Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Rzadko się u nas pojawia, za granicą ceny kosmos (choć na ebay wisi jeden w sporo niższej cenie):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdyby nie to, że już cały pokój zagracony mam sprzętem, pewnie kupiłbym tego ebayowego w celach poznawczych, mając pozytywne doświadczenia z Marantzami z tamtych lat.

Bardzo awaryjny model, pracowal na granicy mozliwosci tranzystorow koncowych oddajac taka moc w klasie A, niestety zdjecia wnetrza nie wystarcza do oceny czy jest oryginalny, trzeba by go obejrzec przed zakupem bardzo dokladnie na zywo, gdybym mial 100% pewnosc ze ejst oryginalny to sam bym juz brał bo to swietnie brzmiacy wzmacniacz, mysle ze jedynie moze ustapic PM-15

Ukryta Zawartość

Bardzo awaryjny model, pracowal na granicy mozliwosci tranzystorow koncowych oddajac taka moc w klasie A, niestety zdjecia wnetrza nie wystarcza do oceny czy jest oryginalny, trzeba by go obejrzec przed zakupem bardzo dokladnie na zywo, gdybym mial 100% pewnosc ze ejst oryginalny to sam bym juz brał bo to swietnie brzmiacy wzmacniacz, mysle ze jedynie moze ustapic PM-15

Racja, na odległość zawsze ryzyko, choć czasem jechać pół świata się po prostu nie opłaca. Sporo niższe ceny też często dają do myślenia co tu jest nie tak.

"piętnastkę" też ciężko spotkać, kiedyś była u nas ale w jakiejś absurdalnie wysokiej kwocie.

Tu to jest dopiero jazda.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja głupi cały ten secik w tamtym roku sprzedałem za 2.2 tysia polskich złotych... :) ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Racja, na odległość zawsze ryzyko, choć czasem jechać pół świata się po prostu nie opłaca. Sporo niższe ceny też często dają do myślenia co tu jest nie tak.

"piętnastkę" też ciężko spotkać, kiedyś była u nas ale w jakiejś absurdalnie wysokiej kwocie.

Jeśli lubujesz sie sie marantzach to polecam tez model PM-14 zdecydowanie latwiej go spotkac a jest tez naprawde swietnym wzmacniaczem

mowa oczywiscie o zwyklych 14, 15 zadnych tam s1, s2 ;p

Edytowane przez Bumpalump

Jeśli lubujesz sie sie marantzach to polecam tez model PM-14 zdecydowanie latwiej go spotkac a jest tez naprawde swietnym wzmacniaczem

mowa oczywiscie o zwyklych 14, 15 zadnych tam s1, s2 ;p

Domyślam się, że nie miałeś na myśli tych s1, s2 :)

Do Marantzów mam sentyment bo miałem kiedyś PM-75, którego uważam za swój pierwszy, porządny wzmacniacz, który dał mi sporo radości. Sprawny 94 to na pewno sporo lepiej.

Teraz jak już coś to wziąłbym w celach poznawczych - kupić, posłuchać, pchnąć dalej, ale zbyt duża graciarnia u mnie. Kav300i musi z domu wyjechać + parę innych klocków żeby znowu zacząć myśleć czego to z ciekawości posłuchać :)

Domyślam się, że nie miałeś na myśli tych s1, s2 :)

Do Marantzów mam sentyment bo miałem kiedyś PM-75, którego uważam za swój pierwszy, porządny wzmacniacz, który dał mi sporo radości. Sprawny 94 to na pewno sporo lepiej.

Teraz jak już coś to wziąłbym w celach poznawczych - kupić, posłuchać, pchnąć dalej, ale zbyt duża graciarnia u mnie. Kav300i musi z domu wyjechać + parę innych klocków żeby znowu zacząć myśleć czego to z ciekawości posłuchać :)

ja to celuje teraz w wysoki model integry Accuphase E-305 brzmiała świetnie, a chce przycelować jeszcze wyżej w E-405 albo E-406

Edytowane przez Bumpalump

Ostrzegam przed kupnem. Byłem pierwszym właścicielem niestety kolejny posiadacz próbował używać jemu tylko znanych "miksów" lamp co skutkowało awariami sprzętu, za co ja byłem obwiniany.

Wzmacniacz jest zacny ale nie z tego żródła.

Ukryta Zawartość

Szkoda, że nie ostrzegałeś wcześniej przed samym sobą jak mu to wszystko wystrzeliło.

Niezły tam był bajzel, który dopiero trzeba było wyprostować tak jak z kolumnami w których wyciąłeś dziurę i załatałeś.

Nie powiem masz tupet.

Ukryta Zawartość

Szkoda, że nie ostrzegałeś wcześniej przed samym sobą jak mu to wszystko wystrzeliło.

Niezły tam był bajzel, który dopiero trzeba było wyprostować tak jak z kolumnami w których wyciąłeś dziurę i załatałeś.

Nie powiem masz tupet.

Przeczytaj raz jeszcze i znajdż sens w tym co piszesz. Potem możesz porównać swoje opowieści z rzetelnym opisem sprzedawanego wzmacniacza. Która wersja teraz obowiązuje na waszym forum aby znaleść jelenia?

A kolega pochwalił się, że profesjonalna wycena, ocena wzmacniacza w znalezionym przez niego profesjonalnym punkcie razem z rzekomym przywracaniem Almarro do stanu wzorcowego, kosztowała go Polskich Złotych 20!? Na kategoryczne żądanie kolegi kwota ta została natychmiast zwrócona co by nie uszczuplać budżetu szlachetnego znafcy i zakończyć jak najszybciej żenadę.

A sprawy kolumn, w których według waszych informacji producent stroi pażdzierzowe obudowy "tak jak pudła gitar" - nie ruszaj bo jeśli znasz tą sprawę tzn. że byłeś zamieszany w kradzież. Wstyd.

Edytowane przez szczemirek

Wiem, że szkalujesz Michała bo Cię przycisnął po tym jak sprzedałeś mu wzmacniacz, który się zafajczył bo był grzebany.

Napisz więc, że ostrzegasz przed zakupem tego wzmacniacza tam gdzie jego właściciel może się przed Twoimi pomówieniami bronić. Masz tam przecież konto.

Właściciel ma już dość chimerycznych Diabełków i sprzedaje wszystko nie tylko sam Almaro.

O kolumnach słyszałem, że też przy nich gmerałeś i wyciąłeś jakąś dziurę, a jak Cię ktoś okradł to od tego jest Policja i tam się dochodź sprawiedliwości lub podaj do publicznej wiadomości kto Cię wyrolował i napiętnuj go z otwartą przyłbicą.

Nie wiem co producent stroił czy nie stroił, pamiętam że sam tam planowałeś dokręcić dodatkową płytę do tych kolumn. Kupiłeś zupełnie inny model bo moich Delt w europie praktycznie nie dostaniesz, a ja po zmianach jakie w nich wprowadziłem jestem z nich bardzo zadowolony i sprzedawać ich nie zamierzam. Jeśli zamierzasz mnie posądzać o kradzież to poproszę kolegów o Twoje namiary i podeślę Ci wezwanie do sądu to może się zastanowisz co wygadujesz.

Wiem, że szkalujesz Michała bo Cię przycisnął po tym jak sprzedałeś mu wzmacniacz, który się zafajczył bo był grzebany.

Napisz więc, że ostrzegasz przed zakupem tego wzmacniacza tam gdzie jego właściciel może się przed Twoimi pomówieniami bronić. Masz tam przecież konto.

Właściciel ma już dość chimerycznych Diabełków i sprzedaje wszystko nie tylko sam Almaro.

O kolumnach słyszałem, że też przy nich gmerałeś i wyciąłeś jakąś dziurę, a jak Cię ktoś okradł to od tego jest Policja i tam się dochodź sprawiedliwości lub podaj do publicznej wiadomości kto Cię wyrolował i napiętnuj go z otwartą przyłbicą.

Nie wiem co producent stroił czy nie stroił, pamiętam że sam tam planowałeś dokręcić dodatkową płytę do tych kolumn. Kupiłeś zupełnie inny model bo moich Delt w europie praktycznie nie dostaniesz, a ja po zmianach jakie w nich wprowadziłem jestem z nich bardzo zadowolony i sprzedawać ich nie zamierzam. Jeśli zamierzasz mnie posądzać o kradzież to poproszę kolegów o Twoje namiary i podeślę Ci wezwanie do sądu to może się zastanowisz co wygadujesz.

Wybacz ale dawno skończyłem z waszym Kółkiem Wzajemnej Adoracji. Wszystkie twoje informacje są tak samo prawdziwe jak opisy Almarro na portalu sprzedażowym. Zdecydujcie się: Almarro jest w stanie lepszym niż nówka czy też grzebany i przywrócenie go do stanu fabrycznego pochłonęło 20PLN?!

Ostrzegam przed nierzetelnym sprzedawcom. Trudno uznać za prawdomównego kogoś kto w zależności od sytuacji ma różne wersje opisów tego samego sprzętu. Nie ulega za to najmniejszej wątpliwości, że żonglerka lampami, opisywana bardzo obrazowo na forach przez właściciela wzmacniaczowi nie pomogła. Strzelało, wybuchało, skry leciały!

Życzę przyjemnego słuchania EV i większego obiektywnego dystansu do historii przekazywanych przez kolegę.

Zapewniam, że nie czułem i nie czuję się niczym i nikim przyciśnięty. Zwłaszcza, że "mały gutek" jestem i na dodatek ścigany przez kolegów kolegi po całej Europie.

Kolego szczemirek, mijasz się z prawdą i na dodatek posądzasz o próbę oszustwa (a nawet kradzież) innych forumowiczów.

Wzmacniacz jest w wyśmienitym stanie, jeszcze kilka dni temu słuchałem go u sprzedającego.

Edytowane przez elem

Ostrzegam przed nierzetelnym sprzedawcom. Trudno uznać za prawdomównego kogoś kto w zależności od sytuacji ma różne wersje opisów tego samego sprzętu.

Chłopie popatrz na siebie w lustrze ,puknij się w pierś, a przede wszystkim nie pokazuj palcem bo sobie oko wybijesz .

Gratuluję tak wysokiego poziomu cynizmu EOT.

Ja ostrzegam przed kupnem czegokolwiek od forumowicza szczemirka . A jeżeli już to przed zakupem radzę dokładnie sprawdzić co się kupuje ponieważ sprzedaje wadliwe urządzenia .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Kòłko Wzajemnej Adoracji prawie w komplecie. Czy to AS czy Audiomaniac w akcji?

Wracajcie na stare śmieci bo statystyki wam leca na łby!

No i Almarro okazuje się jest i był w kondycji lepszej od nòwki. O całe złotych 20 lepszej.

Bawcie się dalej.

“Bo my lubimy najbardziej piosenki, ktòre znamy”

Ja się wypowiadam pod kątem EV które kupił od forumowicza szczemirka kolega Adam z Legionowa . Nieudolne próby modyfikacji kolumn zmusiły szanownego sprzedawce do oklejania ich materiałem celem ukryca wywierconego otworu . Co do Miachał Almaro musiał go serwisować u Kornela . Wzmacniacz jest przywrócony do stanu firmowego po klejeniu na gluta przez handlarzynę szczemirka .

Piszę handlarzynę żeby nie urazić uczciwych handlarzy .

Przestrzegam nie wierzcie na słowo weryfikujcie

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Kawosz, ty to byś najlepiej wogòle się nie wypowiadał bo twòj język giętki chyba nie do wypowiedzi został ci dany. Oj nie! Moderatorze!

tego to jeszcze niewidzialem :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tu luksus nad luksusy :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rzadko się u nas pojawia, za granicą ceny kosmos (choć na ebay wisi jeden w sporo niższej cenie):

Ukryta Zawartość

Gdyby nie to, że już cały pokój zagracony mam sprzętem, pewnie kupiłbym tego ebayowego w celach poznawczych, mając pozytywne doświadczenia z Marantzami z tamtych lat.

Moim zdaniem jest to jednak mocno zamulone granie, mało szczegółowe. Miałem je w rękach kilkakrotnie. Pierwszy raz dawno temu. Teraz słuchałem go jakoś jesienią 2017 i potwierdziły się moje odczucia z przed lat. Nic specjalnego.

Ukryta Zawartość

Kòłko Wzajemnej Adoracji prawie w komplecie. Czy to AS czy Audiomaniac w akcji?

Mnie na Audiomaniakach już nie ma ale wiem jedno: Michał to uczciwy gość, a że z lampą same problemy to wiadomo. Tyle, że nigdy nie rozwiązuje się ich spuszczając kupującego na drzewo! Na szczęście nic nie kupowałem od Szczemirka ale śledząc historię Almarro serdecznie odradzam!

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

Ktoś miał fantazje tak pokaleczyć sprzęt, jeśli sprzeda go za 2500-3000 to będzie maks, sam chciałem go kupić za te 4500 do momentu aż nie dowiedziałem się ze został tak pokaleczony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No kto pierwszy ten lepszy super okazja mało takich:) przy zakupie paczka szlug gratis:) no i ten bezcenny bajeczny plener, kuchnia chyba od nowości nie była myta......... ale żenada

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nie ma sie czym jarac!!!! gosc ma lepszy sprzet

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.