Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

No być może tylko jaki to problem podrobić Interkonekt i zastosować najlepsze srebro ze złotem

Jaki to problem zamiast dac 2000 za bezwartościowy drut kupić jakiś oryginał??

"... ze dwie płyty SACD", napisał Kolega @bogdan.

No to właśnie jakoś w zeszłym tygodniu zostałem obdarowany przez sąsiada CALUTEŃKĄ i KOMPLETNĄ dyskografią Björk (z singlami, wynalazkami i koncertami wszelakimi włącznie, plakatami i takimi tam rupieciami dla maniaków), z czego przynajmniej połowa płyt to SACD :-)

Teraz "żniwa" dla starców, jak ja, którzy - muszą mieć cosik w ręce, słuchając:-)

Toteż - nie przeceniałbym wartości płyt SACD.

Pozdrawiam.

Jacek.

Bogdan kradnie SACD z netu więc ma małe pojęcie o cenach

Nie mam pojęcia jaki tam jest drut w środku w tej replice, jak mówiłem dało by radę zastosować a takiej cenie 2-3 tysięcy srebro ze złotem i najlepsze materiały, w oryginalnym za 2000 koszt materiałów jest zwykle niewielki.

W trakcie usuwania konta.

Barteku!:-) - nie znam Kolegi @bogdana i nie oskarżę Go nigdy, że coś komuś kradnie.

Tobie też radzę ten "system", bo się możesz niewąsko przejechać, gdy się ktoś na Twoje posądzenie - wkurzwi.

Napisałem (może niezbyt zrozumiale), że płyty SACD - to żaden dziś rarytas i podniety nijakiej nie ma. Często kupuję płyty na targach wszelakich (nieuleczalna choroba) - zarôwno winyle, jak i znowu CD. I często, dopiero po przyjściu do chałupy widzę - sacd, japan, srapan lub inne złoto.

Proszę mi zresztą głowy nie zawracać, bo "obsłuchuję" nowy magnetofon!:-)

Pozdrawiam.

Jacek.

A! Pojęcie o cenach!:-) Jakieś tam mam.

Gdy zacności wielkiej płytka grupy Free kosztuje w sklepie Fnac około 55€...- o czym my tu gadamy?:-)

To jest chore, proszę Was.

Jak i ceny druta.

J.

Edytowane przez Bezlitosna Niusia
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Barteku!:-) - nie znam Kolegi @bogdana i nie oskarżę Go nigdy, że coś komuś kradnie.

Tobie też radzę ten "system", bo się możesz niewąsko przejechać, gdy się ktoś na Twoje posądzenie - wkurzwi.

Sam się przyznał więc to nie moje posądzenie tylko fakt. Ją wiem że wielu się nie podoba moja postawa ale kradzież to kradzież. Czy kradniesz auto czy pliki z muzyka na jedno wychodzi.

Edytowane przez bartosz_55239

Koledzy czytam... i jakbym czytał temat o słynnej listwie S..... za 6 kz - idiota głupi itp.

a Polacy dają się nabierać na lepsze kwiatki - Grobelny, Amber, Provident, Skok ...... więc ?

A propos.... pytanie do fachowców: to był ten wybuch czy nie ???

Edytowane przez ZenekXXX

Bartek a tak z ciekawości to czy jesteś w stanie odróżnić tak na ucho tego Siltecha za 78 tysięcy i replikę?

Sporo oryginalnych drogich przewodów jest ze zwykłej miedzi 4N choćby Transparent Audio a w tym Siltechu nie wiadomo co jest ale chyba nie dali gorszej miedzi niż 4N , tak myśle bo by kupujący zaraz oddał po odłuchu.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Bartek a tak z ciekawości to czy jesteś w stanie odróżnić tak na ucho tego Siltecha za 78 tysięcy i replikę?

Nie zajmuje się kablami. Kupilem tanie głośnikowe (Oyaide miedź PCOCC) ale kupilem oryginalne w sklepie. Problem jest taki że za wszelką cenę starasz się sugerować że ta podrobka nie zagra gorzej od oryginala. Tymczasem oryginala tego silltecha nie slyszales.

Zenuś!:-)

Grunt, że jebło nieskutecznie.

Patrzajta - zaś dostanę baty od Moderacyji za to, że użyłem słowa znanego już od przedszkolnych czasów.

Wszystkim nam znanego.

Tylko jakiś idiota we słownikach kiedyś stwierdził,że to - nieparlamentarne.

Jak niegdyś "kobieta":-)

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

w tym Siltechu nie wiadomo co jest ale chyba nie dali gorszej miedzi niż 4N , tak myśle bo by kupujący zaraz oddał po odłuchu.

W silltech empress double crown przewodnikiem jest stóp monokrystalicznego srebra i złota a nie żadna miedz

to był ten wybuch czy nie ???

Dudzie też putin z tuskiem podpilowali oponę :)))

Nie zajmuje się kablami. Kupilem tanie głośnikowe (Oyaide miedź PCOCC) ale kupilem oryginalne w sklepie. Problem jest taki że za wszelką cenę starasz się sugerować że ta podrobka nie zagra gorzej od oryginala. Tymczasem oryginala tego silltecha nie slyszales.

A dla mnie liczy się dźwięk i jak dany przewód gra a marka czy oryginalność jest bez żadnego znaczenia, toż to tylko drut i prosta budowa . Nie słyszałem tego Siltecha ani podróbki i nie wiem jak gra i czy są jakieś różnice czy nie . Tak tylko się zastanawiałem że jak się robi replike to powinno się i do środka dać srebro ze złotem bo i tak się to oplaca . A audiofil z dobrym sprzętem od razu się kapnie jak jest kiespki materiał, nie musi otwierać.

Dla odmiany od dziwnych cen i produktów wystawianych na aukcjach natrafiłem na najpopularniejszym portalu w naszym kraju wyjątek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - dla mnie perełka (w dobrym tego słowa znaczeniu) wśród ofert sprzedaży sprzętu audio.Samo przygotowanie oferty i opis to wzorzec dla wszystkich- dla mnie bomba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czytało się to miodnie:-)

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Te kolumny są warte połowę ceny " kup teraz". ja przynajmniej więcej bym nie dał. Ładnych kilka lat temu B&W 601 w bardzo dobrym stanie sprzedałem za 500 zeta

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Te kolumny są warte połowę ceny " kup teraz". ja przynajmniej więcej bym nie dał. Ładnych kilka lat temu B&W 601 w bardzo dobrym stanie sprzedałem za 500 zeta

no aleteraz to przeciez legendarny kultowy wintydz, jak wszysko na alle... i eba.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Omijałbym szerokim łukiem.

Wygląda jak typowa chińska tandeta brandowana przez jakąś firmę krzak, o której nikt nie słyszał.

Stawiam dolary przeciwko zeszłorocznym liściom, że właśnie coś zaczęło się pieprzyć (laser w CD?)

a koleś szuka frajera, któremu to wciśnie zanim na amen padnie i co z tym wtedy zrobisz?

Coś czuję, że przegrałbyś te $$$ ;)

I widze ciekawą dyskusję o moim wystawionym sprzęcie Blocka :)

Nie jestem handlarzykiem, sprzedaje prywatnie grany sprzęt.

Cały zestaw jest w 100% sprawny, zadbany, w CD nic absolutnie nie pada. Bez mrugnięcia okiem nabywcy wystawię co najmniej 3-miesięczna gwarancję rozruchową ;) Powaga.

Zestaw ma kilka lat i jest/był sporadycznie grany, bo mam jeszcze jedno CD i 3 różne wzmaki i stąd gram sobie na nich na zmianę, w zależności jaki mam klimat i ochotę na barwę dzwięku.

A jak to gra? Sprzęt słucham, a nie analizuję w środku (bo nauczyłem się, że to potrafi mylić).

Więc dynamika, ekspresja, muzykalność, detal. Wydajność prądowa, jak na naleśnik, zaskakująca: 4-omowe kolumny nie są dla tego wzmaka żadnym problemem.

CD i wzmak, nie mówiąc o kilku innych produktach Blocka, doczekały się chyba już z kilkunastu recenzji i testów w sieci, głównie obcokrajowych i wszystkie są wyłącznie pozytywne. Podobnie jak opinie codziennych jego użytkowników. Co po kilku latach słuchania i porównywania z wieloma innymi "budżetami" mogę tylko potwierdzić. I jeszcze kilka osób, które go słuchało.

Że chiński? A który, kilkuletni, współczesny, z tego przedziału cenowego nie jest tam robiony?

Akurat w przypadku tej firmy, projekt jest niemiecki, produkcja chińska, ale potem następuje dokładna kontrola, znów w niemczech. A myślę, że w przypadku małej manufaktury, jest ona bardziej skrupulatna niż w masowej wielkokoncernowej produkcji.

CD przeszedł tuning podzespołów o których napisałem w ogłoszeniu. Jak bardzo jego brzmienie zmieniło się w stosunku do normalnej wersji? Nie wiem, nie słuchałem standardowej, więc nie jestem w stanie ocenić. Powiem tylko, że ten konkretny tuningowany, AD+ , spokojnie zawalczy jakością i kulturą gry z innymi CD z przedziału 3-3,5 tys. Sprawdzone.

Ostatni detal: wykonanie. Solidna gruba obudowa cała z alu, regulowane na wysokość nóżki, gniazda i terminale jak ze sprzętu półkę wyżej, wzmacniacz ma elektroniczną regulacje głośności. Toroid zasilający we wzmacniaczu i CD. Boczne żebrowanie to radiatory odprowadzające ciepło, sprzęt się nie przegrzewa. "Blaszaki" innych "wiodących" firm audio wyglądają przy nim jak...chińskie wypraski?

Odnoszę wrażenie, że ci co po nim "jadą" w życiu nie widzieli na oczy tego zestawu, a już raczej na bank nie słuchali.

Odnoszę wrażenie, że ci co po nim "jadą" w życiu nie widzieli na oczy tego zestawu, a już raczej na bank nie słuchali.

Amerykę odkryłeś ;)

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

"...jeżeli chodzi o dźwięk trudno jest znaleźć coś co można kupić poniżej 20 tys zł żeby przy tym postawić bez wstydu..."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Watpie by graly lepiej od kolumn za 5 tys

Można się zdziwić. Nie twierdzę, że grały by lepiej. Nie słuchałem. Miałem jednak okazję gościć u siebie kolumny z epoki. 6 drożne. I wrażenie niezapomniane. A były to Coral BX-1500. Te Sansui jednak są chyba zdecydowanie za drogie.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

To bardzo niepewny sprzedawca, próbowałem się z nim kontaktować jak szukałem kolumn.

Bez odzewu, kilka jego eksponatów było tu opisanych jako mocno kombinowane.

Omijać szerokim łukiem, parę razy opisywałem co on robi z Zollerami, które sprzedaje. Nie twierdzę, że wszystko co ma jest grzebane, ale facet strasznie nieuczciwy. No i te ceny...

No i te ceny...

No ale to sansui ;) to czego się spodziewałeś i tak prawie po kosztach oddaje

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Ukryta Zawartość

typowy bełkot cwanego handlarza:

"kultowe, super okazja, UNIKAT NA RYNKU WTÓRNYM!!!, BARDZO UDANY MODEL Z TEJ SERII, SWOIM DŹWIĘKIEM DEKLASUJĄ DUŻO DROŻSZE ZESTAWY!!!!, rarytas dźwięku, te kolumny to konstrukcja z najlepszych lat firmy, dźwięk jest czysty i skuteczny wręcz niespotykany w nowych konstrukcjach,.......no i przede wszystkim...audiofilskie!

jakim trzeba być ignorantem, żeby się dać nabrać na te brednie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xatt

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Co druga aukcja ma taki opis, nie wiem czemu jeszcze was to dziwi. W ogłoszeniach samochodów też każdy nie bity, od kobiety, albo od dziadka i przebieg oryginalny.

?👈

Ukryta Zawartość

typowy bełkot cwanego handlarza:

"kultowe, super okazja, UNIKAT NA RYNKU WTÓRNYM!!!, BARDZO UDANY MODEL Z TEJ SERII, SWOIM DŹWIĘKIEM DEKLASUJĄ DUŻO DROŻSZE ZESTAWY!!!!, rarytas dźwięku, te kolumny to konstrukcja z najlepszych lat firmy, dźwięk jest czysty i skuteczny wręcz niespotykany w nowych konstrukcjach,.......no i przede wszystkim...audiofilskie!

jakim trzeba być ignorantem, żeby się dać nabrać na te brednie!

jak widac po jego ofercie ma same albo kultowe, albo unikatowe, albo rarytasowe ;-) sprzeta.

nic tylko kupowac. a tak na powaznie mimo, ze nie znam sie na wintydzowych sprzetach, to chyba 200 pln nie jest duzo i cos z tych glosnikow mozna jescze wyciagnac?

Ukryta Zawartość

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.