Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, tomek4446 napisał:

moim skromnym zdaniem to wszystko nie ma znaczenia, bo ostatecznie liczą się parametry filtra. a o tym już w opisie nie ma słowa ?  

Jestem tego samego zdania.

Ludzie myślą, że taki przedłużacz jest remedium na sieczkę w sieci i słabe zasilanie, więc kupują np takie cóś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I  mają już piękną sinusoidę...

Gdzie filtr i przepięciówka?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Mogę się mylić, ale kabel elektryczny w okolicy elementów drewnianych to nie jest chyba najbezpieczniejsze rozwiązanie.

Coś mi się obiło o uszy, że jest jakaś norma branżowa w tym zakresie.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

19 minut temu, klecha napisał:

Gdzie filtr i przepięciówka?

Tutaj mamy wnętrze Tagi :

Ukryta Zawartość

O niezależnym zasilaniu gniazd mowy nie ma , filtr najprostszy z możliwych. Aby zrobić połączenie niezależne potrzebne są listwy zaciskowe , które tam się po prostu nie zmieszczą.

Ukryta Zawartość

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

32 minuty temu, rochu napisał:

kabel elektryczny w okolicy elementów drewnianych to nie jest chyba najbezpieczniejsze rozwiązanie

Ale za to tanie w produkcji, nie wzbudza się, ciężkie, więc nie rezonuje, itd, itp.

Zanim się sfajczy poczujesz piękny zapach impregnowanego mahoniu...

Swoja drogą:

"Obudowa wykonana w całości na maszynach CNC "

a wygląda jak zbita z prostych klepek + parę otworów

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Dlatego wszystkie krajowe firemki i manufakturki audio skreśliłem już dawno.

Każda wyżej sr... niż d..ę ma a przy tym liczy sobie tak jakby była gwiazdą na CES albo w Monachium a kolejka zamówień była zapełniona na trzy lata w przód.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

12 minut temu, Grutka napisał:

Rochu dostałeś puchar ode mnie, za tą wypowiedź ? aż dziwię się że nie zaatakował Cię jeszcze nikt za to ?

Dzięki, niemniej nie powiedziałem nic odkrywczego.

BTW. Od dłuższego czasu zastanawiam się czy nie wejść  na prawniczo- konsumencką ścieżkę z kilkoma takimi euGeniuszami od pięknych opisów klocków audio.

Nabywać jakiś wychwalany przez producenta czy sprzedawcę gadżet audio a następnie się rozczarowywać.

I na bazie tego rozczarowania domagać się ciężkich pieniędzy tytułem odszkodowania za zawód poniesiony na skutek wprowadzenia mnie jako konsumenta w błąd.

Jako że polski system prawny zna tylko prowadzenie dowodów w postępowaniu sadowym na okoliczności pozytywne, ja nie musiałbym nic dowodzić. Natomiast taki producent musiałby udowodnić sądowi że jego opis urządzenia jest prawdziwy i jego zalety na prawdę istnieją, co raczej byłoby niemożliwe do przeprowadzenia.

Czysty pieniądz.

Edytowane przez rochu

Ukryta Zawartość

Z opisu:
"Wymienione gniazdo zasilania na Furutech rodowane, jest to podstawą dobrego toru prądowego ze względu na przesunięcia fazowe."
Czego to ludzie nie wymyślą...

Ciekawe czemu tego cudenka nie pokazał w środku skoro takie super

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

29 minut temu, rochu napisał:

Dlatego wszystkie krajowe firemki i manufakturki audio skreśliłem już dawno.

Rochu to trochę nie tak , powiem ci jako praktyk jak to wygląda. Zacząłem od zakupu najlepszego filtra jaki znalazłem , skonsultowałem dane filtra z gościem z Polibudy , czy to co jest tam napisane ma sens. Bo niby Szwajcarzy , potęga na rynku , zakłady na całym świecie / ja swoje filtry dostałem od Schaffnera z Big Prerie , Texas / a ostrożności nigdy za wiele:) 

Podłączyłem pod zwykły przedłużacz , zadziałało , więc już wiedziałem , ze nie wydam kasy na marne.

Druga listwa na obudowie z TME , gniazda łączone szeregowo, warystor , jeden F2090-10-06 i efekt naprawdę super, ale mimo dania do malowania proszkowego, nikt w życiu by jej nie kupił ze względu na wygląd choć zrobiona porządnie wg. sztuki.

Podoba mi się firma Tomanek , robi na każdą kieszeń , bez przepychu , ale solidnie , filtry ze średniej półki ,ale w większości drugiego rzędu i ok.

Robiąc listwy z dużą ilością gniazd zmuszeni jesteśmy umieścić je na panelu górnym i jeżeli chcemy mieć oddzielne zasilania dla poszczególnych gniazd wychodzi plątanina kabli , co nie wygląda audiofilsko, a ludziska kupują oczami , więc producenci dają podłączenia szeregowe, bo ładniej wygląda i najlepiej gniazda na panelu tylnym, bo wtedy ładnie bez problemu układają się kabelki. Dobre filtry niestety są duże , więc w większości listew montowane są takie z Alliexpres za 30 zł. , bo są małe, a głównie chodzi o to by było napisane w opisie , że są i jest ich dużo :) 

A te kosmiczne ceny niektórych listew wynikają głównie z przerostu formy nad treścią jeżeli chodzi o obudowy , to one stanowią główny czynnik cenotwórczy. 

Stereo: WBA Blazebird + Ironbird; Pioneer N-70A CDX-1060 ; K-1020; ; JVC QL A7; YAMAHA Yp-701, RME Adi2 PRO FS R Black Edition ; Sony STR-V5 , ;kolumny: Altec Lansing Valencia, ProAc Response One SC. Kino: Yamaha RX-A3030;BC Acoustique EX-502; kolumny: Dali Grand Vocal, B&W 685 S2, Mivoc SW 1500; Raspberry Pi3 B+;DDRC-24 ; DDRC-22D

Wybacz, nie przekonasz mnie.

Siedzę w tym polskim audiofiskim bagienku dwadzieścia lat z okładem i widziałem tyle ściemy, że nigdy byś nie uwierzył, że tak można.

Dość dłubactwa.

PS. Wyroby Tomanka też poznałem.

Nic co mogło zachwycić. Szybko się pozbyłem. 

PS. A co do listew.

Te kilkadziesiąt listew i kondycjonerów, które przebiłem nauczyły mnie jednego.

Żadna nie zastąpi uczciwej instalacji elektrycznej i zwykłego gniazdka w ścianie.  A gdy to jest dobrze zrobione wystarczy zwykły przedłużacz z Obi za 9,99 zł.

Edytowane przez rochu

50 minut temu, rochu napisał:

Siedzę w tym polskim audiofiskim bagienku dwadzieścia lat z okładem i widziałem tyle ściemy, że nigdy byś nie uwierzył, że tak można.

No to jest nas dwóch:)

Najbardziej lubię opowieści o drzewie księżycowym , cudownych właściwościach zamrażanych i głaskanych drutach oraz bezpiecznikach ,a na trzecim miejscu zdjęcia obudów listew zasilających z monolitu aluminium o ściankach 3 cm, z wycięciami na CNC / każda mała manufakturka ma  już tą maszynę , nawet mała pracownia reklamowa w miejscu mojej pracy , a w opisach jest to tak podkreślane jak by robiono to na Księżycu na marsjańskich ściśle tajnych urządzeniach/pod kable i filtry jak by to miało jakieś praktyczne znaczenie. 

Godzinę temu, rochu napisał:

Żadna nie zastąpi uczciwej instalacji elektrycznej i zwykłego gniazdka w ścianie. 

Bo od tego należy zacząć , ja dałem / mimo listwy :) / te gniazda gdzie mam podłączony sprzęt oddzielnym kablem / zwykłym 3x2,5mm2/ na oddzielny bezpiecznik.

Godzinę temu, rochu napisał:

A gdy to jest dobrze zrobione wystarczy zwykły przedłużacz z Obi za 9,99 zł.

Zgodzę się pod warunkiem , że do przedłużacza dołączymy filtr za 170 zł. :) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 minut temu, tomek4446 napisał:

Zgodzę się pod warunkiem , że do przedłużacza dołączymy filtr za 170 zł. ?

A moje doświadczenie jest takie, że filtr tylko degraduje dźwięk.

Filtry mam założone za to na lodówkę. piec CO, komputery, telewizor.

Edytowane przez rochu

Godzinę temu, tomek4446 napisał:

No to jest nas dwóch:)

Najbardziej lubię opowieści o drzewie księżycowym , cudownych właściwościach zamrażanych i głaskanych drutach oraz bezpiecznikach ,a na trzecim miejscu zdjęcia obudów listew zasilających z monolitu aluminium o ściankach 3 cm, z wycięciami na CNC / każda mała manufakturka ma  już tą maszynę , nawet mała pracownia reklamowa w miejscu mojej pracy , a w opisach jest to tak podkreślane jak by robiono to na Księżycu na marsjańskich ściśle tajnych urządzeniach/pod kable i filtry

Na prawdę chce wam się to czytać? Ja odpalam branżowe strony tylko jak chce zajrzeć do środka obudowy itp. Nawet tego nie czytam, bo i po co? 

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Ja sam odszedlem od najbardziej popularnych firm produkujących kolumny, ponieważ już czytać o tym samym na forach już nie mogę, a po drugie że te mniej znane firmy produkujące kolumny, dźwiękiem i wykonaniem ich produkty biją na głowę te popularne, dodam że to jeszcze w rozsądnych cenach, sam mam mało znane, aczkolwiek bez urazy, nie słuchałem ponieważ w sklepach audio ich nie ma, ale wierzyć mi się jakoś za bardzo nie chce, że taki garażowiec BMN robi takie świetne kolumny, jak to jest przedstawiane w opisach.

4 godziny temu, rochu napisał:

Czysty pieniądz.

Dodałbym jeszcze straty moralne :-)))! Jak jechać z cwaniakami, to po całości :-)))

33 minuty temu, Grutka napisał:

ale wierzyć mi się jakoś za bardzo nie chce, że taki garażowiec BMN robi takie świetne kolumny, jak to jest przedstawiane w opisach.

To jest nas dwóch.....

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

57 minut temu, Grutka napisał:

Ja sam odszedlem od najbardziej popularnych firm produkujących kolumny, ponieważ już czytać o tym samym na forach już nie mogę, a po drugie że te mniej znane firmy produkujące kolumny, dźwiękiem i wykonaniem ich produkty biją na głowę te popularne, dodam że to jeszcze w rozsądnych cenach, sam mam mało znane, aczkolwiek bez urazy, nie słuchałem ponieważ w sklepach audio ich nie ma, ale wierzyć mi się jakoś za bardzo nie chce, że taki garażowiec BMN robi takie świetne kolumny, jak to jest przedstawiane w opisach.

Widzę znów temat schodzi na BMN. Oj bardzo was chyba coś boli w związku z tym. Nie chce mi się powtarzać sto razy tego samego, ale chyba będę musiał. Budowa kolumn to nie lot w kosmos, wystarczy trochę wiedzy, dobre ucho i można zrobić kawał porządnego dźwięku. Jak wolicie kupować napis to nikt nikomu nie broni. Ja w swoich mam klasowe głośniki. U znanej marki trzeba zapłacić kilku krotnosc tych cen. Ja przerobiłem marketowe kolumny za kilka tysięcy z elementami wartymi paczkę fajek. A wy dywagujecie w sumie nie wiem po co? I zakończymy temat BMN, bo co ktoś nie wspomni to widać wielu żal ściska, wiadomą cześć ciała. 

?👈

4 hours ago, rochu said:

Dość dłubactwa.

PS. Wyroby Tomanka też poznałem.

Wyroby T. i mu podobnych. Piątka! 

Edytowane przez szczemirek
52 minuty temu, SynSama napisał:

To jest nas dwóch.....

Hmm... To może ja dodam swoje pare groszy. Zaznacze ze mam BMNy wiec moze w waszych oczach nie jestem obiektywny ale nikt nie zmuszal mnie do ich zatrzymania. Moglem je odeslac ale one naprawde sa niezle. Przesluchalem w sumie z 10 roznych „marketowych” kolumn i BMNy byly najlepsze z tego co slyszalem. Wiadomo ze nie slyszalem wszystkich kolumn do 8000zl ale ... one graly lepiej niz te pozostale 9. Slyszalem tez robione DIY za okolo 18 tysi no i one byly lepsze ale to inna polka cenowa.

Szkoda ze jakies antypatie wzgledem jednego kolegi powoduja wasze antypatie do BMN. To nie sa kolumny wybitne ale dobre a moze b.dobre w relacji jakosc/cena.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

36 minut temu, rafal735r napisał:

Widzę znów temat schodzi na BMN. Oj bardzo was chyba coś boli w związku z tym

Mnie Rafi kolumny BMN nie bolą. Po prostu zdrowy dystans i jak to się ładnie mówi "zasada ograniczonego zaufania" nie są niczym złym.

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

To może warto w końcu zakończyć dywagacje, bo inaczej tego nazwać nie można. Ja zamieniłem Kefy R na BMN i nie żałuję. Do tego jeszcze w tedy miałem zwykle S3 za 4tys. Obecne są jeszcze lepsze i to sporo więcej. To w ogóle nie ta klasa dźwięku. I tyle. Jak ktoś chce posłuchać to może sobie pojechać do Bydgoszczy albo wypożyczyć i tyle. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)

Nie no mnie nic nie boli i dlatego napisalem że sam mam mało znane i także nie kupie już tych ogólnie znanych i przetaczajacych się na forach tych samych firm, za napis także nie mam ochoty płacić,ale.....

Odnośnie monitorów, tutaj macie za niezłą kasę znaną markę z jeszcze bardziej znanymi zacnymi przetwornikami:

Ukryta Zawartość

Pytanie jak to gra?

Słyszał ktoś?

Odnośnie listew.

16 godzin temu, rochu napisał:

Żadna nie zastąpi uczciwej instalacji elektrycznej i zwykłego gniazdka w ścianie.

? Pełna zgoda, choć gniazdka też są różne.

16 godzin temu, rochu napisał:

A gdy to jest dobrze zrobione wystarczy zwykły przedłużacz z Obi za 9,99 zł.

Tutaj radziłbym daleko idącą ostrożność, zdarzają się nawet z przewodem 2x0,75mm2 ?

Mimo wszystko radzę stosować przepięciówkę, nieduży wydatek a może uratować wrażliwą elektronikę.

Chyba każda ubezpieczalnia tego wymaga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez klecha

Ukryta Zawartość

Masakra, nawet Janusze wołają za to maksy 3 tysiące 

Ukryta Zawartość

Uwaga Hi-End za grosze!!!

Ukryta Zawartość

gosciu ma sporo jak sam pisze  kultowych rzeczy, np subwoofer Tonsila ....?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Doczytałem ten HI-END - brak oryginalnego pilota i nie działa CD'k -

powinien być w dziale "HI-END niekompletne i uszkodzone" ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.