Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

55 minut temu, Bartosz_70659 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejny Sony z cena z kosmosu. Na świecie można spotkać te Sony za 1600 zł, u nas u handlarza 2 tys drożej...

Za 1600 zł to chyba nie tak łatwo  znaleźć i to w dobrym stanie.

Ukryta Zawartość

Sony TA-FA777ES/ Sony MDS-JA555ES / Sony MDS-JA333ES / Sony ST-D777ES / Sony CDP-XA555ES / Sony CDP-CA80ES / SONY SEQ-333ES / Heco Music Style 900 / Heco Phalanx 302A / Audiolab M-DAC / Onkyo X-B7 / Onkyo D-N9BX/ Aiwa ADN-1 / Sansui SE-88

2 minuty temu, kszyho napisał:

Za 1600 zł to chyba nie tak łatwo  znaleźć i to w dobrym stanie.

Po latach sztucznego zawyżania cen w Polsce już nie kupisz. Sami jesteście sobie winni że handlarze na was zarabiają. Na świecie ten model Sony to żaden rarytas i żaden hi end

Godzinę temu, Bartosz_70659 napisał:

Po latach sztucznego zawyżania cen w Polsce już nie kupisz. Sami jesteście sobie winni że handlarze na was zarabiają. Na świecie ten model Sony to żaden rarytas i żaden hi end

Ja tam nie czuję się winny. Ktoś będzie chciał i cena mu odpowiada to nich kupuje. 

Sony TA-FA777ES/ Sony MDS-JA555ES / Sony MDS-JA333ES / Sony ST-D777ES / Sony CDP-XA555ES / Sony CDP-CA80ES / SONY SEQ-333ES / Heco Music Style 900 / Heco Phalanx 302A / Audiolab M-DAC / Onkyo X-B7 / Onkyo D-N9BX/ Aiwa ADN-1 / Sansui SE-88

1 godzinę temu, Bartosz_70659 napisał:

Na świecie ten model Sony to żaden rarytas i żaden hi end

Po czym wnosisz?

1 godzinę temu, Bartosz_70659 napisał:

Po latach sztucznego zawyżania cen w Polsce już nie kupisz

Niemcy chyba tez czytaja polskie fora bo sprzet o nich jest jeszcze duzo drozszy, podobnie zreszta w Japonii, ceny sa jakie sa za egzemplarze w stanie bdb, Ty pewnie znajdujesz strupy i na tej podstawie myslisz ze da sie cos kupic ponizej ceny rynkowej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bumpalump
15 minut temu, Bumpalump napisał:

Ty pewnie znajdujesz strupy i

Ukryta Zawartość

419 usd. Bardzo ładny stan. Żaden trup. Dla mnie możecie i płacić za ten model i 6 tysięcy. Tylko nie wmawiajcie innym że są tyle warte. 

Aha i nie musisz sprowadzać z Japonii. Tych Sony jest dużo . Tylko że ceny sztucznie zawyżane przez chytrych

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Bartosz_70659 napisał:

Tu się muszę zgodzić, jeszcze powiedzmy - 10 lat temu ta seria ES Sonego była uważana za najsłabszą w historii.....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Godzinę temu, hudykot napisał:

10 lat temu bułka nie kosztowała 60 gr.

Nie na temat, ale musze to wtracic!

Ceny juz nie pamietam, ale jedno z tego okresu pamietam co do bułki..

Pamietam to wlasciwie jak dzis. Ide  w Wawie po sniadanie w przerwie.. Zawsze ten sam set- duza bulka i 2 petnka slaskiej. Bardzo lubilem ten zestaw. ?

A dzis.... Sytuacja sie zmienila bo do 1 petka trzeba juz pol Chleba ..

Przepraszam za OFF ale siedzi to we mnie i musze o tym mowic..

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

5 godzin temu, Bartosz_70659 napisał:

Bartosz_70659 Bracie..

"Po latach sztucznego zawyżania cen w Polsce"

A teraz uzasadnienie cen vintage na hifi shark:

Po latach sztucznego zawyżania cen w Polsce, ceny w innych miejscach wzrosly!

Tak uwazam :).. Biorac pod uwage, ze sie myle bo ktos inny ma inne zdanie, to zgadzam się z moim do konca-szanujac jednoczesnie zdanie nawet calego swiata... i UE aby zaznaczyc!

Naiwnie myslac, ze my Polacy nie mamy znaczenia i wlywu na .. (Serce bije ) .  Macie dowody na glupich cenach  Starych SONY itp. Wlasciwie  na cene globalna Ebay ma tez cena naszych medrcow.. 

Ja to osobiscie weryfkowalem na OLX. Domyslcie sie jaka byla gadka z 2 strony..

Ostatnio kupilem wkladke MC w Holandii Technics i Chlopak  mi mowi ile warta docelowo bo max byl z Polski.

Ale ja bylem z Polski i Chlopak z NL i radosnie zrobilismy zyczliwy dla siebie obopulnie deal.

Pozdrawiam

Łukasz 

Edytowane przez jimmi

10 godzin temu, SynSama napisał:

Tu się muszę zgodzić, jeszcze powiedzmy - 10 lat temu ta seria ES Sonego była uważana za najsłabszą w historii.....

Nie tylko Ty tak myślisz. Czytając forum można się natknąć na zdziwionych tym co się stało z cenami Sony.

7 godzin temu, jimmi napisał:

Bartosz_70659 Bracie..

"Po latach sztucznego zawyżania cen w Polsce"

A teraz uzasadnienie cen vintage na hifi shark:

Po latach sztucznego zawyżania cen w Polsce, ceny w innych miejscach wzrosly!

Tak uwazam :).. Biorac pod uwage, ze sie myle bo ktos inny ma inne zdanie, to zgadzam się z moim do konca-szanujac jednoczesnie zdanie nawet calego swiata... i UE aby zaznaczyc!

Naiwnie myslac, ze my Polacy nie mamy znaczenia i wlywu na .. (Serce bije ) .  Macie dowody na glupich cenach  Starych SONY itp. Wlasciwie  na cene globalna Ebay ma tez cena naszych medrcow.. 

Ja to osobiscie weryfkowalem na OLX. Domyslcie sie jaka byla gadka z 2 strony..

Ostatnio kupilem wkladke MC w Holandii Technics i Chlopak  mi mowi ile warta docelowo bo max byl z Polski.

Ale ja bylem z Polski i Chlopak z NL i radosnie zrobilismy zyczliwy dla siebie obopulnie deal.

Pozdrawiam

Łukasz 

Dlatego lubię się odnosić do cen z rynku japońskiego. Tam jakos nie poznali się na Sony es bo ceny są o wiele niższe niż u nas. Widocznie na forach nie ma tam klubiku Sony i naganiaczy. Powtórzę. Ktoś lubi Sony? Ok niech lubi. Ale jeśli ktoś zaczyna pisać z zachwytu nawet nad niskimi modelami , potem wystawia za jakieś chore ceny te Sony to już jest nie w porządku. I koszą nieświadomych na tych Sony. Już niejeden sprzedający potem tu na forum się chwalił że nie spodziewał się że tyle za żonę weźmie :))

myślę że cena rozsądna ? , może komuś przypasują  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  ,

Co do cen nie tylko sony wszystko zależy od opisu , jak klamor opisany , hi end , rarytas winydż to cena z sufitu , a jeszcz ''rare'' to nawet nie wchodzę w to ogłoszenie bo na rzygi się mi zmiera , sprzedawałem kilka ''lepszych'' gratów ale nigdy nie napisałem hiend bo bym pawia puścił przy pisaniu własnego ogłoszenia 

Ukryta Zawartość

Prosze pamietac, ze tu chodzi o caly rynek. Nie o haslo SONY, bo mam wrazenie, ze robi sie niepotrzebna koncentracja wobec wybranej tresci, a to  dotyczy  ogolu przeciez... 

2 minuty temu, jimmi napisał:

Prosze pamietac, ze tu chodzi o caly rynek. Nie o haslo SONY, bo mam wrazenie, ze robi sie niepotrzebna koncentracja wobec wybranej tresci, a to  dotyczy  ogolu przeciez... 

Gdyby chodziło o same wysokie ceny to byłoby ok. Rynek zweryfikuje. Jednak gdy ceny poszły w górę a na forum  fani Sony wypisują jak to nawet niskie modele kasują inne to już jest dranstwo. Na szczęście nie tylko ja twierdzę że te es Sony nie jest tyle warte .  

Z cenami np Pioneera też przesadzają. Tylko że nikt na to nie nagania i nie wypisuje bzdur jak to  kasuje accuphase itd

1. Wysokie ceny dotyczą wszystkich marek, tylko nie wiedziec czemu pewne osoby uczepily sie sony i sansui na tym forum

2. Wysokie ceny sa nie tylko w Polsce ale i w Japonii czy Niemczech

Szukanie pojedynczych aukcji i na tej podstawie ocena wartosci to absurd, wgl jakiekolwiek ocenianie sprzetu bez jego odsluchu to absurd

2 godziny temu, Bartosz_70659 napisał:

Na szczęście nie tylko ja twierdzę że te es Sony nie jest tyle warte .  

A jakich modeli sluchales i w jakich zestawieniach

Sony nigdy drogie nie było nawet najwyższe modele to granie na przeciętnym poziomie i raczej nikt kto poszukuje wysokiej jakości brzmienia nie zainteresuje się jakimś tam odpustowym Sony ES, swoją drogą najlepsze też są ceny tych przechodzonych odtwarzaczy cd tej firmy tam to jest dopiero cyrk. To samo tyczy się starych Denonów, Yamahy, Pioneera itp Sansui modele AUX-701/901 miernota wystawiana po kilka tysięcy i po "tuningach" klocki tej firmy są też regularnie "popychane" na aukcjach osobiście widziałem jak ten sam wzmacniacz (miał wadę wizualną) był sprzedawany w ciągu roku przez trzy inne osoby.

Sony CDP-XA7ES można porównywać z niektórymi odtwarzaczami Accuphase . 779ES czy 707ES też są dobre a jakością wykonania nic je dzisiaj nie przeskoczy niezależnie od ceny . Pomijając również udane decki to tunery Sony też ma bardzo dobre .

A jest jeszcze seria R .

Fakt jest jednak taki że ten sprzęt jest sprzedawany w coraz gorszym stanie i coraz wyższej cenie .

40 minut temu, zeta-j napisał:

Sony nigdy drogie nie było nawet najwyższe modele to granie na przeciętnym poziomie i raczej nikt kto poszukuje wysokiej jakości brzmienia nie zainteresuje się jakimś tam odpustowym Sony ES,

Chyba że kolesie handlarzy i handlarze wytłumaczą jakie to hi endy . Ceny są wysokie wielu firm. Dla przykładu wzmacniacz Technics se a 1000 który nawet porządnie zbudowany nie jest a i nawet testy z lat 90 potwierdziły jaki to gniot . Ten Technics wystawiany jest nawet za 2300 zł gdy tymczasem w Japonii chodzi po 900 zł. Tylko że nie ma tu fanatyków technicsa którzy by w co drugim wątku wciskali te technicsy wypisując jakie to hi endy kasujace accuphase

21 minut temu, muda44 napisał:

jest jeszcze seria R .

Znam. Tyle że jeśli budżetówkę Sony pcha się za coraz wyższe ceny to seria r pewnie byłaby wystawianą za jakieś 5 cyfrowe kwoty

Apropo Sansui, 12 sztuk alph w ciagu 2 lat

Ukryta Zawartość

907mr 128tys jenow= 9040zl

Ukryta Zawartość

907limited 238tys jenow = 14479zl

Ukryta Zawartość

907limited 198tys jenow = 12498zl

Ukryta Zawartość

907xr 118tys jenow = 8546zl

Ukryta Zawartość

907mr 112tys jenow = 8249zl

Ukryta Zawartość

907xr 118tys jenow = 8546zl

Ukryta Zawartość

AU-07 258tys jenow = 15462zl

Ukryta Zawartość

907dr 98tys jenow = 7558zl

Ukryta Zawartość

907dr 95tys jenow = 7410zl

Ukryta Zawartość

907mr 168tys jenow = 11016zl

Ukryta Zawartość

907xr 108tys jenow 8052zl

Ukryta Zawartość

907kx 108tys jenow 8052zl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Bumpalump napisał:

118tys jenow = 8546zl

118000 ten to ok 1000 USD czyli jakieś 4000. Takie ma ceny w Japonii. Tak jak już pisałem. Nie dodawaj koszty wysyłek bo   idzie o wartość sprzętu w Japonii a nie wartość w polsce po wprowadzeniu.

Nie wiem czy słuszne jest porównywanie cen w Japoni, USA, Chinach. Rynki rządzą się różnymi prawami, różna jest też mentalność ludzi. W Europie często ceny są też wyższe ze względu na koszty przesyłek, podatki itp. Auta z kierownicą po prawej stronie też można było kupić taniej niż po lewej. 

Edytowane przez Silver_85

Zgadzam się z kolegą powyżej, co z tego, że w Japonii można kupić taniej? @Bartosz_70659 sądzisz, że zakup takich urządzeń to bułka z masłem? Koszty transportu nie są wcale takie tanie, do tego progresywnie liczy się cło i vat. Poza tym zapominasz chyba, że w sieci elektrycznej w Japonii obowiązuje 100V. 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

15 minut temu, kocurro napisał:

Zgadzam się z kolegą powyżej, co z tego, że w Japonii można kupić taniej? @Bartosz_70659 sądzisz, że zakup takich urządzeń to bułka z masłem? Koszty transportu nie są wcale takie tanie, do tego progresywnie liczy się cło i vat. Poza tym zapominasz chyba, że w sieci elektrycznej w Japonii obowiązuje 100V. 

Doskonale o tym wiem. Chyba to oczywiste? Mowa jest nie o sprowadzaniu tylko o realnych cenach sprzętu w Japonii. Bo tu zostało powiedziane że w Japonii są tak samo wysokie ceny jak u nas. A z tego co widać są o wiele mniejsze.  Nie wszystkie sansui, Sony itd są sprowadzane z Japonii przecież. 

54 minuty temu, Bartosz_70659 napisał:

(...) Mowa jest nie o sprowadzaniu tylko o realnych cenach sprzętu w Japonii.

Nie rozumiem w takim razie Twojego narzekania, bo mieszkając w Polsce guzik mnie obchodzi realna wartość urządzeń w Japonii. To rynek weryfikuje wartość produktu i kto miałby zabronić kupować ludziom te urządzenia skoro są gotowi zapłacić za nie ustalone kwoty? 

Jednocześnie mam świadomość, że opinie z for dyskusyjnych mają wpływ na wycenę konkretnych urządzeń, jednak odnoszę wrażenie, że Ty chciałbyś temu jakoś zapobiec. Niestety kolego, ale musi dużo wody upłynąć w Wiśle zanim ludzie poznają realną wartość konkretnych marek.

Edytowane przez kocurro

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Godzinę temu, kocurro napisał:

Niestety kolego, ale musi dużo wody upłynąć w Wiśle zanim ludzie poznają realną wartość konkretnych marek.

A jesteś pewien, że taki moment kiedykolwiek następuje ? Myślę, że nie. To jest zawsze jakiś "flow". Do tego dochodzi okresowa moda na jakiś sprzęt. Nie ma żadnego punktu w czasoprzestrzeni, w którym cokolwiek jest wyceniane realnie wedle standardów laboratoryjnych ;-).

16 godzin temu, muda44 napisał:

A jest jeszcze seria R .

I to jest naprawdę majstersztyk. Jeśli ktoś nie miał serii R w rękach zawsze będzie śmiał się z Sony. Ten, kto miał tę przyjemność śmiać się nie będzie. Polecam.

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

22 minuty temu, SynSama napisał:

I to jest naprawdę majstersztyk. Jeśli ktoś nie miał serii R w rękach zawsze będzie śmiał się z Sony. Ten, kto miał tę przyjemność śmiać się nie będzie. Polecam.

A wiesz w jakich cenach bywa komplet Sony R w Japonii ? W sklepie HiFi do jp bywał już za 1100-1200 USD. Tak! I to za komplet! A teraz porównaj ceny niższych cd Sony w Polsce. Nieraz osiągają ceny serii R . Kto tu zwariował? 

Pojedynczo cdp r1 bywał za 800 usd

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.