Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

>Elb

No co Ty odkrywasz to co znane?:) Gargantua wiadomo, że jest dobra od kilku lat. Do tranzystora. Ale to nie jest top. Ma jednak takie pewne zaokrąglenie i nie do końca referencyjny bas. Bardzo dobry wybór do integr tak do 20 kpln. Co do SR to moim zdaniem best buy jest King Cobra mk.II.

U mnie Gargantua wypadła słabo. Matowy dźwięk, ogromny bas jak z subwoofera, ale monotonny, bez rozdzielczości. Ogólny brak blasku w muzyce.

Anaconda Z-Tron dużo lepsza.

Który z zasilających kabli Siltecha moglibyście polecić do listwy zasilającej (pomijając oczywiście te nieprzyzwoicie drogie)

U mnie najlepszy efekt dała wymiana kabla bezpośrednio do skrzynki z bezpiecznikami. W sumie wyszło ok. 6 m dobrej jakości kabla z ekranowaniem na koniec dobrej klasy wtyk Furutecha i jest bardzo dobrze:) Polecam taką modernizację instalacji elektrycznej

• Użytkownicy+

Panowie, proszę o wpisy w temacie wątku. Wpis mówiący o braku różnic, będzie automatycznie traktowany jako trolling. Do roztrząsania tych spraw są inne wątki.

Edytowane przez palton

Sylwester(Sly30), zaraz Ci stuknie 10000 wpisów!

Za 10-15 tys. wpisów młodzież będzie Ci ustępowała miejsca w tramwajach, a za 20-30 tys. wpisów Szanownego Pana Hrabiego będą wnosić do Bentley'a :-)

Poza tym, w ramach nagrody administracja powinna zafundować Tobie chociaż jakiegoś talona na Avalona haha ha:-) ...żeby lipy nie było z ich strony!

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • 3 tygodnie później...

Witam

Panowi co polecacie do PRE BAT VK-30 i końcówki mocy BAT VK-500.

Oczywiście mowa o kablach zasilających.

Dzięki za wszelakie sugestie. Kabelki do powiedzmy 2 kzł sztuka.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Aż strach cokolwiek polecać, bo człowieka zaraz od czci i wiary odsądzają:-) Napisz czego głównie oczekujesz po dźwięku - dynamiki, konturów, nasyconej barwy. Z końcówką powinno być w miarę prościej, gorzej z preampem. VK-30 nie miałem, przeszedłem przez VK-3i oraz VK-51SE. Ten ostatni nie tolerował Electraglide Epiphany X oraz X.3, która z kolei świetnie zasila ARC Ref. 3. Lepiej wypadał na HG Ultra Silence oraz polskim Enerr Magic Gate. Nieźle zagrał z Transparentem Reference Powerlink. A chyba najlepiej na taniutkim NBS Signature (okolice 1.000zł). Końcówki nie znam, więc nie doradzę.

Planuję dobrać sieciówki i sygnałowe do wymienionych gratów Sensor Prelude +Modwright Ls 36.5 oraz 150 SE jeżeli mielibyście propozycję i ktoś byłby zainteresowany chętnie podzielę się spostrzeżeniami z odsłuchów

A miał ktoś u siebie Stealtha V10, bo ponoć zacny....

Miałem Indrę Revised,Metacarbon i Varidig sextet didgital. Przyzwoicie grające kable i neutralne w brzmieniu.Mowa o interkonektach. V 10 to wysoka półka cenowa.

Edytowane przez Magnepan
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Przyzwoicie grające kable i neutralne w brzmieniu.

A co to znaczy przyzwoicie? Dla mnie przyzwoicie gra np MIT Magnum MA, a wybitnie MIT Oracle 1.3;-) Jakbyś mógł doprecyzować ten poziom byłbym zobowiązany, bo jak nieraz mówiłem; zarówno na forum jak i Tobie na priva; strasznie chciałbym dopaść topowe kable Stealtha dla siebie;-) A myślę, że zainteresowanych będzie więcej. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Edytowane przez tomkly

V 10 to wysoka półka cenowa.

Tyle to nawet ja wiem;-)

Dużo kabli, o których mowa w tym wątku troszkę kosztuje.....

Cenę znam, wolałbym parę słów o wpływie na brzmienie.

A co to znaczy przyzwoicie? Dla mnie przyzwoicie gra np MIT Magnum MA, a wybitnie MIT Oracle 1.3;-) Jakbyś mógł doprecyzować ten poziom byłbym zobowiązany, bo jak nieraz mówiłem; zarówno na forum jak i Tobie na priva; strasznie chciałbym dopaść topowe kable Stealtha dla siebie;-) A myślę, że zainteresowanych będzie więcej. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Tomkly, to są jedne z najlepszych kabli jakie udało mi się mieć w swoim systemie obok Kubala Sosna które również

cenię. Stealth ma prawie przezroczystą barwę ale gra niezwykle muzykalnie i z dobrym dociążeniem pasma. Pierwszy raz zrozumiałem powiedzenie ' sound like no cable '. W brzmieniu jest wszystko poukładane i wyrównane - nic nie wysuwa się przed szereg i ma nieprawdopodobnie wyrównane proporcje pasma. Po wpięciu interkonektu w miejsce jakiegokolwiek

masz wrażenie że powinno być spektakularnie a nie jest, jest natomiast poprawnie , tak jakby cały system ' złapał równowagę dzwiękową '. Kiedy oceniasz pierwsze minuty grania dżwięk zaczyna Cię totalnie wciągać

i mówisz że to niemożliwe aby tak grał system przy wymianie zaledwie 1 interkonektu. Po chwili jesteś po uszy w Stealth'cie i zmieniasz tylko płyty które znasz aby sprawdzić czy to iluzja czy nie.

Stealth nie wnosi nic od siebie a układa wszystko w harmonicznych wybrzmieniach wręcz do perfekcji. Nie jest chłodny

ani ciepły jest w 100% neutralny jak Stealth. Testy dotyczyły ic Indry , Metacarbonu i Nanofiber. Ten ostatni zawiera

spore ilości carbonu i to słychać. Moim zdaniem Nanofiber idealnie spełni się w ostro grającym systemie - jest zbliżony

w charakterze brzmienia do węglowych VDH .

Edytowane przez Magnepan
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

to są jedne z najlepszych kabli jakie udało mi się mieć w swoim systemie

Dzięki za ocenę i opis, właśnie o takie określenie klasy mi chodziło. Czyli ... szukam dalej Stealtha. Nie widziałem go dawno w polskich ogłoszeniach:-(

Dzięki za ocenę i opis, właśnie o takie określenie klasy mi chodziło. Czyli ... szukam dalej Stealtha. Nie widziałem go dawno w polskich ogłoszeniach:-(

He,he, jak sięgam pamięcią to nie widziałem go w polskich ogłoszeniach. Niedługo przyjdzie czas na przetestowanie

sieciówek i kabli głośnikowych - to dam znać.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Niedługo przyjdzie czas na przetestowanie

sieciówek i kabli głośnikowych - to dam znać.

Rozumiem, że Stealtha? Czekam z niecierpliwością. Pozdrowienia w deszczowego Podbeskidzia:-)

Edytowane przez tomkly

Stealth dream miałem u siebie. Pod pewnymi względami kabel genialny ale w moim systemie zabrakło niestety dociążenia. Rozdzielczosć, gladkość, szybkość to domena tego drutu, sporo powietrza lecz dla mnie przekaz był zbyt zwiewny i lekki...

• 2 tygodnie później...

Ultra Silence to bardzo uniwersalna sieciówka, podobnie wszechstronny ze znanych mi kabli jest jedynie EG Ultra Khan. Dla porównania genialne na źródłach i dużej części preampów EG Epiphany absolutnie nie nadają się do końcówek mocy czy listew. Analogicznie AZ Gargantua gra świetnie na listwie i końcówce, a na CD i pre już nie za bardzo. HG Ultra Silence jest generalnie najbezpieczniejszym wyborem w ciemno, bez wcześniejszych porównań. Jak bym miał wskazać jakieś jego wady, to jedynie pewien brak wykwintności na średnicy, znany choćby z Shunyaty Anacondy. Ale poza tym same zalety.

Przyznam, że zainspirowany Pańskimi opiniami, pożyczyłem te kabelki....

I tak Mini Khan został na końcówce, a Ultra Silence gra podpięty do listwy i baaardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że też będzie mógł zostać....

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

I tak Mini Khan został na końcówce, a Ultra Silence gra podpięty do listwy i baaardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że też będzie mógł zostać....

Cieszę się bardzo Panie Wit-toldzie, że moje rady się na coś przydały i że nie traktuje mnie Pan tak jak kilku kolegów jako oszołoma;-) Chciałbym jeszcze dodać od siebie, że pierwsza wersja Ultra Khana jest jeszcze lepsza niż Mini Khan, przy czym gra lepiej z lampą, natomiast Mini Khan idzie w kierunku brzmienia Genghis Khana, czyli bardziej spasuje z tranzystorem. W razie chęci odsłuchu pożyczę swojego Ultra Khana:-) Pozdrawiam Tomek

Edytowane przez tomkly

Mini Khan idzie w kierunku brzmienia Genghis Khana

Testuję tego Ganghis Khana...- skubany dobry jest, między ścianą a kondycjonerem Shunyaty, właściwie lepiej zagrał niż Anaconda CX

Dźwiek bardziej prawdziwy, wytrawny z lepszą kontrolą i skupieniem..., średnica chyba jednak należy do Anacondy.

Mam już lekko dosyć tych kabli, których wartość zaczyna przekraczać wartość całego sprzętu!

Niestety mnie też to wkurza. Przyznaję jednak, że te drogie kable to jak drogie samochody- nie warte tych pieniędzy, ale czuć klasę i różnicę.

Do źródła u mnie najlepszy Acrolink 9500. Anaconda Z-tron jakoś się nie spasowała, choć do muzyki barokowej to najlepszy kabel, jaki słyszałem. Niestety częściej słucham innego rodzaju muzyki, więc przełączanie tak drogich kabli- niewygodne, irytujące, absurdalne no i ta kasa!!! Ratuje tylko kumulacja w Lotto :-)

Chciałbym jeszcze dodać od siebie, że pierwsza wersja Ultra Khana jest jeszcze lepsza niż Mini Khan, przy czym gra lepiej z lampą, natomiast Mini Khan idzie w kierunku brzmienia Genghis Khana, czyli bardziej spasuje z tranzystorem. W razie chęci odsłuchu pożyczę swojego Ultra Khana:-) Pozdrawiam Tomek

Ja gram z mocnego tranzystora.... ale dzięki za ofertę;-)

Miałem Ultra Khana II, ale on sprawił na mnie wrażenie, że lepiej spasuje się z lampą, u mnie był "zbyt charakterystyczny" i choć było to bardzo efektowne, to już troszkę nienaturalne..

Poza tym je muszę mieć kable które da się ułożyć, a Genghis to raczej słabo się zgina...

Również pozdrawiam!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Testuję tego Ganghis Khana...- skubany dobry jest, między ścianą a kondycjonerem Shunyaty, właściwie lepiej zagrał niż Anaconda CX

U mnie też;-) Równowagę tonalną mają podobną, czyli dużo basu, ale Genghis Khan jest gładszy na średnicy, ma mniej brudu i szorstkości. Nie widzę przewagi Shunyaty CX w jakimkolwiek zakresie.

Do źródła u mnie najlepszy Acrolink 9500.

U mnie kilkukrotnie tańsza Electraglide Epiphany X.3, nie znalazłem jak na razie niczego lepszego do CD.

przez jakiś czas miałem do Accu podłączone kable EG... e560 Ultra Khan II... Synapses do Dp78

jakoś to grało do chwili kiedy nie posłuchałem Acrolinka 9300 (dwa kable) tu nie ma co porównywać

ostatecznie na dość długo zagościły Argento FMR...bardziej gładkie granie

nawet Harmonix zaprezentował się lepiej od EG....kolega dał EG do Lebena..

,,Ultra Kahan jeszcze ujdzie ale Synapses to porażka,, takie słowa usłyszałem

jeżeli komuś pasują kable EG czy Nordost to z całą pewnością może wstawić Acrolinka

Acro daje brzmienie bardzo nasycone,pełne,z masą informacji i nie ma tej szczupłości na średnicy

wysokie tony na Synapses są wręcz jazgotliwe

Ech Wy kablarze brzydcy.

Spróbujcie wpiąć w swój system same kable transparenta co najmniej reference-bezlitośnie obnażą niedoskonałości systemu............każdego

• Pokaż nowe odpowiedzi