Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciekawe czy 20zł ładnie zagra... jeśli zagra.

Ukryta Zawartość

Pioneer HPM-700

Ukryta Zawartość

I te same:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

ja też Wam coś pokażę - uwaga na minę :)

Tu pan sprzedaje Luxa:

Ukryta Zawartość

Oczywiście "Zakupiony od innego użytkownika niestety nie poinformował o braku podzespołów (phono)"

a tutaj aukcja z niedawna:

Ukryta Zawartość

gdzie wyraźnie stoi pismem, że phono nie działa ORAZ "widać ślady lutowania wewnątrz", o czym na olx słowa już nie ma. I tak zdupiony Luxik chodzi z rąk do rąk...

i jeszcze jedna ciekawostka, Sansui poszedł 5 dni wstecz za 822, ale nabywca chyba olał sprawę:

Ukryta Zawartość

...i sprzedawcy na dobre to wyszło - nabrał wartości wzmak w cudowny sposób :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak, oczywiście jak zwykle w takich sytuacjach kupującym jest dzieciak z zerowym dorobkiem komentarzy.

Przecież to lipa jest i dawno już zgrany numer.

Podbijasz cenę z drugiego konta i czekasz na jelenia, który przebije.

Jak się nie doczekasz, to wystawiasz znowu. I tak do skutku.

Oczywiście dobrze by było zmienić czasami zdjęcia albo nick, żeby to nie było aż takie oczywiste,

ale nie każdemu się chce z tym pierdzielić i niektórzy idą na łatwiznę,

a jak teraz nie będzie można zobaczyć aukcji zakończonych, to możesz sobie wyobrazić co się będzie teraz działo.

Spełnienie marzeń dla wszelkiej maści szrot opychaczy wystawiających po dwadzieścia razy te same klamoty.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

a jak teraz nie będzie można zobaczyć aukcji zakończonych

Pierwsze słyszę, ale nie dziwi mnie to specjalnie - na przestrzeni lat ten serwis tak zepsuli, że to nie do wiary. Z fajnego, prostego, funkcjonalnego i lekkiego serwisu zrobili przekombinowanego, niestabilnego kolosa. Kilka dni temu się zorientowałem, że jak odświeżam jakąś kategorię z wyborem "dodane w ciągu 1 godz.", licznik w nawiasach podaje więcej aukcji, niż mi wyskakuje na ekranie. Czasami widzę dwa przedmioty, a w nawiasie cyfra mówi, że jest osiem spełniających parametry. Dopiero jak zamknę kartę i otworzę ponownie, pojawiają się pozostałe (albo i nie). Dramat, ale wyboru nie ma. eBay z kolei - ja tam czegoś nie rozumiem, pokazuje strasznie mało przedmiotów w kategoriach. Zaznaczam opcję "cały świat" i łącznie pokazuje mi w kategorii "sprzęt audio i hifi" raptem 29 amplitunerów w sprzedaży. Logiczne, że na wszystkich ibejach świata tych ampli jest pewnie tysiąc albo lepiej - dlaczego ja widzę tylko 29, nie mam pojęcia. Zakładki "gramofony" nie widzę wcale. Jeżeli ktoś z Was ma pojęcie, chętnie przeczytam, o co w tym chodzi.

Tymczasem, czy to nie jest czasami na Vifach? Co to za skrzynki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pierwsze słyszę, ale nie dziwi mnie to specjalnie - na przestrzeni lat ten serwis tak zepsuli, że to nie do wiary. Z fajnego, prostego, funkcjonalnego i lekkiego serwisu zrobili przekombinowanego, niestabilnego kolosa. Kilka dni temu się zorientowałem, że jak odświeżam jakąś kategorię z wyborem "dodane w ciągu 1 godz.", licznik w nawiasach podaje więcej aukcji, niż mi wyskakuje na ekranie. Czasami widzę dwa przedmioty, a w nawiasie cyfra mówi, że jest osiem spełniających parametry. Dopiero jak zamknę kartę i otworzę ponownie, pojawiają się pozostałe (albo i nie). Dramat, ale wyboru nie ma. eBay z kolei - ja tam czegoś nie rozumiem, pokazuje strasznie mało przedmiotów w kategoriach. Zaznaczam opcję "cały świat" i łącznie pokazuje mi w kategorii "sprzęt audio i hifi" raptem 29 amplitunerów w sprzedaży. Logiczne, że na wszystkich ibejach świata tych ampli jest pewnie tysiąc albo lepiej - dlaczego ja widzę tylko 29, nie mam pojęcia. Zakładki "gramofony" nie widzę wcale. Jeżeli ktoś z Was ma pojęcie, chętnie przeczytam, o co w tym chodzi.

Tymczasem, czy to nie jest czasami na Vifach? Co to za skrzynki?

Ukryta Zawartość

Też chętnie przeczytam co jest przyczyną.;)

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

na androidowym Allegro jeszcze można oglądać aukcje zakończone, teraz zastanawiam się czy go aktualizować gdy się pokaże aktualizacja... :(

Tu przynajmniej jest wybór co robić bo na kompie no choice :(

eBay z kolei - ja tam czegoś nie rozumiem, pokazuje strasznie mało przedmiotów w kategoriach. Zaznaczam opcję "cały świat" i łącznie pokazuje mi w kategorii "sprzęt audio i hifi" raptem 29 amplitunerów w sprzedaży. Logiczne, że na wszystkich ibejach świata tych ampli jest pewnie tysiąc albo lepiej - dlaczego ja widzę tylko 29, nie mam pojęcia. Zakładki "gramofony" nie widzę wcale. Jeżeli ktoś z Was ma pojęcie, chętnie przeczytam, o co w tym chodzi.

Bo jeśli sprzedający nie wyraził zgody, albo nie określił sprzedaży za granicę, z reguły automat ogranicza sprzedaż do rodzimego rynku. W tym właśnie "widoczność" oferty

Bo jeśli sprzedający nie wyraził zgody, albo nie określił sprzedaży za granicę, z reguły automat ogranicza sprzedaż do rodzimego rynku. W tym właśnie "widoczność" oferty

A jeżeli przeglądam aukcję będąc niezalogowanym, z adresu z końcówką .com? Na mój gust jeżeli wybiorę daną kategorię, powinienem mieć wgląd we wszystkie aukcje, a nie w promil.

nie wiem, panowie - jak na mój gust obydwa serwisy aukcyjne są konsekwentnie zmieniane na gorsze. Są coraz bardziej przekombinowane, coraz mniej przyjazne użytkownikowi. W handlu nie ma wielkiej filozofii, Allegro było doskonałe 7-10 lat temu, niewiele zmian wprowadzonych potem naprawdę usprawniło ten serwis, w moim odczuciu zepsuli go zmieniając dobre na "lepsze". Wiem, że nie jestem sam z tym odczuciem.

nie wiem, panowie - jak na mój gust obydwa serwisy aukcyjne są konsekwentnie zmieniane na gorsze. Są coraz bardziej przekombinowane, coraz mniej przyjazne użytkownikowi. W handlu nie ma wielkiej filozofii, Allegro było doskonałe 7-10 lat temu, niewiele zmian wprowadzonych potem naprawdę usprawniło ten serwis, w moim odczuciu zepsuli go zmieniając dobre na "lepsze". Wiem, że nie jestem sam z tym odczuciem.

Nie jesteś.

Zrobili z fajnego serwisu - burdel jak się patrzy.

Może czas aby byli klienci (jak ja) zrobili im - pożar w burdelu?:-)

Ale to by trza iść do tej baby z telewizji, co ma nogi z Warszawy do Poznania.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Cytat z Autora co 3 lata reperował żeby sprzedać ,, Wyprzedzę pytanie "czemu tak drogo". Jak widać na jednym zdjęciu dysponuje jeszcze jednym egzemplarzem i końcówką więc wiedząc co sprzedaje nie śpieszy mi się i nie sprzedam byle komu,,

Jak mawiała pani minister ale jaja ale jaja

Ukryta Zawartość

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Przy galopujących cenach wkładek polecam uwadze tę aukcję.

Ukryta Zawartość

Nie jestem autorem tej aukcji i nie mam w tym żadnego interesu, ale używam tej wkładki w wersji niskopoziomowej i uważam, że to dobry zakup.

Szczególnie, że to stara dobra cena. Cena tych wkładek przez rok wzrosły o około 1400,= złoty. To chyba za dużo nawet jak na spadek jena. Takie słyszałem wyjaśnienie w RCM-e 10 miesięcy temu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co może być?

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

rrrwa, który przed chwilą wychetał to pudełko w tych piniendzach, przyznać się? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rrrwa, który przed chwilą wychetał to pudełko w tych piniendzach, przyznać się? ;)

Ukryta Zawartość

Oj dobre, dobre. hah ;) Jak niegrzebany i sprawny to jeszcze lepsze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Cytat z Autora co 3 lata reperował żeby sprzedać ,, Wyprzedzę pytanie "czemu tak drogo". Jak widać na jednym zdjęciu dysponuje jeszcze jednym egzemplarzem i końcówką więc wiedząc co sprzedaje nie śpieszy mi się i nie sprzedam byle komu,,

Jak mawiała pani minister ale jaja ale jaja

"Wiele czasu spędziłem nad nim żeby uzyskać dźwięk".

Tak, jakość musiała wzrosnąć niepomiernie.

no, stał chyba całe dwie minuty :)

Obśmiałem się setnie. hahah ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WTF?

Wygląda na kit do złożenia lamborghini diablo

Ukryta Zawartość

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.