Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Fashi napisał:

Wiesz , cena to pojęcie względne. Ciężko wycenić nie produkowane przedmioty. Wczoraj 3 tyś dziś 5 tyś.  Niestety realia rynku wtórnego rządzą się własnymi prawami. 

Podobnie było i jest z rynkiem nieruchomości czy motoryzacją. 10 lat temu 60mkw powiedzmy koszt 200 tyś a dzisiaj 350 tyś. I która kwota jest uczciwa? 

Mercedes w124 300e kiedyś koszt 10k a dzisiaj za zadbany trzeba dać 25k... Niestety jeśli chcemy coś używanego musimy zapłacić albo szukać czegoś innego... ?

Amen.

Godzinę temu, Fashi napisał:

Jeśli ktoś szuka dużych kolumn produkcji niemieckiej . 

Kolumny T+A Criterion TMR 160 MKI:7

Zu viel.

Do tego niedbale pomalowane.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Ładnie napisane: custom .

"Best buy,  sprzedaje ze względu na kolorystykę. "

Lubię takie idiotyczne opisy, albo: żonie pod kolor  skarpetek nie pasuje

Wystarczy dac do dobrego stolarza czy lakiernika i po sprawie.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

15 godzin temu, Fashi napisał:

z roku na rok stereo będzie grać co raz gorzej ze względu na nasz słuch...

? ? ?

Ee , czyżby ?

Jak na mnie (52 lata) separacja przestrzenna, rytm, melodia - tak samo.

Jedyne co się wydarzyło, to słabsze różnicowanie barwy.

Audiogram robiłem ~2 lata temu i zamiast 5 dB ubytku (25 lat temu) ostatnio mam 25 - 35 dB spadku w SHL na tonach 3,4,6,8 kHz. Na szczęście symetrycznie na obu uszach - balans przestrzenny pozostał.

Taka robota - hala magazynowa, dużo widlaków i przenośnik rolkowy na kilkaset metrów- i tak już od 10 lat i w słuchu ubytek.

Barwa - faktycznie gorsza, ale na stereo mi ten ubytek nie wpływa.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

13 minut temu, margaryna85 napisał:

Kolumny w moim wieku. U mnie w domu wystarczy już takich starych pryków. 

Podane są widełki lat produkcji,  która data jest Twoja? ?

13 minut temu, klecha napisał:

Zu viel.

Do tego niedbale pomalowane.

Niestety tak , aczkolwiek ogłoszenie w ramach ciekawostki ☺

7 minut temu, klecha napisał:

Ładnie napisane: custom .

"Best buy,  sprzedaje ze względu na kolorystykę. "

W takim wypadku po co kupował ten kolor? ?

13 minut temu, ira napisał:

Ciekawe kolumny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fajne , to prawda ?

2 minuty temu, xetras napisał:

Ee , czyżby ?

Zależy kto gdzie paracuje plus geny. Ciesz się , że jesteś wyjątkiem ?

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 minutę temu, Fashi napisał:

Podane są widełki lat produkcji,  która data jest Twoja? ?

Patrz nazwa użytkownika ?

Jestem zdania ze o ile kupno starej elektroniki to kiepski pomysł tak starych kolumn to już brak słów.

Teraz, margaryna85 napisał:

? Jestem zdania ze o ile kupno starej elektroniki to kiepski pomysł tak starych kolumn to już brak słów.

Wiem , znam Twój punkt widzenia w tym temacie.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 minuty temu, margaryna85 napisał:

?

Jestem zdania ze o ile kupno starej elektroniki to kiepski pomysł tak starych kolumn to już brak słów.

Ja mam odmienne zdanie. Są konstrukcje ponadczasowe.  Raz kupiłem nowe i nigdy więcej .

31 minut temu, don111 napisał:

Cena z kosmosu ? Pare lat temu można było kupić niejedną taką parę poniżej 3k. To nie jest dźwięk najwyższyh lotów, choć ta moc basu.. 

Dokładnie tak. Za te kolumny, aby nie spalić się w piekle wypada krzyczeć GÓRA 3 tys. i to jeszcze robiąc "oczy kota ze Shreka", że ktoś w ogóle za to chce nawet tyle dać. Dopiszę, że "zwłaszcza obecnie", ale to już właściwie musimy dodawać do każdej wyceny. Taki mamy klimat.

2 minuty temu, Leo1973 napisał:

Ja mam odmienne zdanie. Są konstrukcje ponadczasowe.

Zgodzę się. "Stare" w przypadku kolumn naprawdę nie oznacza, że kupujemy jakiegoś truposza bez wizji na dobre granie. Diabeł tkwi w szczegółach. Jakie, za ile, jaka półka cenowa, jak używane, ale sam chętniej kupiłbym wysokiej klasy starawe kolumny niż sklepowe badziewie, nawet tańsze.

Edytowane przez SynSama

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Gospodarka odgórnie sterowana - ustalanie co i ile ma kosztować . 

Dobrze się to nie skończyło za PRL a tak trzeba odczytać twoją wypowiedź 

3 minuty temu, SynSama napisał:

. Za te kolumny, aby nie spalić się w piekle wypada krzyczeć GÓRA 3 tys. 

Na szczęście rynek wyceni te paczki.

Ale wołać może ile mu się spodoba.

5 minut temu, SynSama napisał:

Zgodzę się. "Stare" w przypadku kolumn naprawdę nie oznacza, że kupujemy jakiegoś truposza bez wizji na dobre granie. Diabeł tkwi w szczegółach. Jakie, za ile, jaka półka cenowa, jak używane, ale sam chętniej kupiłbym wysokiej klasy starawe kolumny niż sklepowe badziewie, nawet tańsze.

Nowych w budżetowej cenie nie chcę za darmo .

A starsze nie znaczy ,że gorsze.

29 minut temu, Fashi napisał:

Wiesz , cena to pojęcie względne. Ciężko wycenić nie produkowane przedmioty. Wczoraj 3 tyś dziś 5 tyś.  Niestety realia rynku wtórnego rządzą się własnymi prawami. 

Podobnie było i jest z rynkiem nieruchomości czy motoryzacją. 10 lat temu 60mkw powiedzmy koszt 200 tyś a dzisiaj 350 tyś. I która kwota jest uczciwa? 

Mercedes w124 300e kiedyś koszt 10k a dzisiaj za zadbany trzeba dać 25k... Niestety jeśli chcemy coś używanego musimy zapłacić albo szukać czegoś innego... ?

Zgadzam się że ceny muszą rosnąć bo rosną ceny też nowych, ale nie są to aż tak drastyczne podwyżki w kilka lat ?  No i mówimy bardziej o prawdziwych rarytasach,  te kolumny z pewnością takim n8e są, no chyba że ktoś szuka mega basu a reszta obojętna. Lepiej kupić zadbane Infinity Kappa 8.2 za 3,5 tys. 

A co się może zestarzeć w kolumnach?

Nie biorę pod uwagę badziewnych piankowych  zawieszeń.

PMC daje 20 lat gwarancji na przykład, myślicie dlaczego?

9 minut temu, Leo1973 napisał:

Na szczęście rynek wyceni te paczki.

Ale wołać może ile mu się spodoba.

Znasz różnicę pomiędzy znaczeniem słów "wypada", a "może" ? No właśnie....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

2 minuty temu, don111 napisał:

Zgadzam się że ceny muszą rosnąć bo rosną ceny też nowych, ale nie są to aż tak drastyczne podwyżki w kilka lat ?  No i mówimy bardziej o prawdziwych rarytasach,  te kolumny z pewnością takim n8e są, no chyba że ktoś szuka mega basu a reszta obojętna. Lepiej kupić zadbane Infinity Kappa 8.2 za 3,5 tys. 

Również się zgadzam.  Trzeba jeszcze dodać do tego chęć szybkiego i łatwego zarobku, stad takie zawyżone ceny. Niestety tak tu już jest...

1 minutę temu, Leo1973 napisał:

Elektrolity w zwrotnicy 

Można je łatwo zmienić nawet na lepsze ☺

Elektrolity w zwrotnicy 

A w Tobie starzeje się wszystko, a jednak jeszcze łazisz po tej Ziemi :-) Więc w czym problem ?

Teraz, SynSama napisał:

Znasz różnicę pomiędzy znaczeniem słów "wypada", a "może" ? No właśnie....

Patrz mój post. Chęć szybkiego i łatwego zarobku ?

Teraz, SynSama napisał:

A w Tobie starzeje się wszystko, a jednak jeszcze łazisz po tej Ziemi :-) Więc w czym problem ?

Konserwuje się ?

Teraz, SynSama napisał:

Witaj w klubie. Jedyna rzecz na tym świecie która dotyka nas wszystkich b/w na wszystko - starzenie się.

Każdej chwili , w każdym miejscu , bez wyjątków.

4 minuty temu, klecha napisał:

A co się może zestarzeć w kolumnach?

Nie biorę pod uwagę badziewnych piankowych  zawieszeń.

PMC daje 20 lat gwarancji na przykład, myślicie dlaczego?

No właśnie. Nikt nie zaprzecza, że sprzęt się starzeje, ale w przypadku kolumn często można wymienić pewne elementy i mamy sprzęt który może cieszyć jeszcze długie lata.

Teraz, Leo1973 napisał:

Witaj w klubie. Jedyna rzecz na tym świecie która dotyka nas wszystkich b/w na wszystko - starzenie się.

Każdej chwili , w każdym miejscu , bez wyjątków.

No właśnie to miałem na myśli. 

starzenie się.

Choroba przewlekła i postępująca , niestety śmiertelna... ?

2 minuty temu, Fashi napisał:

Choroba przewlekła i postępująca , niestety śmiertelna... ?

Ale jakże sprawiedliwa - dla wszystkich. 

Nie piszę tu o śmierci bo akurat ta ze sprawiedliwością w naszym pojmowaniu ma niewiele wspólnego.

tak dla odprężenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, SynSama napisał:

No właśnie. Nikt nie zaprzecza, że sprzęt się starzeje, ale w przypadku kolumn często można wymienić pewne elementy i mamy sprzęt który może cieszyć jeszcze długie lata.

Dokładnie tak jest. Zawieszenia górne, dolne, w ostateczności nawet uszkodzoną cewkę można przewinąć. Elementy e zwrotnicy odświeżyć lub ulepszyć niewielkim kosztem. Zakup sprawnych kolumn to brak ryzyka wtopienia że niby coś ma się zepsuć. No chyba że uszkodzimy mechanicznie.

Moje główne kolumny są z lat 70-tych,  sprawne. Zero problemów. 

12 minut temu, Leo1973 napisał:

tak dla odprężenia

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, klecha napisał:

Ukryta Zawartość

Ten to rozwalcuje każdego - 2300 W . ?     

Co ci ludzie mają w głowach ? Tylko miejsce na mózg ?

Ukryta Zawartość

6 minut temu, klecha napisał:
18 minut temu, Leo1973 napisał:

Ukryta Zawartość

" Posiada 2300 Watt " ? :-)))) No to bierę :-))))) I jeszcze nie "porysany" ? Jest już mój  :-))))))

Ukryta Zawartość

31 minut temu, klecha napisał:

Ukryta Zawartość

Ciekawe skąd taka a nie inna cena... ?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, margaryna85 napisał:

Kolumny w moim wieku. U mnie w domu wystarczy już takich starych pryków. 

Te stare pudła to się nadają co najwyżej do wiejskiej dyskoteki, miałem okazję posłuchać takich niemieckich staroci o podobnej budowie  każda muzyka brzmiała tak samo bum cyk cyk  coś alaa altus, oczywiście handlaarz który to sprzedaje cena z kosmosu standard w tym kraju, ceny wyższe nawet niż u niemca na ebay i te ustawienie... przyklejone do ściany metr od siebie w pustym pokoju wieś na całego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, zeta-j napisał:

Te stare pudła to

Jacku , na Ciebie zawsze nożna liczyć! ☺

Te z niemiec są w niezaprzeczalnie lepszym stanie a i kolor świetny (jak dla mnie) . Wspólnie możemy obnażyć zakusy olx'owych oferentów ?

Pozdrawiam serdecznie, 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.