Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, tomek7776 napisał:

np z jakim.mam je juz u siebie.

tomek7776, może chcesz spróbować jakby z tym zagrały ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gra u mnie z 300B, gra doskonale, albo lepiej ?.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krzysztof_56775
9 godzin temu, Prewwit napisał:

Czasami spojrzę na ceny Sony 570es, z ciekawości bo miałem, to jak parę lat temu kosztował 700, tak samo i teraz po tyle chodzi. Zaznaczam, że ten wzmak to nie żaden stary badziew, choć pod koniec mojego użytkowania trzeba było dać go na przegląd do odświeżenia i śmiga dalej u nowego nabywcy?

570ES nie stary? Ile on ma lat? Pod 30 chyba? 

Mógłbym tu wkleić kilka linków z cenami z sufitu zwykłych, popularnych modeli CD czy wzmkow, ale mi się nie chce. 

?👈

2 godziny temu, rafal735r napisał:

570ES nie stary? Ile on ma lat? Pod 30 chyba?

Produkowany od 1991, taki youngtimer wśród wzmaków? Dla mnie powyżej 20lat to już liczę że stare?

27 minut temu, Prewwit napisał:

Produkowany od 1991, taki youngtimer wśród wzmaków? 

Taki youngtimer wśród oldtimerów ?

12 godzin temu, tomek7776 napisał:

Thiele dotarly.graja.z duza klasa.bas jest niesamowity.kontrolowany .punktowy.potrafi tak pier...c.

reszta pasma spojna jak w recenzjach.

jednak sonusy sa niedoscignione.

Fajnie , cieszę się ☺ kupiłeś te z mojego linku?

Ciekawe jak się zgrają z nowymi końcówkami lampowymi. 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Dali Grand Diva

Ukryta Zawartość

Focal Chorus 826V

Ukryta Zawartość

ELAC Debut 2.0 F5.2

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Prewwit napisał:

Dali Grand Diva

Ukryta Zawartość

Nie dalej jak w maju/czerwcu były takie Dali z województwa śląskiego za 3300pln do negocjacji .

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Usher V-602

Ukryta Zawartość

Audio Physic Tempo 3

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Fashi napisał:

Nie dalej jak w maju/czerwcu były takie Dali z województwa śląskiego za 3300pln do negocjacji .

Inflacja Panie.? A serio no tak to jest z używkami, raz taniej raz drożej, to za daleko jechać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit

Hmm, dziwna sprawa. Mam wystawione pare rzeczy na Alle...ostatnio dostałem mejla od gościa, który proponował zamianę na jakiś jego sprzęt . Odmówiłem, a dzisiaj ten sam człowiek ponownie zadaje pytanie dotyczące zamiany. Tak jakby gotowy tekst-pytanie. 
Czy aby to nie jest jakaś próba wyłudzenia sprzętu ( może kombinuje tak, facet mi wyśle swój sprzęt, a ja niekoniecznie ).?

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

popros o kontakt tel.

1 godzinę temu, Fashi napisał:

Taki youngtimer wśród oldtimerów ?

Fajnie , cieszę się ☺ kupiłeś te z mojego linku?

Ciekawe jak się zgrają z nowymi końcówkami lampowymi. 

tak z tego linku,ale ja ze sprzedajacym juz od czerwca w kontakcie bylem.

lampki nie do tego systemu.do sypialni,ale kto wie.moze w przyszlym tyg podlacze.

z muzgaudio rozmawialem,wycisnal 48W z tej 805.

strasznie ciezkie sa pod 30kg.

Godzinę temu, Fashi napisał:

A kto Ci broni napisać PW ( nawet na forum ? ) i negocjować ? ?

32 minuty temu, notoryczny napisał:

Czy aby to nie jest jakaś próba wyłudzenia sprzętu ( może kombinuje tak, facet mi wyśle swój sprzęt, a ja niekoniecznie ).?

Niech wyśle pierwszy. Nic nie ryzykujesz.

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Teraz, klecha napisał:

Niech wyśle pierwszy. Nic nie ryzykujesz.

To jest rozwiązanie, jakoś w ogóle nie wziąłem tegoż pod uwagę, zakładając, że ów człek w to nie wejdzie .

Zasadniczo mój post kierowałem do osób, które miały do czynienia z taką ofertą i mogłyby potwierdzić moje obawy. Facet wkleja tę samą propozycje kolejny raz . Wcześniej dodawał jeszcze inne przedmioty w zamian, kolumny, subwoofer aktywny. Dzisiaj ma ofertę zamiany z subem, czyli taką jaką pierwotnie złożył .

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

49 minut temu, mkk1 napisał:

A kto Ci broni napisać PW ( nawet na forum ? ) i negocjować ? ?

Rozumiem , że to Twoje ogłoszenie ?

35 minut temu, notoryczny napisał:

To jest rozwiązanie, jakoś w ogóle nie wziąłem tegoż pod uwagę, zakładając, że ów człek w to nie wejdzie .

Zasadniczo mój post kierowałem do osób, które miały do czynienia z taką ofertą i mogłyby potwierdzić moje obawy. Facet wkleja tę samą propozycje kolejny raz . Wcześniej dodawał jeszcze inne przedmioty w zamian, kolumny, subwoofer aktywny. Dzisiaj ma ofertę zamiany z subem, czyli taką jaką pierwotnie złożył .

Chce Cię zrobić w bambuko. Nie daj się  ?

19 minut temu, Fashi napisał:

Rozumiem , że to Twoje ogłoszenie ?

Tak, moje. 

Jak ktoś nie może się doczekać na Signature z Botlandu, to bym się nie zastanawiał : 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ESA

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Rzadko się pojawiają na rynku wtórnym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, mkk1 napisał:

Tak, moje. 

Może jakoś streścić jak grają te fajne kolumny, jak z przestrzenią grania??

Edytowane przez Prewwit

No jak grają ...jak to Dali ? Ciepło , muzykalnie. Jak dasz im 150W na kanał się tylko uśmiechną . 

Góra bardzo fajna , szczegółowa ale nie drażniąca. 

16 minut temu, mkk1 napisał:

No jak grają ...jak to Dali ? Ciepło , muzykalnie. Jak dasz im 150W na kanał się tylko uśmiechną . 

Góra bardzo fajna , szczegółowa ale nie drażniąca.

Hmmm , w sam raz do mojego neutralnego wzmacniacza 160W/8ohm... 

30 minut temu, Fashi napisał:

Hmmm , w sam raz do mojego neutralnego wzmacniacza 160W/8ohm... 

A co chodzi po głowie wymiana kolumn??

41 minut temu, Prewwit napisał:

A co 

No tak , jak zawsze człowiek chciałby coś nowego kupić. Zastanawiam się nad kolumnami albo jakimś Dac. Ostatnio przymierzałem się do Mytek Stereo 192. Tylko tam muzykalności nie ho ho . Z naturalnym wzmakiem nie to zestawienie...

50 minut temu, mkk1 napisał:

To zapraszam ?

No nie wiem , ja nisko licytuje ?

5 minut temu, Fashi napisał:

No tak , jak zawsze człowiek chciałby coś nowego kupić. Zastanawiam się nad kolumnami albo jakimś Dac. Ostatnio przymierzałem się do Mytek Stereo 192. Tylko tam muzykalności nie ho ho . Z naturalnym wzmakiem nie to zestawienie...

A jaki DAC i kolumny obecnie masz, bo wzmacniacz wiem jaki?

3 minuty temu, Prewwit napisał:

A jaki DAC i kolumny obecnie masz, bo wzmacniacz wiem jaki?

Obecnie mam Jamo C807 i Monitor Audio Rx 8 . Nie wiem co mnie skłoniło do kupna jeszcze raz RX8. Chyba wykonanie skrzynek i cena...

Najlepiej byłoby sprzedać obydwa zestawy , dołożyć i kupić MA PL 200/300. Tylko nie wiadomo jak to dalej z gospodarką będzie i nie za bardzo chce inwestować w tak drogie kolumny. Póki co.

DAC Yamaha Dsp 3000. Stara , ale z bardzo wysokiej linii Yamahy. Także pewnie oprócz wzmacniacza , cały system będzie do przebudowy w przyszłości...

9 minut temu, Fashi napisał:

Obecnie mam Jamo C807 i Monitor Audio Rx 8 . Nie wiem co mnie skłoniło do kupna jeszcze raz RX8. Chyba wykonanie skrzynek i cena...

Najlepiej byłoby sprzedać obydwa zestawy , dołożyć i kupić MA PL 200/300. Tylko nie wiadomo jak to dalej z gospodarką będzie i nie za bardzo chce inwestować w tak drogie kolumny. Póki co.

DAC Yamaha Dsp 3000. Stara , ale z bardzo wysokiej linii Yamahy. Także pewnie oprócz wzmacniacza , cały system będzie do przebudowy w przyszłości...

Mam rozwiązanie?, pogonić oba zestawy i  kupić AP Tempo 6? Lepszy DACa nie da takie postępu jak wymiana kolumn. A pomału będziesz odkładać na wymarzone MA, choć słuchanie AP może uzależnić i już o MA nie pomyślisz?

Edytowane przez Prewwit
Teraz, Prewwit napisał:

Lepszy DACa nie da takie postępu jak wymiana kolumn.

To fakt , dobre kolumny wnoszą najwięcej. Zerkam w ogłoszenia AP i podobają mi się z wyglądu Tempo, ale nie słuchałem tego modelu. 

Audio Physic Tempo 6 :

Ukryta Zawartość

Audio Physic Scorpio I :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Fashi napisał:

To fakt , dobre kolumny wnoszą najwięcej. Zerkam w ogłoszenia AP i podobają mi się z wyglądu Tempo, ale nie słuchałem tego modelu. 

Ja słuchałem u Ricziego, brzmienie i przestrzeń super, podpytaj się go o opinię, bo ja tylko słuchałem przez krótki czas.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) też je miał i bardzo chwalił. Jak będę miał większe pomieszczenie do dyspozycji to bez zastanowienia biorę T6, rozwinięcie brzmienia moich kolumn, z dużo lepszymi niskimi?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
2 minuty temu, Prewwit napisał:

Ja słuchałem u Ricziego

Ryszard ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.