Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma się co napalać gość jest handlarzem dlatego nie chce mu się rozkręcać, ten E-305 też już nie jest najmłodszy i nie raz był pewnie otwierany co do kupna to po tej klasy sprzęt przy kupnie i tak jedzie się odebrać osobiście.

Nie jest taki zły ten E-302 mam tu egzemplarz w doskonałym stanie technicznym pod względem kondensatorów i musze przyznać, że gra fajnie, na poziomie E-303X

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Bumpalump

Mało kto zna E-302 nie występuje na aukcjach, a gra na wysokim poziomie taki E-206 grał też nieźle, ale E-302 to krok dalej brzmienie bardziej otwarte, przejrzyste ze świetną barwą, bogatą sceną i drivem na basie, żaden wzmacniacz który miałem wcześniej u siebie nie wyciągnął takiej skali dźwięku z Ushera BE-718 także jak ktoś nie boi się staroci to warto się zainteresować takim Accuphase... dobrze zgrywa się z neutralnie brzmiącymi kolumnami.

Było o tym sporo dyskusji, duże opłaty, cło, podatek... nie warto

Yamaha CX-1000, Yamaha MX-1, Yamaha CDX-1030, Yamaha T-80, Yamaha PF-800 (Yamaha MC-5), Yamaha NS-690II, Yamaha HP-3, Bluesound Node 2, Helion 1750 XP, okablowanie: 2x AudioQuest Quartz, AudioQuest Topaz, AudioQuest Indigo Blue, Nordost Moonglo

Dobre monitory.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyne 12 tys. Brać rarytasy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Jedyne 12 tys. Brać rarytasy.

Ukryta Zawartość

coś musiało mu się kliknąć bo jest 1200 zł

Ukryta Zawartość

Mocna cena.

Ukryta Zawartość

Ile sztuk jest w komplecie???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cena jeszcze do przełknięcia, ale trzeba by odebrać osobiscie- wygląda na piwniczniaka: gniazda zaśniedziałe, kurz rozmazany szmatą do podłogi...

Ukryta Zawartość

Cena jeszcze do przełknięcia, ale trzeba by odebrać osobiscie- wygląda na piwniczniaka: gniazda zaśniedziałe, kurz rozmazany szmatą do podłogi...

MARANTZ Integrated Stereo Amplifier PM-30 mod. Model, czy mod? (modyfikowany) :)

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

<br />Musiałoby być z 4 żeby się opłacało :) <br />

A tak biorąc pod uwagę wyłącznie jakość dźwięku oraz że staruszek jest w pełni sprawny, to który zagra lepiej:

Ukryta Zawartość

czy też

Ukryta Zawartość

Ceny kształtuje tzw. "legenda" oraz niestety też nie małe koszty plastikowego padziewia, mającego mnóstwo funkcji a coraz mniej wspólnego z jakością dźwięku.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Nowe AS mają wbudowany DAC. Ale nie wypowiem się na temat jego jakości. W sklepie słyszałem raz AS 501 i muszę przyznać że nie grał za ciekawie w moim odczuciu (taki jakby płaski dźwięk, pozbawiony wyrazu). A szykowałem się rok temu na amplituner od Yamahy 803D.

To jest już trzeci w hierarchii model Yamahy :). Mają AS 201, 301, 501, etc.

Tutaj właśnie rodzi się pytanie, które zadał 'tomek 4446' - kupować nowe czy stare.

Nowa Yamaha AS 501 kosztuje ok 1700zł. AS701 ok 2400zł. Też zastanawiałem się nad tym drugim (oraz na początku nad ampi 803D), ale koniec końców kupiłem 'starego' Soniacza z serii ES i moim zdaniem gra lepiej. Aczkolwiek powtarzam - są to tylko i wyłącznie moje subiektywne odczucia. Każdy z nas szuka w dźwięku czego innego. Nowe Yamahy podobają mi się wizualnie - aczkolwiek są pełne plastików (w latach 80-tych oraz 90-tych królowało aluminium, teraz raczej tworzywo sztuczne). Z używanym sprzętem trzeba pamiętać o tym, że wielu sprzedawców nie mówi prawdy i sprzęt wymaga konserwacji lub nawet napraw. Dlatego zalecam zachować ostrożność.

Nie miałem żadnej z tych Yamah w domu. Na temat AS701 się nie wypowiadam, bo jej nie słyszałem. Być może jest przeskok między 501, a 701. Stara seria ES chodzi w cenach starych wzmacniaczy innych firm, jak Yamaha, czy Denon. Nie widzę tutaj jakiś ogromnych różnic w cenach między nimi. Po prostu każdy z tych producentów miał serie niższe i wyższe. Sony wygrał dla mnie wyglądem, ale interesowałem się też m.in. starymi Yamahami. Swojego pierwszego ES'a od Sony kupiłem za ok 550zł i muszą przyznać że grał bardzo miło dla moich uszów :).

Edytowane przez Konrad86

Czego nie rozumiesz? Pisałem, że słuchałem AS501 w sklepie. Nie robiłem bezpośredniego porównania. Bazuję na tym co usłyszałem w sklepie i napisałem że to moje subiektywne odczucia co do Yamahy.

Edytowane przez Konrad86

Ta Yamaha AX-700 kosztowała 1000DM hahha budżetowy wzmacniacz jakich wiele z tego okresu wart góra 500zł, jeśli ktoś myśli że kupując 30 letniego starocia z przedziału 1000-2000DM i ma nadzieje na coś grającego na wysokim poziomie to jest w grubym błędzie, tak naprawdę to 80% tego vintage to przewartościowane gnioty w których zachwyty są sprowadzanie do ich budowy i sentymentu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.