Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie badania ? Jakie próby ? Proszę pokazać warunki i zaplecze techniczne prac nad tą nową sieciowką. Co za bzdety. Kazdy moze sobie w domu zrobić topowy kabel zasilający - co za szamaństwo. Potem Polska to lider w produkcji acraczej sklecaniu do kupy kabli. A jest się czym pochwalic: Sulek Bazodrut Wile jakieś kable Bartek Rafael Velum. Nie muszę chyba dodawać że wszystkie w/w zabijają zagraniczna uznaną konkurencję.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

A w jaki sposób robicie te "badania"? Jak będziecie nawijać? Jakieś specjalne techniki? Jaki system referencyjny będzie służył za ocenę soniczną?

Jakie badania ? Jakie próby ? Proszę pokazać warunki i zaplecze techniczne prac nad tą nową sieciowką

To zaplecze przeciętnego producenta dosyć tanich kabli:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rozumiem,że te "nasze" będą znacznie tańsze z prostej przyczyny:uniknięto wielomilionowych nakładów inwestycyjnych.

No chyba,że się mylę i to będzie...no...z rozmachem;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez octavarium

l'enfant sauvage

Jak słyszę że ktoś PRODUKUJE kable w piwnicy na imadle a potem te kable deklasują uznaną w hi-endowym światku zagraniczną konkurencję to mam zgon. Fajnie że kolega Octavarium pokazał fabryczkę MOGAMI - firmy której nazwa nie jest raczej wymieniana wśród hi-endowych producentów :). To co tu niektórzy wypisują to jest po prostu niesłychane.

szczególnie pozdrowienia dla kolegi Dyzmana za wręcz absurdalny lobbing za kablekami WILE - nie mam nic przeciwko tej firmie choć jak ostatnio widzałem jak wygląda inside ich wzmak za prawie 50 tys zł to ręce opadają - totalna amatorka

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Widzę kolega źle wstał jedna nogą. Jak kolega chce sobie kupić coś PRODUKOWANEGO w kraju to niech kolega sobie kupi kątownik zimnogięty u Mitala na 100% to produkt krajowy :))))

Kolega widzę z tych kutwowatych co to nie kupi i nie poprze rodzimej działalności bo w Ameryce są lepsiejsze ziemniaki a w Chinach truskawki. Oczywiście PRODUKCJĘ kolegi babatulara odbiera Korea północna i z tych tantiemów żyje jak krul albo cysorz!

Jak oglądałem próbki metalograficzne na mikroskopie optycznym Zeisa (2500x) to kolegi nawet w planach nie było, może jego rodzice?

Z innej beczki, bardzo dziwi mnie zawzięta walka między sobą krajowych producentów audio? Jest to po prostu bardzo chore jest u nas prawie 35milionów potencjalnych odbiorców duży niszowy rynek i zamiast dotrzeć do nich poświęcić czas na ich edukację zajmują się obrzucaniem gó**em i puszczaniem pary w gwizdek!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ale czy Babatularowi cokolwiek się podobało kiedykolwiek? On każdego dnia wstaje lewą nogą. To nieszczęśnik.Wszystko jest złe, polskie kable, polskie sprzęty, lampy, nawet jabłka są do doopy. Za to jego chińskie sprzęty są super... :-)

Z innej beczki, bardzo dziwi mnie zawzięta walka między sobą krajowych producentów audio? Jest to po prostu bardzo chore jest u nas prawie 35milionów potencjalnych odbiorców duży niszowy rynek i zamiast dotrzeć do nich poświęcić czas na ich edukację zajmują się obrzucaniem gó**em i puszczaniem pary w gwizdek!

A naszą szlachtę pamiętasz z lekcji historii? Z kim się napierdalali? Sami ze sobą.

Efekty widać w Polsce do dziś.

Nasz naród po prostu TAK MA !!!

Pozdro

Ale czy Babatularowi cokolwiek się podobało kiedykolwiek? On każdego dnia wstaje lewą nogą. To nieszczęśnik.Wszystko jest złe, polskie kable, polskie sprzęty, lampy, nawet jabłka są do doopy. Za to jego chińskie sprzęty są super... :-)

Ja tam u Niego chińskich klocków nie widzę. Wzmaka sam bym przytulił, a kolumny i źródło to obiekt westchnień nie jednego "hajendowca" z tego forum.

Po co się czepiać?

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

A naszą szlachtę pamiętasz z lekcji historii? Z kim się napierdalali? Sami ze sobą.

Bo podobnie jak babatular mieli za dużo wolnego czasu a trzeba było ich po prostu zapędzić do roboty żeby sobie palcem do du*y nie trafili i nie mieli weny na wymyślanie głupich pomysłów!

Po co się czepiać?

To pytanie zadaj jemu. On się wszystkiego czepia. Zawsze ma jakiś problem. A co do kolumn AP to myślisz, że te skrzynie to kto robi? AMG? Brabus?... :-)

Do AP Caldera III robił Hornslet

I co z tego ? Czy dlatego są tak drogie i nie grają jak tak inne ?

Piano, zacznij swobodniej oddychać bo mam wrażenie że jesteś pod namiotem tlenowym z bliżej nieznaną mieszanką

gazu .....

Piano, zacznij swobodniej oddychać bo mam wrażenie że jesteś pod namiotem tlenowym z bliżej nieznaną mieszanką

gazu .....

Wdychałeś coś?:) Czy tylko ja zaczynam cię ostatnio mało rozumieć czy nie jestem w tym odosobniony?

Wdychałeś coś?:) Czy tylko ja zaczynam cię ostatnio mało rozumieć czy nie jestem w tym odosobniony?

Piano, popatrz , te kolumny nie robił Hornslet ani inna firma designerska, są pomysłem kolegi Słowika z AS i są

przez niego wykonane , więc pytam who is Hornslet ?

Rozumiesz teraz ?.......mam nadzieję :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Magnepan

Oj Panowie Panowie !

Skrzynki do AP Caldera III robiła duńska stolarnia Hornslet cabinets. Who is Słowik ?

Sly30 - tak mam trochę sprzętu chińskiego - tv, odkurzacz, lodówkę. Nic mi się nie podoba powiadasz ? - parę twoich sprzęciorów bym przygarnął pod strzechę. Codziennie wstaję lewą nogą - tak mam łoże ułożone.

Sly wiesz co mnie denerwuje - amatorszczyzna i afirmacja bylejakości. Polski sprzęt - nie mam z tym kłopotu - doceniam Amplifona( mimo że nie lubie lamp), Gigawatt daje radę, Franc audio acceroies jest ok, szkoda że martwy jest JTL - firma która miała prawdziwie hi-endowy produkt.

Rafaell - daj link do twojej strony internetowej, pokaz zdjęcia kabli, może jakiś filmik z produkcji - wtedy pogadamy

...poza tym wara od rodziców - ile ty człowieczku masz lat ???

Magnepan - co jest takiego do zrozumienia w tych pseudoklonach Martensów czy Kharmy ?

Jak słyszę że ktoś PRODUKUJE kable w piwnicy na imadle a potem te kable deklasują uznaną w hi-endowym światku zagraniczną konkurencję to mam zgon. Fajnie że kolega Octavarium pokazał fabryczkę MOGAMI - firmy której nazwa nie jest raczej wymieniana wśród hi-endowych producentów :). To co tu niektórzy wypisują to jest po prostu niesłychane.

szczególnie pozdrowienia dla kolegi Dyzmana za wręcz absurdalny lobbing za kablekami WILE - nie mam nic przeciwko tej firmie choć jak ostatnio widzałem jak wygląda inside ich wzmak za prawie 50 tys zł to ręce opadają - totalna amatorka

...jesteś w błędzie....nie jestem ani adwokatem Dyzmana a tym bardziej jakimś naganiaczem firmy WILE

w życiu zarabiam pieniądze gdzie indziej a audio to moje hobby na które wydaję kasę....

kiedyś posiadałem kable bardzo dobre znanych firm i przy tym bardzo drogie....pewnie po nie jeszcze sięgnę

ale pamiętaj jak wielokrotnie chwalony prze zemnie i polecany Acrolink 2080 EVO (cena8 tys) zagrał słabiej od WILE za 800zł

przy tym odsłuchu byłem ja i trzech moich kumpli....każdy stwierdził że WILE ,,zagrał,, lepiej ..... i to znacznie!

chcesz kabel znanej marki z zapleczem technicznym....twoja sprawa....ja wybieram kabel robiony w garażu ale dzwiękowo

deklasujący o wiele droższe kable.....każdy sam musi podjąć decyzję

mam możliwość pożyczyć sieciowe Argento FMR i IC Acrolinka 6300 ( kiedyś miałem te kable więc znam je doskonale)

chciałem zrobić tak dla zabawy porównanie z WILE......ale zrezygnowałem z tego pomysłu.....zauważyłem że posiadacze kabli

WILE chyba boją się pisać na forum......

WILE to są bardzo dobre kable w tej cenie nie słyszałem lepszych

jak powiedziałem dla mnie jest najważniejsze BRZMIENIE a cała reszt sie nie liczy

pozdrawiam

poczytaj Dyzmana - wg niego te kable nie są dobre w tej cenie - ale grają lepiej od najdroższych/najlepszych - tutaj jest gwóźdź programu :)

..kiedyś Stefek napisał że WILE zostały obrzydzone....ja się z tym zgadzam

pewnie i ja do tego swoją cegiełkę dołożyłem bo zbyt często chwaliłem te kable

natomiast Dyzman grubo przesadził.....człowieczyna chyba jeszcze nie słyszał dobrych kabli i dlatego taka fascynacja WILE

te kolumny nie robił Hornslet ani inna firma designerska, są pomysłem kolegi Słowika z AS i są

przez niego wykonane , więc pytam who is Hornslet ?

No i co z tego. Lubisz kolorowe gazetki. Jesteś na etapie podniet ze zdjęć?

Myślisz, ze nie wiem skąd wkleiłeś te fotę:) Wróć do Klubu i podniecaj się dalej:)

Who is Słowik ?

To jest NIEPRODUCENT takimi pogardzasz mimo że każdy element jest wycyzelowany, dopieszczony i wybrany z namysłem.

...poza tym wara od rodziców - ile ty człowieczku masz lat ???

Kurde dobrze wyglądam w sumie 2, 5 pokoleń mogło byc za mojej kadencji a w porywach nawet4 a le uwierz mam swoje lata. Poza tym czytaj o rodzicach ze zrozumieniem skąd to planowanie potomstwa jest czymś obraźliwym?

Rafaell

daj link do stronki ze zdjęciami czy filmikami swoich kabli - może jakas stronka firmowa.

NIEPRODUCENT czyli kto ? Słowik. - Who is Słowik ?

Rafaell - daj link do twojej strony internetowej, pokaz zdjęcia kabli, może jakiś filmik z produkcji - wtedy pogadamy

A zapłacisz? wiedza kosztuje.

O czym mamy gadać? większość tutaj tylko czyta zamiast czegoś posłuchać u siebie w systemie.

Coś Ty się tak napalił na tą produkcję, kurcze komu chcesz otwierać linię produkującą kable w cenie np 4kzł- masz klientów docelowych? Kiedy ona się zwróci? Kto udzieli kredytu?

Może chcesz kupić linię technologiczna drutu miedzianego o długości monokryształow ponad 100 metrów. Masz kasę No Problem zrobią Ci!

O co Ci Kolego chodzi, trzeba zbudować Pałac Kultury żeby na dole sprzedać w butiku flaszkę szkockiej?

NIEPRODUCENT czyli kto ? Słowik. - Who is Słowik ?

Pasjonat jak wielu nie tylko na tym forum których się opluje hejtuje i pisze o nich pierdoły saskie!

Rafael - taka tajemnica by pokazac chociaż fotki swoich kabli - ja pierd......

Piszesz os woich kablekach a nawet masz problem żeby je pokazać

Kto tak Słowika opluwa ?

Ponieważ jest to temat o sieciówkach tak że proszę bardzo, "drut" wyjściowy a reszta w postaci gniazd i wtyczek pod gust; kto co sobie życzy i na co kogo stać.

Brzydka koszulka, na pewno nie zagra ;).

Ale 5,5KW dostarczy :)

Oyaide, Furutech, gdzie ten produkt Rafaela bo nie dostrzegłem. To cos w tym paskudnym oplocie ?

Oyaide, Furutech, gdzie ten produkt Rafaela bo nie dostrzegłem. To cos w tym paskudnym oplocie ?

A kolega to z tych znafcuf co wzrokiem oceniają nawet kawałek sieciówki która z racji przeznaczenia całe życie będzie sobie leżeć z tyłu za szafką audio.

Jaki sens jest robić ekstra design dla rynku który i tak za te mecyje nie będzie skłonny zapłacić? Moje interkonekty wygladają przykładowo tak:

W Krakowie to takim mówią: Idźże, idźże bajoku ;)

Oczywiście planuję w ramach performance zrobić takie oczojebne kable jak Harmonix Milion na pewno będziesz się ślinił na ich widok :)

Wygladaja Tak czyli JAK?

Będą ładniejsze a wtyki co sobie kto tam pod swój gust zamówi bo obserwuję że gra cały system a nie tylko sam drut :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Witam kolegów z urlopu. Kable powstają oczywiście u producenta natomiast odsłuchy prowadzone są w kilku systemach, jednym z nich jest mój. Kabel w chwili obecnej gra na poziomie Epiphany X.3 przy czym brzmienie zbliżone jest Nordosta Valhalli. Więcej informacji po wakacjach:-)

• Pokaż nowe odpowiedzi