Skocz do zawartości
IGNORED

Munich Hi End Show 2011

jacek_zagaja

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwi mnie wpinanie na dzień dobry do referencyjnych źródeł jakiś "krzywych luster"-ulepszaczy ze stajni Cardasa. Może najpierw dowiedzmy się coś o sygnaturze na w miarę neutralnym kablu a później coś kombinujmy dalej.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dziwi mnie wpinanie na dzień dobry do referencyjnych źródeł jakiś "krzywych luster"-ulepszaczy ze stajni Cardasa. Może najpierw dowiedzmy się coś o sygnaturze na w miarę neutralnym kablu a później coś kombinujmy dalej.

No to mamy "mały" OT. Kabli było sporo. Od siebie dopowiem tylko, że wg mnie paradoksalnie najlepiej kable Cardasa GR wypadły w konfiguracji z CD 540 i końcówką 710 sterowaną bezpośrednio. W innych konfiguracjach w tym z Puccinim i 710 lepiej wypadły (generalnie najlepsze i najbardziej przejrzyste w tym zestawie) kable Jorma Prime (sporo ponad 30 kzł).

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

"najwole" to, "najwole" tamto a w sumie nic konkretnego i jakiejś większej informacji o sygnaturze poszczególnych setów się nie dowiedzieliśmy :(

Edycja:

Przepraszam, to były Jorma Origo - drugie od góry kable tego producenta.

By nie czynić OT w tym wątku, swoje obserwacje (również odnośnie CD i różnych zestawień) postaram się, jak wspomniałem, opisać w wątku o końcówkach.

Uwaga! Mam aktualnie na "sprzedaż"... następujące myśli na potrzeby audiofilii i muzyki:

-Nauczył się Pan czegoś od publiczności?-Tak, aby ją ignorować tak bardzo, jak to tylko możliwe. J. Zorn

Z mojej strony ostatnie zdjęcie. Największy "hit" wystawy. Goldenote/Blacknote. Nie było osoby, która przeszłaby obok tego obojętnie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Z mojej strony ostatnie zdjęcie. Największy "hit" wystawy. Goldenote/Blacknote. Nie było osoby, która przeszłaby obok tego obojętnie :-)

..ale przyznasz, że pomysł na desing jakby znany? :)

Wilson Audio Sasha + Spectral DMA-260/DMC30 + DAC Emm Labs - najlepsza prezentacja Sashy jaką dane mi było słyszeć do tej pory, a grano tylko z plików :-)

A ile tych prezentacji Sashy dane było Ci słyszeć? IMO to było jedno z największych rozczarowań, zwłaszcza w kategorii jakość do ceny. Być może faktycznie wystarczyłoby włożyć dysk do kieszeni EMM Labsa, aby podciągnąć system o kilka klas... Pamiętam prezentacje Wilsonów na Audio Show zanim Fast zaczął grać z plików, to był zupełnie inny (lepszy) świat.

Dla mnie osobiście dźwięk wystawy to system Progressive Audio. Zupełnie niczym nieskrępowane brzmienie, z mega-niskim basem (suby mbla zeszły niżej, ale to była kategoria subwoofer samochodowy jak dla mnie), kilkoma planami sceny i krystaliczną średnicą z ceramicznych membran. Cen nie znam (wzamcniacz kosztuje chyba 18k EUR, grały 2 w bi-ampingu), ale wziąłbym to jako system w ciemno i zapomniał o jakichkolwiek zmianach na wiele lat.

Ukryta Zawartość

post-2881-0-65689000-1306099086_thumb.jpg

post-2881-0-54687400-1306099099_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podpisuję się dwiema rękami,że Wilsony z całym szacunkiem dla tej firmy zagrały mega tragicznie.Co do MBL fakt- sam słyszałem opinie ,że grają jak CAR HI-FI:)Bardzo fajnie zagrały kolumny NOLA a w pomieszczeniu Progressive Audio ludzie tylko wzdychali :)Z dobrej strony pokazał się Tidal ale im zdecydowanie nie służyło pomieszczenie.

A ile tych prezentacji Sashy dane było Ci słyszeć? IMO to było jedno z największych rozczarowań, zwłaszcza w kategorii jakość do ceny.

To moje trzeci spotkanie z tymi konkretnie Wilson'ami i na pewno najciekawsze (i od razu ucinając -> nie, u Elberoth'a nie słuchałem). Nie wiem którego dnia odwiedziłeś wystawę, zresztą nie powinno mieć to znaczenia. Niesamowite jak opinie o tej samej prezentacji mogą się różnić. Znajomi, którzy odwiedzili ten pokój zaraz po mnie byli absolutnie zachwyceni i stwierdzili, że to jedne z najlepszych brzmień na całych targach . A mi się po prostu podobało (preferowałem chociażby Ascendo).

Co do ceny/jakość to tak realnie patrząc na to co jest na rynku (nawet w Europie) to nie wiem czy można znaleźć bardziej rzetelne produkty za swoje pieniądze od Wilson'ów (zwłaszcza Sophia 3) albo Spectral'a (chętnie przeczytam wypociny kogoś kto testował bezpośrednio np. DMA-260 @ 60k zł kontra Soulution 710 @ 120k zł). IMO to prawdziwe benchmarki w high end'zie.

WLMa w tym roku nie było.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A mi,jak nigdy podobały się :) AVANTGARDE ACOUSTIC

Wilson Audio Sasha słuchałem już bardzo zmęczony ale było bez pytań...

odpoczywałem .

Ascendo System M-S + CAT JL-3 + Audio Aero La Source na prawdę nie chciało

się wychodzić

Corona MBl....słucham a tu : Anna Maria J...bardzo sympatynie ;)

ANCIENT AUDIO plus reszta ... podobało mi się jak gra i jak wygląda -

świetnie wyglądające ustroje .

Avalon + dcs - coś tam nie wyszło......nie tak się spodziewałem.

Reymio + harmonix.....najsympatyczniejsza obsługa....szkoda, ze nie grało.

Nie miałem dużo czasu, wpadłem na kilka godzin zmęczony...ale

warto było....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe co piszecie o tym Ascendo + CAT - mi się nie podobało. Ale byłem tylko chwilę, pewnie nie ta płyta ?

Natomiast Ancient Audio + Tidal było bardzo OK.

Fajnie grało w MBL, natomiast strasznie słabo w YG - rok temu było dużo lepiej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panowie proszę ujednolicić opinię :)

Może jednak zostańmy przy fotach tak fajnie się ogląda, ma ktoś jeszcze jakieś zdjęcia?

Coś nie do końca audiofilskiego ;) zdjecie za my-hiend.com

Słuchawki Ultrasone Edition10 moim zdaniem kapitalnie równo grające ale nie wiem czy z Phonitorem dedykowanym do wysokoomowych słuchawek te 36 ohm to dobre zestawienie (jest w opiniach moja recenzja E10 )

Tu była jazda :)

Może tak będzie lepiej:

img0594sh.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tu była jazda :)

Może tak będzie lepiej:

img0594sh.jpg

Potwierdzam, zwariowałem w tym pokoju, nie do wiary że to coś ma prawie sto lat!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I już widzę moją żonę. Wybieraj albo to coś albo ja :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

W ostatniej chwili musiałem zrezygnować z wyjazdu do Monachium ale po relacjach które pilnie studiuje wynikają 3 aspekty :

1. wystawa w M. to konkurs na najbardziej brzydkie/odjechane/szokujące kolumny

2. winyl udaje że rządzi

3. zadnego skoku technologicznego ostatnio niema , tak samo jak brak jakiejś ciekawej koncepcji w projektowaniu urządzeń audio.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W ostatniej chwili musiałem zrezygnować z wyjazdu do Monachium ale po relacjach które pilnie studiuje wynikają 3 aspekty :

2. winyl udaje że rządzi

3. zadnego skoku technologicznego ostatnio niema , tak samo jak brak jakiejś ciekawej koncepcji w projektowaniu urządzeń audio.

Nic ,tylko słuchać muzyki :-)

2. winyl udaje że rządzi

co do pkt2 się nie zgodzę...

Ukryta Zawartość

post-32106-0-84340600-1306258979_thumb.jpg

post-32106-0-22640700-1306258985_thumb.jpg

Winyl rządzi :)

Dla mnie numerem 1 były MBL`e, potem plazmowe tweetery. Reszta sprzętu to bardzo drogie zabawki z przeciętną jakością grania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tadeo najpierw trzeba by posłuchać czy to coś gra lepiej od Kuzma Stogi S z SME V, bo wizualnie to bardzo mi przypomina gramik Kuzmy tylko w innym kończeniu i z wielkim, przekombinowanym standem.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.