętu jest masa. Ani to rzadki ani topowy model

Tylko ze miedzy 559es a 557esd jest przepasc chociaz numerki na to nie wskazuja

na aukcjach japońskich tego sprzętu jest masa

cale 3 sztuki na hifido

Jak słyszę o przepaści to nic tylko wziąć takiego soniaka uwiązać u szyi ( swoje wazy ) i w ta przepaść skoczyć

Mechanicznie to fajne urządzenia , i nawet te napędy mogą wytrzymać lata bez wymiany lasera

Ale jak porównać sonicznie nawet te z serii 7xx z współczesnymi DACami ( takimi w cenie 3-5 tys za używane , bo nawet tyle za te Soniaki wołają ) to już nie jest tak kolorowo

O ile we wzmakach i nawet głośnikach ten postęp nie jest aż tak widoczny to w źródłach cyfrowych zdecydowanie poszło to do przodu i nawet płyta CD jako nośnik traci stopniowo pozycje ( choć ten proces jeszcze trochę pewnie potrwa ) ale to temat na osobny watek

Ilu ludzi tyle opinii

Ale jak porównać sonicznie nawet te z serii 7xx z współczesnymi DACami ( takimi w cenie 3-5 tys za używane , bo nawet tyle za te Soniaki wołają ) to już nie jest tak kolorowo

Ale odtwarzacz to nie tylko sam DAC, transport jest dopracowany tam do perfekcji, zreszta juz pisalem, przeciez Sony dostarczalo wielu firmom swoje transporty, nie bez przyczyny.

Poza tym nie wszystko złoto co sie swieci, X777ES i 557ESD to najlepsze cedeki sonego nie liczac serii R, ale juz np X707ES jest moim zdaniem kiepski

Edytowane przez Bumpalump

Nie przeczę ze transporty( napędy ) są ich mocna strona ( nieprzypadkowo stosował je Accuphase ) i nawet do dziś zdarzają się takie , które nie potrzebują wymiany lasera

Ale sekcja DACa nawet w tych topowych nawet przy takim Chińskim LKS wypada dość blado

Wiec kupowanie go za 3-5 tys jako sam napęd ( kiedy za 2000pln można mieć np Theta Data albo Proceed PMDT- czyste napędy bez DAC , które w tej roli sprawdza się lepiej ( pomijam kwestie dostępności laserów ) to chyba nieporozumienie

Ilu ludzi tyle opinii

Nie przeczę ze transporty( napędy ) są ich mocna strona ( nieprzypadkowo stosował je Accuphase ) i nawet do dziś zdarzają się takie , które nie potrzebują wymiany lasera

Ale sekcja DACa nawet w tych topowych nawet przy takim Chińskim LKS wypada dość blado

Wiec kupowanie go za 3-5 tys jako sam napęd ( kiedy za 2000pln można mieć np Theta Data albo Proceed PMDT- czyste napędy bez DAC , które w tej roli sprawdza się lepiej ( pomijam kwestie dostępności laserów ) to chyba nieporozumienie

Posluchal bys np zestawu Accu DP-90/DC91 to bys zobaczyl co jeszcze mozna ze starych kostek wyciagnac. Tak samo ma 25 lat a wciąż uznawany za jeden z najlepszych odtwarzaczy

Tej dzelonki akurat nie słuchałem

Ale miałem lub słuchałem np:

Accuphase DP-65

Accuphase DP- 500( ten akurat z nowszych )

Marantz CD-16

California Audio Labs. Tempest mkII

Krell CD 250

Proceed CDP

Proceed AVP2+PMDT

Mark Levinson 39

Wadia 830

Wadia 21

I w porównaniu do mojego obecnego Berkeley Audio Design, a nawet Cary Audio DAC 100t nie wypadły one zbyt ciekawie

Z tym żeby nie było nieporozumień ( kilka z tych CD grało naprawdę fajnie ) i nie będę mówił ze teraz to co mam to jest przepaść

Po prostu moim zdaniem i tych co u mnie słuchali jest znacząco " lepiej" choć to dość subiektywne określenie

Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.